چه روش هایی برای اقامت وجود دارد؟
اقامت در کشور های مختلف، با توجه به شرایط همان کشور و همچنین میزان تقاضا در طی سال های مختلف، اشکال گوناگونی را به خود دیده است. به طور کلی، انواع روش ها در کشور های مختلف را می توان تابعی از قوانین و مناسبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن کشور ها دانست. روش های نظیر اقامت تحصیلی و کاری، اقامت سرمایه گذاری و تمکن مالی که با عنوان اقامت خود حمایتی نیز شناخته می شود، اقامت از طریق برنامه های امتیاز بندی و نیروی کار متخصص نیز در کنار روش های غیر قانونی، گزینه هایی اند که همیشه روی میز وجود داشته و هر کدام بنا بر مقاطع زمانی مختلف در کشور ها قابل اجرا هستند.
اقامت تحصیلی و کاری
به عنوان مثال، برای فرآیند تحصیل در بسیاری از کشور های اروپایی ، ویزای تحصیلی یا study permit صادر می گردد. دانشجویان بین المللی پس از فارغ التحصیلی و در صورت یافتن شغلی مناسب می توانند اقامت موقت تحصیلی را به کاری تبدیل نمایند. در این صورت پس از سپری کردن مدت زمان مشخصی از کار و تبعیت از قوانین آن کشور می توانند اقامت موقت خود را به اقامت دائم تبدیل کرده و شهروندی آن کشور را احراز نمایند.
اقامت سرمایه گذاری و تمکن مالی
یکی دیگر روش های اقامتی مورد علاقه کشور ها، روش سرمایه گذاری و یا انتقال پول می باشد. این روش اقامتی برای برخی از کشور های اروپایی و کشور هایی نظیر کانادا و استرالیا بسیار برجسته می باشد. در روش اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری، فرد متقاضی بایستی میزان مشخصی از سرمایه را به شکل نقدی در قالب انتقال وجه، خرید ملک، خرید بنگاه اقتصادی و یا ارائه تمکن مالی به کشور مد نظر منتقل نمایند. قوانین کشور های مختلف برای این روش اعطای اقامت با توجه به شرایط حاکم بر آن کشور متفاوت می باشند.
اقامت از طریق برنامه های امتیاز بندی
سیستم امتیاز بندی نیز به عنوان یکی دیگر از روش های موجود برای برخی از برترین کشور های دنیا به حساب می آید. در میان کشورهایی که امکان اقامت را از طریق سیستم امتیاز بندی فراهم نموده اند، نام کشور های کانادا، استرالیا و نیوزلند به چشم می خورند. فاکتور های متعددی برای دریافت اقامت از طریق سیستم امتیاز بندی وجود داشته که بر اساس هر کدام امتیاز معینی در مراحل مختلف به متقاضیان تعلق می گیرد.
اقامت از طریق پناهندگی
پناهندگی نیز یکی از روش هایی بوده که طی سالهای اخیر مد نظر افراد زیادی از جمله مهاجرین ایرانی بوده است. کشور هایی نظیر استرالیا، ایالات متحده و برخی از کشور های اروپایی نیز به عنوان اهداف مهاجرین برای روش پناهندگی طی سالهای اخیر معرفی شده اند. اما، پناهندگی یعنی قرارگیری در پایین ترین سطح شهروندی یک کشور که طبیعتا امکانات چندانی برای فرد متقاضی این روش مهاجرت غیر قانونی به ارمغان نخواهد آورد. به همین علت، آریانا اپلای هیچ گونه خدماتی در رابطه با روش های غیر قانونی مهاجرتی ارائه نداده و توصیه ای در به کار گیری این روش ها نیز نخواهد داشت.