
شرایط تحصیل کارشناسی در آمریکا
Undergraduate study conditions in the United States
تحصیل در ایالات متحده آمریکا به خاطر داشتن بهترین سیستم آموزشی و دانشگاه های با رتبه برتر در جهان، همواره جزو آرزوهای دانشجویان بین المللی بوده است. تحصیل کارشناسی در آمریکا و همچنین تحصیل مقاطع بالاتر در این کشور طرفداران زیادی داشته و آمریکا در بین کشورهای جهان اول، بیشترین تعداد دانشجویان بین المللی را به خود اختصاص داده است.
در گذشته ایرانی های زیادی به منظور تحصیل کارشناسی در آمریکا رهسپار این کشور شده اند، ولی از سپتامبر ۲۰۱۱ اعزام دانشجو به این کشور با دقت بالای امنیتی صورت می پذیرد. از این رو برای دانشجویان ایرانی به خاطر تیرگی روابط سیاسی بین ایران و آمریکا، اخذ ویزا تا حدود بسیارزیادی مشکل شده است. اما در حال حاضر تنها راه مهاجرت ایرانی ها به آمریکا که شانس بیشتری داشته، همان مهاجرت از طریق تحصیل می باشد.
موسسه “آریانا اپلای” با چندین سال تجربه فعالیت در اعزام دانشجو، به تمامی متقاضیان تحصیل کارشناسی در آمریکا توصیه نموده که تنها در صورت داشتن پیش نیازهای تحصیلی، مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره ۶ و همچنین تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینه های زندگی و تحصیلی در این کشور، برای تحصیل کارشناسی در آمریکا درخواست دهند. مطمئنا با نقص درهر کدام از این موارد موفق به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا نخواهند شد. همچنین به متقاضیان تحصیل کارشناسی در آمریکا پیشنهاد می شود که برای اطمینان بیشتر از اخذ ویزای تحصیلی وعدم اتلاف زمان، برای کشورهای دارای شرایط صدور ویزای آسان تر اقدام نمایند. برای نمونه کشورهای همچون کانادا، انگلستان و استرالیا از لحاظ سطح رنکینگ بین المللی دانشگاه ها و همچنین سطح کیفی زندگی هم تراز کشور آمریکا بوده و سخت گیری هایی همانند دولت آمریکا برای ایرانی ها در نظر نگرفته اند.
پذیرش تحصیل کارشناسی در آمریکا
به دلیل اختلاف بسیار بالای درآمدی بین دارندگان مدرک دیپلم و کارشناسی در آمریکا، هرساله افراد زیادی از آمریکایی ها برای تحصیل کارشناسی در آمریکا درخواست می دهند. علاوه بر آن دانشجویان بین المللی زیادی از سراسر دنیا برای تحصیل در بهترین دانشگاه های آمریکا و رسیدن به شغل بهتر و یا حتی با دیدی خوش بینانه رسیدن به اقامت بعد از تحصیل درآمریکا، تقاضای پذیرش تحصیل کارشناسی در آمریکا را دارند.
در آمریکا به دوره تحصیل تا مدرک کارشناسی، undergraduate program گفته می شود. از جمله شروط لازم برای اخذ پذیرش تحصیل کارشناسی در آمریکا، دارا بودن مدرک دیپلم ۱۲ ساله دبیرستان می باشد. افرادی که معدل دیپلم آنها بالای ۱۶ بوده برای اخذ پذیرش دانشگاهی از شانس بیشتری برخوردار خواهند بود. از آنجائی که زبان رسمی این کشور یعنی انگلیسی در دانشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد، داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس با حداقل نمره ۶ و یا مدرک زبان انگلیسی تافل با حداقل نمره ۶۱ الزامی می باشد.
تحصیل کارشناسی در آمریکا به دو صورت پیوسته و ناپیوسته انجام می پذیرد. در روش پیوسته تحصیل کارشناسی در آمریکا ، دانشجوی مقطع کارشناسی بعد از اخذ دیپلم به مدت ۴ سال در دانشگاه تحصیل نموده و مدرک کارشناسی خود را اخذ می نماید اما در روش ناپیوسته تحصیل کارشناسی در آمریکا، دانشجو ابتدا به مدت ۲ سال در مقطع کاردانی تحصیل نموده و پس از آن دوره کارشناسی را در طی ۲ سال می گذراند.
پس از پایان تحصیلات در هر دو روش و گذراندن ۱۲۰ تا ۱۲۸ واحد درسی، به فارغ التحصیلان مدرک کارشناسی اعطا می گردد. پذیرش تحصیل کارشناسی در آمریکا در مدت زمان دو هفته امکان پذیر بوده که پس از آن افراد بایستی برای دریافت ویزای تحصیلی امریکا اقدام نمایند.
جهت کسب اطلاعات کامل درباره تحصیل در آمریکا مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
مدارک لازم برای اخذ پذیرش کارشناسی در آمریکا
برای اخذ پذیرش کارشناسی در دانشگاه های آمریکا همانند سایر کشورها، ارائه مدارک به دانشگاه مدنظر متقاضی تحصیل کارشناسی در آمریکا الزامی است. از این رو فرد متقاضی بایستی مدارکی را که در ادامه برمی شماریم برای معرفی خود به دانشگاه ارسال نماید.
از جمله مدارک مورد نیاز برای پذیرش کارشناسی در آمریکا، تهیه رزومه مناسب می باشد. به این صورت که فرد متقاضی در رزومه خود تمامی اطلاعات شخصی شامل نام، تاریخ و محل تولد، آدرس محل زندگی، آدرس پست الکترونیکی، شماره تماس، نام رشته تحصیلی مقطع دیپلم و همچنین محل تحصیل، سطح زبان انگلیسی، مهارت های فردی در رشته های هنری یا ورزشی و همچنین سوابق کاری (در صورت داشتن سابقه کاری) را باید به طور کامل ارائه نماید.
برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آمریکا علاوه بر رزومه ، انگیزه نامه یا SOP نیز تاثیر زیادی در بالا بردن شانس پذیرش دارد. انگیزه نامه در واقع بیان دلایل علاقه مندی متقاضی به تحصیل کارشناسی در آمریکا در رشته و دانشگاه مورد نظر می باشد. فرد متقاضی تحصیل کارشناسی در آمریکا در انگیزه نامه ی خود تمامی سوابق کاری و علمی را به طور کامل توضیح می دهد. انگیزه نامه بایستی با دقت و منطبق با واقعیت نوشته شود، چون در انتخاب فرد متقاضی از بین تعداد زیاد متقاضیان تحصیل کارشناسی در آمریکا، بسیار تاثیر گذار است.
سایر مدارک لازم برای اخذ پذیرش کارشناسی در آمریکا عبارت اند از :
- مدرک تحصیلی مقطع دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات ( ترجمه رسمی با مهر وزارت امور خارجه و دادگستری)
- مدرک زبان انگلیسی ( مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره حداقل ۶ یا مدرک زبان انگلیسی تافل با نمره حداقل ۶۱)
- ارائه مدارک تمکن مالی لازم برای پرداخت هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا
- ارائه مدرک قبولی در آزمون SAT (لازم به ذکر است که برای اخذ پذیرش از بعضی از دانشگاه های آمریکا در برخی رشته های خاص، بایستی مدرک آزمون SAT ارائه گردد).
انواع ویزاهای تحصیلی کشور آمریکا
دانشجویان بین المللی برای تحصیل کارشناسی در آمریکا بایستی اقدام به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا نمایند. ویزای تحصیلی یا دانشجویی آمریکا با توجه به مدت زمان تحصیل و نوع مرکز آموزشی در چند نوع مختلف صادر می گردد.
ویزای تحصیلی F1، ویزای تحصیلی M1 و ویزای تحصیلی J1 از انواع ویزاهای تحصیلی آمریکا هستند. ویزای تحصیلی F1، برای متقاضیان تحصیل در کالج یا دانشگاه های آمریکا با مدت زمان تحصیل بیش از ۶ ماه، در نظر گرفته شده و برای همراهان دارنده ویزای F1 شامل همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال ، ویزای F2 صادر می گردد.
ویزای تحصیلی M1، نیز همانند ویزای تحصیلی F1 بوده و تنها تفاوت این دو ویزا در اختصاص ویزای M1 به متقاضیان تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای در آمریکا می باشد. برای همراهان دارنده ویزای M1 شامل همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال، ویزای M2 صادر می شود.
همچنین نوع آخر ویزای تحصیلی آمریکا یعنی ویزای تحصیلی J1، ویژه افراد محقق و پژوهشگر که به منظور تحقیق یا تدریس در دانشگاه های آمریکا وارد این کشور شده اند، صادر می گردد. لازم به ذکر است که همراهان فرد محقق نیز همانند دو نوع ویزای تحصیلی دیگر، امکان همراهی دارنده ویزای تحصیلی J1 را با اخذ ویزای J2 خواهند داشت. برای متقاضیان تحصیل کارشناسی در آمریکا معمولا ویزاهای نوع F1 یا M1 صادر می گردد.
جهت کسب اطلاعات کامل درباره ویزای تحصیلی آمریکا مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
همان گونه که گفته شد متقاضیان تحصیل کارشناسی در آمریکا در قدم اول باید برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آمریکا اقدام نمایند. البته تنها آن دسته از دانشگاه های که مورد تایید SEVP می باشند. SEVP مخفف The Student and Exchange Visitor Program به معنای برنامه بازدید کننده و تبادل کننده دانشجویی بوده که توسط اداره مهاجرت ایالات متحده آمریکا ایجاد گردیده است. SEVP که زیر نظر وزارت امنیت داخلی آمریکا فعالیت می نماید، وظیفه گزینش متقاضیان تحصیل در آمریکا را برعهده دارد.
فرم I20 پس از تایید درخواست توسط دانشگاه، برای متقاضی تحصیل کارشناسی در آمریکا صادر شده و اطلاعات وی در پایگاه اطلاعاتیSEVIS ثبت می شود. پس از بررسی مدرک تحصیلی متقاضی در صورت تایید توسط دانشگاه، فرم تاییدیه I20 و SEVIS برای متقاضی تحصیل کارشناسی در آمریکا ارسال می گردد.
ذکر این نکته ضروری است که تنها دانشگاه های تایید شده توسط برنامه SEVP امکان ثبت نام دانشجویان در SEVIS را داشته و مدارک لازم (فرم تاییدیه I20 و SEVIS ) برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا را در اختیار متقاضی تحصیل در آمریکا از جمله متقاضی تحصیل کارشناسی در آمریکا قرار می دهند.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا عبارتند از :
- فرم تاییدیه I20 و SEVIS
- تکمیل فرم DS-160 (این فرم به صورت آنلاین تکمیل شده و شامل کلیه اطلاعات مربوط به دانشجو، دانشگاه مورد تقاضا، محل استقرار در آمریکا و غیره می باشد)
- یک قطعه عکس پرسنلی
- کپی از تمامی صفحات پاسپورت (ترجمه شناسنامه در صورت نداشتن پاسپورت در حال حاضر)
- ترجمه مدرک تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات
- مدرک زبان انگلیسی (مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره حداقل ۶ یا مدرک زبان انگلیسی تافل با نمره حداقل ۶۱)
- انگیزه نامه برای تحصیل کارشناسی در آمریکا
- رزومه فرد متقاضی تحصیل کارشناسی در آمریکا
- ارائه مدارک تمکن مالی
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی سلامت
- ارائه مدارک مربوط به بیمه
- ارائه مدارک مربوط به محل اقامت دانشجو اعم از اجاره نامه مسکن یا خوابگاه
هزینه های تحصیل کارشناسی در آمریکا
دانشگاه های آمریکا به دو دسته ایالتی ((State_School و خصوصی ((Private_School تقسیم بندی می شوند. هزینه های تحصیل کارشناسی در آمریکا با توجه به نوع دانشگاه از لحاظ ایالتی یا خصوصی بودن متفاوت است. دانشگاه های ایالتی دارای هزینه های مناسب تری بوده ولی به معنای رایگان بودن این دانشگاه ها نیست و دانشجویان بایستی هزینه های مربوط به شهریه تحصیلی خود را پرداخت نمایند. البته آن دسته از دانشجویانی که دارای معدل بالا بوده و موفق به اخذ بورسیه تحصیلی شده اند می توانند به صورت رایگان تحصیل نمایند.
شهریه های تعیین شده برای تحصیل کارشناسی در آمریکا بر اساس معیارهای همچون نوع دانشگاه از لحاظ ایالتی یا خصوصی بودن، درجه علمی و غیره متفاوت می باشند. هزینه سالیانه تحصیل کارشناسی برای دانشجویان بین المللی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار آمریکا تخمین زده می شود. دانشجویانی که تمایل به اخذ کار نیمه وقت دارند، به مدت ۱۰ ساعت در هفته می توانند به کارهای نیمه وقت دانشجویی مشغول شده که تا اندازه ای هزینه های تحصیل کارشناسی در آمریکا را تامین خواهد نمود. البته امکان بیشتر کردن ساعت کاری تا ۱۵ ساعت هم وجود داشته ولی نباید مجموع ساعات کاری در ماه بیش از ۵۰ ساعت شود. میزان حقوق هر ساعت کاری به طور میانگین بین ۱۳ تا ۱۵ دلار بوده که حداقل حقوق ماهیانه ۶۰۰ دلار را برای دانشجویان به دنبال خواهد داشت.
جهت کسب اطلاعات کامل درباره مهاجرت به آمریکا مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
برترین دانشگاه های تحصیل کارشناسی در آمریکا
برترین دانشگاه های تحصیل کارشناسی در آمریکا وجود داشته و طبق رتبه بندی منتشر شده از طریق سایت QS ، بیشترین تعداد دانشگاه های با رتبه زیر ۱۰۰ متعلق به این کشور هستند. همچنین رتبه های اول تا چهارم این لیست نیز به دانشگاه های آمریکا تعلق گرفته است. بر این اساس هرساله تقاضاهای فراوانی از سوی دانشجویان بین المللی برای تحصیل کارشناسی در آمریکا ارسال می گردد. تحصیل و اخذ مدرک از برترین دانشگاه ها، به طور یقین آینده ی شغلی درخشانی را برای فارغ التحصیلان خود به دنبال داشته و در بهترین مشاغل به کار گرفته می شوند یا در صورت تمایل در برترین دانشگاه ها به ادامه تحصیل خواهند پرداخت. فارغ التحصیلان دانشگاه های آمریکا در صورت مشغول به کار شدن در این کشور، امکان تغییر ویزای تحصیلی به کاری را داشته و بعد از آن حتی می توانند برای اقامت و اخذ تابعیت آمریکا اقدام نمایند.
در ادامه جدول اسامی برترین دانشگاه های تحصیل کارشناسی در آمریکا به همراه رتبه جهانی QS را ارائه می نماییم.
نام دانشگاه | رتبه جهانی |
موسسه فناوری ماساچوست ( MIT ) | ۱ |
دانشگاه استانفورد | ۲ |
ئانشگاه هاروارد | ۳ |
موسسه فناوری کالیفرنیا ( Caltech) | ۵ |
دانشگاه شیکاگو | ۱۰ |
دانشگاه پرینستون | ۱۳ |
دانشگاه کورنل | ۱۴ |
دانشگاه پنسیلوانیا | ۱۵ |
دانشگاه ییل | ۱۷ |
دانشگاه کلمبیا | ۱۸ |
جهت کسب اطلاعات کامل درباره تحصیل هوافضا در آمریکا مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
بورسیه تحصیل کارشناسی در آمریکا
از آنجائی که هزینه های تحصیل در دانشگاه های آمریکا نسبتا گران بوده، اخذ بورسیه تحصیل کارشناسی در آمریکا می تواند کمک قابل توجه ای را به دانشجویان در پرداخت هزینه ها نماید. ذکر این نکته ضروری بوده که امکان اخذ بورسیه تحصیلی در آمریکا برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بیشتر از مقطع کارشناسی می باشد.
دانشگاه ها و کالج های آمریکا هر ساله برای متقاضیان تحصیل کارشناسی در آمریکا بورسیه های مختلفی را در نظر می گیرند که این بورسیه ها می تواند به صورت کمک هزینه تحصیلی به همراه کمک هزینه زندگی و در مواردی فقط کمک هزینه تحصیلی آن ها باشد. دانشجویان نخبه و دارای سوابق علمی عالی برای اخذ بورسیه های دانشگاه های آمریکا مقدم بوده و با استفاده از این موقعیت طلایی می توانند آینده کاری درخشانی را برای خود رقم بزنند. بورسیه های تحصیلی آمریکا از طریق دانشگاه های ایالتی، دانشگاه های خصوصی و مراکز تحقیقاتی در اختیار دانشجویان مستعد قرار داده می شود.
متقاضیان بورسیه تحصیل کارشناسی در آمریکا بایستی دیپلم متوسطه را با معدل بالای ۱۸ به اتمام رسانده باشند. مدرک زبان انگلیسی با کسب نمره آیلتس ۶٫۵ یا تافل ۱۰۰ از دیگر شرایط اخذ بورسیه بوده و همچنین قبولی در آزمون SAT و رزومه علمی بسیار مهم می باشند. دانشجویانی که شرایط ذکر شده را دارند، پس از طی نمودن ترم اول برای اخذ بورسیه تحصیل کارشناسی در آمریکا، مدارک خود را تحویل می نمایند.