...
اقامت پس از تحصیل
آریانااپلای » بلاگ » بورسیه تحصیلی » اقامت پس از تحصیل

مهم‌ترین دغدغه ای که ذهن متقاضیان تحصیل در خارج از کشور را به خود مشغول می‌کند، اخذ اقامت پس از تحصیل در کشوری که دانشجو در آن بوده است. به همین دلیل دانشجویان قبل از هر چیز باید در انتخاب کشور دقت کافی را داشته باشند و به این نکته توجه کنند که کشور مورد نظر فرایند ساده‌تری در تبدیل ویزای دانشجویی به اقامت دائم داشته باشد. از این رو ما در این مقاله سوالاتی که معمولا برای دانشجویان به وجود می‌آید را به طور کامل پاسخ داده‌ایم. سوالاتی از جمله:

  • بعد از تحصیل در کشورهای مختلف چقدر اجازه کار داریم؟
  • چگونه می‌توانیم ویزای تحصیلی را به اقامت دائم تبدیل کنیم؟
  • اقامت پس از تحصیل در کدام کشورها راحت‌تر است؟
  • کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا بعد از چند سال اقامت دائم می‌دهند؟

در نهایت در رابطه با جنبه‌های تبدیل ویزای دانشجویی بعد از تحصیل برای دانشجویان بین المللی توضیحاتی را ارائه می‌دهیم. اخذ اقامت پس از تحصیل در هر کشور شرایط مختلفی دارد که در ادامه درباره هر کدام اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

اقامت بعد از تحصیل در آمریکا 

دانشجویان بین المللی که در آمریکا تحصیل می‌کنند پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا اجازه کار بعد از تحصیل را دریافت می‌کنند. این کار مرسوم‌ترین روشی است که دانشجویان از آن استفاده می‌کنند. هر چند ممکن است یک دانشجو استفاده از روش دیگری را برای دریافت اقامت دائم بعد از تحصیل در آمریکا ترجیح بدهد. پس به طور کلی در این بخش همه روش‌های ممکن برای تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کار و درنهایت دریافت گرین کارت آمریکا پس از فارغ التحصیلی را بررسی می‌کنیم.

روش اول : استفاده از OPT و اجازه کار پس از تحصیل در آمریکا

OPT یا  operational practical trainingبرنامه‌ای است که کشور آمریکا برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا در نظر گرفته است تا پس از فارغ التحصیلی بتوانند از آن استفاده کنند. بر اساس آمار منتشر شده بیشتر از 60 درصد از دانشجویانی که موفق به اتمام دوره تحصیلی خود در دانشگاه‌های آمریکا شده اند از این روش برای اخذ اقامت دائم پس از تحصیل کمک می‌گیرند. در این برنامه دانشجویان بعد از اتمام تحصیل خود اجازه دارند تا به مدت حداقل 12 ماه و حداکثر 24 ماه (در رشته‌های گروه علوم ، تکنولوژی ، مهندسی و ریاضیات) در کشور آمریکا مشغول به جست و جو برای پیدا کردن کار شوند.

در این مدت زمان دانشجویان باید مناسب‌ترین شغل را برای خود پیدا کنند. البته توجه داشته باشید که مجوزی که برای اقامت پس از تحصیل برای جست و جوی کار ارائه می‌شود به طور مستقیم به اقامت دائم تبدیل نمی‌شود. بلکه فارغ التحصیلان از دانشگاه‌های آمریکا باید بعد از پیدا کردن یک شغل به صورت تمام وقت برای ویزای کار آمریکا (H1B) درخواست بدهند. بر اساس جدیدترین قانون آمریکا اگر نیروی کار خارجی ویزای کار را دریافت کند و به مدت 6 سال در کشور آمریکا مشغول به فعالیت باشد، می‌تواند برای دریافت اقامت دائم آمریکا اقدام کند.

روش دوم : برای تبدیل اقامت تحصیلی به اقامت دائم آمریکا

متقاضیان در این روش بعد از اتمام دوره تحصیلی خود به طور مستقیم برای دریافت اقامت دائم کشور آمریکا درخواست می‌دهند. احتمالا نام این روش را با دریافت اقامت دائم با روش جاب آفر می‌شناسید. برای این کار شما باید بتوانید از یک کارفرمای آمریکایی یک پیشنهاد شغلی دریافت کنید. نقش کارفرما در این روش اسپانسر دریافت گرین کارت فرد متقاضی است.

روش سوم : استفاده از  NIW

برای استفاده از این روش شما باید فارغ التحصیل مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکترا باشید. البته متقاضیانی که دارای مدرک تحصیل کارشناسی هستند و بیشتر از 5 سال تجربه سابقه کاری دارند نیز می‌توانند از آن بهره مند شوند. برای این روش متقاضی نیازی به دریافت پیشنهاد کاری از کارفرمای آمریکایی ندارد. در واقع متقاضی باید ثابت کند که منافع ملی آمریکا در اعطای گرین کارت به فرد حفظ می‌شود.

نکاتی که باید به آن‌ها توجه کنید این است که از افراد متخصص در حوزه کاری خود توصیه نامه دریافت کنید و یا شواهدی را نشان دهید که دال بر چاپ مقالات با سایتیشن بالا باشند. فارغ التحصیلانی که نخبه هستند و یا در رشته‌های مهندسی و علوم پزشکی تحصیلات خود را انجام داده اند، واجد شرایط این روش برای دریافت اقامت پس از تحصیل در آمریکا هستند.

اقامت پس از تحصیل در کانادا 

کشور کانادا قوانین مهاجرتی آسان‌تری به نسبت به دیگر کشورهای مشابه خود دارد. از این رو متقاضیان اقامت بعد از تحصیل در کانادا با دردسرهای کمتری برای طی کردن مسیر اقامت و شهروندی در این کشور مواجه می‌شوند. کانادا حتی روش‌هایی را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد که می‌توانند بدون تحصیل، اقامت دائم این کشور را به دست آورند، پس طبیعی است که شانس فارغ التحصیلان دانشگاه‌های کانادایی برای دریافت اقامت پس از تحصیل در کانادا به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

در ادامه قصد داریم روش‌هایی که افراد می‌توانند برای دریافت اقامت بعد از تحصیل در کانادا از آن‌ها استفاده کنند را به خوبی بررسی کنیم.

روش اول: روش غیر مستقیم با استفاده از PGWP

معمولا فارغ التحصیلان دانشگاه‌های کانادا برای دریافت ویزای کار تلاش می‌کنند. برای این کار مجوز کار برای متقاضیان صادر می‌شود و افراد می‌توانند آن را به اقامت دائم کشور کانادا تبدیل کنند. دانشجویان بعد از اتمام تحصیل خود سعی می‌کنند تا یک ویزای حداقل 3 ساله را دریافت کنند و در شغلی که خود را برای آن مناسب می‌بینند، مشغول فعالیت شوند و در نهایت شانس خود را برای دریافت اقامت دائم افزایش دهند.

روش دوم : روش مستقیم با نیروی متخصص 

این روش یکی از محبوب‌ترین روش‌ها در بین فارغ التحصیلان برای دریافت اقامت دائم کشور کانادا است. معمولا دانشجویان پس از فارغ التحصیلی به دنبال دریافت یک پیشنهاد از سوی یک کارفرمای کانادایی هستند و با کسب امتیاز آن، امتیاز خود را در برنامه‌های مهاجرتی کانادا بالاتر می‌برند. در این شرایط فرد واجد شرایط برای دریافت اقامت دائم کشور کانادا می‌شود. متقاضیان علاقه مند به این روش حتی می‌توانند بعد از ارسال درخواست خود مبنی بر دریافت اقامت دائم از طریق نیروی متخصص، در شغلی دیگر به فعالیت بپردازد و یا فعالیت شغلی نداشته باشد.

 روش سوم: استفاده از برنامه‌های استانی فارغ التحصیلان 

برخی از برنامه‌های مهاجرتی در کانادا به فارغ التحصیلان یک منطقه و یا یک استان خاص اجازه می‌دهد تا فرد بتواند اقامت دائم کانادا را تنها با فارغ التحصیل شدن از آن دانشگاه به دست آورد. از مهم‌ترین برنامه‌های استانی برای فارغ التحصیلان دانشگاه‌های کانادا می‌توانیم به منطقه آتلانتیک تحت عنوان برنامه پایلوت مهاجرت آتلانتیک، مناطق موسوم به مناطق روستایی و شمالی تحت عنوان RNIP  و به استان بریتیش کلمبیا تحت عنوان پایلوت اشاره کنیم. البته استان‌ها و مناطق دیگر نیز برنامه‌های مشابهی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی خود در نظر می‌گیرند تا با چند سال کار در آن فرد متقاضی مجاز به دریافت اقامت دائم کانادا شود.

روش چهارم : سایر روش ها

در بخش‌های بالاتر به مرسوم‌ترین روش‌هایی که برای اخذ اقامت پس از تحصیل استفاده می‌شوند، اشاره کردیم. اما جالب است بدانید که بسیاری از متقاضیان ایرانی فارغ التحصیل شده از دانشگاه‌های کانادا توانسته اند از روش‌های دیگری برای دریافت اقامت بعد از تحصیل در کشور کانادا اقدام کنند. از رایج‌ترین این روش‌ها می‌توانیم به روش استارتاپ، ایجاد کسب و کار، ازدواج و پناهندگی اشاره کرد.

در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به علت وضع قانون پالیسی ایرانیان، تعداد زیادی از متقاضیان تحصیل در کانادا بلافاصله پس از دریافت ویزای تحصیلی برای تبدیل این ویزا به اقامت کاری کشور کانادا اقدام کردند و به جای دریافت اقامت پس از تحصیل در این کشور بدون سپری کردن دوره تحصیلی خود وارد یک برنامه مهاجرتی از طریق کار شدند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

پیمایش به بالا