...
تحصیل پزشکی در اروپا
آریانااپلای » بلاگ » بورسیه تحصیلی » رشته پزشکی در اروپا

متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی در اروپا همواره با چالش انتخاب بهترین کشور با شرایط مطلوب رو به رو هستند. علاقه مندان به مهاجرت تحصیلی در رشته پزشکی با مشکلاتی مواجه می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به شرایط آزمون ورودی و مسائل مربوط به پرداخت شهریه در بسیاری از دانشگاه‌های اروپایی اشاره کرد. به همین دلیل انتخاب یک کشور مناسب متقاضیان را از سردرگمی بزرگی نجات می‌دهد و مسیر پیش روی آن‌ها را هموار می‌کند. از این رو قصد داریم تا در ادامه به پرسش‌هایی مانند آن چه در زیر مشاهده می‌کنید، پاسخ دهیم:

  • آیا تحصیل پزشکی در اروپا به زبان انگلیسی امکان پذیر می‎‌باشد؟
  • شرایط تحصیل دندانپزشکی در اروپا چیست؟
  • کدام کشور اروپایی از پذیرش پزشکی بدون کنکور برخوردار است؟
  • در کدام کشور اروپایی تحصیل رایگان دندانپزشکی امکان پذیر است؟
  • بهترین کشور اروپایی برای تحصیل پزشکی در اروپا کدام کشور می‌باشد؟

در کنار پاسخ به این سوالات در نهایت شرایط کشورهای مختلف برای تحصیل رشته‌های علوم پزشکی را بررسی می‌کنیم و هر جنبه تاثیر گذاری را در نظر می‌گیریم تا در انتخاب درست کشور مقصد با موفقیت رو به رو شوید.

مزایای تحصیل پزشکی در اروپا 

جالب است بدانید که تحصیل در رشته پزشکی نه فقط در دانشگاه‌های ایران، بلکه در دانشگاه‌های سراسر کشور بسیار پرطرفدار بوده و رقابت در این رشته به بالاترین حد ممکن می‌رسد. تحصیل در رشته پزشکی در اروپا همواره برای متقاضیان ایرانی یکی از بزرگ‌ترین خواسته‌ها به شمار رفته که البته بعد از شیوع کرونا و به وجود آمدن بازار کار بزرگ‌تری برای پزشکان، این رشته بیش از پیش در اروپا مورد توجه قرار گرفته است.

در این بخش به مزایای تحصیل پزشکی در اروپا می‌پردازیم تا با خیال راحت دانشگاه‌های اروپایی را انتخاب کنید.

مزیت اول : تضمین آینده شغلی 

منطقی است که آینده شغلی هر فردی با توجه به تلاش‌های وی به وجود می‌آید، با این حال جدا از این موضوع فارغ التحصیلان رشته پزشکی در اروپا در کنار سعی و تلاش خود برای پیدا کردن کار، آینده شغلی تضمین شده ای دارند. دانشجویان در حین تحصیل در دانشگاه‌های اروپایی در رشته پزشکی با انجام کارهای دانشجویی در محیط دانشگاه با فضای کاری آشنایی بیشتری پیدا می‌کنند و با توجه به این موضوع  پس از اتمام دوره تحصیل خود، می‌توانند به راحتی در شغلی که مناسب آن‌ها است، مشغول به فعالیت شوند. آمار اشتغال به کار بیش از ۸۰ درصد فارغ التحصیلان رشته‌های پزشکی در اروپا در کشورهای مختلف اطمینان بالایی را برای افراد علاقه مند به تحصیل در رشته پزشکی در اروپا ایجاد کرده است.

مزیت دوم: اقامت دائم 

در کنار شرایط تبدیل ویزای کار به اقامت دائم در بسیاری از کشورهای اروپایی مانند آلمان و دانمارک، برخی از کشورهای اروپایی شرایط مطلوبی را برای اعطای اقامت دائم به پزشکان فراهم کرده اند. با در نظر گرفتن این شرایط فارغ التحصیلان رشته پزشکی در اروپا با اطمینان خاطر بیشتری تحصیل خود در دانشگاه‌های کشورهای اروپایی را انجام می‌دهند و از بابت وضعیت اقامت خود بعد از فارغ التحصیل شدن، نگرانی نخواهند داشت. ذکر این نکته حائز اهمیت است که طبق پیش بینی‌ها، تا سال ۲۰۳۰ در اروپا بیشتر از ۴ میلیون نفر کمبود پزشک در اروپا خواهیم داشت که با توجه به این موضوع اتحادیه اروپا و کشورهای عضو نیز سیاست‌هایی را برای جذب پزشکان در مقیاس گسترده‌تر اخذ خواهند کرد.

مزیت سوم: شرایط ادامه تحصیل با بورسیه 

یکی از بزرگ‌ترین مزایای تحصیل پزشکی در اروپا فراهم شدن امکان ادامه تحصیل در مقطع تخصص پزشکی با بورسیه‌های تحصیلی در اکثر کشورهای اروپایی می‌باشد. کشورهای برتر اروپایی در این زمینه مانند کشورهای اسکاندیناوی و همچنین کشورهایی مثل آلمان، سوئیس و اتریش به دانشجویان تخصص پزشکی در اروپا امکان استفاده از بورسیه‌های مختلفی را می‌دهند که هم باعث کاهش هزینه‌های تحصیل متقاضی شده و هم برخی از هزینه‌های زندگی وی را نیز پوشش می‌دهد. با وجود این شرایط دانشجویان رشته پزشکی در اروپا بعد از فارغ التحصیل شدن، با چالش‌های مختلف برای ادامه تحصیل و دریافت تخصص پزشکی مواجه نخواهند شد.

معایب تحصیل پزشکی در اروپا

با مزایایی که از تحصیل رشته پزشکی در اروپا به دست می‌آوریم، منطقی است که متقاضیان زیادی از سراسر جهان برای تحصیل در این رشته پرطرفدار با یکدیگر رقابت کنند. این موضوع برخی از چالش‌ها را پیش روی علاقه مندان به تحصیل در این رشته به وجود می‌آورد که باعث دشوار شدن تحصیل در رشته پزشکی در اروپا می‌شود. در ادامه بزرگترین چالش‌هایی را که در مسیر متقاضیان تحصیل پزشکی در اروپا وجود دارند، مشاهده می‌کنید.

چالش اول : آزمون ورودی 

بیشتر دانشگاه‌های اروپایی برای تحصیل در رشته پزشکی متقاضیان را ملزم به قبولی در آزمون‌های ورودی خود می‌کنند. آزمون‌های ورودی که در اکثر مواقع به طور حضوری در کشورهای اروپایی برگزار می‌شوند و دریافت ویزا برای شرکت در این آزمون‌ها؛ از بزرگترین معایب تحصیل پزشکی در اروپا به شمار می‌رود. هر چند کشورهایی مانند ایتالیا نیز وجود دارند که آزمون‌های ورودی رشته پزشکی خود را در سایر کشورها مانند ترکیه و امارات نیز برگزار می‌کنند و این موضوع امکان شرکت در آزمون‌های ورودی را در اختیار متقاضیان ایرانی قرار می‌دهد.

چالش دوم: زبان غیر از انگلیسی 

تعداد دوره‌های پزشکی در اروپا به زبان انگلیسی کمتر از دوره‌های پزشکی به زبان بومی کشورهای مختلف می‌باشد. با توجه به این موضوع در بسیاری از کشورها دوره‌های پزشکی که امکان تحصیل رایگان در آن‌ها وجود دارد، به زبان انگلیسی برگزار نشده و همین مسئله متقاضیان تحصیل پزشکی در اروپا را وادار به یادگیری یک زبان خارجی به غیر از زبان انگلیسی کرده است. از این رو یادگیری زبان آلمانی یا فرانسوی و زبان‌های مشابه آن‌ها یکی از چالش‌های معایب تحصیل پزشکی در اروپا به شمار می‌رود. البته کشورهای اروپایی هم وجود دارند که امکان تحصیل پزشکی به زبان انگلیسی را برای دانشجویان خارجی با پرداخت هزینه فراهم می‌کنند.

چالش سوم: شهریه تحصیل در رشته پزشکی 

همان طور که می‌دانید با توجه به تعداد بسیار زیاد متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی در اروپا، شرایط تحصیل رایگان رشته پزشکی بسیار رقابتی بوده و از این رو تعداد زیادی از دانشگاه‌های اروپایی اجازه تحصیل در رشته‌های پزشکی را با پرداخت شهریه برای دانشجویان بین المللی صادر کرده اند. برای مثال تحصیل رشته‌های پزشکی در بهترین دانشگاه‌های کشورهای چک، مجارستان، لهستان و بسیاری از کشورهای مشابه آنها به زبان انگلیسی و با پرداخت شهریه امکان پذیر است. اگر چه شهریه تحصیل در رشته پزشکی در این کشورها کمتر از کشورهایی مانند آمریکا و کانادا می‌باشد ولی باز هم پرداخت شهریه این دانشگاه‌ها برای دانشجویان ایرانی می‌تواند دست نیافتنی به نظر برسد. از این رو یکی دیگر از معایب بزرگ تحصیل در رشته پزشکی در اروپا را می‌توان شهریه دانشگاه‌های آن دانست.

بهترین کشور برای تحصیل پزشکی در اروپا 

عوامل مختلفی برای علاقه مندان به ادامه تحصیل در رشته‌های پزشکی در اروپا وجود دارد که با در نظر گرفتن آن‌ها می‌توان بهترین کشور برای تحصیل پزشکی در اروپا را انتخاب کرد. این عوامل با توجه به شرایط فرد متقاضی، ممکن است باعث جذاب‌تر شدن یک کشور به عنوان مقصد شده و یا به طور کلی آن را از گزینه‌های متقاضی حذف کند. این عوامل را می‌توانیم شامل موارد زیر بدانیم:

  • شهریه تحصیل پزشکی 
  • آزمون ورودی و دشواری ورود به رشته 
  • رتبه و اعتبار دانشگاه‌ها 
  • زبان تدریس 
  • شرایط اقامت پس از تحصیل 
  • شانس دریافت ویزا 

علاوه بر موارد گفته شده برخی دیگر از فاکتورها مانند لزوم حضور در کشور اروپایی مد نظر برای آزمون ورودی یا شرکت در آزمون‌های آنلاین می‌توانند در انتخاب بهترین کشور برای تحصیل رشته پزشکی در اروپا موثر واقع شوند. برای مثال متقاضیان تحصیل پزشکی در لهستان امکان شرکت در آزمون به صورت آنلاین را نداشته و برای حضور در لهستان و در نهایت آزمون آن، ملزم به دریافت ویزای توریستی برای شرکت در آزمون هستند. متقاضیان ایرانی شانس بالایی برای دریافت ویزای توریستی را نداشته و معمولا از این روش صرف نظر می‌کنند. سعی می‌کنیم تا بر اساس فاکتورهایی که بیان کردیم بهترین کشور برای تحصیل پزشکی در اروپا را مختص متقاضیان ایرانی و در نهایت شانس موفقیت آنها در دریافت ویزای کشورهای مختلف را بررسی و بیان کنیم.

تحصیل پزشکی در انگلیس

استانداردهای بالایی که تحصیل در کشور انگلستان در اختیار دانش آموزان و دانشجویان قرار می‌دهد، آن را به یکی از بهترین مقاصد تحصیلی برای متقاضیان رشته‌های پزشکی تبدیل کرده است. با توجه به اهمیت این موضوع برای تحصیل در رشته پزشکی در انگلستان موظف هستید که ضوابط سخت گیرانه ای را پشت سر بگذارید.

ضوابط تحصیل در رشته پزشکی در انگلستان

برای تحصیل در رشته پزشکی در انگلستان ابتدا متقاضی باید در مدرسه پزشکی حضور پیدا کند و دوره های A-Level را با موفقیت طی کند. این دوره شامل دروس زیست و شیمی بوده و دانش آموختگان باید نمره AAA را در این دوره دریافت نمایند تا واجد شرایط برای دریافت پذیرش در رشته پزشکی شوند. بعد از طی کردن این مرحله متقاضی وارد دوره کارشناسی پزشکی شده که برای موفقیت در این دوره شخص باید نمره آیلتس ۷ آکادمیک را ارائه دهد.

دوره پایه پزشکی در انگلستان

پس از تحصیل در دوره کارشناسی پزشکی که مدت زمان آن ۲ سال است، فرد وارد دوره پایه پزشکی شده که طول این دوره نیز به مدت ۲ سال می‌باشد. دانشجویان پس از به اتمام رساندن دوره پایه پزشکی در انگلستان، وارد دوره ای می‌شوند که به آن دوره تمرینات تخصصی پزشکی می‌گویند.

تخصص پزشکی

پس از دوره ۴ ساله کارشناسی و سپری کردن تمرینات تخصصی، متقاضی با چالش اصلی مواجه می‌شود. علت این موضوع آن است که ورود به دوره تخصص پزشکی بسیار رقابتی بوده و تنها افراد برتر امکان قبولی در تخصص پزشکی را دارند. دانشجویان برای موفقیت در این دوره باید به شدت تلاش کنند تا از رقیبان خود جلوتر بیوفتند. تحصیل در دوره تخصص ممکن است تا ۷ سال طول بکشد. در نهایت پس از اتمام دوره تخصص، متقاضی گواهی CCT Certificate of Completion Training را دریافت خواهد کرد.

دانشگاه های علوم پزشکی در انگلستان

بیشتر از ۲۰ دانشکده علوم پزشکی در دانشگاه‌های انگلستان وجود دارد که دانشجویان شانس دریافت پذیرش در این دوره ها را می‌توانند کسب کنند. با مراجعه به وب سایت این دانشگاه‌ها می‌توانید اطلاعات مورد نیاز خود را درباره هر کدام به دست بیاورید.

تحصیل پزشکی در آلمان

دانشگاه‌های علوم پزشکی در آلمان در سراسر جهان بسیار محبوب هستند و از اعتبار بالایی برخوردارند. متقاضیان رشته پزشکی در اروپا می‌دانند که با تحصیل در دانشگاه‌های آلمانی، آینده فوق العاده ای در پیش روی آن‌ها قرار می‌گیرد. چرا که از نظر سطح علمی، درآمد سالانه و موقعیت اجتماعی کاملا تامین خواهند بود.

طول دوره تحصیل پزشکی در آلمان بیشتر از ۶ سال بوده و در پایان آن یک آزمون سراسری برگزار می‌شود که متقاضی باید با داشتن دانش زبان آلمانی در سطح پیشرفته، آزمون را با موفقیت سپری کند. در نهایت بعد از کسب موفقیت در این آزمون فارغ التحصیلان از دانشگاه‌های آلمانی می‌توانند به عنوان یک پزشک مشغول به فعالیت شوند.

چرا تحصیل پزشکی در آلمان

یکی از مواردی که باعث شده است تا تحصیل پزشکی در آلمان برای متقاضیان جذاب به نظر برسد، هزینه تحصیل پزشکی در آلمان است که مقدار اندکی می‌باشد. تحصیل رایگان پزشکی در اروپا در کشور آلمان فراهم می‌شود و همین موضوع پذیرش در دانشگاه‌های آلمان را با رقابت بیشتری مواجه کرده است. از آن جایی که آلمان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه سلامت در جهان است و از تجهیزات بسیار پیشرفته ای در بخش درمان برخوردار می‌باشد، گزینه ای عالی برای متقاضیان به شمار می‌رود. جالب است که بدانید برنامه‌های پژوهشی بسیاری در بخش بهداشت و درمان در آلمان به صورت سالانه انجام می‌پذیرد که به حفظ سلامت جهانی کمک شایانی می‌کند.

یکی دیگر از دلایل انتخاب آلمان برای تحصیل پزشکی در اروپا کمبود نیروی پزشک در آلمان است. از این رو شخص اطمینان خاطر دارد که پس از فارغ التحصیلی می‌تواند وارد بخش درمان شود.

ضوابط تحصیل پزشکی در آلمان

برای تحصیل پزشکی در آلمان دو مسیر در مقابل متقاضیان وجود دارد:

  • قبولی در رشته پزشکی و رشته‌های مرتبط با آن در ایران و سپس اقدام برای مهاجرت
  • ورود به کالج M-Kurs بدون نیاز به شرکت و قبولی در کنکور ایران

در روش اول دانشجویان پس از گذراندن ۴۰ واحد درسی در رشته پزشکی در ایران و یا با داشتن مدرک لیسانس در رشته‌های پیرا پزشکی می‌توانند برای ورود به دانشگاه‌های علوم پزشکی آلمان اقدام کنند. شرط ورود به دانشگاه‌های پزشکی در آلمان داشتن معدل بالا در دوره پیش دانشگاهی و یا دوره‌های دانشگاهی بوده و داشتن مدرک زبان آلمانی در حد C1  نیز جزو الزامات می‌باشد.

در روش دوم تحصیل پزشکی در آلمان با مدرک دیپلم انجام می‌پذیرد، پس این روش به افراد اجاره می‌دهد تا بدون داشتن هیچ مدرک دانشگاهی وارد دوره‌های پزشکی در آلمان شوند. این روش بیشتر برای افرادی که در کنکور پزشکی ایران موفق نشده اند، کاربرد دارد. این دسته از متقاضیان برای ورود به کالج باید مدرک زبان آلمانی در حد B1 داشته تا بتوانند بعد از ورود به کالج واحدهای درسی زیست و شیمی و زبان را با موفقیت سپری کنند. پس از قبولی در امتحان نهایی کالج، متقاضیان می‌توانند به رشته‌های پزشکی وارد شوند.

نمره نهایی که متقاضی از کالج کسب کرده و معدل دیپلم و پیش دانشگاهی فرد از موارد تعیین کننده ای هستند که برای دریافت پذیرش در رشته‌های علوم پزشکی به کار می‌روند. رایگان بودن تحصیل پزشکی در آلمان ورود به دانشگاه‌ها را بسیار رقابتی کرده و این موضوع باعث شده است تا تمامی دانش آموزانی که حتی با نمره‌های بالا از کالج فارغ التحصیل می‌شوند، نتوانند وارد دانشکده‌های علوم پزشکی شوند.

مدت زمان رشته پزشکی در آلمان

تحصیل در رشته پزشکی در آلمان ۵ سال طول کشیده و پس از اتمام این دوره، دانشجویان وارد دوره ۱ ساله کارآموزی در بیمارستان‌های دولتی آلمان می‌شوند. رشته پزشکی در آلمان به صورت کارشناسی ارشد پیوسته تعریف شده و برای اخذ مدرک دکترا پزشکی در آلمان متقاضی باید با کمک یک استاد راهنما و ارائه رساله، اقدام به فارغ التحصیلی کند.

تحصیل پزشکی در اتریش

از دیگر مقاصد پرطرفدار برای متقاضیان تحصیل رشته پزشکی در اروپا می‌توانیم به کشور اتریش اشاره کنیم. دانشگاه‌های علوم پزشکی اتریش دارای اعتبار بالایی در سطح جهانی هستند و از آن جایی که تحصیل پزشکی در اتریش به زبان آلمانی و البته رایگان می‌باشد، از جذابیت زیادی برخوردار است. مزیت دانشگاه‌های علوم پزشکی اتریش در این است که مورد تائید وزارت بهداشت ایران می‌باشند و متقاضی پس از فارغ التحصیلی دارای مدرک تحصیلی می‌باشد که در ایران نیز معتبر است. در زیر چند نمونه از دانشگاه‌های معتبر اتریش را مشاهده می‌کنید:

  • University of Vienna
  • Johannes Kepler University of Linz
  • Med University Vienna
  • Med University Graz
  • Med University Innsbruk
  • Karl-Franzens University Graz

مدارک تحصیلی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی اتریش صادر می‌گردند، در سراسر جهان دارای اعتبار بوده و دانشجویان می‌توانند برای گذراندن دوره‌های تخصص خود وارد دیگر دانشگاه‌های اروپایی مورد علاقه خود شوند.

علاقه مندان به تحصیل در رشته پزشکی در اتریش همچنین می‌توانند به زبان انگلیسی نیز تحصیل کنند. البته توجه داشته باشید که تحصیل رایگان پزشکی در اتریش به زبان آلمانی بوده و باید در یکی از دانشگاه‌های دولتی این کشور قبول شوید. اجازه کار در حین تحصیل نیز از دیگر مزایای تحصیل در کشور اتریش بوده که افراد با کمک آن می‌توانند بخشی از هزینه‌های تحصیل خود را پوشش دهند.

هزینه تحصیل پزشکی در اتریش

اگر متقاضیان موفق شوند که پذیرش از دانشگاه‌های دولتی اتریش را دریافت کنند، با پرداخت تنها ۴۰۰ تا ۷۰۰ یورو در هر ترم می‌توانند به تحصیل در اتریش بپردازند. البته توجه به این نکته ضروری است که موفقیت در قبول شدن در دانشگاه‌های دولتی اتریش امری آسان نبوده و رقابت بسیار زیادی در بین متقاضیان وجود دارد.

تخصص پزشکی در اتریش

برای خواندن تخصص پزشکی در اتریش تسلط به دانش زبان آلمانی ضروری بوده و مزیت تحصیل در این کشور آن است که هزینه‌های تحصیل در اتریش نیز به نسبت دیگر کشورهای اروپایی به صرفه‌تر می‌باشد. دانشجویان پس از معادل سازی مدرک پزشکی عمومی خود در اتریش که البته با شرکت در آزمون‌ها انجام می‌پذیرد، باید با پیدا کردن استاد راهنمای خود، دوره تخصص را سپری کنند. دریافت تخصص پزشکی در اتریش کاملا مشابه با کشور آلمان می‌باشد.

تحصیل پزشکی در جمهوری چک

جمهوری چک از جمله کشورهایی است که پیشرفت علوم پزشکی در سال‌های اخیر در آن بسیار چشمگیر بوده و مجموعه آریانا اپلای به عنوان یک موسسه برتر در زمینه مهاجرت، این کشور را به عنوان یکی از برترین گزینه‌های پیش روی متقاضیان برای تحصیل پزشکی در اروپا معرفی می‌کند. برای تحصیل در رشته پزشکی در کشور چک باید بتوانید تا در آزمون ورودی دانشگاه‌های آن با موفقیت پذیرفته شوید.  طی کردن دوره پری مدیکال در چک چند ماهی طول کشیده و پس از آن باید در آزمونی شرکت کنید که پس از قبولی در آن از دانشکده‌های علوم پزشکی پذیرش را دریافت می‌کنید. البته باید بدانید که گذراندن دوره پری مدیکال اجباری نبوده و می‌توان در کشورهایی مانند ترکیه و دبی در آزمون آن شرکت نمود.

دانشگاه‌های علوم پزشکی چک که مورد تایید وزارت علوم ایران می‌باشند به این شرح زیر می‌باشند:

  • Charles University in Prague
  • Masaryk University

هزینه تحصیل پزشکی در چک

شهریه دانشگاه‌های چک برای تحصیل در دوره‌های پزشکی و دندان پزشکی از ۹۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ یورو متغیر است. در صورتی که دانشجویان قصد شرکت و پذیرش در دوره‌های پری مدیکال در چک را داشته باشند، باید مبلغ شهریه این دوره را که معادل ۵۰۰۰ یورو می‌باشد، به طور کامل پرداخت کنند.

برترین دانشگاه ها برای تحصیل پزشکی در اروپا

بیشتر دانشجویانی که قصد تحصیل پزشکی در خارج از کشور را دارند، معمولا نمی‌توانند بین کشورهای اروپایی و آمریکایی مناسب‌ترین گزینه را برای خود انتخاب کنند. واضح است که بین تحصیل در آمریکا و تحصیل در اروپا، تفاوت‌هایی وجود دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به طولانی‌تر بودن دوره‌های تحصیلی در آمریکا و البته گرانتر بودن هزینه تحصیل در آمریکا اشاره کرد. آزمون‌های ورودی به دانشکده‌های علوم پزشکی آمریکا نیز سخت‌تر از آزمون‌های اروپایی می‌باشد.

دانشگاه آکسفورد انگلستان

دانشگاه آکسفورد انگلیس با دو بخش بالینی و پیش بالینی رشته پزشکی را به دانشجویان علاقه مند به تحصیل در رشته پزشکی ارائه می‌دهد. این دانشگاه رتبه دوم بهترین دانشگاه‌های پزشکی جهان را در سال ۲۰۲۰ کسب کرده است. دوره‌های بالینی دانشگاه آکسفورد معمولا در بیمارستان John Dadcliffe برگزار می‌شود. این دانشگاه ۱۵۰ ورودی در رشته پزشکی به طور سالانه داشته و علاوه بر آن ۳۰ نفر از دانشجویانی که تحصیلات خود را در یک دوره ۴ ساله در رشته علوم پزشکی تمام کرده باشند، از امکان ادامه تحصیل در رشته پزشکی در آکسفورد برخوردار می‌شوند.

دانشگاه کمبریج انگلستان

دانشگاه کمبریج انگلستان جزو یکی از دانشگاه‌های تک رقمی علوم پزشکی در جهان به شمار می‌رود. این دانشگاه با جذب سالانه ۲۶۰ نفر دانشجو پزشکی، به یکی از مقاصد رقابتی دانشجویان برای تحصیل در رشته پزشکی تبدیل شده است. دروس پزشکی این دانشگاه نیز به دو بخش بالینی و تئوری تقسیم بندی شده اند. دانشجویان پزشکی دانشگاه کمبریج در سازمان بهداشت جهانی NHS فعالیت می‌کنند. ورود به دانشگاه کمبریج با کسب نمرات خوب در آزمون BMAT امکان پذیر می‌باشد.

دانشگاه کارولینسکا

از بهترین دانشگاه‌های علوم پزشکی جهان که در شهر استکهلم سوئد قرار دارد و مرکزی خصوصی برای تحصیل پزشکی در کشور سوئد به شمار می‌رود، می‌توانیم به دانشگاه کارولینسکا اشاره کنیم. این دانشگاه برندگان جایزه نوبل در رشته‌های فیزیولوژی و پزشکی را انتخاب می‌کند. هدف اصلی از تاسیس این مرکز علمی در چندین سال گذشته دور، تربیت جراحانی ماهر در جنگ فنلاند بر علیه روسیه بوده است. دانشگاه کارولینسکا از رتبه ششم در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی جهان برخوردار است. از دیگر دانشگاه‌های مطرح سوئد در رشته پزشکی در سطح جهانی می‌توانیم دانشگاه لوند و اوپسالا در سوئد (Lund University and Uppsala University) را نام ببریم.  

دانشگاه های علوم پزشکی آلمان

در میان سایر کشورهای اروپایی، دانشگاه‌های آلمان دومین رتبه را بعد از کشور انگلستان به خود اختصاص داده اند. سه دانشگاه علوم پزشکی آلمان در میان ۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته اند.

دانشگاه های علوم پزشکی ایتالیا

کشور ایتالیا حدود ۲۵ دانشگاه علوم پزشکی با اعتبار بالای جهانی داشته که ۳ دانشگاه علوم پزشکی آن در فهرست ۱۰۰ دانشگاه نخست جهان قرار دارند.

دانشگاه های علوم پزشکی فرانسه

تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی در فرانسه نیز از متقاضیان بسیار زیادی برخوردار بوده و علت این موضوع آن است که ۲۰ دانشگاه پزشکی فرانسه در میان ۱۰۰ رتبه نخست بهترین دانشگاه‌ها قرار گرفته اند. دو دانشگاه زیر در لیست دانشگاه‌های برتر فرانسه هستند:

  • Sorbonne University
  • Universite Paris Descartes

دانشگاه های علوم پزشکی اسپانیا

کشور اسپانیا موفق شده است که ۱۴ تا از دانشگاه‌های خود را در صدر بهترین دانشگاه‌های جهان قرار دهد که از میان آن‌ها می‌توانیم از دانشگاه علوم پزشکی بارسلونا نام ببریم. این دانشگاه که بیشتر از ۵۰ سال قدمت دارد، دانشجویان پزشکی را از طریق آزمون پذیرش قبول می‌کند.

دانشگاه های علوم پزشکی بلژیک و هلند

کشورهای بلژیک و هلند هر کدام ۷ رتبه برتر را به خود اختصاص داده اند. دانشگاه Katholieke Universiteit Leuven  در کشور بلژیک رتبه ۴۷ جهانی را داشته و دانشگاه Universite catholique de Louvian  رتبه ای بین ۵۱ تا ۱۰۰ را از بهترین دانشگاه‌ها برای خود فراهم کرده است. ۳ دانشگاه هلند را در ادامه مشاهده می‌کنید که جزو بهترین دانشگاه‌های علوم پزشکی دنیا هستند و مبنای قبولی اکثر این دانشگاه‌ها بر اساس آزمون ورودی می‌باشد:

  • Maastricht University
  • Leiden University
  • Erasmus University Rotterdam
  • University of Groningen

جالب است که بدانید دانشگاه اراسموس نوتردام در سال ۲۰۱۹ رتبه سی و چهارم بهترین دانشگاه‌های پزشکی جهان را کسب کرده است.  دانشگاه آمستردام نیز رتبه ۳۵ را در بین دانشگاه‌های پزشکی جهان به خود اختصاص داده است.

دانشگاه های پزشکی در سایر کشورهای اروپایی

علاوه بر کشورها و دانشگاه‌هایی که به طور مفصل به آن‌ها پرداختیم، دانشگاه‌های علوم پزشکی دیگری نیز در سایر کشورهای جهان قرار گرفته اند که دارای اعتبار جهانی بالایی می‌باشند. برای مثال دانشگاه‌های برتر سوئیس که رتبه‌های زیر ۱۰۰ دارند شامل موارد زیر هستند:

  • Basel University
  • University of Zurich

از دانشگاه‌های برتر ایرلند نیز می‌توان به دانشگاه Trinity College Dublin اشاره کرد.

دانشگاه کپنهاگ در کشور دانمارک با داشتن رتبه ۳۸ و دانشگاه علوم پزشکی هلسینیکی در شهر هلسینیکی فنلاند نیز جزو دانشگاه‌های برتر علوم پزشکی در سراسر جهان می‌باشند.

کشورهای پرتغال و یونان هم کشورهای اروپایی بوده که دانشگاه‌های علوم پزشکی آن‌ها در سطح جهانی مطرح هستند. دانشگاه علوم پزشکی وین در شهر وین اتریش با نام Medizinesche Universitat Wien از دیگر دانشگاه‌های برتر برای تحصیل پزشکی به شمار می‌روند. کشورهای لهستان، صربستان، لیتوانی، کرواسی و رومانی هم دانشگاه‌های برتری دارند که در رتبه‌های بین یک تا صد جهانی قرار می‌گیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

پیمایش به بالا