بهترین کشور برای پناهندگی متقاضیان، کشوری است که شانس اخذ اقامت در آن بیشتر بوده و از امنیت بالایی نیز برخوردار باشد. علت اینکه در این باره از شانس و احتمالات صحبت می کنیم، غیرقانونی بودن این شیوه مهاجرت است که موجب دردسرها و خطرات بسیاری برای افرادی می شود که به این شکل قصد خروج و دریافت تابعیت یک کشور را دارند. به همین دلیل، پناهندگی به هیچ عنوان روشی نیست که ما به هموطنان خود توصیه کنیم و هرآنچه که در این مطلب مورد اشاره قرار خواهد گرفت، صرفأ جهت آگاهی بخشی و افزایش اطلاعات مخاطبان در این رابطه است. لذا پیشنهاد ما بررسی روش های قانونی مهاجرت اعم از تحصیلی، کاری، ازدواج، تولد و سرمایه گذاری خواهد بود. اما در ادامه می توانید با ما همراه باشید تا درباره بهترین کشور برای پناهندگی بیشتر صحبت کنیم.
وضعیت کنونی پناهجویان در دنیا
همانطور که اشاره شد، پناهندگی روشی پرخطر و نسبتاً نامطمئن برای مهاجرت است که برخی افراد آن را انتخاب میکنند. بلاتکلیفی، عدم برخورداری از آزادی، امنیت و آثار حقوقی مطلوب و محدودیت هایی که برای بهره مندی از حقوق شهروندی و مزایای اجتماعی هر کشور وجود دارد و همچنین تبعات منفی که در آینده گریبانگیر فرد و خانواده او می شود، تنها بخشی از مشکلات و گرفتاری هایی است که احتمال وقوع آن برای پناهندگان بسیار زیاد است.
بیشتر بدانید: مزایای پناهندگی در انگلستان
تا کنون حدود ۷۱ میلیون نفر در جهان ناچار به ترک وطن و پناهندگی شدهاند. بسیاری از آنها بدون تابعیت و محروم از حقوق اولیهای مانند آموزش، بهداشت، آزادی و اشتغال هستند. بیشتر این پناهجویان از کشورهای سوریه، افغانستان، سودان، سومالی و میانمار بودهاند که برای یافتن کشوری امن، به کشورهای همسایه پناه بردهاند.
بهترین کشورهای دنیا برای پذیرش پناهندگان
براساس اطلاعاتی که کمیسریای عالی سازمان ملل متحد در این باره منتشر نموده، به ترتیب کشورهای ترکیه، پاکستان، اوگاندا، سودان و آلمان، در مقایسه با دیگر کشورهای جهان، میزبانان بهتری برای پناهجویان بوده اند. البته شرایط زندگی و حقوق پناهندگان در کشورها متفاوت است و قابل مقایسه نیست؛ رتبهبندیها صرفاً براساس تعداد پناهندگان پذیرفتهشده انجام میگیرد.
بهترین کشور برای ایرانی ها به جهت پناهندگی
اما بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان، معمولا کشورهایی هستند که از نظر رفاه اجتماعی و کیفیت زندگی در سطح قابل قبولی باشند. بر این اساس ترجیح اکثر ایرانی ها، کشورهای اروپایی مانند آلمان، سوئد و مجارستان است. کانادا نیز از جمله کشورهایی است که تعداد زیادی از پناهندگان ایرانی را پذیرفته است. درواقع این کشورها به واسطه رعایت حقوق پناهندگان و ارائه خدمات انسان دوستانه به عنوان کشورهای امن برای پذیرش ایرانی های پناهنده شناخته می شوند. اما از میان کشورهای اروپایی، آلمان بهترین کشور برای پناهندگان ایرانی بوده است.
قوانین اقامت از طریق پناهندگی
دلایل سیاسی، مذهبی یا اجتماعی که به آزار و شکنجه افراد منجر میشود، از عوامل اصلی پناهندگی بهشمار میروند. پناهجویان باید ضمن ارائه درخواست، دلایل مهاجرت خود را شرح داده و مستند کنند.
برای آشنایی با انواع روش های مهاجرت با ما همراه باشید.
در کشوری مانند آلمان که یکی از مقاصد اصلی پناهجویان ایرانی است، افراد پس از ورود ابتدا به مدت ۶ ماه در کمپهایی که برای آنها تعیین شده سکونت میکنند و سپس به اقامتگاههای عمومی منتقل میشوند. در این مدت، متقاضیان بسته به شرایط خود میتوانند نوع درخواست پناهندگی را مشخص کنند.
حقوق پناهندگان در کشورهای مختلف
پیش تر نیز اشاره شد که معمولا حقوق پناهندگان در کشورهای مختلف به شکل یکسان، رعایت نمی شود اما در این بخش، قوانین کشور آلمان را به عنوان بهترین کشور برای پناهندگی مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. بر اساس قوانین آلمان، افرادی که بهدلیل مسائل سیاسی یا امنیتی تحت آزار قرار گرفتهاند، میتوانند به عنوان پناهنده در این کشور اقامت داشته باشند. با این حال، در پی بحران پناهندگان در اروپا، قوانین مربوط به پذیرش و حقوق پناهندگان در آلمان دستخوش تغییراتی شده است. اما به طور کلی اصلی ترین و مهم ترین حقوق پناهندگان می تواند شامل برخورداری از خدمات آموزشی، درمانی، داشتن خانه و سرپناه و حق کار باشد.