...
ویزای تحصیلی آمریکا
آریانااپلای » بلاگ » مهاجرت تحصیلی » ویزای تحصیلی آمریکا

آیا تا به حال به تحصیل در آمریکا اندیشیده اید؟ مطمئنا جواب این سوال مثبت بوده و برای همه ی افراد علاقمند به تحصیل در خارج از کشور، اخذ ویزای تحصیلی آمریکا بسیارحائزاهمیت است. حال بایستی بدانیم که چرا و چگونه ویزای تحصیلی آمریکا را بگیریم؟ در این مقاله سعی داریم تمامی اطلاعات در رابطه با ویزای تحصیلی آمریکا را در اختیار خوانندگان گرامی قرار دهیم.

کشور آمریکا از لحاظ مهاجر پذیری، رتبه اول در جهان را به خود اختصاص داده است. اما برای ایرانیان از سپتامبر سال 2011 میلادی امکان ورود به این کشور بسیار سخت شده و با حساسیت بالای امنیتی به افراد اجازه حضور در خاک آمریکا داده می شود. از زمانی هم که دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده شروع به کار کرد، به طور کلی هر راهی اعم از روش کاری، ازدواج، سرمایه گذاری، دیدارخانواده و غیره جهت ورود به این کشور برای ایرانیان مسدود شده است.

ویزای تحصیلی آمریکا

البته به دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در این کشوردارند می توان این نوید را داد که اخذ ویزای تحصیلی آمریکا غیرممکن نیست. هرچند که اخذ ویزای تحصیلی این کشور برای ایرانیان بسیار سخت شده اما با داشتن تمکن مالی خوب برای کسب این نوع ویزا می توان امیدوار بود. تحصیل در همه مقاطع تحصیلی آمریکا برای علاقمندان امکان پذیر بوده و با توجه به سطح کیفی آموزش در این کشور جهان اولی، مطمئنا فارغ التحصیلان مراکز آموزشی آمریکا در هر جای دنیا امکان ادامه تحصیل و اشتغال را به راحتی خواهند داشت.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا 

متقاضیان برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مرحله اول بایستی اقدام به اخذ پذیرش از یکی از مدارس، کالج یا دانشگاه های آمریکا نمایند. بعد از آن به مدت 120 روز فرصت داشته که برای ویزای تحصیلی این کشور درخواست دهند. مرکز آموزشی در تعیین نوع ویزای تحصیلی تاثیر مستقیم داشته وعموما ویزای تحصیلی آمریکا در سه نوع F ، M یا J صادر می گردد.

همانطور که گفته شد طی کردن این مسیر برای ایرانیان بایستی با دقت بیشتری انجام شود. برخورداری از شرایط سنی مناسب هر مقطع تحصیلی در بالا بردن شانس اخذ ویزای تحصیلی بسیار موثر بوده و مطمئنا فردی با شرایط سنی 19 سال با داشتن پذیرش تحصیلی در مقطع لیسانس برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا شانس بیشتری خواهد داشت.
از عوامل تأثیر گذار دیگر در اخذ ویزای تحصیلی این کشور، اخذ پذیرش از دانشگاه های با اعتبار بالاتر و صرف هزینه بیشتر برای تحصیل توسط متقاضی خواهد بود. در ادامه به معرفی هر کدام از سه نوع ویزای تحصیلی آمریکا خواهیم پرداخت.

ویزای تحصیلی آمریکا-انواع ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی از نوع F 1

افراد خارجی متقاضی تحصیل در آمریکا بعد از گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه ها، کالج ها یا مدارس بایستی برای اخذ این نوع ویزای تحصیلی یعنی ویزای F1 اقدام نمایند. دارندگان این نوع ویزا اجازه ورود به آمریکا برای تحصیل را داشته و در واقع باید گفت که این نوع ویزا یک ویزای غیر مهاجرتی و تنها ویژه تحصیل می باشد.

در آمریکا دانشجویانی که ویزای تحصیلی آمریکا از نوع F1 را اخذ نموده در کنار تحصیل، به مدت 20 ساعت در هفته اجازه کار نیمه وقت دانشجویی در داخل دانشگاه محل تحصیل خود دارند. بعد از یک سال کار در داخل دانشگاه می توانند به دنبال کار در خارج از دانشگاه نیز باشند. لازم به ذکر است که رعایت این بند مربوط به رشته های بوده که نیاز به کارآموزی دارند و برای بقیه رشته ها الزامی نیست.

داشتن همراه شامل همسر و فرزندان زیر 21 سال برای دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا امکان پذیر بوده و برای همسر و فرزندان متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای F 2 صادر می شود. ویزای F 2 در صورتی که همسر متقاضی قصد ادامه تحصیل داشته باشد، قابل تغییر به ویزای تحصیلی F 1 است. البته فرزندان می توانند با همان ویزای F 2 به تحصیل در مدارس پرداخته و نیازی به تغییر نوع ویزا نیست.

ویزای تحصیلی آمریکا-انواع ویزای تحصیلی آمریکا 

ویزای تحصیلی از نوع J 1

برای افراد پژوهشگر و محقق که قصد سفر به آمریکا تحت برنامه های خاص تبادل فرهنگی بین کشورها و یا تحصیل تحت حمایت کشور آمریکا را دارند، ویزای تحصیلی آمریکا از نوع J 1 صادر می شود. دارندگان ویزای J1 اجازه حضور و تحصیل به مدت 18 ماه در آمریکا را خواهند داشت.

این نوع ویزا طبق قوانین آمریکا تنها برای محققین صادر می گردد. این محققین حداقل بایستی دارای مدرک کارشناسی بوده و برای اخذ مدارک کارشناسی ارشد یا دکترا وارد آمریکا شده و به تحصیل و پژوهش مشغول گردند.
امکان داشتن همراه برای دارنده ویزای تحصیلی آمریکا از نوع J1 مهیا بوده و محقق می تواند برای همسر و فرزندان زیر 21 سال تقاضای ویزای J2 نماید. لازم به ذکر است که کسانی که از طریق ویزای J1 وارد آمریکا می شوند بعد از اتمام تحقیقات بایستی به مدت 2 سال خاک آمریکا را ترک نمایند.

ویزای تحصیلی از نوع M 1

برای دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای دارند، ویزای M 1 صادر می گردد. البته این به معنای داشتن اجازه کار در آمریکا نبوده و به دارنده خود تنها اجازه تحصیل رشته فنی در این کشور را می دهد. دوره های حرفه ای آشپزی، آرایشگری زنانه و سایر رشته های فنی که امکان اشتغال در این زمینه ها را برای افراد فراهم می نماید، شامل این نوع ویزا می گردند.
برای همسر و فرزندان دارندگان ویزای تحصیلی آمریکا از نوع M1، ویزای M2 صادر می شود. در صورتی که همراهان تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند، باید درخواست تغییر ویزا دهند.

در مورد تفاوت بین ویزای F1 با ویزای M1 باید گفت که دارندگان ویزای F1 امکان تحصیلات دانشگاهی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، ثبت نام در کلاس های زبان و حتی مشغول به کار شدن در حوزه های آموزش عملی در خارج از دانشگاه را داشته در حالی که دارندگان ویزای M1 این فرصتها را نخواهند داشت.

ویزای تحصیلی آمریکا بدون مدرک زبان 

معمولا یکی از سئوال های که دراکثر تماس های افراد با موسسه پرسیده می شود، درباره امکان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا بدون نیاز به مدرک زبان بوده و اینکه آیا ویزای دانشجویی آمریکا بدون مدرک زبان صادر می گردد؟ ولی آیا به راستی برای کشوری همچون آمریکا که سخت گیریهای ویژه ای هم برای ایرانی ها داشته، می توان ویزای تحصیلی این کشور بدون مدرک زبان گرفت؟

ویزای تحصیلی آمریکا-ویزای تحصیلی آمریکا بدون مدرک زبان

اهمیت این مساله برای افرادی که خواستار ویزای تحصیلی آمریکا بوده، بسیار زیاد است. بدون شک آمریکا دارای یکی از معتبرترین ویزاهای جهان بوده که در میزان تمایل افراد برای اخذ ویزای این کشور بسیار تاثیر گذار است. از این رو ویزاهای مختلف این کشور و بخصوص ویزای تحصیلی آمریکا، متقاضیان زیادی داشته که داشتن مدرک زبان در میزان موفقیت اخذ ویزای تحصیلی امریکا بسیار مهم است.

اما در هر موردی می توان راه هایی برای رسیدن به هدف با توجه به شرایط فعلی به دست آورد که از جمله آن ها برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور، پذیرش مشروط است. پذیرش مشروط به این نحو است که متقاضی هم زمان با اخذ پذیرش از دانشگاه برای پذیرش در یکی از کالج های آموزش زبان انگلیسی در آمریکا نیز اقدام می نماید. مدت زمان لازم برای آموزش زبان انگلیسی در کالج، یک سال می باشد.

در کالج زبان انگلیسی واحدهای مربوط به مهارت زبان در بخش نوشتاری، گفتاری و شنیداری و همچنین کلاس های درباره فرهنگ و پیشینه آمریکا برگزار گردیده که فرد ملزم به گذراندن این دوره ها می باشد. بعد از پایان دوره و شرکت در آزمون در صورت قبولی به ادامه تحصیل در دانشگاه خواهد پرداخت. در غیر اینصورت مجددا بایستی دوره زبان را بگذراند. معمولا اکثر دانشگاه ها دارای کالج نیز بوده ولی در صورت نداشتن، فرد را به کالج مورد قبول دانشگاه معرفی می نمایند. البته همه ی دانشگاه ها پذیرش مشروط به اخذ مدرک زبان را در برنامه خود ندارند و بایستی متقاضیان از این لحاظ تحقیقات کامل را صورت دهند.

ویزای تحصیلی آمریکا

در ادامه به اسامی برخی از مهمترین دانشگاه های آمریکا که بدون مدرک زبان انگلیسی اقدام به پذیرش می نمایند، اشاره شده است:

  • دانشگاه ایالتی کالیفرنیا
  • دانشگاه ایالتی نیویورک
  • دانشگاه دورکسل
  • دانشگاه دیتون
  • دانشگاه آرکانزاس
  • دانشگاه دلاور
  • دانشگاه آیووا
  • دانشگاه میسوری
  • دانشگاه شمال تگزاس
  • دانشگاه نیواورلئان
  • دانشگاه ویسکانسین

ویزای تحصیلی آمریکا با همسر

یکی از بزرگترین دغدغه ی متقاضیان تحصیل در خارج از کشور، امکان داشتن همراه است. متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا با همسر بایستی بدانند که ویزای همراه دانشجویی آمریکا برای اعضا خانواده شان شامل همسر و فرزندان زیر 21 سال صادر می شود. بر اساس قوانین ایالات متحده آمریکا کلیه اعضا خانواده اعم از همسر و فرزندان فرد دانشجو به صورت موقت اجازه زندگی در این کشور را داشته ولی اجازه کار ندارند. فرد دانشجو دارنده ویزای تحصیلی آمریکا، متعهد به پرداخت هزینه های زندگی همسر و فرزندان بوده و از این رو به همراهان اجازه کار داده نمی شود.

ویزای تحصیلی آمریکا-ویزای تحصیلی آمریکا با همسر

برای اخذ ویزای همراه آمریکا، داشتن تمکن مالی اهمیت داشته و اخذ ویزای تحصیلی آمریکا با خانواده در صورت اثبات تمکن مالی، امکان پذیر می باشد. همچنین افراد متقاضی نبایستی دارای سوء پیشینه و یا بیماری لاعلاج باشند. ویزای همراه برای خانواده افراد دارنده ویزای تحصیلی آمریکا صادر شده و به این افراد از طریق ویزاهای همراه اجازه سفر به ایالات متحده داده می شود. هزینه درخواست ویزای همراه ، 160 دلار آمریکاست. لازم به ذکر است که به تمامی همراهان افراد دارنده ویزای تحصیلی از نوع F1 که موفق به اخذ گرین کارت آمریکا شده، گرین کارت آمریکا اعطا خواهد شد. از این رو همراهان شخص دارنده ویزای تحصیلی از نوع F1 که خود دارای ویزای F2 بوده، خود به خود گرین کارت آمریکا را کسب می نمایند.

ویزای تحصیلی آمریکا تضمینی !؟! 

کشور آمریکا با داشتن اقتصاد برتر به عنوان قدرتمندترین کشور جهان شناخته می شود. از این رو در ذهن مهاجران به عنوان اولین گزینه مهاجرت تداعی می گردد. چرا که استانداردهای جهانی کار، تحصیل و زندگی در کشور آمریکا بالاتر از همه نقاط دنیا است. زندگی در آمریکا برای بسیاری از افراد ناراضی از زندگی در کشورهای خود، جزو آمال و آرزوهای تا حدی دست نیافتی است.

روش های مختلفی برای مهاجرت به آمریکا وجود داشته که یکی از این روش ها مهاجرت تحصیلی به آمریکاست. متقاضیانی که قصد تحصیل در آمریکا را دارند بایستی برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا درخواست داده که در صورت داشتن شرایط معین تحصیل در این کشور، ویزای تحصیلی برای متقاضی صادر می گردد. ولی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا از آنجائی که دولت این کشورمحدودیت ها و سخت گیری های بیشتری برای شهروندان ایرانی لحاظ نموده، بسیار سخت تر است.

به طور کلی در مقوله مهاجرت و اخذ ویزا به هیچ وجه نمی توان تضمینی داد و عبارت ” ویزای تحصیلی آمریکا تضمینی ” فقط در تبلیغات تعداد محدودی از موسسات نامعتبر دیده می شود. ولی در کنار تلاش برای بدست آوردن حد نصاب های تعیین شده دولت آمریکا برای صدور ویزای تحصیلی آمریکا، استفاده از وکلای مجرب مهاجرتی برای کاهش ریسک ریجکتی ویزا و موفقیت در اخذ ویزای تحصیلی آمریکا بی تأثیر نخواهد بود.

ویزای تحصیلی آمریکا-ویزای تحصیلی آمریکا تضمینی

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تحصیل در آمریکا، لطفا کلیک نمائید .

شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا 

همانطور که قبلا هم اشاره شد اخذ ویزای آمریکا در هر نوع آن برای ایرانیان دشوار بوده و متقاضیان بایستی شرایط لازم برای اخذ ویزای تحصیلی را به خوبی رعایت نمایند. در سال 2020 شرط سن در اخذ ویزای تحصیلی این کشور بسیار تاثیرگذار بوده و حتما بایستی بین سن و مقطع تحصیلی مدنظر متقاضی تناسب وجود داشته تا شانس اخذ ویزای تحصیلی بالاتر برود. در غیر این صورت ویزای تحصیلی آمریکا دست نیافتنی خواهد بود.

به عنوان مثال یک فرد 19 ساله که اقدام به اخذ پذیرش از دانشگاه در مقطع لیسانس نموده، مطمئنا شانس اخذ ویزای بیشتری نسبت به یک فرد با سن بالاتر خواهد داشت. مورد دیگری که در بالا بردن شانس ویزای تحصیلی آمریکا تأثیر گذار بوده، نوع مرکز آموزشی می باشد. هرچه اعتبار مرکز آموزشی وهمچنین هزینه شهریه آن بالاتر بوده، شانس اخذ ویزای تحصیلی این کشور را بیشتر خواهد کرد. زیرا نشان دهنده تمکن مالی و آمادگی متقاضی برای پرداخت هزینه های تحصیلی در این کشور است.

همچنین بایستی مدارکی برای اثبات بازگشت متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا پس از اتمام تحصیلات به وطن ارائه گشته تا اطمینان برای بازگشت را ایجاد نماید. امکان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در صورت داشتن شرایط ذکر شده برای افراد در همه مقاطع تحصیلی امکان پذیر بوده و حتی دانش آموزان زیر 18 سال نیز می توانند برای اخذ ویزای دانش آموزی آمریکا اقدام نمایند.
برای دانش آموزان همراه داشتن یک فرد به عنوان قیم ضروری است اما در حال حاضر با توجه به شرایط موجود صدور ویزای همراه دانش آموز بعید به نظر می رسد. پس بهتر است برای مدارس شبانه روزی درخواست داده و از این طریق شانس اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای دانش آموز را بالا ببرند.

ویزای تحصیلی آمریکا

دانش آموزانی که در آمریکا یک مقطع تحصیلی را به پایان برسانند، بدون توقف می توانند برای تحصیل در مقطع بعدی درخواست داده و شروع به تحصیل نمایند. البته نکته ای را که در اخذ ویزای تحصیلی آمریکا نباید فراموش کرد، داشتن مدرک زبان بوده و در صورت نداشتن این مدرک توصیه می شود که برای ویزای تحصیلی آمریکا اقدام نگردد.

ویزای تحصیلی آمریکا در مقاطع پیش از دانشگاه 

تحصیلات قبل از دانشگاه در آمریکا 12 سال به طول می انجامد. کودکان در آمریکا از سه سالگی وارد مهد کودک شده و آموزش آن ها از سنین بسیار کم آغاز می گردد. البته تحصیلات اجباری برای سنین بین 6 تا 16 ساله خواهد بود.
سال تحصیلی مدارس آمریکا از ماه سپتامبر شروع و در ماه ژوئن به پایان می رسد. برخی از مدارس این کشور برنامه های برای ترم های تابستانی هم ارائه می کنند. تحصیل کودکان در مدارس ابتدایی از 6 سالگی شروع شده و بعد از طی دوره 5 ساله در 11 سالگی مقطع دبستان را به اتمام می رسانند. بعد آن دانش آموزان وارد دوره 3 ساله متوسطه اول یا مقطع میانی شده ومعمولا سنین 11 تا 14 ساله این مقطع را می گذرانند.

نوجوانان از 14 سالگی و بعد از فارغ التحصیل از دوره متوسطه اول وارد دوره دبیرستان شده و تا 18 سالگی به تحصیل در دبیرستان مشغول می شوند. در پایان دوره ی دبیرستان به دانش آموزان مدرک دیپلم 12 ساله اعطا می گردد که با داشتن این مدرک زمینه اخذ پذیرش از موسسات و دانشگاه های آمریکا به راحتی برایشان مهیا می گردد.
دانش آموزان غیر آمریکایی هم امکان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقاطع پیش از دانشگاه برای تحصیل در مدارس بین المللی شبانه روزی را داشته و درصورتی که مدرک زبان نداشته باشند، ابتدا بایستی در دوره های زبان انگلیسی شرکت نمایند. ولی دانش آموزانی که از قبل دانش زبان انگلیسی داشته باشند، راحت تر با محیط پیرامون خود ارتباط برقرار نموده و موفق ترند. حتی داشتن مدرک زبان در بالا بردن شانس اخذ ویزا تاثیر خواهد داشت. والدین دانش آموزان بین المللی که تمایل به همراه شدن با فرزندشان را دارند تنها از طریق ویزای توریستی آمریکا برای مدت کوتاه در کنار فرزندشان خواهند بود و امکان همراهی همیشگی با دانش آموز خود را ندارند.

ویزای تحصیلی آمریکا- ویزای تحصیلی آمریکا در مقاطع پیش از دانشگاه 

ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع لیسانس

برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع لیسانس ابتدا متقاضی بایستی پذیرش یکی از موسسات یا دانشگاه های آمریکا را بگیرد. برای تحصیل در مقطع لیسانس در آمریکا داشتن مدرک دیپلم 12 ساله الزامی است. البته کسانی که مدرک دیپلم 11 ساله دارند، ابتدا یک مدرک فوق دیپلم فنی گرفته و بعد می توانند برای تحصیل در مقطع لیسانس اقدام نمایند.
طول دوره لیسانس در دانشگاه های آمریکا 4 ساله بوده که البته با توجه به رشته و دانشگاه حتی امکان اخذ لیسانس در 3 سال هم وجود دارد. برای دانشجویان بین المللی که قصد تحصیل در مراکز علمی آمریکا را دارند، ارائه مدرک دیپلم با معدل بالای 16و مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره 6 ضروری است. البته کسانی که مدرک زبان با نمره پایین تری دارند، بایستی در دوره های زبان دانشگاه قبل از شروع به تحصیل شرکت نمایند.

به خاطر اعمال سخت گیری ها برای متقاضیان ایرانی، توصیه می گردد که قبل از درخواست پذیرش از دانشگاه های آمریکا حتما مدرک زبان با نمره بالا کسب گردد. چون اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع لیسانس بدون مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره 6 تقریبا برای ما ایرانی ها غیر ممکن است. تمامی دانشگاه های آمریکا برای متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس آزمون ورودی به نام SAT با هدف ارزیابی سطح علمی متقاضیان در درسهای علوم پایه، ریاضی و زبان انگلیسی برگزار می نمایند.

دانشگاه های آمریکا در دو نوع دولتی و خصوصی فعالیت داشته که هر دو نوع این دانشگاه ها از درجه علمی بالای برخوردار هستند. دانشگاه های آمریکایی که در مقطع لیسانس پذیرش داشته بسیار زیاد هستند و این مقطع تحصیلی را با تنوع بسیار در رشته تحصیلی و با سطح کیفی آموزشی عالی ارائه می دهند. هزینه سالیانه تحصیل در مقطع لیسانس در آمریکا بین 14 تا 40 هزار دلار آمریکا متغیر است.

ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع فوق لیسانس 

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع فوق لیسانس برای افرادی که فارغ التحصیل مقطع لیسانس بوده و از یکی ازدانشگاه های آمریکا برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس پذیرش داشته، میسر می باشد. ارائه مدرک آیلتس با نمره 5/6 برای تحصیل در این مقطع الزامی بوده و مطمئنا اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع فوق لیسانس بدون مدرک زبان غیرممکن خواهد بود. طول دوره مقطع فوق لیسانس در آمریکا بین 1 تا 2 سال با توجه به رشته تحصیلی متغییر می باشد.

ویزای تحصیلی آمریکا-ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع فوق لیسانس 

رشته های پزشکی علاقمند به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد، بایستی در آزمون MCAT شرکت نموده و مدرک قبولی در این آزمون را ارائه نمایند. فارغ التحصیلان مقطع لیسانس در رشته های مهندسی نیز بایستی آزمون GRE شرکت نموده و نمره قبولی را اخذ نمایند. همچنین برای دانشجویان رشته تحصیلی حقوق، قبولی در آزمون LSAT و برای دانشجویان رشته تحصیلی مدیریت قبولی درآزمون GMAT الزامی است. هدف از برگزاری این آزمون ها ارزیابی سطح تفکر، استدلال، مهارت زبانی و نوشتاری متقاضیان تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آمریکا می باشد. هزینه سالیانه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آمریکا بین 15 تا 30 هزار دلار آمریکا متغیر است.

دانشگاه های آمریکا هر ساله با تعداد تقاضای بسیار زیادی از طرف دانشجویان بین المللی مواجه بوده چون که تحصیل در این دانشگاه ها آینده ی روشن در بازار کار جهانی برای فارغ التحصیلان خود می سازند. ولی متاسفانه برای ایرانیان سخت گیری های زیادی اعمال می شود که اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع فوق لیسانس را بسیار سخت وپیچیده کرده و بهتر است افراد علاقمند به تحصیل در خارج از ایران، کشورهای همچون کانادا، انگلیس و چک با کیفیت آموزشی مشابه آمریکا و سخت گیری کمتر را برای تحصیل انتخاب نمایند.

ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع دکتری 

فارغ التحصیلان مقطع فوق لیسانس علاقمند به مباحث علمی تحقیقاتی در صورت برخورداری از شرایط معین شده، جهت پذیرش در این مقطع اقدام می نمایند. اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع دکتری بدون مدرک زبان با نمره آیلتس 7 ممکن نیست. تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا همانند سایر کشورها شرایط سنی نداشته ولی متقاضی بایستی رزومه ای قوی از کارهای تحقیقاتی و همچنین مقالات معتبر بین المللی ISI را ارائه دهد.

ویزای تحصیلی آمریکا-ویزای تحصیلی آمریکا در مقطع دکتری 

در ضمن دانشجو برای تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا باید استاد راهنما یا سوپروایزری به عنوان دعوت کننده داشته که به حضور فرد برای یک کار تحقیقی در آمریکا اعلام نیاز نماید.البته سوپروایزر قبل از اعلام نیاز با متقاضی تحصیل مقطع دکتری در آمریکا مصاحبه نموده و از توان علمی وی اطمینان می یابد. در مقطع دکتری ارائه مدارک GMAT یا GRE ضروری است. طول دروه دکتری معمولا بین 3 تا 6 سال با توجه به رشته تحصیلی و نوع دانشگاه متفاوت است. دانشجویان مقطع دکتری در آمریکا دوره تحصیلی خود را با ارائه پایان نامه مورد قبول اساتید مراکز آموزشی در آمریکا به پایان خواهند رساند. هزینه سالیانه تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا بین 15 تا 42 هزار دلار آمریکا متغیر است.

تمکن مالی برای ویزای تحصیلی آمریکا 

برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، اثبات تمکن مالی به سفارت بسیار با اهمیت می باشد. هزینه تحصیل در این کشور جهان اولی به مراتب بالاتر از کشورهای دیگر همچون کانادا بوده و با توجه به رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و نوع مرکز آموزشی متفاوت است. برای دانشجویان مقطع لیسانس معمولا کمتر بورسیه تحصیلی در نظر گرفته شده از این رو دانشجویان مقطع لیسانس و دانش آموزان بایستی از حمایت مالی خانواده خود برخوردار باشند. از جمله قوانینی که برای صدور ویزای تحصیلی آمریکا وجود دارد، اثبات تمکن مالی متقاضی تحصیل در مراکز آموزشی آمریکاست. به این معنی که متقاضی، توان پرداخت هزینه های یکساله مربوط به شهریه دانشگاه و هزینه زندگی در آمریکا را با ارائه مدارک به آفیسر پرونده اثبات نماید.

مطمئنا این سئوال پیش می آید که هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا برای مقاطع مختلف چقدر است؟ مطمئنا نمی توان رقم دقیقی برای جواب این سوال تعیین نمود. زیرا هزینه های زندگی دانشجویی و شهریه های تحصیلی مراکز آموزشی آمریکا در هر ایالت متفاوت می باشند. البته نوع دانشگاه از لحاظ دولتی و خصوصی در میزان هزینه پرداختی برای تحصیل تاثیرگذار خواهد بود.
دانشگاه های خصوصی دارای هزینه بوده و برای همه دانشجویان به یک روش محاسبه می گردد ولی متقاضی تحصیل در دانشگاه دولتی یک ایالت درصورت سکونت در همان ایالت، هزینه های کمتری برای تحصیل پرداخت نموده و دانشجویان ایالتهای دیگر یا خارجی هزینه بیشتری برای تحصیل پرداخت خواهند نمود. در مورد هزینه های تحصیل در هر مقطع تحصیلی به تفصیل در همین مطلب پرداخته شده است. در مورد هزینه های زندگی دانشجویی در آمریکا بایستی گفت که میزان این هزینه ها به سبک زندگی دانشجو بستگی دارد. اگر دانشجو در خوابگاه ساکن شده، هزینه کمتری به نسبت زندگی در آپارتمان خواهد پرداخت.

ویزای تحصیلی آمریکا

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا 

تحصیل در دانشگاه های آمریکا راه حضور و زندگی در ایالات متحده را برای علاقه مندان هموار می سازد. از این رو بیشترین تقاضا ی ویزای موقت آمریکا مربوط به ویزای دانشجویی است. مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا با توجه به هر سفارت و کنسولگری متفاوت است. از این رو متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا، قبل از هر اقدامی بایستی از سایت سفارتی که جهت اقدام انتخاب نموده، بازدید نماید تا از آئین نامه های مشخصی که در سایت سفارت مربوطه قرار گرفته مطلع گردد.
به طور کلی مراحل اخذ ویزا ی تحصیلی آمریکا با اخذ پذیرش از دانشگاه آغاز می گردد که در ادامه مطلب هر کدام از این مراحل را تشریح خواهیم نمود. متقاضیانی که این مراحل را به درستی و با دقت پشت سر گذاشته موفق به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا خواهند شد.

مرحله اول : اخذ پذیرش از دانشگاه و درخواست فرم I20 و تاییدیه SEVIS

اولین مرحله جهت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، ارسال درخواست به یکی از دانشگاه های مورد تاییید SEVP در ایالات متحده آمریکا می باشد. برنامه SEVP مخفف The Student and Exchange Visitor Program بوده که توسط اداره مهاجرت ایالات متحده ایجاد گردیده است. وظیفه این برنامه که زیر نظر وزارت امنیت داخلی آمریکا فعالیت می نماید، گزینش متقاضیان تحصیل در آمریکاست.
پس از تایید درخواست توسط دانشگاه، فرم I20 برای دانشجو صادر شده و اطلاعات وی در پایگاه اطلاعاتیSEVIS ثبت می گردد. در صورتی که مدرک تحصیلی متقاضی مورد تایید دانشگاه بوده، فرم تاییدیه I20 و SEVIS برای متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا ارسال می گردد. بر اساس این مدارک دریافتی مشخص شده که به متقاضی چه نوع ویزای اعم از نوع F، نوعM و یا نوع J اعطا خواهد شد.
لازم به توضیح است که تنها دانشگاه های تایید شده توسط برنامه SEVP این امکان را دارند که دانشجویان را در SEVIS ثبت نام کرده و مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا را در اختیار متقاضی قرار دهند.

ویزای تحصیلی آمریکا

مرحله دوم : پرداخت هزینه SEVIS

SEVIS مخفف Student Exchange Visitor Information System و سیستمی برای بررسی مدارک متقاضیان ویزای ایالات متحده آمریکا از جمله ویزای تحصیلی آمریکا می باشد. SEVIS Fee یا هزینه SEVIS، مبلغی است که بایستی به وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا برای نگهداری اطلاعات متقاضی ویزای تحصیلی در پایگاه اطلاع رسانی SEVIS پرداخت گردد.
تمامی دانشجویان بین المللی موظف به پرداخت این مبلغ بوده تا در طی تحصیل و اقامت در ایالات متحده قادر به پردازش اطلاعات افراد متقاضی ویزای تحصیلی (هر سه نوع F، M و J) باشند.

برای پرداخت هزینه SEVIS بایستی به سایت SEVP (https://www.ice.gov/sevis ) مراجعه گردد. میزان SEVIS Fee برای ویزاهای دانشجویی نوع F و M به مبلغ 200 دلار و برای ویزای نوع J ، 180 دلار می باشد. مهلت پرداخت هزینه SEVIS تا 4 روز قبل از وقت سفارت بوده و اگر در این پروسه زمانی پرداخت نشده در اخذ وقت سفارت مشکل ایجاد می گردد.
همچنین مدت اعتبار هزینه SEVIS تا یک سال بعد از تاریخ پرداخت می باشد. رسید پرداخت هزینه در سایتی که اقدام به پرداخت هزینه شده موجود بوده و هر وقت که متقاضی بخواهد می تواند نسبت به تهیه رسید پرداخت از سایت اقدام نماید.

مرحله سوم : درخواست آنلاین ویزای تحصیلی آمریکا با تکمیل فرم DS-160 و پرداخت هزینه MRV

پس از طی نمودن مراحل قبلی بایستی برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا اقدام نمود. در این مرحله زمان مصاحبه در یکی از سفارت خانه های آمریکا به انتخاب خود متقاضی، مشخص شده و تا روز مصاحبه فرد می تواند نسبت به تکمیل مدارک خود اقدام نماید.
برای درخواست آنلاین متقاضی باید فرم DS-160 را تکمیل نماید. اطلاعات خواسته شده در این فرم شامل اطلاعات گذرنامه فرد متقاضی، آدرس و شماره تلفن، اطلاعات شخصی مربوط به شغل، تحصیلات و خانواده ، شماره پرواز و محل استقرار در آمریکا، گواهی پزشکی، اطلاعات SEVIS و نام دانشگاه یا موسسه انتخابی در آمریکا بوده که بایستی با دقت کامل تکمیل گردد. همچنین آپلود یک قطعه عکس پرسنلی به همراه فرم الزامی است.

متقاضی پس از تکمیل فرم DS-160 باید نسبت به پرداخت هزینه ویزا و هماهنگی جهت رزرو وقت سفارت آمریکا برای مصاحبه اقدام نماید. هزینه ای که برای ویزا پرداخت شده به مبلغ 160 دلار و به نام هزینه MRV معروف است. در اینجا لازم به ذکر است که هزینه SEVIS Fee با هزینه MRV یا همان هزینه وقت سفارت متفاوت بوده و هرکدام جداگانه باید پرداخت شود.

ویزای تحصیلی آمریکا

مرحله چهارم : پرداخت هزینه ی ویزا و اخذ وقت سفارت و حضور در سفارت آمریکا برای مصاحبه

پس از پرداخت هزینه ویزا ، کد پیگیری به همراه تاریخ مصاحبه ارسال می گردد. متقاضی باید شماره پیگیری دریافتی از سایت را چاپ و در وقت سفارت با خود به همراه داشته باشد. از آنجایی که آمریکا در ایران فاقد سفارتخانه بوده، متقاضیان در هر کدام از سفارتخانه های آمریکا واقع در کشورهای اطراف ایران این مرحله را سپری می نمایند.
در طی سالیان گذشته بیشتر ایرانیان اقدام به وقت مصاحبه از سفارت آمریکا در آنکارا نموده اند. در روز مصاحبه انگشت نگاری از متقاضی به عمل آمده و مدارکی همچون گذرنامه با مدت اعتبار حداقل 6 ماه، گذرنامه قدیمی در صورت داشتن، برگه تأییدیه فرم DS-160، فرم I20 ،گواهی پرداخت هزینه SEVIS، مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات، یک قطعه عکس و مدارک تمکن مالی برای پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا از متقاضی اخذ می گردد.

نتیجه مصاحبه ویزای تحصیلی ایالات متحده آمریکا، به صورت کاملا رنگی به اطلاع متقاضی خواهد رسید. از این رو در صورت تایید درخواست ویزا، برگه صورتی رنگ به متقاضی داده شده و بعد از مدت کوتاهی پاسپورت با برچسب ویزا به آدرس اعلام شده ارسال خواهد شد. ولی اگر برگه ی زرد رنگ به متقاضی داده شود به این معناست که درخواست ویزای متقاضی به بررسی بیشتر نیاز داشته و متعاقبا نتیجه تحقیقات برای وی ایمیل می شود. در صورت ارائه برگه سفید، معنای رد ویزا خواهد داشت.

ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان 

آمریکا از بهترین کشورهای جهان برای تحصیل محسوب می گردد. دانشگاه های معتبر آمریکا برای علاقه مندان به تحصیل شناخته شده بوده و مدارک تحصیلی این دانشگاه ها در سراسر دنیا مورد قبول هستند. با وجود اینکه هزینه های تحصیل در آمریکا بسیار گران است ولی باز هم هر ساله دانشجویان بین المللی زیادی به دلیل اعتبار دانشگاه های آمریکا برای تحصیل در این کشور درخواست می دهند.
در سال های اخیر به دلیل سیاست های سخت گیرانه این کشور در قبال ایران، اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان به آسانی مهیا نبوده ولی غیر ممکن هم نیست. آن دسته از شهروندان ایرانی که قصد ادامه تحصیل در آمریکا را داشته باید برای دریافت یکی از سه نوع ویزای تحصیلی آمریکا یعنی نوع F، M و یا J اقدام نمایند. در مورد هر کدام از این نوع ویزاها در این مقاله در قسمت انواع ویزای تحصیلی ایالات متحده به طور کامل توضیح داده شده است.

ویزای تحصیلی آمریکا-ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان 

تحصیل در آمریکا رایگان نبوده و مستلزم پرداخت شهریه های تحصیلی نسبتا گران می باشد. به همین دلیل اثبات تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در اخذ ویزای تحصیلی آمریکا بسیار اهمیت دارد. همانطور که اشاره شد سخت گیری بیشتری نسبت به متقاضیان ایرانی تحصیل در آمریکا اعمال می گردد و بهتر است افراد بدون مدرک زبان انگلیسی اقدام به درخواست ویزای تحصیلی این کشور ننمایند.
داشتن مدرک زبان جزو الزامات تحصیل در آمریکاست. پس از اخذ پذیرش در یکی از مراکز آموزشی آمریکا و اخذ تاییدیه I20، متقاضی باید مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی را به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه تحویل نماید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان عبارتند از :

  • آخرین مدرک تحصیلی متقاضی به همراه ریز نمرات
  • گذرنامه معتبر متقاضی با اعتبار شش ماه بیشتر از مدت زمان تحصیل
  • تکمیل فرم DS-160
  • ارائه رسید پرداخت هزینه صدور ویزا
  • مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل
  • ارائه مدارک اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا
  • یک قطعه عکس
  • رزومه تحصیلی به انگلیسی
  • ارائه مقالات یا پروپوزال
  • ارائه گواهی پزشکی مبنی بر سلامت متقاضی
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • ارائه انگیزه نامه برای تحصیل در آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا برای افغانها 

اتباع افغان به خاطر مشکلات داخلی که این کشور در سال های اخیر داشته، مجبور به ترک وطن و مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف از جمله ایران شده اند. در صورتی که آزمون های ورودی را با موفقیت پشت سر گذارند، شانس پذیرش تحصیلی بالای در همه دنیا خواهند داشت.
تمامی اتباع افغان چه از داخل ایران و چه از خاک افغانستان، امکان اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های برتر جهان از جمله آمریکا در هر سه مقطع تحصیلی اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را دارند. البته همانند دانشجویان ایرانی بایستی مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل و پیش نیازهای مورد نیاز هر مقطع را داشته باشند. قبولی در آزمون های مربوط به رشته های خاص در هر مقطع نیز بایستی اخذ گردد. با ارائه تمامی این مدارک و کسب پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های آمریکا می توانند اقدام به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای افغانها نمایند.

ویزای تحصیلی آمریکا

از جمله مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای اتباع افغان عبارتند از :

  • ارائه مدارک شناسایی
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی متقاضی به همراه ریز نمرات
  • ارائه گذرنامه ملی با حداکثر شش ماه اعتبار بیشتر از مدت تحصیلی
  • ارائه تاییدیه پذیرش SEVP
  • ارائه فرم I-20
  • رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
  • مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل
  • ارائه مدارک اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا
  • یک قطعه عکس
  • ارائه گواهی پزشکی مبنی بر سلامت متقاضی
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • ارائه انگیزه نامه برای تحصیل در آمریکا

مزایای ویزای تحصیلی آمریکا 

ایالات متحده آمریکا به عنوان اقتصاد برتر در جهان شناخته شده و با کیفیت ترین موسسات آموزشی را در خود جای داده است. مطمئنا تحصیل در این کشور پیشرفته مزایای فراوانی خواهد داشت. امکان اخذ بورسیه های تحصیلی در آمریکا در صورت ارائه رزومه قوی امکان پذیر ولی دشوار خواهد بود.
حدود 18 درصد دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل در خارج از کشور، در دانشگاه های آمریکا پذیرش شده اند. دانشجویان خارجی در آمریکا، اجازه کار دانشجویی بین 10 تا 30 ساعت در هفته را دارند.
از برترین مزایای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، ایجاد چشم انداز شغلی روشن برای فارغ التحصیلان مراکز آموزشی این کشور در سراسر جهان می باشد. فارغ التحصیلان دانشگاه های آمریکا چه در خود آمریکا و چه در کشورهای دیگر برای کاریابی و حتی ادامه تحصیل با مشکلی مواجه نبوده و مدرک تحصیلی آنها مورد تایید همه مراکز کاری و علمی جهان خواهد بود.
از دیگر مزایای ویزای تحصیلی آمریکا عبارتند از :

  • تحصیل در آمریکا با برترین سیستم آموزشی دنیا و امکان پیشرفت علمی دانشجو
  • تنوع در انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی در آمریکا
  • در اختیار داشتن تکنولوژی های نوین برای تحقیقات
  • امکان ارتباط با اساتید و محققان برتر در هر رشته
  • فرصت های تحقیقاتی همراه با درآمد، خصوصا برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد
  • ارائه خدمات حمایتی همچون آشنائی با فرهنگ کشور و حتی دانشگاه به دانشجویان خارجی در آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا - مزایای ویزای تحصیلی آمریکا 

معایب ویزای تحصیلی آمریکا 

در کنار تمام مزایای ویزای تحصیلی آمریکا ، مطمئنا معایبی هم داشته که در ادامه مطلب به این موارد اشاره خواهیم کرد. تمامی متقاضیان تحصیل در این کشور باید قبل از اقدام برای اخذ پذیرش، تحقیقات کاملی پیرامون تمامی جوانب انجام دهند. اخذ ویزای آمریکا در سالیان اخیر به دلیل مسائل دیپلماتیک برای ایرانیان سخت و دشوار شده و متقاضیان باید مسیر مشکل ، زمان بر و پر هزینه ای را طی کرده تا به هدف اصلی خود برسند. در صورت موفقیت در اخذ ویزای تحصیلی آمریکا بایستی هزینه های تحصیل و زندگی در این کشور را بپردازند. با درآمد حاصل از کارهای دانشجویی با مدت بین 10 تا 30 ساعت در هفته، پرداخت این هزینه ها بدون اسپانسر مالی تقریبا غیرممکن است.
لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در دانشگاه های آمریکا با توجه به نوع رشته و دانشگاه بین 10 تا 35 هزار دلار متغییر بوده و همچنین هزینه ماهیانه زندگی در این کشور بین 1000 تا 1800 دلار آمریکا تخمین زده می شود. در مجموع هزینه های تحصیل و زندگی در مقایسه با کشورهای هم سطح بسیار بالاتر است.

نتیجه گیری 

ایالات متحده آمریکا قدرتمند ترین کشور جهان از لحاظ اقتصادی بوده و از این رو بهترین استانداردهای سطح زندگی، رفاه اجتماعی، کیفیت آموزشی و اشتغال را برای ساکنین خود فراهم نموده است. به همین دلیل موج مهاجرت از سایر کشورها علی الخصوص کشورهای جهان سوم به آمریکا، عجیب و دور از ذهن نبوده و این کشور به اولین مقصد مهاجران در جهان تبدیل شده است.
راه های مختلفی برای مهاجرت به این کشور وجود داشته که یکی از این راه ها مهاجرت تحصیلی از طریق اخذ ویزای تحصیلی آمریکاست. نظام آموزشی آمریکا جزو برترین سیستم های آموزشی جهان بوده و داشتن بیش از 800 هزار دانشجوی بین المللی خود موید این مطلب است.

متاسفانه به دلیل مسائل دیپلماتیک بین ایران و آمریکا، دولت این کشور خصوصا با روی کار آمدن رئیس جمهور ترامپ سخت گیری های زیادی نسبت به ایرانیان در صدور انواع ویزا اعمال می نماید. در حال حاضر شاید تنها راه مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان از طریق ویزای تحصیلی آمریکا بوده و رسیدن به این هدف بسیار دشوار می باشد.
متقاضیان ایرانی در صورت داشتن پیش نیازهای تحصیلی هر مقطع، مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل با نمره قابل قبول، قبولی در آزمون های ورودی مختص هر رشته تحصیلی و اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در این کشور، جهت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا اقدام می نمایند. ویزای تحصیلی آمریکا با توجه به نوع موسسه آموزشی که پذیرش داده در سه نوع ویزایF ، Mیا J صادر می گردد.

اولین مرحله جهت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، اخذ پذیرش از یکی از مدارس، کالج یا دانشگاه های کشور آمریکا و درخواست فرم I20 و تاییدیه SEVIS می باشد. در مرحله دوم بایستی هزینه SEVIS پرداخت شده و در مرحله سوم جهت ویزای تحصیلی آمریکا با تکمیل فرم DS-160 درخواست آنلاین داده و هزینه MRV پرداخت گردد. در مرحله چهارم برای صدور ویزای تحصیلی آمریکا هزینه ی ویزا پرداخت شده و وقت سفارت مشخص می گردد. متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا باید در تاریخ مقرر در سفارت آمریکا مستقردر یکی از کشورهای همسایه برای مصاحبه حضور یابد. نتیجه مصاحبه جهت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا در همان روز مصاحبه به اطلاع متقاضی خواهد رسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

پیمایش به بالا