...
تحصیل در آمریکا
آریانااپلای » بلاگ » مهاجرت تحصیلی » تحصیل در آمریکا

قطعا تحصیل در یکی از دانشگاه‌های مشهور آمریکا مانند هاروارد، استنفورد و ام آی تی آرزوی بسیاری از دانشجویان است که البته آن را کاملا غیر قابل دسترس تصور می‌کنند. هر چند مهاجرت تحصیلی به آمریکا روند بسیار سخت و طولانی را در پیش دارد، اما شما با خواندن مقاله‌هایی که به خوبی اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار می‌دهند و همچنین انتخاب یک مشاور مهاجرتی درست، می‌توانید به رویای خود دست پیدا کنید. در این مقاله که به طور تخصصی درباره تمامی پرسش‌های مربوط به مهاجرت تحصیلی به آمریکا پاسخ می‌دهد، می‌توانید شانس خود را برای گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا افزایش دهید. مهم‌ترین پرسش‌هایی که ذهن یک دانشجو را برای مهاجرت تحصیلی به خود مشغول می‌کند به شرح زیر هستند:

  • دریافت ویزای تحصیلی آمریکا  چگونه ممکن است؟
  • مناسب‌ترین سفارت برای گرفتن ویزای آمریکا کدام است؟
  • چگونه شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا را افزایش دهیم؟
  • آیا امکان دریافت فاند برای پذیرش تحصیلی در آمریکا وجود دارد؟
  • تعریف دقیق جی آر ای یا جی مت چیست؟
  • هزینه‌های دانشگاه‌های آمریکا برای یک دانشجوی ایرانی چه مقدار می‌باشد؟

البته که سوال‌های بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد که ما تلاش کرده ایم تا در مقاله مهاجرت تحصیلی آمریکا به آن‌ها بپردازیم. سایت ما به عنوان یک منبع اطلاعاتی همه جانبه تمام تلاش خود را می‌کند تا سردرگمی دانشجویان عزیزی که به گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا علاقه مند هستند را کاهش دهد.

آمار مهاجرت تحصیلی به آمریکا

آمار و ارقام مهاجرت تحصیلی آمریکا  

می‌دانیم که تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا نه فقط در بین دانشجویان ایرانی، بلکه در نزد تمامی دانشجویان جهان محبوب است. این که بتوانیم درباره تعداد دانشگاه‌های موجود در آمریکا بدانیم و همچنین آمار متقاضیانی که قصد تحصیل در آمریکا دارند را تخمین بزنیم، در محاسبه شانس دانشجویان نقش بسیار چشمگیری را ایفا می‌کند. باید بگوییم که این اطلاعات با توجه به چند سال اخیر جمع آوری شده اند تا دانشجویان به بهترین اطلاعات دسترسی داشته باشند.

تعداد دانشگاه‌ها در آمریکا 

تعداد دانشگاه‌های کشور آمریکا بیشتر از ۵۳۰۰ دانشگاه و همچنین مرکز آموزش که دانشجویان به نام کالج آن را می‌شناسند، محاسبه شده است.

علت محبوبیت دانشگاه‌های آمریکا در بین دانشجویان، کیفیت بسیار بالای آموزشی و همچنین امکاناتی است که برای دانشجویان فراهم می‌کنند. در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر در سراسر جهان، دانشگاه‌های آمریکایی تعداد زیادی از رتبه‌ها را به خود اختصاص داده اند که این یعنی  تقریبا ۱۶۹ دانشگاه از ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان در کشور آمریکا قرار دارند.

تعداد دانشجویان خارجی در آمریکا 

دانشگاه‌های آمریکا بهترین دانشجویان از سراسر دنیا را جذب می‌کنند و به همن دلیل بهترین فارغ التحصیلان را به جامعه تحویل می‌دهند. پس برای ورود به دانشگاه‌های آمریکا باید سطح بسیار بالا و مطلوبی از استعدادهای خود را ارائه دهید.

بدون در نظر گرفتن شرایطی که با به وجود آمدن کرونا شکل گرفت، روند جذب دانشجویان خارجی در کشور آمریکا همیشه به صورت صعودی بوده است. در جدول زیر در سال‌های مختلف تعداد دانشجویانی که از سراسر دنیا جذب دانشگاه‌های آمریکایی شدند را مشاهده می‌کنید.

تعداد دانشجویان خارجیسال
۹۷۸,۰۰۰۲۰۱۵
۱,۰۴۳,۰۰۰۲۰۱۶
۱,۰۷۸,۸۲۲۲۰۱۷
۱,۰۷۵,۴۹۶۲۰۱۸
۹۱۴,۰۰۰۲۰۱۹
۹۴۸,۰۰۰۲۰۲۰
۱,۰۵۷,۰۰۰۲۰۲۱
۱,۱۰۰,۰۰۰۲۰۲۲
۱,۳۶۰,۰۰۰۲۰۲۳

در حال حاضر در سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۴، بیش از یک میلیون و سیصد و شصت هزار نفر، دانشجوی خارجی مشغول تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا می‌باشند. 

تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا 

اما نکته مهم این است که چه تعداد از این دانشجویان خارجی را دانشجوان ایرانی تشکیل داده اند؟ با توجه به امکانات و رفاه بسیار مطلوبی که در دانشگاه‌های آمریکا وجود دارد، همواه با افزایش مهاجرت تحصیلی آمریکا در بین دانشجویان ایرانی رو به رو هستیم. البته با توجه به شرایطی که کشور آمریکا برای ورود دانشجویان ایرانی در نظر می‌گیرد، در سال‌های مختلف احتمال ورود دانشجویان ایرانی به دانشگاه‌های آمریکا دستخوش تغییر می‌شود.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده از اداره مهاجرت کشور آمریکا هم اکنون حدود ۱۱ هزار نفر دانشجوی ایرانی روند مهاجرت تحصیلی آمریکا را به خوبی انجام داده اند و مشغول تحصیل در دانشگاه‌های آمریکایی هستند. آمار دقیقی از دوره‌های تحصیلی این دانشجویان منتشر نشده است. با این حال انتظار می‌رود که دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی بخش بزرگ‌تری از دانشجویان ایرانی در آمریکا را تشکیل دهند.

شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا

شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا  

متقاضیان قبل از ورود به کشور آمریکا باید حتما به شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا مسلط باشند تا تجربه خوبی را برای دوران تحصیل خود در دانشگاه‌های آمریکایی رقم بزنند. شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا تقریبا مانند کشورهای دیگر است و دلیلی که مهاجرت تحصیلی به آمریکا برای دانشجویان ایرانی ممکن است دست نیافتنی به نظر برسد، سخت گیری‌های بیش از حدی است که دولت آمریکا برای مراحل مربوط به پذیرش دانشگاهی و گرفتن ویزای تحصیلی برای دانشجویان ایرانی در نظر می‌گیرد.

در ادامه به بررسی شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا در دو مقطع پذیرش در دانشگاه و دریافت ویزا می‌پردازیم.

شرایط پذیرش تحصیلی در آمریکا

شرایط عمومی پذیرش در دانشگاه‌های آمریکا مشابه با دیگر دانشگاه‌ها است. شرط داشتن مدرک زبان، معدل بالا، توصیه نامه و موارد دیگر. اما دانشگاه‌های آمریکا علاوه بر مواردی که گفته شد پیش نیازهای متفاوت‌‌تری را از دانشجویان درخواست می‌کنند که در ادامه تک به تک آن‌ها را به تفکیک توضیح می‌دهیم.

شرط مدرک زبان

شرط ورود به بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا ارائه مدرک آیلتس با نمره مناسب است که البته جایگزین‌هایی برای آن نیز در نظر گرفته شده است. مانند مدرک دولینگو و تافل که هر دانشگاه حداقل نمره آن را در شرایط پذیرش ذکر می‌کند. علاوه بر این دانشگاه‌هایی در آمریکا هستند که به شما اجازه می‌دهند تا دوره‌های آموزش زبان را قبل از ورود به دانشگاه در کشور آمریکا بگذرانید.

مدرک زبان با نمره بالا یکی از مهم‌ترین شروطی است که باید آن را داشته باشید. چرا که اکثر متقاضیان دیگر که رقبای شما در نظر گرفته می‌شوند از مهارت زبان انگلیسی بالایی برخوردار هستند.

معدل مناسب برای پذیرش تحصیلی در آمریکا

قبل از ورود به دانشگاه‌های امریکا باید معدل شما به معدل آمریکایی محاسبه شود. این فرایند که به جی‌پی‌ای (GPA) شناخته می‌شود یک سیستم نمره دهی است که مورد قبول دانشگاه‌های امریکایی است. در فرایند پذیرش تحصیلی در آمریکا باید مدارک خود را به سازمان‌های مورد تایید دولت آمریکا ارسال کنید تا معدل شما را در اختیارتان قرار دهند. از ان جایی که معدل برای هر دانشگاهی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، معمولا افرادی که معدل بالای ۱۷ دارند پذیرش راحت‌تری را نسبت به افرادی با معدل کمتر کسب می‌کنند.

مدارک مورد نیاز دیگر برای پذیرش

دانشجویان متقاضی باید برای رشته مورد نظر خود یک انگیزه نامه مناسب را تهیه کنند. دریافت حداقل دو یا سه توصیه نامه از طرف اساتید به دانشگاه مقصد نیز می‌توانید یکی از راه‌های جایگزین باشد. توصیه‌ نامه‌ها در کشور آمریکا به شکل الکترونیکی و از طریق ایمیل توسط دانشجو ارسال میشود. در این ایمیل باید مشخصات دانشجو و ایمیل اساتید وجود داشته باشد تا دانشگاه مقصد بتواند به استادی که توصیه نامه نوشته است، پاسخ بدهد. مدارک مورد نیاز دیگر مخصوصا برای افراد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، رزومه دانشجو و نامه‌های کاری است. ریسرچ پروپوزال نیز برای دانشجویانی که قصد دارند در مقطع ارشد و دکترا با فاند تحصیل کنند نیز ضروری است.

مدارک اختصاصی پذیرش در دانشگاه آمریکا

علاوه بر شرایط عمومی که درباره آن‌ها صحبت کردیم، آزمون‌های دیگری نیز وجود دارند که باید به خوبی آن‌ها را پشت سر بگذارید. البته دانشگاه‌های معتبر امریکا از این آزمون‌ها پشتیبانی می‌کنند و در صورتی که علاقه ای به شرکت در این ازمون‌ها ندارید می‌توانید برای دانشگاه‌هایی با اعتبار پایین‌تر که نیازی به این ازمون ندارند درخواست دهید.

در ادامه درباره مهم‌ترین آزمون صحبت می‌کنیم.

آزمون جی‌آر‌ای

متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی مثل رشته‌های مهندسی را دارند و همچنین می‌خواهند در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به آمریکا مهاجرت کنند، باید در آزمون جی آر ای شرکت کنند و نتیجه آن را در اختیار دانشگاه مقصد قرار دهند. مدرک آزمون جی آر ای مخصوصا برای افرادی که می‌خواهند بورسیه تحصیلی دریافت کنند بسیار مهم است. پس بهتر است تا تمام تلاش خود را کنند تا بهترین نتیجه را در این آزمون کسب کنند.

مقاطع تحصیلی در آمریکا

مقاطع تحصیلی در آمریکا و نظام آموزشی این کشور شامل 3 سطح کلی می شود: دوره اول یا مقطع دبستان (از 5 تا 11 یا 12 سالگی)، دوره دوم یا مقطع دبیرستان (عموما از 12 تا 18 سالگی) و سپس دوره سوم یا بعد از دبیرستان (پس از 18 سالگی). تحصیل در آمریکا برای شهروندان این کشور دست کم تا سن 16 سالگی اجباری بوده و همین موضوع باعث شده در حال حاضر بیش از 99 درصد جمعیت این کشور را افراد تحصیل کرده تشکیل دهند.

از این میزان حدود 85 درصد دارای مدرک دیپلم دبیرستان و حدود 27 درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. همین آمار ارائه شده خود نشان دهنده اهمیت تحصیل در آمریکا و وجود امکانات متعدد آموزشی در همه سطوح و در تمام نقاط این کشور می باشد. در ادامه و به صورت کامل به بررسی شرایط تحصیل در آمریکا در مقاطع مختلف تحصیلی از زوایای مختلف می پردازیم. پس جهت آگاهی از آخرین ضوابط و قوانین مربوطه تا پایان این مقاله ما را همراهی بفرمایید.

تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان

تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان حتی به دلایل مختلف مورد درخواست بسیاری از دانش آموزان و والدین آن ها می باشد. نظام آموزشی آمریکا انتخاب های متعددی را با امکانات بی نظیر و منحصر به فرد برای تحصیل پیش روی علاقه مندان قرار داده تا دانش آموزان بین المللی نیز امکان اخذ بهترین تصمیم را داشته باشند.

همان طور که اشاره شد نظام آموزش و پرورش آمریکا از نکات مثبت فراوانی برخوردار بوده به طوری که امکان کشف پتانسیل واقعی هر دانش آموز و تعیین مسیر زندگی وی در مدارس این کشور فراهم می باشد. مجموع این عوامل باعث شده آمریکا به عنوان اولین گزینه حتی برای تحصیل در مقاطع قبل از دانشگاه در دنیا مطرح شود.اما قطعا به منظور بهره مندی از این فرصت ها و امکانات، متقاضیان می بایست شرایطی داشته باشند که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.

تحصیل در آمریکا- تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان

به منظور تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان دانش آموز بایستی ابتدا دوره 6 ساله دبستان که در این کشور با عناوین Elementary School یا Primary School شناخته می شود را با موفقیت گذرانده باشد. پس از آن به فرد مجوز تحصیل در مقطع دبیرستان یا Secondary School داده شده که این 2 دوره نیز حدود 6 سال به طول می انجامد. بنابراین متقاضیان تحصیل در مقطع دبیرستان در آمریکا بایستی دوره دبستان را در این کشور یا کشورهای دیگر به خوبی طی کرده باشند.

پس از اینکه دانش آموزان تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان را با موفقیت پشت سر گذارند قطعا از شانس بالاتری برای حضور و تحصیل در معتبرترین دانشگاه های دنیا به منظور ادامه تحصیل برخوردار خواهند بود. در ادامه شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان را به تفصیل مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.

شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان

شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان همان گونه که اشاره شد بدین صورت است که دانش آموز در ابتدا بایستی مدارکی ارائه دهد که مقطع دبستان را با موفقیت سپری نموده است. مقطع دبیرستان در آمریکا معمولا از سن 11 یا 12 سالگی شروع و تا 18 سالگی ادامه داشته که از دو دوره راهنمایی (Middle School) و متوسطه (High School) تشکیل می شود.

اغلب سال های تحصیل در این مدارس شامل 2 ترم بوده که در برخی مدارس ممکن است به صورت 3 ترم هم برگزار شود. نکته دیگر ارائه برنامه های آموزشی در این کشور به زبان انگلیسی می باشد. در صورتی که دانش آموز از مدرکی بهره مند بوده که نشان دهنده تسلط وی به زبان انگلیسی باشد، از شانس بسیار خوبی برای پذیرش در مدارس مقطع دبیرستان در آمریکا برخوردار خواهد بود.

شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان

حداقل داشتن سطح نسبتا متوسطی از زبان انگلیسی برای این منظور کفایت کرده در غیر این صورت متقاضیان می توانند در دوره های زبان پیش از مدارس ثبت نام شوند. موضوع مهم دیگر درمورد شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان تامین هزینه های تحصیل خواهد بود. در آمریکا نیز مانند اغلب کشورهای دنیا مدارس دولتی و مدارس خصوصی وجود داشته که برخی از آن ها امکانات شبانه روزی را نیز در خود دارند. به طور معمول ظرفیت پذیرش دانش آموزان بین المللی در مدارس دولتی محدود بوده (10 تا 30 درصد) و اصطلاحا شانس افراد برای تحصیل در این مدارس که هزینه های کمتری دارند، نسبتا پایین می باشد.

در جدول زیر حدود هزینه شهریه تحصیلی در مقطع دبیرستان در آمریکا قابل مشاهده می باشد.

ردیفنوع مدرسهشهریه سالیانه (دلار آمریکا)
1 مدارس دولتیاز 13000 دلار به بالا
2مدارس خصوصیاز 20000 دلار به بالا
3 مدارس شبانه روزی از 30000 دلار به بالا

 مدارک لازم برای تحصیل در مقطع دبیرستان در آمریکا

مدارک لازم برای تحصیل در مقطع دبیرستان در آمریکا از جمله مواردی است که متقاضیان بایستی از آن آگاهی کامل و به روزی داشته و نسبت به فراهم نمودن آن اقدام نمایند. آن دسته از دانش آموزانی می توانند برای تحصیل در آمریکا در مقطع دبیرستان اقدام نمایند که دارای سن حداقل 14 سال تمام بوده و دوره راهنمایی را با موفقیت با معدل 12 به بالا و ترجیحا نمرات خوب گذرانده باشند.

واضح است هرچه نمرات دوره راهنمایی دانش آموز و سطح دانش زبان انگلیسی وی بهتر باشد از شانس بالاتری برای تحصیل در مدارس دولتی و کم هزینه تر برخوردار خواهد بود. چرا که بورسیه های تحصیلی دبیرستان های آمریکا برای دانش آموزان شهروند این کشور در نظر گرفته شده و دانش آموز برای بهره مندی از برخی کمک هزینه های تحصیلی در این مدارس بایستی در سال اول سابقه علمی بسیار خوبی ایجاد نماید.

تحصیل در آمریکا-  مدارک لازم برای تحصیل در مقطع دبیرستان در آمریکا

از مزایای تحصیل در این مقطع تا سن 18 سالگی امکان همراهی یکی از والدین دانش آموز وجود داشته که البته علاوه بر در نظر گرفتن شهریه تحصیلی مدارس، نیازمند ارائه تمکن مالی لازم برای هزینه های زندگی 2 نفر خواهد بود. به طور کلی مدارک زیر برای تحصیل در مقطع دبیرستان در آمریکا مورد نیاز بوده و بایستی ارائه گردد :

  • مدارک شخصی شامل شناسنامه و کارت ملی با حداقل 14 سال سن با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی
  • گذرنامه
  • مدارک تحصیلی 3 سال قبل دانش آموز (دوره راهنمایی یا متوسطه اول) با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی
  • ریز نمرات 3 سال تحصیلی قبل دانش آموز با معدل حداقل 12 با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی
  • آشنایی و یا ارئه مدرکی دال بر تسلط به زبان انگلیسی
  • شرکت در تست های استاندارد ورودی برخی مدارس
  • پرداخت شهریه ترم اول
  • ارائه تمکن مالی لازم برای دریافت ویزا
  • مدارک پدر یا مادر به عنوان همراه و یا تعیین قیم در کشور آمریکا
  • انگیزه نامه تحصیل در آمریکا

جهت کسب اطلاعات کامل درباره مهاجرت به آمریکا کلیک نمایید.

تحصیل در آمریکا درمقطع لیسانس

تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس مانند اغلب کشورهای دنیا و ایران یک دوره 4 ساله را در بر می گیرد. البته تحصیل کارشناسی در آمریکا نیز به 2 صورت پیوسته و ناپیوسته امکان پذیر بوده، بدین صورت که دانش آموز می تواند ابتدا دوره 2 ساله کاردانی یا فوق دیپلم را پشت سر گذراده و سپس با گذراندن یک دوره 2 ساله مدرک کارشناسی ناپیوسته دریافت نماید.

تحصیل در آمریکا

روش دیگر نیز تحصیل به صورت پیوسته در یک دوره 4 ساله بوده که متقاضیان پس از گذراندن دروس مربوطه مدرک کارشناسی خود را در رشته مورد نظر اخذ می نمایند. از شرایط تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس داشتن گواهی پایان دوره تحصیلات 12 ساله دیپلم دبیرستان (پیش دانشگاهی در ایران) بوده که این افراد می توانند برای اخذ پذیرش تحصیلی در یکی از دانشگاه ها و موسسات آموزشی آمریکا برای رشته مورد نظر خود اقدام نمایند.

نکته دیگر برای تحصیل کارشناسی در آمریکا داشتن سطح خوبی از دانش زبان انگلیسی بوده که توصیه می شود متقاضیان مدرک زبان انگلیسی معتبر داشته باشند. معمولا در کشورهای آمریکایی مدرک زبان انگلیسی تافل (TOEFL) Test of English as a Foreign Language شناخته شده تر بوده اما مدارک زبان انگلیسی بین المللی مانند آیلتس با نمرات معادل مد نظر دانشگاه مربوطه نیز قابل قبول خواهد بود.

بدین منظور توصیه می شود متقاضیان پیش از هر گونه اقدامی به سایت دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر مراجعه نموده و یا با مشورت با افراد مجرب آخرین اطلاعات و شرایط مربوطه را دریافت نمایند. معمولا در ابتدای دوره کارشناسی در آمریکا دانشجویان دروس پایه ای مانند ادبیات، علوم، علوم اجتماعی، تاریخ، هنر، ریاضی و… فرا می گیرند تا برای ادامه تحصیل در رشته مورد نظر خود آمادگی های لازم را کسب نمایند.

شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس

شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس از آن جهت حائز اهمیت است که متقاضیان بدون توجه به آن ها تصمیم گیری و اقدام ننموده تا متحمل از دست رفتن زمان و سرمایه خود نشوند. از اولین شرایط و مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی در آمریکا داشتن سن حداقل 17 سال تمام و مدارک شناسایی شخصی متقاضی (شناسنامه و کارت ملی) با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی می باشد.

مدرک دیگر گواهی پایان دوره مبنی بر اتمام 12 سال تحصیل پیش از دانشگاه با موفقیت و ارائه مدرک دیپلم 12 ساله و یا پیش دانشگاهی با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی خواهد بود. به طور کلی معدل بالای 14 برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع لیسانس در اغلب کشورهای دنیا مد نظر قرار دارد. در نتیجه ارائه ریز نمرات دوره متوسطه متقاضی با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی از مدارک دیگر مورد نیاز در نظر گرفته شده است.

شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس

همان گونه که اشاره شد برای تحصیل در دانشگاه های آمریکا با توجه به ارائه شدن برنامه های آموزشی، ارائه مدرکی دال بر تسلط به زبان انگلیسی مورد نیاز خواهد بود. برای تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی اکثر دانشگاه های آمریکا مدرک آزمون آمریکایی زبان انگلیسی (تافل) با حداقل نمره 60 معادل مدرک آیلتس با نمره 6 را مورد نیاز خواهند داشت.

دیگر مدرک مورد نیاز برای تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس ارائه گواهی بانک برای تکمن مالی به منظور تامین هزینه های تحصیل و زندگی حداقل در سال اول می باشد. معمولا برای اخذ پذیرش تحصیلی در برخی دانشگاه های هزینه کامل شهریه ترم اول تحصیلی و در برخی دانشگاه های مبلغی به عنوان علی الحساب از متقاضیان اخذ می گردد. البته در صورتی که فرد موفق به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا نشود، همه هزینه مربوطه برگشت داده می شود.

برای آشنائی با شرایط تحصیل در رشته هوافضا در آمریکا، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید.

تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس را شاید بتوان به عنوان طلایی ترین دوران تحصیل به ویژه برای دانشجویان بین المللی در این کشور به حساب آورد.ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس از آن جهت بسیار فرصت ایده آلی است که نه مانند تحصیل در مقطع کارشناسی و دکتری طولانی است که هزینه های زندگی و تحصیل دانشجو زیاد شود. نه مانند مقطع دکتری نیاز به رزومه علمی بسیار قوی داشته و همچنین فرصت های شغلی بیشتری در مقطع کارشناسی ارشد برای ورود به بازار کار وجود دارد. تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس معمولا یک سال و نیم تا 2 سال (برای رشته های پژوهش محور) به طول می انجامد. البته در برخی رشته های آموزش محور ممکن است دانشجو در 2 ترم تحصیلی نیز فارغ التحصیل شود.

در پایان دوره دانشجو موظف است پایان نامه پژوهشی (رشته های پژوهش محور) و یا پایان نامه تحقیقی (رشته های آموزش محور) ارائه نموده و تا مدرک خود را اخذ نماید. مانند سایر مقاطع تحصیلی برنامه آموزشی در این مقطع نیز به زبان انگلیسی ارائه شده و داشتن مدرک زبان تافل یا آیلتس معادل آن جزو الزامات تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا به شمار می رود. به خصوص اگر فرد خواهان تحصیل در دانشگاه های معتبر این کشور و یا اخذ بورسیه تحصیلی باشد. امکان اخذ پذیرش تحصیلی در برخی از دانشگاه به صورت مشروط نیز وجود داشته اما توصیه می شود متقاضیان ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس مدرک زبان مورد نظر را در کشور خود اخذ نمایند. چرا که هم زمان و هزینه های بیشتری را در این کشور متحمل نشوند و هم شانس اخذ ویزای تحصیلی آمریکا را برای خود افزایش دهند.

شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس بر اساس شرایط و ویژگی های شخص و خانوادگی فرد متقاضی متفاوت خواهد بود. به طور کلی داوطلبان ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس معمولا در 2 گروه جای می گیرند. گروه اول که به واسطه هزینه های بالای تحصیل و زندگی در این کشور صرفا به دنبال بورسیه بوده و عموما از سوابق تحصیلی و رزومه علمی نسبتا خوبی برخوردارند. گروه دوم افرادی هستند که دارای سوابق تحصیلی و رزومه علمی قوی نبوده ولی از تمکن مالی لازم برای تحصیل در این کشور بهره مند هستند. واضح است اولین مدرک لازم برای هر 2 گروه به منظور تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی در رشته مربوطه از یکی از دانشگاه های مورد تایید نظام آموزشی آمریکا خواهد بود.

تحصیل در آمریکا

از جمله مدارک دیگری که برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد برای هر 2 گروه فوق مورد نیاز است، شرکت در آزمون ورودی مربوطه به هر کدام از رشته ها و اخذ نمره قابل قبول در آن ها می باشد. به عنوان مثال برای رشته های مهندسی آزمون GRE، برای رشته های مدیریت آزمون GMAT، برای رشته های حقوق و مانند آن آزمون LSAT و… برگزار می گردد. نکته دیگر داشتن سطح دانش نسبتا خوبی از زبان انگلیسی بوده و متقاضیان به خصوص آن ها که به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی هستند باید مدرکی دال بر تسلط خود به زبان انگلیسی ارائه نمایند. برای آن دسته از داوطلبانی که در گروه اول جای گرفته و به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی می باشند، داشتن رزومه علمی قوی به همراه ریزنمرات و معدل بسیار خوب در مقطع کارشناسی نیز مورد نیاز خواهد بود. به طور دقیق تر مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس را می توان این گونه بر شمرد:

  • مدارک شناسایی متقاضی مانند شناسنامه، کارت ملی و…با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی
  • داشتن شرایط سنی تا 28 سال (هر چه سن متقاضی بالاتر باشد شانس اخذ ویزای تحصیلی آمریکا کمتر خواهد شد)
  • گذرنامه دارای اعتبار
  • مدرک تحصیلی پایان دوره لیسانس با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی
  • ریز نمرات مقطع کارشناسی با ترجمه رسمی به زبان انگلیس و تبدیل به سیستم نمره دهی آمریکا
  • گواهی شرکت در آزمون های ورودی مربوطه مانند GRE، GMAT، LSAT و… با نمره قابل قبول
  • مدرک معتبر زبان انگلیسی تافل با نمره 80 به بالا و مدرک آیلتس معادل آن (5/6 به بالا)
  • رزومه علمی قوی در برگیرنده مقالات بین المللی ISI، ثبت اختراع، چاپ کتاب و …
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه اساتید

تحصیل در آمریکا در مقطع دکتری

تحصیل در آمریکا در مقطع دکتری نیز به واسطه وجود دانشگاه های معتبر با بهترین رتبه ها در میان دانشگاه های برتر دنیا، برخورداری از به روزترین امکانات تحقیقاتی و پژوهشی در دنیا و وجود بورسیه های متعدد در این مقطع، مورد توجه بسیاری از متقاضیان تحصیل در آمریکا قرار دارد. طول دوره دکتری در این کشور معمولا 4 تا 6 سال بوده اما دانشجویان بین المللی معمولا بایستی زمان حداکثری (حدود 5 سال) را برای این موضوع در نظر بگیرند. در سال های اول و دوم این مقطع معمولا دانشجویان در کلاس های آموزشی، کارگاه ها و سمینارهای مرتبط شرکت نموده و پس از آن بایستی در یک موضوع خاص مورد تایید گروه آموزشی مربوطه، پژوهش ها و تحقیقات به روزی انجام داده و رساله معتبری ارائه نمایند.

تحصیل در آمریکا- تحصیل در آمریکا در مقطع دکتری

همچنین داشتن تمکن مالی لازم برای تحصیل در این مقطع نیز مورد نیاز خواهد بود اما از آنجایی که بیشترین تعداد بورسیه های تحصیلی در آمریکا نیز مانند اغلب کشورهای دنیا در دوره دکتری وجود دارد، متقاضیان می توانند با داشتن رزومه علمی قوی و شرایط مورد نظر برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی خود از آن ها بهره مند شوند. شرکت و اخذ نمره قابل قبول در آزمون های ورودی ذکر شده برای رشته های خاص به مانند آنچه برای مقطع کارشناسی ارشد ذکر گردید (GRE، GMAT، LSAT و…)، برای مقطع دکتری نیز ضروری خواهد بود. داشتن معدل خوب در مقاطع قبلی تحصیلی و به ویژه مقطع کارشناسی ارشد، داشتن مقالات بین المللی معتبر مانند ISI، مدرک زبان انگلیسی معتبر بین المللی با نمره عالی (تافل 95 به بالا معادل آیلتس 7 با بالا)، توصیه نامه از اساتید مطرح در سطح بین الملل و داشتن پرپوزال یا طرح پژوهشی بسیار خوب از جمله شرایطی است که می تواند جذب بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری را برای متقاضیان به ارمغان آورد.

جهت کسب اطلاعات کامل درباره ویزای تحصیلی آمریکا مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.

تحصیل پزشکی در آمریکا

تحصیل پزشکی در آمریکا از دیگر موضوعاتی است که به واسطه وجود دانشگاه های برتر دنیا در این حوزه در این کشور و همچنین بازار کسب و کار بسیار خوب پزشکی در آمریکا، همواره مورد توجه علاقه مندان قرار داشته است. اما مانند اغلب کشورهای دنیا در آمریکا نیز شرایط تحصیل در رشته های علوم پزشکی با رشته های غیر پزشکی کاملا متفاوت می باشد. دلیل این موضوع نیز به حساسیت رشته های پزشکی باز می گردد که در حوزه سلامت و بهداشت شهروندان یک کشور فعالیت نموده و مستقیما با جان آن ها سروکار دارند. در نتیجه طبیعی است که حساسیت های ویژه ای در این حوزه وجود داشته و متقاضیان تحصیل در آمریکا و سایر کشورهای دنیا در رشته های علوم پزشکی، اصطلاحا از فیلترهای مختلف و متعددی برای یافتن مجوز تحصیل و کار در این حوزه، بایستی عبور نمایند.

به عنوان نمونه معمولا داوطلبان تحصیل پزشکی در آمریکا و یا سایر کشورهای پیشرفته دنیا بایستی در دوره های پیش پزشکی و یا حداقل آزمون ورودی پزشکی دانشگاه های آن کشور شرکت نموده و نمره قابل قبول را کسب کنند. پس از این مرحله متقاضیان امکان دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های معتبر پزشکی در آمریکا و سایر کشورهای توسعه یافته دنیا را خواهند داشت. نکته حائز اهمیت که باید توسط متقاضیان تحصیل در آمریکا و سایر کشورها در رشته های پزشکی مد نظر قرار گیرد این است معمولا شرایط، قوانین و مدارک لازم برای تحصیل پزشکی در هر کشور متفاوت و مختص همان کشور بوده و هر ساله امکان تغییر آن ها وجود دارد.

هزینه های تحصیل در آمریکا

هزینه‌های تحصیل در آمریکا

3 دسته از هزینه‌ها برای افراد متقاصی مهاجرت تحصیلی آمریکا وجود دارد. به جز افرادی که بورسیه تحصیلی را دریافت می‌کنند بقیه دانشجویان باید این هزینه‌ها را برای تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا پرداخت کنند.

دسته اول : هزینه‌های دانشگاه در آمریکا

قطعا دانشگاه‌هایی با اعتبار بسیار بالا مثل دانشگاه هاروارد هزینه بسیار بالایی را از دانشجو مطالبه می‌کنند. این هزینه تقریبا ۷۰ هزار دلار در سال محاسبه شده است. هزینه‌های سالانه تحصیل در یک دانشگاه معمولی در آمریکا تقریبا بین ۱۵ تا ۲۵ هزار دلار تخمین زده شده است. بسیاری از دانشگاه‌ها امکان پرداخت به صورت قسطی را نیز برای دانشجویان فراهم کرده اند. معمولا دانشگاه‌ها بخشی از این هزینه را قبل از شروع تحصیل شما دریافت می‌کنند. اگر تلاش خوبی را از خود نشان دهید و نمره‌های بالا کسب کنید، احتمالا بورسیه تحصیلی به شما تعلق می‌گیرد که تا چند هزار دلار هم می‌تواند باشد.

دسته دوم : هزینه زندگی در آمریکا

دانشجویان می‌توانند یک اتاق دانشجویی، یک خانه کوچک و یا یک خوابگاه دانشجویی را برای محل زندگی خود انتخاب کنند که البته این موضوع به مقدار بودجه در دسترس هر دانشجو بستگی دارد. هزینه زندگی در امریکا حدود 1000 تا ۱۲۰۰ دلار به صورت ماهانه برای محل زندگی و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار برای هزینه‌های خورد و خوراک در نظر گرفته شده است. قطعا هزینه‌های دیگری مانند هزینه اجاره یک ماشین و یا هزینه‌های رفت و آمد و دیگر هزینه‌های مورد نیاز هر دانشجو وجود دارد که به عنوان هزینه‌های جانبی شناخته میشوند. اما به طور کلی با مبلغ گفته شده در بالا می‌توانید یک محل زندگی و خوراک مناسب را در ماه تجربه کنید. اگر پرداخت این مقدار هزینه به صورت ماهانه برای شما ممکن نیست، می‌توانید از طریق کار دانشجویی مقداری از این هزینه‌ها را کاهش دهید.

دسته سوم : هزینه‌های مربوط به اپلای و سفارت و ویزا آمریکا

این مورد به چند هزینه زیر تقسیم بندی می‌شود که یک به یک آن‌ها را برای شما توضیح خواهیم داد.

هزینه‌های مشاوره و وکیل

هزینه وکیل مهارجرتی معمولا بسیار بالا است و اگر یک وکیل خوب و با مهارت پیدا کنید شانس شما را در مهاجرت تحصیلی آمریکا بسیار افزایش می‌دهد. با این حال اگر احساس می‌کنید که از پس هزینه‌های وکیل مهاجرتی بر نمی‌آیید، می‌توانید با دیدن فیلم‌های اموزشی و یا تجربه افرادی که این مسیر را به خوبی طی کرده اند اطلاعات مناسبی کسب کنید. البته توجه داشته باشید که هر ساله ممکن است تغییراتی در شرایط به وجود بیاید و باید اطلاعات خود را همیشه به روز نگه دارید. هزینه‌های انجام پروسه‌های مهاجرتی تعیین شده توسط وزارت علوم ایران حداقل مبلغی معادل ۱۲۰۰ دلار آمریکا است که معمولا دفترهای مهاجرتی با توجه به سابقه خود در گرفتن پذیرش برای دانشجوییان و اقدامات دیگر نرخ‌های متفاوتی را تعیین می‌کنند.

هزینه‌های امور جاری مهاجرت تحصیلی آمریکا

این هزینه‌ها برای ترجمه مدارک و آزادسازی مدرک دانشگاهی صرف می‌شوند. مقدار این هزینه ثابت نیست؛ با این حال نسبت به بقیه هزینه‌هایی که صرف انجام امور مهارجتی می‌کنید، بسیار پایین‌تر است.

بعد از پیدا کردن دانشگاه‌‌های مورد نظر خود و ارسال مدارک برای دانشگاه‌ها دو هزینه دیگر را نیز باید پرداخت کنید:

اپلیکیشن فی دانشگاه

هزینه اول مرتبط با اپلیکیشن فی دانشگاه‌ها است. اپلیکیشن فی در واقع هزینه ای است که توسط هر دانشگاه به صورت متفاوت تعیین می‌شود و بابت بررسی تقاضای دانشجو توسط دانشگاه‌ها است. این هزینه می‌تواند از ۳۰ دلار تا ۳۰۰ دلار متغیر باشد.

تایید مدارک توسط سازمان‌های آمریکایی 

سازمان وس(Wes)  و دیگر سازمان‌هایی که مورد تایید دولت آمریکا هستند باید مدارکی که دانشجو برای دانشگاه مقصد فرستاده است را بررسی کنند تا از صحت آن‌ها مطمئن شوند و آن را تایید کنند. این هزینه ممکن است تا 400 دلار نیز پرداخت شود.

هزینه‌های مربوط به سفارت آمریکا برای ویزای تحصیلی

بعد از گرفتن پذیرش از یک دانشگاه آمریکایی، باید برای ویزای تحصیلی اقدام کنید. هزینه اولی که باید پرداخت کنید مربوط به هزینه سویس(SEVIS fee)  تقریبا ۳۵۰ دلار و سپس هزینه مربوط به فرم دی اس ۱۶۰(ds160)  است که حدود ۱۸۰ دلار یه ازای هر یک نفر می‌باشد.

علاوه بر این باید برای هر همراه خود نیز هزینه‌های سفارت را پرداخت کنید. اگر سفارتی که انتخاب می‌کنید تایم آزاد داشته باشد، نیازی به پرداخت هزینه اضافی نیست. ولی اگر در سفارت مورد نظر خود وقت مناسبی پیدا نکردید، باید به آژانس‌هایی که در زمینه خرید و فروش وقت سفارت آمریکا فعال هستند مراجعه کنید و حدود ۱۵۰ دلار دیگر هزینه کنید.

مدارک مورد نیاز مهاجرت تحصیلی به آمریکا

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا بر اساس مقاطع تحصیلی مختلف، متفاوت است. در ادامه مدارک مورد نیاز هر مقطع تحصیلی را به شما می‌گوییم.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع دبیرستان

برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا مدارک متفاوتی مورد نیاز است.

برخی از این مدارک در مرحله اخذ پذیرش از مدارس و برخی دیگر در مرحله درخواست ویزای تحصیلی کشور آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مرحله اخذ پذیرش از مدارس آمریکا

در این مرحله شما به ارائه دو مدرک ریز نمرات دو سال آخر دانش آموز و مدارک شناسایی دانش آموز که جزو مدارک الزامی هستند می‌پردازید.

هر دانشگاه نیز ممکن است بر اساس شرایط پذیرش خود، مدارک دیگری را نیز نیاز داشته باشد. مدارکی نظیر: 

  • توصیه نامه از معلمین سابق 
  • مدرک زبان انگلیسی در صورت نیاز 
  • انگیزه نامه تحصیل دانش آموز در مدارس آمریکایی 
  • گواهی تمکن مالی 

البته ما در یک مقاله دیگر با عنوان پذیرش تحصیلی آمریکا هر یک از این مدارک را به طور کامل برای شما عزیزان توضیح داده ایم.

مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آمریکا

پس از اینکه توانستید پذیرش از مدارس آمریکا دریافت کنید، باید برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به یکی از سفارت‌های این کشور مراجعه نماید. 

این مرحله یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراحلی است که باید با دقت زیاد طی شود. دانش آموز متقاضی مهاجرت تحصیلی به آمریکا ملزم به ارائه مدارک زیادی است که مدارک زیر چند نمونه از آن‌ها می‌باشد: 

  • گواهی تمکن مالی 
  • مدارک شناسایی دانش آموز و سرپرست وی
  • فرم‌های تکمیل شده سفارت آمریکا 
  • رسید پرداخت وقت سفارت و هزینه‌های دولتی 
  • نامه پذیرش از مدرسه آمریکایی  (I20)

این مرحله سختی‌های خاص خود را دارد و به همین دلیل باید به بهترین شکل ممکن مدارک مورد نیاز فراهم شود.

در مقاله‌ ویزای تحصیلی آمریکا هر آنچه باید در مورد این مدارک بدانید را برای شما به صورت دقیق و جامع توضیح داده ایم. 

مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع لیسانس

برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع لیسانس شما نیاز دارید تا در دو مرحله مدارک مورد نیاز آن مرحله را تهیه کنید. این دو مرحله به ترتیب اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های آمریکا و سپس اقدام برای ویزای تحصیلی کشور آمریکا می‌شود. این دو مرحله باید به درستی طی شود تا در نهایت فرد بتواند به مهاجرت تحصیلی آمریکا دست پیدا کند.

در ادامه به مدارک مورد نیاز در هر مرحله می‌پردازیم. 

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا

هر دانشگاه مدارک گوناگونی را برای شما مشخص می‌کند تا بتوانید پذیرش از آن دانشگاه را اخذ کنید. البته که شرایط متقاضی و رشته تحصیلی دانشجو نیز در درخواست این مدارک تاثیر گذار است.

کشور آمریکا در مقطع لیسانس شرایط سخت‌تری را برای دانشجو ایجاد می‌کند و مدارک متفاوتی نسبت به دانشگاه‌های دیگر از دانشجوی متقاضب مطالبه می‌کند.

به طور کلی مدارک زیر جزو آن دسته از مدارکی هستند که همه دانشگاه‌های آمریکا برای صدور پذیرش متقاضی به آن‌ها نیاز دارند.

مدارک عمومی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا 

بیشتر دانشگاه‌های آمریکایی مدارک زیر را از دانشجویان متقاضی در مقطع لیسانس درخواست می‌کنند:

  • مدارک تحصیلی پایان دوره تحصیلات دبیرستان 
  • ریز نمرات دوره دبیرستان 
  • مدرک زبان 
  • توصیه نامه از معلمین دوره دبیرستان 
  • انگیزه نامه دانشجو برای تحصیل در آمریکا 
  • رزومه متقاضی
مدارک اختصاصی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا

علاوه بر مدارک عمومی دانشگاه‌های با رنکینگ بالاتر نسبت به دانشگاه‌های دیگر به یک سری از مدارک اختصاصی نیز نیاز دارند. از جمله آن‌ها نمره آزمون‌های اختصاصی ورود به آمریکا نظیر نمره اس ای تی (SAT) و یا سایر آزمون‌های مشابه آن است.

اگر شما هم از علاقه مندان به اخذ پذیرش از دانشگاه آمریکا در مقطع لیسانس هستید، توصیه می‌کنیم تا مقاله پذیرش تحصیلی آمریکا را با دقت مطالعه نمایید تا با تمامی مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی به آمریکا آشنا شوید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا در مقطع لیسانس

پس از موفقیت در دریافت پذیرش در مقطع لیسانس از یک دانشگاه در کشور آمریکا، نوبت به ثبت درخواست ویزای متقاضی مهاجرت تحصیلی به آمریکا در سفارت‌ این کشورمی‌باشد. 

در این مرحله مدارک مختلفی را از دانشجویان متقاضی درخواست می‌کنند که باید به طور صحیح در اختیار آن‌ها قرار بگیرد. نمونه ای از این مدارک خواسته شده را در ادامه مشاهده می‌کنید.

  • گواهی تمکن مالی 
  • مدارک شناسایی متقاضی
  • فرم‌های تکمیل شده سفارت آمریکا 
  • رسید پرداخت وقت سفارت و هزینه‌های دولتی 
  • نامه پذیرش از دانشگاه آمریکایی  (I20)
  • رزومه
  • نامه کار

اگر در مرحله اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا هستید و می‌خواهید اطلاعات دقیق و به روز را کسب کنید، حتما مقاله ویزای تحصیلی آمریکا را با دقت مطالعه کنید.

مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد نیز نیاز به تهیه مدارک در دو مرحله است که هر مرحله شرایط خاص و مدارک مورد نیاز خود را دارد. اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه‌های آمریکا و پس از آن اقدام برای ویزای تحصیلی کشور آمریکا این دو مرحله هستند که باید با موفقیت طی شوند.

در ادامه به مدارک مورد نیاز در هر مرحله می‌پردازیم. 

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا

با توجه به رشته تحصیلی دانشجوی متقاضی دانشگاه‌های مختلف مدارک گوناگونی را از شما درخواست می‌کنند. مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد با مدارک مورد نیاز دانشگاه‌های سایر کشورهای جهان متفاوت بوده و این به دلیل تعداد بالای متقاضیان و سخت گیری دانشگاه‌ها در انتخاب دانشجویان برتر است. 

در ادامه به بررسی مدارک مورد نیاز در هر یک از مراحل اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی می‌پردازیم. 

 به طور کلی مدارک زیر جزو آن دسته از مدارکی اند که در بین تمامی دانشگاه‌های آمریکا برای صدور پذیرش مشترک هستند.

مدارک عمومی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا 

  • مدارک تحصیلی پایان دوره تحصیلات دبیرستان 
  • ریز نمرات دوره دبیرستان 
  • مدرک کارشناسی و ریز نمرات آن
  • مدرک زبان 
  • توصیه نامه از معلمین دوره کارشناسی
  • انگیزه نامه دانشجو برای تحصیل در آمریکا 
  • رزومه متقاضی

مدارک اختصاصی مورد نیاز دانشگاه‌های آمریکا

برخی از دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد به مدارک خاصی نیاز دارند که دانشجو باید آن را برای دانشگاه ارسال نماید. آزمون‌های زبان تخصصی نظیر آزمون‌های جی آر ای (GRE) و جی مت(GMAT)  جز مدارک الزامی هستند که برخی از دانشگاه‌های امریکا مخصوصا دانشگاه‌های برتر این کشور مشخص کرده اند.

اگر به تحصیل در کشور آمریکا و به خصوص اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد این کشور علاقمند هستید و به اطلاعات درباره این موضوع نیازمند هستید، پیشنهاد ما به شما خواندن مقاله پذیرش تحصیلی آمریکا است که جزئیات بسیار دقیق را در اختیار شما قرار می‌دهد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

پس از موفقیت در دریافت پذیرش از یک دانشگاه در کشور آمریکا، دانشجوی متقاضی مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد باید درخواست ثبت ویزای خود را در یکی از سفارت‌های این کشور، ثبت کند.  

در ادامه به برخی از این مدارک می‌پردازیم. 

  • گواهی تمکن مالی 
  • مدارک شناسایی متقاضی
  • فرم‌های تکمیل شده سفارت آمریکا 
  • رسید پرداخت وقت سفارت و هزینه‌های دولتی 
  • نامه پذیرش از دانشگاه آمریکایی (I20)
  • رزومه
  • نامه کار
  • کارت معافیت یا پایان خدمت سربازی برای آقایان

اگر در مرحله اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا هستید و به خواندن مقاله ای در این رابطه احتیاج دارید حتما سری به مقاله ویزای تحصیلی آمریکا بزنید تا کاملا از شرایط آگاه شوید.

بهترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

ایالات متحده به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان، در بسیاری از حوزه‌های صنعتی، علمی و اقتصادی پیشتاز است. از صنعت خودروسازی گرفته تا فناوری‌های پیشرفته پزشکی و بازارهای مالی، این کشور فرصت‌های بی‌شماری برای دانشجویان و متخصصان ارائه می‌دهد. به همین دلیل، مهاجرت تحصیلی به آمریکا می‌تواند نقطه شروعی برای یک آینده حرفه‌ای روشن باشد. اخذ مدرک از دانشگاه‌های معتبر این کشور نه‌تنها اعتبار بالایی دارد بلکه شانس ورود به بازار کار جهانی را نیز افزایش می‌دهد.

اما انتخاب رشته تحصیلی برای مهاجرت به آمریکا نیازمند بررسی عوامل مختلفی است که می‌توانند مسیر موفقیت را هموارتر کنند. این عوامل شامل موارد زیر هستند: 

1. امکان پذیرش در دانشگاه و دریافت ویزا: برخی رشته‌ها رقابت کمتری دارند و شانس قبولی بیشتری ارائه می‌دهند. 

2. سطح دشواری رشته تحصیلی: سختی‌های تحصیلی و فشردگی دوره می‌توانند چالش‌برانگیز باشند. 

3. چشم‌انداز شغلی: رشته‌ای که بازار کار قوی و فرصت‌های شغلی مناسبی داشته باشد، مزیت بیشتری دارد.

برای مثال، رشته پزشکی در آمریکا با بازار کار بسیار پررونق و درآمد بالا شناخته می‌شود، اما رقابت سنگین برای پذیرش و سختی‌های تحصیل در این رشته ممکن است برای برخی افراد محدودیت ایجاد کند. بنابراین، هنگام انتخاب رشته باید علاوه بر علایق شخصی، به شرایط واقعی و اولویت‌های حرفه‌ای نیز توجه کرد.

در ادامه، می‌توان لیستی از رشته‌های پرطرفدار و پردرآمد برای تحصیل در آمریکا ارائه کرد که در زمینه‌های گوناگون تحصیلی، امکان موفقیت بیشتری را فراهم می‌کنند.

بهترین رشته‌ها مهندسی برای تحصیل در آمریکا 

رشته‌های مرتبط با علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات که به اختصار به آن‌ها STEM گفته می‌شود، همواره یکی از اصلی‌ترین دلایل جذب دانشجویان بین‌المللی به ایالات متحده بوده‌اند. این حوزه با ارائه تنوع گسترده‌ای از رشته‌های تخصصی، فرصتی طلایی برای ادامه تحصیل و پیشرفت حرفه‌ای فراهم می‌کند.

در مقاطع تحصیلات تکمیلی مانند کارشناسی ارشد و دکتری، دانشجویان با طیف وسیعی از گرایش‌ها و عناوین تخصصی روبه‌رو هستند که هر کدام می‌توانند در مسیر آینده شغلی آن‌ها نقش بسزایی داشته باشند. با این حال، انتخاب بهترین رشته در این زمینه نیازمند توجه به عواملی مانند میزان رقابت در پذیرش، فرصت‌های شغلی پس از تحصیل و سطح پیچیدگی دوره‌ها است.

بر اساس این معیارها، برخی از رشته‌های مهندسی در آمریکا از جمله گزینه‌های ایده‌آل برای دانشجویان علاقه‌مند به این حوزه‌ها به شمار می‌روند. این رشته‌ها نه‌تنها از نظر علمی بسیار معتبر هستند، بلکه بازار کار قوی و امکانات تحقیقاتی گسترده‌ای را نیز در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند.

رشته کامپیوتر 

در سال‌های اخیر، وابستگی روزافزون جوامع به کامپیوتر و هوش مصنوعی، همراه با تمرکز قابل‌توجه شرکت‌های بزرگ فناوری در آمریکا، این کشور را به یکی از مهم‌ترین مقاصد برای تحصیل در حوزه علوم کامپیوتر تبدیل کرده است. دانشگاه‌های آمریکایی نیز با توجه به نیازهای صنعت، برنامه‌های آموزشی پیشرفته‌ای در این زمینه ارائه می‌دهند و به پرورش متخصصانی می‌پردازند که می‌توانند در آینده نقش کلیدی ایفا کنند.

از رشته‌های تخصصی مانند برنامه‌نویسی پیشرفته و هوش مصنوعی گرفته تا حوزه‌های تجاری‌تر نظیر تحلیل داده و مدیریت فناوری اطلاعات، طیف وسیعی از گزینه‌ها برای دانشجویان علاقه‌مند فراهم است. دانش‌آموختگان این رشته‌ها نه تنها از فرصت‌های شغلی عالی در بازار کار آمریکا بهره‌مند می‌شوند، بلکه مهارت‌هایی به دست می‌آورند که در سطح جهانی نیز تقاضای بالایی دارد.

تحصیل در این رشته‌ها، به‌ویژه در دانشگاه‌های برتر آمریکا، می‌تواند نقطه شروعی برای ورود به دنیای فناوری‌های نوین و ساختن آینده‌ای موفق در این حوزه باشد.

رشته های مهندسی برق و مکانیک

دو رشته محبوب دیگر که می‌توانند آینده‌ای روشن برای دانشجویان در آمریکا رقم بزنند، مهندسی برق و مهندسی مکانیک هستند. این رشته‌ها، به‌رغم چالش‌های تحصیلی و سختی‌های پیش‌رو در دانشگاه‌های آمریکایی، همچنان از پرتقاضاترین و پرطرفدارترین گزینه‌ها برای دانشجویان بین‌المللی به شمار می‌روند.

یکی از دلایل جذابیت این رشته‌ها، تنوع بورسیه‌های تحصیلی در دسترس است که می‌تواند هزینه‌های بالای تحصیل در آمریکا را تا حد زیادی کاهش دهد. علاوه بر این، فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها، به‌ویژه از دانشگاه‌های مطرح و برجسته، از فرصت‌های شغلی بی‌نظیری برخوردارند. صنایع مختلف از فناوری‌های پیشرفته گرفته تا تولید و انرژی، به شدت به مهارت‌های متخصصان این حوزه نیاز دارند.

مهندسی برق و مکانیک نه تنها به دلیل اهمیت بالای آن‌ها در صنعت، بلکه به خاطر آینده شغلی پایدار و درآمد بالایی که برای دانش‌آموختگان فراهم می‌کنند، انتخابی ایده‌آل برای افرادی هستند که قصد تحصیل و کار در آمریکا را دارند.

رشته مهندسی پزشکی 

رقابت تنگاتنگ میان شرکت‌های پیشرو در حوزه داروسازی و پزشکی در آمریکا، فرصت‌های شغلی جذابی را برای فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی پزشکی ایجاد کرده است. این رشته که ترکیبی از علوم مهندسی و پزشکی است، یکی از گزینه‌های مطلوب برای دانشجویانی است که به دنبال آینده‌ای پویا و کاربردی در این زمینه هستند.

نکته قابل توجه این است که رقابت برای ورود به این رشته در مقایسه با برخی دیگر از رشته‌های محبوب کمتر است، اما بازار کار آن شرایط منحصربه‌فردی دارد. شرکت‌های دارویی، بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی به شدت به مهارت‌های متخصصان این حوزه نیاز دارند، و این امر چشم‌انداز شغلی فارغ‌التحصیلان را بسیار درخشان می‌سازد.

علاوه بر این، دانشگاه‌های برتر آمریکا تعداد قابل توجهی بورسیه‌های تحصیلی در این حوزه ارائه می‌دهند که می‌تواند مسیر دانشجویان بین‌المللی را برای تحصیل و تحقیق در این زمینه هموارتر کند. مهندسی پزشکی نه‌تنها از لحاظ علمی و تحقیقاتی جذاب است، بلکه پلی میان علم و صنعت برای ساختن آینده‌ای بهتر در دنیای پزشکی محسوب می‌شود.

بهترین رشته‌های علوم پزشکی برای تحصیل در آمریکا

با وجود چالش‌های متعدد در مسیر تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی، این حوزه همچنان یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای دانشجویان در سراسر جهان است. آمریکا، به‌عنوان یکی از پیشروترین کشورها در علوم پزشکی، میزبان بزرگ‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های جهان در این زمینه است. امکانات پیشرفته، برنامه‌های آموزشی جامع و فرصت‌های بی‌نظیر تحقیقاتی، آمریکا را به مقصدی ایده‌آل برای دانشجویان علوم پزشکی تبدیل کرده است.

برای انتخاب بهترین رشته در حوزه علوم پزشکی جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا، در نظر گرفتن عوامل زیر اهمیت ویژه‌ای دارد:

  • سهولت ورود به رشته‌ها
  • هزینه‌های تحصیل در این رشته‌ها
  • مدت زمان اشتغال پس از تحصیل
  • درآمد پس از دریافت مدرک تحصیلی

در ادامه سعی می‌کنیم بر اساس مهمترین این فاکتورها ، بهترین رشته‌های علوم پزشکی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا را معرفی نماییم.

رشته پرستاری

در سال‌های اخیر، پیشرفت چشمگیر سیستم درمانی در ایالات متحده، به‌ویژه پس از همه‌گیری کرونا، توجه ویژه‌ای به حوزه پرستاری جلب کرده است. این تغییرات موجب شده‌اند رشته پرستاری به یکی از اولویت‌های کلیدی در نظام سلامت آمریکا تبدیل شود. دانشگاه‌های این کشور نیز با ایجاد برنامه‌های متنوع‌تر و افزایش ظرفیت رشته‌های پرستاری، مسیرهای بیشتری را برای آموزش و جذب علاقه‌مندان به این حرفه فراهم کرده‌اند.

پرستاری از جمله رشته‌هایی است که آینده شغلی تضمین‌شده‌ای دارد. دانش‌آموختگان این حوزه، به دلیل نیاز مداوم به نیروی کار در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، اغلب بلافاصله پس از پایان تحصیلات وارد بازار کار می‌شوند. این رشته نه‌تنها امکان اشتغال پایدار را فراهم می‌کند، بلکه فرصتی برای ارائه خدمات ارزشمند به جامعه و ارتقای سلامت عمومی نیز در اختیار افراد قرار می‌دهد.

با توجه به تقاضای بالا و فرصت‌های بی‌نظیر شغلی، پرستاری می‌تواند گزینه‌ای عالی برای افرادی باشد که به دنبال تحصیل و کار در آمریکا هستند.

رشته‌های مدیریت بیمارستانی 

یکی از رشته‌های جدید و پرتقاضای سیستم آموزشی آمریکا که آینده شغلی روشنی دارد، مدیریت بیمارستان و مراکز درمانی است. در سال‌های اخیر، تمرکز بر تخصصی‌تر کردن برنامه‌های آموزشی، به‌ویژه در حوزه مدیریت سلامت، به یکی از اولویت‌های اصلی دانشگاه‌های آمریکا تبدیل شده است. این رشته به دانشجویان مهارت‌هایی ارائه می‌دهد که برای بهبود بهره‌وری و کارایی در سیستم‌های درمانی مورد نیاز است.

با توجه به تقاضای رو به رشد برای مدیران متخصص در حوزه سلامت و ظرفیت‌های گسترده‌ای که در نظام درمانی آمریکا وجود دارد، فارغ‌التحصیلان این رشته از فرصت‌های شغلی بسیار جذابی برخوردار خواهند شد. اخذ مدرک از دانشگاه‌های معتبر آمریکایی در این زمینه می‌تواند مسیر دستیابی به یک شغل پایدار و پردرآمد را هموار کند.

مدیریت بیمارستان و مراکز درمانی نه‌تنها ترکیبی از دانش مدیریتی و مهارت‌های تخصصی در حوزه سلامت را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد، بلکه آن‌ها را برای نقشی حیاتی در ارتقای کیفیت خدمات درمانی آماده می‌کند. برای افرادی که به دنبال ترکیب دانش، رهبری و تأثیرگذاری در حوزه سلامت هستند، این رشته می‌تواند یک انتخاب ایده‌آل باشد.

بهترین رشته‌های انسانی برای تحصیل در آمریکا

بسیاری از افراد ممکن است تصور کنند که مسیر مهاجرت تحصیلی به آمریکا تنها از طریق رشته‌های مهندسی یا فنی امکان‌پذیر است، اما واقعیت چیز دیگری است. دانشگاه‌های آمریکا هر ساله با ارائه بورسیه‌های تحصیلی به دانشجویان رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی مانند فلسفه، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و مدیریت، پذیرای افرادی هستند که در این حوزه‌ها به دنبال پیشرفت علمی و شغلی هستند.

آمریکا یکی از معدود کشورهایی است که برای دانشجویان مستعد در رشته‌های علوم انسانی فرصت‌های بی‌نظیری فراهم می‌کند. اگر فردی دارای سوابق تحصیلی درخشان در این رشته‌ها باشد، می‌تواند با اطمینان خاطر مسیر مهاجرت تحصیلی به آمریکا را آغاز کند. این کشور با داشتن بهترین دانشگاه‌های جهان در حوزه علوم انسانی و اجتماعی، محیطی ایده‌آل برای یادگیری، تحقیق و رشد حرفه‌ای فراهم می‌کند.

در ادامه، به بررسی رشته‌های برتر علوم انسانی می پردازیم، در انتخاب این رشته‌ها فاکتورهایی نظیر: 

  • تقاضای بازار کار 
  • میزان بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع بالاتر 
  • شانس ورود به دانشگاه‌های برتر 

و پارامترهای مشابه را در نظر گرفته‌ایم. 

رشته روانشناسی 

رشته روان‌شناسی به دلیل اهمیت روزافزون آن در جوامع پیشرفته، به یکی از انتخاب‌های جذاب برای تحصیل در آمریکا تبدیل شده است. دانشجویان این رشته می‌توانند با اطمینان از آینده شغلی خود، دوره‌های تحصیلی را در دانشگاه‌های معتبر آمریکا بگذرانند.

حوزه‌هایی مانند روان‌شناسی بالینی و روان‌شناسی شناختی، از جمله تخصص‌های پرتقاضا در این کشور هستند که فرصت‌های شغلی فراوانی را برای فارغ‌التحصیلان فراهم می‌کنند. با توجه به رشد نیاز به این رشته در بخش‌های درمانی و پژوهشی، تحصیل در روان‌شناسی می‌تواند مسیری مطمئن برای موفقیت حرفه‌ای در آمریکا باشد.

رشته اقتصاد و علوم مدیریتی

آمریکا به‌عنوان قلب اقتصاد جهانی، فرصت‌های بی‌پایانی برای فارغ‌التحصیلان حوزه‌های اقتصاد و مدیریت فراهم می‌کند. برای افرادی که در این رشته‌ها تحصیل کرده‌اند، پیدا کردن شغل متناسب با تحصیلاتشان در آمریکا، امری کاملاً محتمل و حتی محتوم به نظر می‌رسد.

با این حال، برخی از رشته‌های مدیریتی در مقایسه با سایرین، شانس بالاتری برای دستیابی به موقعیت‌های شغلی در آمریکا دارند. رشته‌هایی مانند مدیریت مالی، حسابداری، مدیریت فناوری اطلاعات و مدیریت اجرایی از جمله این موارد هستند که بازار کار گسترده و پویایی دارند و فارغ‌التحصیلان آن‌ها می‌توانند به راحتی وارد حرفه مورد نظر خود شوند.

جامعه شناسی و علوم سیاسی 

این دو رشته، که در برخی کشورهای دیگر ممکن است صرفاً به‌عنوان رشته‌های تحصیلی دانشگاهی شناخته شوند و بازار کار مناسبی نداشته باشند، در آمریکا از جمله رشته‌هایی هستند که فارغ‌التحصیلان آن‌ها پس از اتمام تحصیل می‌توانند با شانس بالایی وارد بازار کار شوند و درآمد قابل توجهی کسب کنند.

با این حال، موفقیت در پیدا کردن شغل در این حوزه‌ها بستگی زیادی به زمینه فعالیت و تخصص فرد دارد. برای مثال، برخی از تخصص‌ها و صنایع خاص ممکن است فرصت‌های شغلی بیشتری را فراهم کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است به دلیل اشباع بازار یا محدودیت‌های خاص، با چالش‌های بیشتری مواجه شوند.

معرفی چند دانشگاه برای مهاجرت تحصیلی رشته‌های مختلف به آمریکا

در جدول زیر برای هر یک از رشته‌های پرطرفدار در کشور آمریکا چند دانشگاه مناسب برای تحصیل دانشجویان علاقمند ذکر نماییم.

رشته تحصیلیپیشنهاد اولپیشنهاد دومپیشنهاد سوم
علوم کامپیوتردانشگاه ایالتی آریزونادانشگاه ایالتی سن خوزهدانشگاه تگزاس در سن آنتونیو
علوم دادهدانشگاه کالیفرنیا، اروایندانشگاه ایالتی جورجیادانشگاه ایندیانا بلومینگتون
هوش مصنوعی و یادگیری ماشیندانشگاه واشنگتندانشگاه تگزاس ای اند امدانشگاه ایلینوی در شیکاگو
مهندسی (گرایش‌های مختلف)دانشگاه پردودانشگاه ایالتی اوهایودانشگاه تکنولوژی تگزاس
مهندسی پزشکیدانشگاه مریلند، کالج پارکدانشگاه درکسلدانشگاه جنوب فلوریدا
مدیریت کسب و کاردانشگاه ویسکانسین-مدیسوندانشگاه کلرادو دنوردانشگاه کامنولث ویرجینیا
مالیدانشگاه فلوریدادانشگاه آریزونادانشگاه یوتا
اقتصاددانشگاه ایالتی میشیگاندانشگاه اورگاندانشگاه کالیفرنیا، ریورساید
پرستاریدانشگاه پیتسبورگدانشگاه سنت لوئیسدانشگاه کیس وسترن رزرو
مدیریت بهداشت و درماندانشگاه اوهایودانشگاه میسوری-کلمبیادانشگاه ایالت کارولینای شرقی

اقامت پس از تحصیل در آمریکا

برای بسیاری از دانشجویانی که آمریکا را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند، گرین کارت نه تنها یک انگیزه قوی، بلکه بخشی از برنامه بلندمدت مهاجرتی آن‌هاست. آمریکا نیز با ارائه فرصت‌هایی ویژه، امکان تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری را فراهم کرده تا فارغ‌التحصیلان بتوانند اقامت دائم خود را در این کشور تسهیل کنند.

در واقع، این سیستم به دانشجویان خارجی اجازه می‌دهد پس از پایان تحصیلات خود، مسیر شغلی و مهاجرتی مشخصی را دنبال کنند. در ادامه، به بررسی روش‌های مختلفی که می‌توانند به اقامت پس از تحصیل در آمریکا منجر شوند، خواهیم پرداخت.

روش اول : دریافت مجوز جستجوی کار یا OPT

دانشجویان خارجی فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های آمریکا می‌توانند تا 12 ماه پس از اتمام تحصیل به‌صورت قانونی در این کشور به دنبال شغل بگردند. این فرصت که به “دوره کارآموزی مهارتی” یا OPT (Optional Practical Training) شناخته می‌شود، یکی از رایج‌ترین گزینه‌ها برای دانشجویان بین‌المللی است.

علاوه بر این، فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) می‌توانند این دوره را تا 12 ماه دیگر تمدید کنند. در طول این مدت، دانشجویان معمولاً با یافتن یک کارفرما، اولین گام‌ها برای دریافت ویزای کار آمریکا و تثبیت حضور خود در این کشور را برمی‌دارند. این دوره فرصت مهمی برای شروع یک مسیر حرفه‌ای در بازار کار آمریکا محسوب می‌شود.

روش دوم: دریافت ویزای کار موقت

برخی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های آمریکا پس از اتمام تحصیل، با دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی، درخواست ویزای کاری خود را به اداره مهاجرت ارائه می‌دهند. این پیشنهاد شغلی معمولاً زمینه‌ساز دریافت ویزاهایی مانند H-1B یا L-1 است که امکان اقامت قانونی و اشتغال در آمریکا را فراهم می‌کند.

ویزای H-1B برای مشاغل تخصصی صادر می‌شود و ویزای L-1 بیشتر برای انتقال نیروی کار بین‌المللی به شعبه‌های آمریکایی شرکت‌های چندملیتی کاربرد دارد. این نوع ویزاها معمولاً برای دوره‌ای ۳ ساله صادر شده و امکان تمدید تا ۶ سال را نیز دارند. فارغ‌التحصیلان می‌توانند در این مدت مسیر خود را برای دریافت گرین کارت و اقامت دائم آمریکا هموار کنند.

روش سوم: دریافت ویزای کار دائم آمریکا 

برخی از فارغ‌التحصیلان، به‌ویژه دارندگان مدرک دکترا، می‌توانند پس از پایان تحصیلات خود در آمریکا مستقیماً برای اقامت دائم از طریق برنامه‌های EB2 و EB3 اقدام کنند. این امکان زمانی فراهم می‌شود که یک کارفرمای آمریکایی به‌عنوان حامی یا اسپانسر، مراحل دریافت گرین کارت را برای دانشجو آغاز کند.

سایر روش‌ها 

علاوه بر روش‌های معمول برای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری در آمریکا، برخی فارغ‌التحصیلان از راه‌های دیگری نیز برای تمدید اقامت خود استفاده می‌کنند. این روش‌ها شامل گزینه‌هایی مانند دریافت ویزای ازدواج یا نامزدی، استفاده از برنامه‌های سرمایه‌گذاری، و در برخی موارد درخواست پناهندگی است.

هر یک از این مسیرها شرایط و مراحل خاص خود را دارد و معمولاً به شرایط فردی متقاضی بستگی دارد. اگرچه این روش‌ها به‌اندازه روش‌های کاری رایج نیستند، اما همچنان برای تعدادی از دانشجویان راهی برای ادامه زندگی در آمریکا محسوب می‌شوند.

چند نکته مهم در رابطه با تحصیل در آمریکا

در این مقاله سعی کردیم تمامی جنبه‌های مهاجرت تحصیلی به آمریکا را از زوایای مختلف بررسی کنیم. اما با توجه به پیچیدگی این فرآیند، ممکن است همچنان سؤالاتی برای متقاضیان باقی مانده باشد. در ادامه به برخی از پرتکرارترین پرسش‌هایی که در مسیر دریافت ویزای تحصیلی آمریکا مطرح می‌شوند، اشاره می‌کنیم تا ابهامات موجود را برای شما برطرف کنیم.

شرایط سنی تحصیل در آمریکا چیست؟

هیچ کشوری، از جمله آمریکا، محدودیت سنی خاصی برای تحصیل در دانشگاه‌های خود یا دریافت ویزای تحصیلی تعیین نکرده است. اما بر اساس تجربه، می‌توان گفت برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا، سنین زیر ایده‌آل‌ترین بازه‌ها برای اقدام محسوب می‌شوند:

– مقطع کارشناسی: تا ۲۴ سالگی 

– مقطع کارشناسی ارشد: تا ۳۵ سالگی 

این بدان معنا نیست که افراد بالاتر از این سنین شانسی برای دریافت ویزای تحصیلی ندارند؛ بلکه اقدام در بازه‌های سنی ذکر شده، احتمال موفقیت را افزایش می‌دهد.

برای تحصیل در مقطع دکترا، محدودیت سنی وجود ندارد. با این حال، هرچه فاصله زمانی (گپ تحصیلی) بین پایان مقطع کارشناسی ارشد و شروع تحصیل در دکترا کمتر باشد، شانس دریافت ویزا بیشتر خواهد بود. این نکته به‌ویژه برای متقاضیانی که هدفشان ورود به دانشگاه‌های آمریکا از طریق ویزای تحصیلی است، اهمیت ویژه‌ای دارد.

حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا چقدر است؟

بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا شرط داشتن معدل (GPA) بالاتر از حد تعیین‌شده در وب‌سایت خود را برای دریافت پذیرش الزامی می‌دانند. البته لازم به ذکر است که سیستم محاسبه معدل یا GPA در آمریکا با روش‌های مرسوم در سیستم آموزشی ایران تفاوت‌های قابل توجهی دارد. سعی کردیم در جدول زیر حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا را برای مقاطع تحصیلی متفاوت نشان دهیم.

البته اعداد درج شده در جدول فوق نتایج تخمینی معادل سازی شده معدل ایرانی با سیستم آمریکایی است چرا که نحوه محاسبه جی‌پی‌ای در سیستم نمره دهی آمریکایی  تبدیل نمرات ایرانی به آن بسیار پیچیده‌تر است یک تبدیل خطی است.

شرایط ورود به مقاطع تحصیلیGPA یا معدل براساس نمره دهی در آمریکامعادل تقریبی معدل سیستم نمره هی در ایران
دوره دبیرستان2.5-412-20
دبیرستان های ممتاز3.0-418-20
دوره کارشناسی3-413-20
دوره کارشناسی دانشگاه های ممتاز3.5-416-20
کارشناسی ارشد و دکترا3.3-415-20
کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه های ممتاز3.7-418-20

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

پیمایش به بالا