انواع روش های مهاجرت

خانه » مهاجرت » انواع روش های مهاجرت
انواع روش های مهاجرت

مهاجرت چیست و انواع روش های مهاجرت چگونه امکان پذیر است؟

What is immigration

انواع روش های مهاجرت – در ابتدا به تعریف مهاجرت می پردازیم به طور کلی مهاجرت بین المللی به عبور از مرزهای ملی و حضور در سایر کشورها و ماندن در کشور مورد نظر برای حداقل بیش از ۶ ماه، گفته می شود. مهاجرت به دلایل زیادی انجام می شود. اغلب افراد به دلایل مختلفی در ارتباط با کار، خانواده و تحصیل در سطح بین المللی مهاجرت می کنند که معمولا شامل فرآیندهایی از مهاجرت می شود که بدون مشکل اساسی افراد وارد کشور مورد نظر می شوند. گاهی نیز افرادی وطن و منزل خود را به دلایل منطقی و گاه غم انگیزی همچون جنگ، فاجعه و بلایای طبیعی ترک می کنند که معمولا آوارگان و پناهندگان بخش کمی از کل مهاجران را تشکیل می دهند.

انواع روش های مهاجرت-مهاجرت چیست؟

این افراد اغلب به کمک و پشتیبانی و حمایت بیشترین نیاز را دارند. در حالی که چندین سیستم متفاوت برای دسته بندی مهاجران بین المللی موجود است، یکی سیستم آن ها را به ۹ گروه مهاجران موقت کاری؛ مهاجران نامنظم، غیرقانونی یا بدون مدارک؛ مهاجران بسیار ماهر و تجاری؛ پناهندگان؛ پناهجویان؛ مهاجرین اجباری؛ مهاجرین خانوادگی، مهاجران بازگشت و مهاجران کم سابقه و طولانی مدت طبقه بندی می کند.روش های متفاوتی برای مهاجرت وجود دارد که در این مقاله به انواع روش های مهاجرت پرداخته می شود.

تقسیم بندی مهاجرین

در یک تقسیم بندی دیگر به طور کلی مهاجرین به دو گروه دائمی و موقت تقسیم می شوند. مهاجران دائم معمولا قصد دارن اقامت دائم کشور مورد نظر و سپس تابعیت آن کشور را اخذ کنند. مهاجران موقت فقط قصد دارن برای مدت زمان محدودی در کشور مورد نظر حضور داشته باشند. به عنوان مثال یک دوره تحصیلی خاص یا مدت زمان قرارداد کاری. هر دو نوع مهاجران معمولا تاثیرات شگرفی بر اقتصاد و جوامع کشورهای مبدا و مقصد می گذارند.

انواع روش های مهاجرت-تقسیم بندی مهاجرین

پس می توان به طور کلی در یک دسته بندی روش های مهاجرت را شامل : مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت از راه سرمایه گذاری، مهاجرت از راه تولد، مهاجرت از راه ازدواج و مهاجرت از طریق پناهندگی دانست. بنابراین هر فردی با توجه به ویژگی های شخصیتی، توانایی ها، علاقه مندی ها و شرایط خانوادگی می تواند به یکی از این روش ها برای مهاجرت اقدام کند.

مهاجرت به کشور های برتر

انواع روش های مهاجرت – بر اساس گزارش های جهانی توسعه انسانی سازمان ملل و سایت معتبر US News، بهترین کشورها برای مهاجرت بر اساس عملکرد و رتبه بندی آن ها بر اساس کیفیت زندگی و میزان امید به زندگی عبارتند از: کانادا، سوئیس، سوئد، استرالیا، آلمان، آمریکا، نروژ، دانمارک، هلند، فنلاند، فرانسه و انگلیس.

اگر لیست برترین کشورهای دنیا از نظر اقتصادی در سال ۲۰۱۹ را در نظر بگیریم، مشاهده می شود که اغلب این کشورها از رونق اقتصاد و شرایط پویا و پیشرفته اقتصادی به عنوان مهمترین پارامترهای تاثیر گذار برای مهاجرت برخوردارند. روش های مهاجرت مختلفی در هر کدام از این کشورها وجود داشته که معمولا بر اساس شرایط کشور و نیازهای آن تعریف می شود. به عنوان مثال کانادا به واسطه تراکم جمعیتی بسیار کم نسبت به مساحت بسیار زیاد، روش امتیاز بندی را برای جذب نیروهای متخصص و تحصیل کرده سایر کشورها بر اساس نیازهای خود در نظر گرفته است.

کانادا

کانادا همواره جزو ۱۰ کشور برتر دنیا برای مهاجرت افراد از کشورهای مختلف و به خصوص ایرانیان بوده است. کشور کانادا قوانین مناسبی را برای دریافت اقامت دائم در نظر گرفته است و این جنبه این کشور را گزینه بهتری برای متقاضیان مهاجرت قرار داده است. البته این تنها دلیل نیست و این کشور یکی از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته با اقتصاد پایدار به حساب می آید که از کیفیت زندگی بسیار بالایی برای افراد مقیم این کشور برخوردار است.

انواع روش های مهاجرت-کانادا

کسانی که به این کشور مهاجرت می کنند پس از گذشت ۳ سال کار کردن، می توانند برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام کنند. روش های زیادی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که شامل مهاجرت از روش ازدواج، مهاجرت از روش تولد، مهاجرت از روش سرمایه گذاری، مهاجرت از روش تحصیل و مهاجرت از روش کار می باشند. ولی بهترین روش ها که معمولا شرایط مناسب تری را برای افراد فراهم می کند مهاجرت به روش تحصیلی و مهاجرت به روش کاری هستند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط اخذ کار در کانادا، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : کار در کانادا

سوئیس

این کشور همواره جزو برترین کشورهای جهان از نظر رفاهی، امنیتی و اقتصادی قرار می گیرد. در سال ۲۰۱۸ رتبه اول بهترین کشور جهان، رتبه ۲ در شهروندی، رتبه ۲ در تجارت آزاد و رتبه ۵ در حوزه کارآفرینی را به خود اختصاص داده است. این کشور دارای نیروی ماهر بوده و میزان بیکاری در آن پایین است و یکی از قوی ترین اقتصاد ها در جهان را داراست.

انواع روش های مهاجرت-سوئیس

با توجه به سطح بالای کیفیت زندگی همواره متقاضیان زیادی برای مهاجرت به این کشور وجود دارد که روش های تحصیلی و سرمایه گذاری مهمترین روش های مهاجرت به سوئد می باشد. البته باید این نکته را در نظر گرفت که هزینه های زندگی در این کشور بسیار بالاست و متقاضیان باید بر اساس شرایط خود از انواع روش های مهاجرت ، روش مناسب را برگزینند. می توان گفت روش مهاجرت تحصیلی در صورت واجد شرایط بودن متقاضیان، بهترین روش مهاجرتی به سوئیس خواهد بود.

سوئد

کشور سوئد در شمال اروپا قرار دارد و یکی از پیشرفته ترین کشورهای اتحادیه اروپا به حساب می آید. این کشور از نظر مساحت در رتبه چهارم کشورهای اروپایی قرار دارد. با توجه به سطح بالای کیفیت زندگی همواره در میان یکی از مقاصد مهاجران از کشورهای دیگر می باشد. برای این کشور نیز روش های مختلفی برای مهاجرت وجود دارد که بهترین آن ها روش تحصیلی و کاری می باشد.

انواع روش های مهاجرت-سوئد

از آنجایی که برای مهاجرت کاری به این کشور مانند برخی کشورها سیستم امتیاز بندی و یا ویزای جستجوی کار وجود ندارد، متقاضیان باید دعوت نامه کاری یا پیشنهاد شغلی داشته باشند. یافتن دعوت نامه شغلی در کشورهای توسعه یافته به خاطر قوانین حمایتی این کشورها مبنی بر به کارگیری شهروندان این کشورها توسط کارفرماها، امری بسیار بعید و مشکل خواهد بود مگر اینکه در صورت داشتن کارفرمای آشنا در این کشور اصطلاحا فرصت شغلی خاص متناسب با شرایط فرد معرفی شود.

استرالیا

استرالیا به عنوان یکی از بهترین کشورهای جهان، دارای کیفیت زندگی خوب، دارای فرصت هایی برای برنامه های مهاجرتی نیروی متخصص، ثبات اقتصادی و مالی، جمعیت عظیم انگلیسی زبان، محیط امن، حقوق شهروندی محکم و ملتی ثروتمند با اقتصاد مبتتنی بر بازار همواره مورد توجه مهاجران زیادی از کشورهای مختلف دنیا بوده است. این کشور عضو سازمان ملل متحد، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، کشورهای مشترک المنافع و سازمان همکاری های اقتصادی آسیا و اقیانوسیه می باشد.

انواع روش های مهاجرت-استرالیا

در این کشور نیز برنامه های مهاجرتی متنوعی وجود دارد که از مهمترین آن ها می توان روش های تحصیلی و نیروی متخصص را نام برد. برای مهاجرت به استرالیا به روش نیروی متخصص که کم هزینه ترین روش های مهاجرت می باشد، متقاضی باید در فاکتورهای مورد نظر شامل سن، مدرک تحصیلی، مدرک زبان و سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی شرایط بسیار خوبی را در رشته های مورد نظر این کشور داشته تا بتواند امتیاز لازم برای دریافت ویزای نیروی متخصص را اخذ نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط تحصیل در استرالیا، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : تحصیل در استرالیا 

آلمان

آلمان دارای رتبه سوم در برنامه کارآفرینی برتر، یکی از بزرگترین اقتصادها در دنیا و ارائه دهنده سطح بالایی از خدمات مختلف شامل ارتباط از راه دور، گردشگری و کشاورزی می باشد. همچنین در این کشور منابع انسانی و نیروی متخصص بسیار خوبی وجود دارد. بنابراین منطقی است که همواره یکی از جذاب ترین مقاصد مهاجران در سراسر دنیا باشد.

انواع روش های مهاجرت-آلمان

طبق گزارشات منتشر شده در سال ۲۰۱۸، کشور آلمان پس از آمریکا به عنوان دومین کشور مهاجر پذیر دنیا شناخته شده و اغلب مهاجرین این کشور از شرایط زندگی خود در آلمان اعلام رضای نموده اند. انواع روش های مهاجرت به آلمان وجود دارد که مهمترین آن ها عبارتند از روش تحصیلی، روش جستجوی کار و روش سرمایه گذاری. نکته مهم در این کشور فراگیری زبان آلمانی می باشد زیرا مردم این کشور بسیار نسبت به زبان خود حساس بوده و بسیاری از دوره های تحصیلی در مقاطع کارشناسی به زبان آلمانی ارائه می شود.

آمریکا

آمریکا یکی از بهترین کشورها در جهان، که دارای یکی از بزرگترین اقتصاد ها از نظر تولید ناخالص داخلی بوده و از نظر فناوری بسیار قدرتمند می باشد. این کشور بهترین نظام آموزشی دنیا را در اختیار داشته و همواره در رده بندی برترین دانشگاه های دنیا بیشترین تعداد با رتبه زیر ۵۰۰ را به خود اختصاص داده است.

انواع روش های مهاجرت-آمریکا

همچنین آمریکا بخش برجسته ای از سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل، ناتو و بانک جهانی است. در نتیجه دور از ذهن نیست که این کشور همواره جزو اولین مقاصد افراد برای مهاجرت باشد هرچند در سال های اخیر قوانین و مقررات سختی برای مهاجرت به این کشور به خصوص برای شهروندان کشورهای در حال توسعه و به ویژه ایران وضع شده است. راه های گوناگونی برای مهاجرت به آمریکا وجود دارد که مهم ترین آن ها روش تحصیلی، روش کاری و روش سرمایه گذاری می باشد.

نروژ

کشور نروژ در حوزه اسکاندیناوی و شمال این منطقه قرار دارد و همواره بر اساس گزارشات سازمان ملل جزو بهترین کشورها از نظر کیفیت زندگی معرفی می شود. در این کشور بیشتر فاکتورهای زندگی با کیفیت مانند امید به زندگی، بهداشت، میزان تحصیلات، درآمد ماهانه و تغذیه در راستای استانداردهای سازمان ملل می باشد. این کشور رتبه اول را در شاخص های توسعه انسانی (۲۰۱۵)، نابرابری تعدیل شده شاخص توسعه انسانی (۲۰۱۵)، مردم سالاری (۲۰۱۵) و سرانه کل هزینه بهداشت (۲۰۱۳) در بین کشورهای دنیا به خود اختصاص داده است.

انواع روش های مهاجرت - نروژ

اقتصاد این کشور بر پایه نفت خام، گاز طبیعی، مواد معدنی، چوب، آب شیرین و نیروی برقابی اتوار بوده و سرانه درآمد مردم این کشور بالاتر از همه کشورهای جهان است. هرچند هزینه های زندگی نیز در این کشور بسیار بالاست به طوری که افراد وقتی برای اولین بار وارد این کشور شوند، دچار تعجب خواهند شد. بهترین راه های مهاجرت به کشور نروژ مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری می باشد.

دانمارک

کشور دانمارک نیز از کشورهای حوزه اسکاندیناوی بوده و همواره از نظر رفاهی و پایین بودن اختلاف درآمدی مردم برترین رتبه های دنیا را به خود اختصاص می دهد. این کشور از حیث میزان درآمد سرانه در میان اولین کشورهای دنیا حضور داشته و در نظرسنجی های سالیانه شهروندان این کشور بارها آن را به عنوان شادترین کشور دنیا برگزیده اند. همچنین دانمارک از نظر فساد اداری دارای کمترین میزان در بین کشورهای جهان می باشد.

انواع روش های مهاجرت-دانمارک

اقتصاد این کشور بر پایه تولید و صادرات استوار گشته و از مهم ترین کالاهای صادراتی این کشور می توان فرآورده های لبنی، فرآورده های گوشتی، کشتی و نفتکش، توربین های بادی، اسباب بازی، دارو و تجهیزات پزشکی و پوست حیوانات را نام برد. مهمترین راه های مهاجرت به این کشور مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری می باشد. مانند سایر کشورهای حوزه اسکاندیناوی سطح رفاه عمومی در کشور بالا بوده و در نتیجه هزینه های زندگی هم بسیار بالا خواهد بود.

هلند

کشور هلند با توجه به قوانین مالیاتی رقابتی دولت که برای بنگاه های بین المللی و محیط فنی بسیار مناسب است، در میان برترین کشورهای جهان حضور دارد. از این رو هلند یکی از مراکز برجسته نوآوری در جهان است و کیفیت زندگی جذابی برای زندگی سرمایه گذاران و کارآفرینان داشته و موقعیت استراتژیک آن در اروپا سرمایه گذاران از سراسر جهان را به خود جذب می کند تا شرکت های خود را به صورت راهبردی در این کشور فعال نمایند.

انواع روش های مهاجرت-هلند

اقتصاد این کشور در سال های اخیر از رشد خوبی برخوردار بوده و میزان نرخ بیکاری در هلند نزدیک به ۲ درصد گزارش شده است. هلند اولین کشور تولید کننده گل در دنیاست و اقتصاد این کشور بر دامداری و کشاورزی استوار می باشد. علاوه بر این کشور هلند از دانشگاه های با کیفیت و رده بالا در سطح جهانی برخوردار است که همواره می تواند مقصد بسیاری از دانشجویان بین المللی باشد. مهم ترین راه های مهاجرت به هلند عبارتند از مهاجرت تحصیلی و مهاجرت سرمایه گذاری.

فنلاند

کشور فنلاند نیز یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی می باشد که مانند سایر کشورهای این حوزه از سطح رفاهی و کیفیت بالای زندگی برخوردار است. این کشور یکی از پیشرفته ترین و امن ترین کشورهای دنیا به حساب می آید که همواره افراد زیادی متقاضی مهاجرت به این کشور می باشند.

اقتصاد فنلاند بر اساس گزارش سه نهاد مهم مالی در زمینه اعتبار و درستی سنجی، در شرایط باثبات (AAA) به سر می برد. پایه اصلی اقتصاد این کشور، صادرات محسوب شده و محصولاتی همچون ماشین آلات و تجهیزات، مواد شیمیایی، آهن آلات، الوار، کاغذ و خمیر کاغذ تشکیل دهنده صادرات اصلی این کشور هستند.

همچنین این کشور از نظر نظام آموزشی دارای دانشگاه های با رتبه خوب در سطح دنیا می باشد. علاوه بر این کشور فنلاند از نظر اقتصادی دارای زیرساخت های قوی و پیشرفته بوده که سبب رونق شرایط تولید و یک نظام اقتصادی سودآور برای سرمایه گذاری است. روش های متفاوتی برای مهاجرت به فنلاند وجود دارد که مهمترین آن ها روش های مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و مهاجرت سرمایه گذاری می باشد.

فرانسه

یکی از بهترین کشورهای جهان است که توانست از طریق سیاست علم را در سراسر جهان گسترش دهد و بر اساس اعلام سازمان تجارت جهانی، فرانسه کشوری ثروتمند بوده و میزان درآمد در این کشور نیز بالاست. علاوه بر این دارای سیستم آموزشی با کیفیت و خدمات بهداشت و درمان رایگان بوده و مستمری خوبی برای بازنشستگان فراهم می کند. اقتصاد فرانسه یکی از بزرگترین اقتصادها در دنیاست که بخش اعظم آن بر مبنای صنعت گردشگری بنا شده است.

انواع روش های مهاجرت-فرانسه

علاوه بر آن کشاورزی و صنعت نقش مهمی در اقتصاد این کشور ایفا می کنند. از مهمترین صنایع این کشور می توان فلزکاری، ماشین آلات، مواد شیمیایی، وسائل نقلیه، مواد خوراکی و نوشیدنی، منسوجات و البسه، هواپیماسازی، کشتی سازی، پتروشیمی، برق، صنایع اتمی و نظامی را نام برد. گندم، جو، سیب زمینی، چغندر قند، سیب ذرت، برنج، انگور، پنیر، ماهی، گاو و خوک اصلی ترین تولیدات کشاورزی و دامپروری این کشور هستند.

همچنین این کشور عضو سازمان ملل، اتحادیه اروپا، معاهده شنگن، سازمان تجارت جهانی و سازمان همکاری اقتصادی (ناتو) است. روش های مختلفی برای مهاجرت به فرانسه وجود دارد که مرسوم ترین آن ها روش تحصیلی یا سرمایه گذاری می باشد.

انگلیس

کشور انگلیس یکی از بهترین کشورهای جهان است که در زمینه های امنیت شخصی و مشاغل و درآمد بالاتر از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) قرار دارد. افراد می توانند با سرمایه گذاری شهروند قانونی این کشور شوند و به راحتی از خدمات درمانی دولتی و مراقبت های بهداشتی رایگان برای خود و خانواده شان دسترسی داشته باشند.

انواع روش های مهاجرت-انگلیس

علاوه بر این کشور انگلیس دارای یکی از برترین نظام های آموزشی با تعداد زیادی از دانشگاه های معتبر دارای رتبه زیر ۵۰۰ در دنیا می باشد که روش مهاجرت تحصیلی نیز می تواند روش دیگری برای مهاجرت به این کشور در نظر گرفته شود. همچنین این کشور دارای برنامه های مهاجرتی متنوعی از قبیل مهاجرت به روش کارآفرینی می باشد. بنابراین هر فرد بسته به معیارها و ویژگی های مختلف خود می تواند از یکی از روش ها اقدام کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط مهاجرت به انگلستان، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : مهاجرت به انگلستان 

برای مهاجرت چه شرایط حداقلی نیاز است؟

حداقل شرایط مورد نیاز برای مهاجرت بسته به کشور مقصد و انواع روش های مهاجرتی موجود در کشور مورد نظر متفاوت است. به عنوان مثال در روش مهاجرت تحصیلی بسته به هر مقطع شرایط متفاوتی مورد نیاز می باشد یا برای روش مهاجرتی سرمایه گذاری میزان سرمایه که البته در هر کشور متفاوت است، جزو مهمترین شرایط تاثیر گذار می باشد. اما در روش های قانونی می توان گفت داشتن دانش زبانی خوب، عدم سوپیشینه، گواهی سلامت، سوابق کاری، رزومه تحصیلی و داشتن تمکن مالی لازم سفارت کشور مورد نظر که بسته به هر روش متفاوت است، جزو شرایط حداقلی مورد نیاز برای مهاجرت می باشد.

در ادامه و بررسی هر روش به طور دقیق تر به شرایط مورد نیاز هر روش مهاجرتی خواهیم پرداخت. متقاضیان مهاجرت همواره باید این نکته را در نظر داشته باشند که قوانین و شرایط انواع روش های مهاجرت در کشورهای مختلف همواره مورد بازبینی قرار گرفته و تغییر می نماید. بنابراین برای آگاهی از آخرین تغییرات صورت گرفته، توصیه می شود افراد به سایت سفارت کشور مورد نظر مراجعه نموده و یا با سفارت کشور ربوطه تماس حاصل نمایند.

مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی در میان انواع روش های مهاجرت یکی از بهترین و آسان ترین راه ها برای مهاجرت است که افراد می توانند بر اساس رشته تحصیلی و سایر شرایط لازم برای مهاجرت، اقدام به مهاجرت تحصیلی نمایند. بین المللی شدن علم و دانش، سطح بالای کیفیت زندگی در کشورهای پیشرفته، امکان بهره مندی از امکانات و تجهیزات پیشرفته آموزشی، اخذ مدرک تحصیلی معتبر و تحصیل در بهترین دانشگاه های دنیا عواملی هستند که امروزه متقاضیان روش مهاجرت تحصیلی را بسیار افزایش داده است.

انواع روش های مهاجرت-مهاجرت تحصیلی

همچنین امکان کار دانشجویی در بسیاری از کشورها و کسب تجربه بین المللی به همراه یافتن شغل مناسب و پس از آن اخذ اقامت کشور مورد نظر از، از دیگر ویژگی های روش مهاجرت تحصیلی می باشد. آگاهی از شرایط مهاجرت تحصیلی پیش از هر گونه اقدامی برای اخذ پذیرش تحصیلی از بهترین کشورها، می تواند به متقاضیان کمک شایانی را برای گرفتن تصمیم درست بنماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره چگونگی مهاجرت تحصیلی، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : مهاجرت تحصیلی

شرایط کلی مهاجرت تحصیلی

روش مهاجرت تحصیلی محبوب ترین روش مهاجرت به خصوص به کشورهای اروپایی در بین دانشجویان است. از شرایط کلی مهاجرت تحصیلی می توان به سن، مدرک تحصیلی، دانش زبان خارجی، رزومه تحصیلی و میزان تمکن مالی اشاره کرد. دریافت ویزای تحصیلی در اروپا نسبت به کشورهای انگلیسی زبان مانند آمریکا، انگلیس، کانادا و استرالیا بیشتر امکان پذیر بوده و همچنین هزینه های تحصیل و زندگی نیز در کشورهای اروپایی بسیار پایین تر است.

شرایط سنی برای دوره کارشناسی معمولا بین ۲۲-۱۸ سال، کارشناسی ارشد ۲۷-۲۳ بوده و در دوره دکتری تقریبا محدودیت سنی وجود نداشته و رزومه تحصیلی بسیار مهم می باشد. البته شرایط ذکر شده برای کسب بالاترین شانس بوده و در سایر سنین نیز به خصوص برای مقطع کارشناسی ارشد امکان پذیر می باشد. اکثر دوره های کارشناسی و پزشکی در کشورهای مختلف به زبان همان کشور ارائه می شوند مگر برخی استثنائات مانند جمهوری چک و لهستان. در سایر مقاطع معمولا دوره هایی به زبان انگلیسی نیز در همه کشور ها وجود دارد.

در صورتی که فرد متقاضی دریافت بورسیه باشد باید حتما رزومه علمی بسیار قوی، مقالات بین المللی ISI و ارتباط خوب و پویا با یک استاد راهنما در دانشگاه مورد نظر داشته باشد. میزان تمکن مالی متقاضی هم با توجه به کشور مورد تقاضا متفاوت است. مجموع هزینه های زندگی و تحصیل در کشورهای به اصطلاح تحصیل رایگان سالانه بین ۸۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ یورو بوده و در کشورهای انگلیسی زبان بسیار بیشتر از این مبالغ باید در نظر گرفته شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط تحصیل در انگلستان، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : تحصیل در انگلستان

مزایا و معایب روش مهاجرت تحصیلی

مهاجرت تحصیلی نیز مانند هر موضوع دیگری مزایا و معایبی دارد که افراد باید آن ها در نظر گرفته و بر اساس ویژگی های فردی و خانوادگی خود اقدام نمایند. از مزایای مهاجرت تحصیلی می توان امکان تجربه زندگی متفاوت، تحصیل در بهترین دانشگاه های دنیا، یادگیری زبان جدید و افزایش سطح دانش زبانی، استفاده از امکانات رفاهی، فرصت های شغلی پس از تحصیل، ساختن رزومه قوی، امکان یافتن کار در کشور محل تحصیل و اخذ اقامت آن کشور، درآمد بالا بواسطه اشتغال پس از تحصیل، امکان آشنایی با فرهنگ ها و سسن ملل مختلف، امکان بازدید از جاذبه های تاریخی و گردشگری کشورهای مختلف را نام برد.

انواع روش های مهاجرت-مزایا و معایب روش مهاجرت تحصیلی

روش مهاجرت تحصیلی با همه مزایای ذکر شده معایبی نیز دارد که شامل روبرو شدن با سبک زندگی متفاوت و نامانوس؛ غربت، تنهایی، انزوا و دوری از خانواده؛ دغدغه یافتن شغل مناسب در کشور مقصد؛ نگرانی در مورد تسلط به زبان کشور مورد نظر؛ تامین مسکن در صورت نبود خوابگاه دانشجویی؛ آشنا نبودن به قوانین؛ مقررات و فرهنگ کشور مقصد؛ معضل بیکاری در برخی کشورها و هزینه های تحصیل می شوند.

مهاجرت کاری

از یک طرف به صورت کلی بسیاری از افرادی که اقدام به مهاجرت می کنند، هدف نهایی آن ها یافتن شغل بهتر، درآمد بیشتر، امنیت شغلی، کیفیت زندگی بهتر و رفاه اجتماعی است. از طرف دیگر با توجه به هزینه های بالای مهاجرت به روش سرمایه گذاری و مهاجرت تحصیلی، امروزه بیشتر افراد به دنبال مهاجرت کاری هستند. در نتیجه اگر فردی شرایط مورد نظر برای مهاجرت کاری را داشته باشد و از ابتدا برای این روش اقدام کند، در بازه زمانی کوتاه تری می تواند به هدف های مد نظر خود برسد.

بنابراین می توان گفت مهاجرت کاری نیز در کنار مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین روش های مهاجرت می باشد. مهاجرت کاری به روش های مختلفی امکان پذیر بوده که هر کدام شرایط مخصوص به خود را دارند. در ادامه به انواع روش های مهاجرت کاری و مزایا و معایب این روش می پردازیم.

مهاجرت کاری به روش داشتن دعوتنامه کاری (Job Offer)

اولین و راحت ترین راه مهاجرت کاری داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در کشور مورد نظر می باشد که البته یافتن پیشنهاد شغلی مناسب بسیار مشکل و پیچیده است. چرا که اولویت کارفرماها در کشورهای مختلف برای جذب نیروی کار در درجه اول فارغ التحصیلان و افراد کشور خودشان است و برای این هم باید به دولت و کشور خود پاسخگو باشند.

انواع روش های مهاجرت-مهاجرت کاری به روش داشتن دعوتنامه کاری (Job Offer)

در اتحادیه اروپا شرایط سخت تر نیز می باشد. جذب نیروی کار در اتحادیه اروپا به این صورت است که ابتدا باید به مدت ۳ هفته تا ۳ ماه در خواست نیروی کار مورد نظر آگهی شود. در صورتی که ابتدا از خود آن کشور و بعد سایر کشورهای اتحادیه اروپا متقاضی نباشد، درخواست سایر کشورها بررسی میشه که عموما شانس متقاضیان کشور ما به دلایل مختلفی پایین است. در نتیجه برای اخذ ویزای کار به این روش فرد باید از توانمندی های بسیار بالایی برخوردار باشد و بتواند نظر کارفرما را به خود جلب نماید.

مهاجرت کاری به روش نیروی کار متخصص (Skilled Worker)

در حال حاضر این روش به صورت سیستم امتیاز بندی فقط در کشور های کانادا، استرالیا و نیوزلند وجود دارد. دولت های این ۳ کشور، فرصتی را برای افراد متخصص و ماهر قرار داده اند که در صورت داشتن امتیاز مناسب به آن ها ویزای کار و اقامت موقت داده می شود. برای داشتن امتیاز بالا جهت دریافت این نوع ویزا، فاکتورهایی موثر هست که مهمترینشان سن/تحصیلات/زبان/سابقه کار و شرایط خانوادگی هستند. روش انجام کار، کسب امتیاز و در نهایت اخذ ویزا به افراد در هر کشور متفاوت است. با توجه به رقابتی بودن این روش و متقاضیان پرشماری که هر ساله از سراسر دنیا برای مهاجرت کاری به این روش اقدام می کنند، امتیاز مورد نظر برای پذیرش هر ساله افزایش می یابد.

متقاضیان گرامی می توانند با مراجعه به صفحه https://arianaabroad.com/calculation/ و وارد کردن اطلاعات خواسته شده، امتیاز خود را محاسبه کنند.

مهاجرت کاری به روش نیروی جستجوی کار (Job Seeker)

یکی دیگر از روش های مهاجرت کاری روش نیروی جستجوی کار می باشد. این روش که در حال حاضر بیشتر در ۲ کشور آلمان و افریقای جنوبی وجود دارد بر اساس ویژگی های مختلف افراد شامل سن/تحصیلات/سطح زبان و سابقه کار به افراد مورد نظر ویزای جستجوی کار اعطا می کند. این نوع ویزا دارای مدت اعتبار محدودی می باشد و فرد می بایست در مدت مورد نظر در کشور مقصد اقدام به یافتن شغل نماید. این مدت زمان برای کشور آلمان ۶ ماه و برای کشور افریقای جنوبی ۱ تا ۳ سال می باشد. در صورتی که فرد در مدت زمان مورد نظر نتواند شغل پیدا کند به کشور مبدا برگشت داده خواهد شد.

انواع روش های مهاجرت-مهاجرت کاری به روش نیروی جستجوی کار (Job Seeker)

در این روش نیز با توجه به متقاضیان زیادی که وجود دارند، هرچه شرایط فرد بهتر باشد امکان اخذ این نوع ویزا بیشتر است. نکته حائز اهمیت این که برای کشور آلمان حداقل داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 الزامی است اما برای کشور افریقای جنوبی داشتن مدرک زبان انگلیسی الزامی نیست.

مزایا و معایب روش مهاجرت کاری

انواع روش های مهاجرت – مهاجرت کاری نیز مانند سایر روش ها مزایا و معایب مختص به خود را دارد. از جمله مزایای روش مهاجرت کاری می توان به داشتن شغل و درآمد خوب، امکان اخذ اقامت دائم بعد از گذشت چند سال، هزینه بسیار پایین در مقایسه با روش های سرمایه گذاری و تحصیلی، تجربه کار و زندگی در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، ساختن رزومه کاری بسیار خوب در شرکت های معتبر دنیا اشاره کرد.

علاوه بر مزایای ذکر شده این روش معایبی نیز دارد که شامل مشکل بودن یافتن دعوتنامه کاری، افزایش سالانه حد نصاب امتیازها با توجه به رقابت شدید، سخت بودن شرایط کسب امتیاز مورد نظر، طولانی بودن فرآیند نیروی کار متخصص، تعداد کم مشاغل مورد نیاز، تمدید نشدن ویزای جستجوی کار، نداشتن امکان تحصیل با ویزای کار می شود. هموراه افرادی که یک دوره تحصیلی را در کشور مورد نظر گذرانده باشند، از شانس بالایی برای یافتن شغل در آن کشور برخوردار خواهند بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط و چگونگی مهاجرت کاری، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : مهاجرت کاری

مهاجرت سرمایه گذاری و کارآفرینی

یکی از روش های مهاجرت به کشورهای پیشرفته و توسعه یافته مهاجرت به روش سرمایه گذاری می باشد. شرایط روش سرمایه گذاری در کشورهای مختلف متفاوت بوده و برنامه های متعددی برای این منظور در هر کشور وجود دارد. هر فرد می تواند براساس میزان سرمایه خود، ویژگی های شخصی و کشور مورد نظر برای برنامه های متنوع روش سرمایه گذاری اقدام نماید.

یک مدل کلی همان سرمایه گذاری یا Investment می باشد که شخص میزان معینی پول را در اختیار دولت کشور مورد نظر برای اجرای برخی پروژه ها قرار می دهد و در ازای آن اقامت موقت این کشور را دریافت می کند. پول فرد بعد از انجام پروژه به وی برگشت داده شده و در طول این زمان سودی به وی تعلق نمی گیرد. میزان سرمایه در این روش با توجه به کشور مورد نظر متفاوت است.

انواع روش های مهاجرت - مهاجرت سرمایه گذاری و کارآفرینی

روش دیگر سرمایه گذاری کارآفرینی یا ثبت شرکت می باشد. در این روش فردی که دارای سابقه کارآفرینی، سرمایه گذاری یا مدیریت اقتصادی است باید یک طرح توجیهی اقتصادی (Business Plan) به کشور مورد نظر ارائه دهد، در صورت پذیرش چند نفر از شهروندان آن کشور را استخدام نموده و برای آن ها حقوق و حق بیمه پرداخت کند و در نهایت طرح را به سودآوری برساند. میزان سرمایه مورد نیاز در این روش نیز در کشورهای مختلف متفاوت است.

روش دیگر سرمایه گذاری استارت آپ می باشد که مشابه روش ثبت شرکت است. روش های دیگر سرمایه گذاری شامل خرید ملک و روش تمکن مالی می شوند. روش تمکن مالی بدین صورت است که فرد باید دارایی خالص ۲۵۰۰۰ یورو در حساب خود داشته باشد و ماهانه ۳۰۰۰ یورو درآمد غیرمستقیم که به حضور خودش وابسته نیست نیز اخذ کند تا بتواند برای طرح تمکن مالی اتریش یا اسپانیا اقدام نماید.

مزایا و معایب روش مهاجرت سرمایه گذاری و کارآفرینی

انواع روش های مهاجرت – در این بخش به مهمترین مزایا و معایب روش مهاجرت سرمایه گذاری اشاره می شود. مزایای این روش شامل ساده تر بودن امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت کشور مورد نظر، بهره مندی از اقتصادهای پویا، پایدار و رو به رشد، امکان استفاده از تسهیلات با نرخ بهره پایین، قوانین و مقررات حمایتی برای کسب و کار و کارآفرینی در بیشتر کشورهای توسعه یافته، کاهش و تسهیل پرداخت مالیات برای سرمایه گذاران در کشورهای پیشرفته، اعطای بیمه های بیکاری و بازنشستگی در برخی کشورها، امکان تبادلات تجاری با سایر کشورها به خصوص در شرایط تحریم، فراهم بودن شرایط بازنشستگی در خارج از کشور، مدت زمان کم صدور ویزای سرمایه گذاری، امکان درخواست مهاجرت به روش سرمایه گذاری بدون نیاز به مدرک تحصیلی و مدرک زبان می گردد.

اما این روش نیز با داشتن مزایای بسیار معایبی نیز دارد که عبارتند از:

  • پیچیده بودن طرح های مختلف روش مهاجرت سرمایه گذاری
  • لزوم داشتن سرمایه زیاد وهزینه بالای این روش
  • فراهم نمودن یک طرح توجیهی اقتصادی قابل اطمینان
  • داشتن تجربه کارآفرینی یا مدیریت اقتصادی

مهاجرت با پناهندگی

مهاجرت و پناهندگی دو مقوله ی بسیار متفاوت اند که بیشتر اوقات بسیاری از افراد این دو مقوله را شبیه به هم دانسته یا با هم اشتباه می گیرند. مهاجرت معمولا به فرآیندی اطلاق می شود که فرد به منظور دستیابی به یک موقعیت بهتر و شرایط مناسب تر سرمایه گذاری، کاری، تحصیلی و زندگی طی فرآیند های قانونی و روش های رسمی موجود در کشورهای مختلف، به کشور مورد نظر خود رفته و تمام مسیر را به صورت قانونی انجام می دهد در حالی که مسئله پناهندگی تفاوت های اساسی با مهاجرت دارد.

انواع روش های مهاجرت - مهاجرت با پناهندگی

به عبارت دیگر می توان گفت مسئله مهاجرت یک اقدام با میل شخصی و خواست فرد همراه بوده در حالیکه در اکثر مواقع مسئله پناهندگی تحت تاثیر عوامل مختلف در کشور مبدا به افراد تحمیل می شود و افراد ناخواسته و اجبارا مجبور به ترک وطن خود می شوند. در این قسمت برآنیم تا به این مساله و شرایط آن بپردازیم.

تعریف پناهندگی

پناهندگی چیست و یا پناهنده کیست؟ در فرهنگ لغت زبان انگلیسی عبارت Asylum seeker برای متقاضی پناهندگی در نظر گرفته شده و به فردی گفته می شود که وطن اصلی و اول خود را که دارای تابعیت آن کشور می باشد تحت تاثیر علل مختلف ترک نموده و از یک کشور دیگر تحت شرایط استفاده از حقوق بین المللی شهروندی درخواست پناهندگی نماید. فرد متقاضی پناهندگی یا اصطلاحا پناهجو می تواند یک فرد آواره از جنگ، یک پناهنده یا یک ورشکسته اقتصادی باشد.

یکی از انواع روش های مهاجرت پناهندگی بوده و متقاضی پناهندگی شخصی است که فرم های مربوطه برای درخواست رسمی پناهندگی جهت اخذ اقامت کشور مورد نظر را تکمیل نموده و تا زمانی که تقاضای وی تحت بررسی می باشد حق پناهندگی اش محفوظ است. مسئولان مربوطه مهاجرتی هر کشور جهت پذیرش یا رد تقاضای پناهندگی افراد تصمیم می گیرند و در صورتی که تقاضای فردی مورد پذیرش واقع نشود باید کشور مورد نظر را ترک کند یا اخراج می شود. به طور میانگین سالیانه نزدیک به یک میلیون نفر تقاضای پناهندگی خود را ارائه می دهند.

عوامل و راه های تقاضای پناهندگی

در کشورهای مختلف عوامل گوناگونی موجب تقاضای پناهندگی افراد می گردد. می توان به ترس از تعقیب سیاسی، داشتن عقاید مذهبی خاص، تعلق داشتن به اقلیت های مذهبی، جنگ، بیکاری، شرایط نابسامان اقتصادی و بلایای طبیعی به عنوان علل مختلف پناهندگی اشاره کرد. بعضی از کشورها قبل از ورود به متقاضیان “ویزای پناهندگی” اعطا می کنند که راه مطمئن و قانونی برای ورود به کشور مورد نظر جهت پناهندگی می باشد.

انواع روش های مهاجرت - مهاجرت با پناهندگی

اما بسیاری از کشورها این امکان را فراهم نمی کنند و در نتیجه متقاضیان پناهندگی معمولا برای ورود به این کشورها با مشکلات و خطرات فراوانی رو به رو می شوند. در اغلب کشورها معمولا افراد زمانی تقاضای پناهندگی می دهند که در شرف ورود به آن کشور باشند که ممکن است بعضی کشورها مدارا نموده و بپذیرند اما سایر کشورها عموما این افراد را دستگیر و بازداشت می کنند که شرایط بسیار سخت و پیچیده ای را برای آن ها به همراه دارد.

مزایا و معایب مهاجرت با پناهندگی

در مورد مزایا و معایب مهاجرت با پناهندگی باید گفت معایب و خطرات این روش بسیار بیشتر از مزایای آن می باشد که توصیه نمی شود. در صورتی که فرد از شانس بالایی برای دریافت پناهندگی برخوردار باشد می توان از کوتاه بودن زمان، هزینه بسیار پایین این روش، امکان تحصیل رایگان فرزندان و برخورداری از خدمات بهداشت عمومی رایگان به عنوان مهمترین مزایای آن نام برد.

اما با توجه به شرایط سخت گیرانه کشورهای توسعه یافته که هر سال افزایش می یابد، همانطور که ذکر شد معایب این روش بسیار بیشتر است که می توان از مهمترین آن ها امکان دستگیری و بازداشت اشخاص در ورودی کشور مورد نظر، وضعیت نامعلوم و بلاتکلیفی در مدت زمان بررسی پرونده، طولانی شدن مدت زمان بررسی پرونده در بعضی مواقع، بازگشت به کشور مبدا و قطع همه مزایای دولتی در صورت رد شدن درخواست پناهندگی، مسیر دشوار و خطرآفرین از مبدا تا مقصد، شرایط زندگی بسیار نابسامان در اردوگاه پناهندگان، اخراج اجباری پناهندگان در برخی کشورها، نگاه نژداپرستانه به برخی پناهجویان را نام برد.

مهاجرت از طریق ازدواج

در صورتی که فردی از یک کشور با فرد دیگر که تابعیت کشور مورد نظر را دارا باشد به صورت قانونی ازدواج کند می تواند اقامت و سپس تابعیت کشور مورد نظر را دریافت نماید. برای این روش ازدواج ثبت شده رسمی موثق در هر کشوری حتی به صورت غیابی قابل قبول است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا قوانین ویژه ای برای این منظور در نظر گرفته شده است. معمولا قوانین ازدواج در کشورهای مختلف به جنسیت همسر هیچگونه ارتباطی ندارد.

شرایط کلی مهاجرت از طریق ازدواج به این صورت است که ثبت ازدواج متقاضی باید صورت گرفته باشد و همسر فرد متقاضی و تبعه کشور مقصد باید اثبات کند از درآمد خوبی برای تامین هزینه های زندگی هر ۲ نفر در کشور مقصد برخوردار است. فرد متقاضی باید دانش زبانی متوسط و حداقل مدرک زبان A1 را ارائه دهد. در صورت داشتن مدارک مورد نیاز فرد به سفارت کشور مورد نظر مراجعه کرده و درخواست ویزای ازدواج می نماید.

انواع روش ها ی مهاجرت

در صورت بررسی و تایید اصالت مدارک و محرز شدن توانایی مالی همسر برای تامین هزینه ها ویزای ازدواج برای فرد صادر می گردد. مدت زمان اعتبار ویزای ازدواج ۱ سال بوده و در صورتی که ازدواج پابرجا مانده و در درستی آن تردیدی ایجاد نشود تمدید می گردد. پس از ۳ سال تمدید ویزای ازدواج فرد می تواند درخواست تابعیت خود را مطرح کند. در صورتی که افراد قبل از ۲ سال از یکدیگر جدا شوند ویزای فرد باطل شده و باید از کشور مقصد خارج شود.

مزایا و معایب مهاجرت از طریق ازدواج

این روش مهاجرتی نیز مانند انواع روش های مهاجرت، مزایا و معایب مختص به خود را دارد. از جمله مزایای مهاجرت به روش ازدواج می توان به امکان اخذ اقامت دائم و تابعیت پس از گذشت زمان مورد نظر، داشتن مجوز اشتغال رسمی و تمام وقت، داشتن مزایای حقوق شهروندی مانند سایر شهروندان کشور مقصد، هزینه پایین این روش در مقایسه با سایر روش ها، مدت زمان کوتاه فرآیند درخواست و اخذ ویزا در صورت داشتن همه شرایط و مدارک اشاره کرد.

از جمله معایب این روش نیز می توان یافتن گزینه مورد نظر برای ازدواج در کشور مقصد، لزوم اشتغال همسر در کشور مورد نظر با در حقوق و درآمد نسبتا بالا، داشتن مدرک زبان حداقل A1 را نام برد. در صورتی که متقاضیان شرایط مورد نظر را داشته باشند، یکی از ساده ترین و سریعترین انواع روش های مهاجرت، مهاجرت از طریق ازدواج خواهد بود.

نتیجه گیری

همان طور که در مطلب اشاره شد روش های متفاوتی برای مهاجرت به کشورهای مختلف وجود دارد. هر یک از این روش ها ویژگی های خاص خود را داشته و شرایط متفاوتی را برای مهاجرت فراهم می کند. نکته حائز اهمیت در مورد مهاجرت در ابتدای کار هدف فرد متقاضی مهاجرت می باشد. افراد می توانند با توجه به هدف، ویژگی های شخصی و خانوادگی، مدرک تحصیلی، مدرک زبان، میزان تمکن مالی و کشور مورد علاقه خود یکی از این روش ها را برای مهاجرت برگزینند.

با توجه به شرایط خاص هر روش و الزامات مورد نظر کشور ها که بعضی اوقات هر ساله دچار تغییر می شوند می بایست قبل از هرگونه اقدامی نسبت به آگاهی از روش و شرایط کشور مقصد اهتمام ورزند. مشاوره با افرادی که این روش ها را تجربه نموده یا مشاورین متخصص با تجربه کاری بالا در این زمینه می تواند راه گشا باشد.

موسسه “آریانا اپلای” با داشتن همزمان مجوز کاریابی بین المللی از وزارت کار و مجوز اعزام دانشجو از وزارت علوم، بهره مندی از وکلای پایه یک دادگستری در حوزه مهاجرت و مشاورین خبره و متخصص همواره مفتخر است آمادگی خود را برای خدمت به متقاضیان امر مهاجرت اعلام نماید.

[divider align=”center” color=”rgb(15, 8, 8)”]

[blog_posts style=”normal” columns=”3″ columns__md=”1″ orderby=”ID” readmore=”ادامه مطلب” readmore_color=”primary” readmore_style=”gloss” readmore_size=”smaller” comments=”false” image_height=”56.25%” image_radius=”10″]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا