شرایط دکتری در کانادا
آیا قصد تحصیل دکتری در کانادا را دارید، دکتری در کانادا به دلیل کیفیت و استانداردهای بالای آموزشی و همچنین اعتبار دانشگاه های کانادا، بسیار مطلوب می باشد. دانشگاه ها و کالج های معتبر و با کیفیت کانادا باعث شده اند تا بسیاری از شهروندان این کشور دارای تحصیلات آکادمیک باشند.
دانشگاه های کانادا در میان برترین مراکز آموزشی بین المللی به چشم می خورند. به همین دلیل، همه ساله عده زیادی از متقاضیان تحصیل در دوره های دکتری برای کشور کانادا اقدام می کنند. اعتبار جهانی و افق روشن کاری برای فارغ التحصیلان نیز از جمله موارد دیگری هستند که کشور کانادا را به مقصدی مطلوب برای دانشجویان بدل نموده اند.
برای آشنایی با شرایط دانشگاه های کانادا این مقاله را مطالعه نمایید: دانشگاه های کانادا
روش ها و برنامه های وسیعی برای تحصیل در مقطع دکتری وجود داشته که دانشجویان با توجه به علایق و سوابق پژوهشی و آکادمیک خود قادر به انتخاب از میان آنها می باشند. انجام تحقیقات مختلف با نرخ بیش از 30 درصد در دانشگاه های کانادا، موقعیت تحصیل دکتری را به یک موقعیت درخشان اقتصادی برای دانشجویان و دانشگاه ها تبدیل کرده است.
در ادامه، تیم تحریریه آریانا پارس به بیان نکات مفید و کاربردی در زمینه دکتری کانادا می پردازد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تحصیل در کانادا در مقاطع مختلف می توانید به مقاله تحصیل در کانادا مراجعه نمایید.
شرایط تحصیل دکتری در کانادا
دوره دکتری در کانادا بین 4 الی 6 سال به طول می انجامد. شرایط بخصوصی مانند بورسیه از طرف دولت کانادا برای مقطع دکتری اعمال شده اند. به همین دلیل همه ساله دانشجویان بین المللی زیادی برای موقعیت دکتری در کانادا اقدام می کنند.
مدارکی مانند توصیه و انگیزه نامه، دانشنامه و ریز نمرات مقطع کارشناسی ارشد برای کسب پذیرش دکتری در کانادا الزامی می باشد. در ادامه، تیم تحریریه آریانااپلای به مهمترین شرایط اخذ موقعیت دکتری در کشور کانادا اشاره خواهد نمود.
سابقه آکادمیک عالی برای تحصیل دکتری در کانادا
به منظور اخذ پذیرش دکتری در کانادا، دانشجویان بایستی مدارک کارشناسی ارشد خود را در رشته های مرتبط همراه با نمرات خوب ارائه نمایند. اثبات توانایی خوب در امور پژوهش نیز الزامی است و دانشجویان مقالات معتبر بین المللی ISI را برای افزایش شانس پذیرش در مقطع دکتری ارائه می کنند.
از سوی دیگر، وجود رزومه تحصیلی قابل قبول که بیانگر سطح علمی مناسب باشد نیز در اخذ پذیرش دکتری از دانشگاه های کانادا تاثیر گذار است.
پروپوزال علمی
دیدگاه ها و خطوط مشی دانشگاه های مختلف کانادا در قبال موارد پژوهشی قدری متفاوت هستند. بنابراین دانشجویان متقاضی اخذ پذیرش دکتری بایستی بر اساس این دیدگاه ها، پروپوزال پژوهشی خود را ارائه دهند. اهمیت پژوهش و علل انجام آن از مهمترین موارد ذکر شده در پروپوزال خواهند بود. بدیهی است که موضوع که انتخاب شده از طرف دانشجو نیز بایستی ارزشمند و مناسب تحقیق باشد.
سطح زبان انگلیسی متقاضیان
دوره های دکتری در کانادا به زبان انگلیسی برگزار می شوند. به همین علت با ارائه مدارک زبان انگلیسی مانند آیلتس، تافل و یا معادل آنها می توانید در این مقطع به تحصیل بپردازید.
هر کدام از دانشگاه ها شرایط زبان انگلیسی خاص خود را طلب می کنند. ولی حداقل امتیاز 7 برای آزمون آیلتس و امتیاز 100 برای آزمون تافل بین اکثر دانشگاه های کانادا به عنوان شرط کلی مطرح می شود.
نحوه دریافت پذیرش تحصیلی دکتری در کانادا
مراحل و نحوه اخذ پذیرش در مقطع دکتری کانادا تا حد زیادی توسط خود دانشگاه ها تعیین می شود. اما برخی از این شرایط و مراحل به شکل عمومی میان اکثریت دانشگاه های کانادا مشترک است. برجسته ترین این مراحل در ادامه معرفی خواهند شد:
گام نخست یافتن سوپروایزر
پس از اخذ تصمیم جدی مبنی بر ادامه تحصیل در مقطع دکتری در کانادا، متقاضیان بایستی موضوع پژوهشی شان را مشخص نمایند. در مرحله بعدی متقاضیان ملزم به پیدا کردن سوپروایزر هستند. وجود نامه تاییدیه از طرف سوپروایزر در مدارک پذیرش دانشجویان جزو ضروریات اخذ پذیرش در مقطع دکتری در کانادا می باشد.
به طور کلی دو نوع چارچوب برای دوره های دکتری در کانادا وجود دارد. اول اینکه خود دانشگاه حوزه های پژوهشی را مشخص می نماید. در حالت دوم متقاضی می تواند به شکل آزادانه موضوع و حوزه پژوهش را پیشنهاد دهد.
به همین علت، متقاضیان در این گام بایستی پروپوزالی بر اساس الزامات و شرایط پژوهشی دانشگاه ارائه دهند. بیان قصد و هدف دانشجو از انجام پژوهش و اثبات ارزش آن در پروپوزال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. پس از گذراندن این مرحله و اخذ نامه تایید از استاد سوپروایزر، نسبت به اخذ پذیرش دانشگاه اقدام خواهید نمود.
گام دوم پذیرش دانشگاه در مقطع دکتری
برخی از شرایط و پیش نیاز های اعطای پذیرش تحصیلی به متقاضیان بین المللی بین دانشگاه های کانادا یکسان است. البته هر کدام از دانشگاه ها قادر به درخواست برای ارائه مدارک بیشتر یا مدارکی متفاوت هستند. طبیعتا قبل از اقدام برای پذیرش تحصیلی بایستی مدارک مورد نیاز را شناخته و نسبت به تهیه آن ها اقدام نمایید. برخی از مهمترین مدارک و موارد مورد نیاز برای اخذ پذیرش دکتری در کانادا موارد زیر هستند.
- انگیزه نامه
- مدارک دانشگاهی
- معرفی نامه
- رزومه
- مدرک زبان
- پژوهش ها و مقالات
گام سوم اقدام و اخذ ویزا
فرایند اقدام برای ویزا و اخذ آن برای بسیاری از دانشجویان ایرانی ارعاب آور می باشد. پس از اینکه پذیرش تحصیلی تان را دریافت کردید، نوبت به اقدام برای ویزای تحصیلی کانادا می رسد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به “ویزای تحصیلی کانادا” به مقاله ای با نام ویزای تحصیلی در کانادا در وب سایت آریانا اپلای مراجعه نمایید.
هزینه تحصیل دکتری در کانادا
با توجه نوع و رتبه دانشگاه و دوره های موجود در دانشگاه، شهریه دوره دکتری در کانادا متغیر می باشد. البته دانشجویان بین المللی 2 برابر دانشجویان کانادایی شهریه می پردازند.
هزینه های دانشگاه های کانادا
دکتری در کانادا دارای هزینه ای حدود 10 هزار دلار در سال می باشد. البته هر کدام از دانشگاه های کانادا شرایط و هزینه های مخصوص خود را دارند. به همین علت برای مشاهده هزینه هر کدام از دانشگاه ها بایستی به وب سایت شان مراجعه نمایید.
مثلا، برای مقطع کارشناسی ارشد پژوهش محور و مقطع دکتری در دانشگاه بریتیش کلمبیا هزینه 7641 دلار کانادا در سال در نظر گرفته شده است. این در حالی است که هزینه دو سال اول مقطع دکتری در دانشگاه مانیتوبا 10 هزار دلار کانادا می باشد. البته امکان تخفیف برای بسیاری از دانشگاه های کانادا نیز وجود دارد.
کمک هزینه تحصیلی مقطع دکتری در کانادا
بورسیه و کمک هزینه تحصیلی یعنی کمک های مالی که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به دانشجویان اعطا می شوند. دانشجویان مقطع دکتری در کانادا قادر به استفاده از این بورسیه های تحصیلی هستند. بدین ترتیب هزینه های زندگی و تحصیل ایشان به خوبی پوشش داده خواهد شد.
مثلا، دانشجویان دکتری می توانند به عنوان دستیار آموزشی یا TA و دستیار پژوهشی یا RA به شکل ماهیانه حقوق دریافت نمایند. بورسیه های تحصیلی زیادی برای دانشجویان کانادا وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
هزینه زندگی
هزینه های خوراک، پوشاک و مسکن جزو اصلی ترین موارد هزینه برای زندگی در کانادا به شمار می روند. البته این هزینه رابطه تنگاتنگی با سبک زندگی تان دارد. هزینه های خوراک بین هفته ای 50 الی 60 دلار به طور میانگین تخمین زده می شود.
برای اجاره خانه نیز می توان گفت با حدود 1000 دلار در ماه امکان اجاره یک سوئیت وجود خواهد داشت. اگر میخواهید منزل بزرگتر با اتاق های بیشتری اجاره نمایید، طبیعتا هزینه بیشتری پرداخت خواهید کرد.
به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله آشنایی با کشور کانادا در همین وب سایت مراجعه نمایید.
چگونگی دریافت بورسیه تحصیلی دکتری در کانادا
همانطور که در بالا اشاره شد، بورسیه تحصیلی به کمک هزینه هایی اطلاق می شود که توسط دولت، دانشگاه ها و یا مراکز مختلف به دانشجویان اعطا می شود. بورسیه تحصیلی، جوایز، کمک های مالی، کمک هزینه تحصیلی و وام ها در این دسته بندی قرار می گیرند.
دولت کانادا، دانشگاه ها و بعضی از مراکز خصوصی نیز متولیان اعطای کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دکتری هستند. در ادامه به معرفی چند بورسیه تحصیلی کانادا می پردازیم.
The Vanier Canada Graduate Scholarships
این بورسیه بر اساس شایستگی تحصیلی اعطا شده و هدف آن دانشجویان ممتاز می باشد. میزان این بورسیه سالانه حدود 50 هزار دلار کانادا است. اغلب دانشجویان رشته های علوم اجتماعی، انسانی، مهندسی و رشته های حوزه سلامت می توانند برای این بورسیه اقدام نمایند.
Pierre Elliot Trudeau Foundation
این بورسیه مبلغی در حدود 40 هزار دلار سالیانه را به مدت سه سال برای دانشجویان کانادا فراهم می کند.
The university of British Columbia four year doctoral fellowship
برای دوره 4 ساله دکتری کانادا در این بورسیه سالانه 18200 دلار کانادا در نظر گرفته می شود. علاوه بر این برای دانشجویان ممتاز نیز شهریه کل 4 سال تحصیلی تحت پوشش این بورسیه قرار می گیرد.
مواردی نظیر مقالات پژوهشی، سابقه و عملکرد درخشان در نمرات قبلی و مواردی از دست در اعطای بورسیه تحصیلی نقش دارند.
برترین دانشگاه های کانادا
کیفیت بالای سیستم آموزشی کانادا سبب شده تا اغلب دانشگاه های این کشور در زمره برترین دانشگاه های دنیا قرار بگیرند. گروه 8 یا Go8 نیز جزو قدیمی ترین و برترین دانشگاه های کانادا هستند. همین امر سبب شده تا همه ساله دانشگاه های کانادا با حجم عظیمی از تقاضاها مواجه باشند.
دانشگاه های کشور کانادا از جنبه های مختلفی مانند اساتید، دانشجویان، پروژه های تحقیقاتی، کیفیت آموزشی، میزان جذب فارغ التحصیلان در بازار کار، بورسیه و کمک هزینه آموزشی و مواردی از این دست ارزیابی می شوند. آشنایی با رتبه بندی دانشگاه ها از جنبه های مختلف در فرآیند تصمیم گیری و انتخاب دانشگاه مناسب برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در کانادا کمک زیادی خواهد کرد.
با کیفیت ترین دانشگاه های دکتری در کانادا
طبق رتبه بندی اخیر وب سایت QS ، 26 دانشگاه در کانادا جزو بهترین دانشگاه های جهان می باشند. نام دانشگاه های تورنتو، مک گیل، و بریتیش کلمبیا در میان 50 دانشگاه برتر دنیا به چشم می خورد.
چهارمین دانشگاه باکیفیت کانادا دانشگاه آلبرتا در شهر ادمونتون می باشد. نفت خیز بودن این شهر کانادا در کنار کیفیت بالای آموزشی، نرخ جذب فارغ التحصیلان را با افزایش چشمگیری مواجه ساخته است.
دانشگاه مونترال کانادا که در همین شهر واقع شده رتبه پنجم را در میان سایر دانشگاه های این کشور کسب کرده است. این دانشگاه لقب بزرگترین دانشگاه فرانسوی زبان در آمریکای شمالی را یدک می کشد. از لحاظ بین المللی نیز رتبه این دانشگاه 2 رقمی می باشد.
بهترین دانشگاه های کانادا برای پژوهش
دوره دکتری در کانادا مانند بسیاری از دیگر کشور ها با پژوهش پیوندی جدا نشدنی برقرار کرده است. بنابراین، بهترین دانشگاه های کانادا از لحاظ پژوهشی یا ریسرچ می توانند گزینه های مناسبی برای پذیرش مقطع دکتری به حساب بیایند.
دانشگاه های دالهازی، لاوال، اتاوا، مانیتوبا و همچنین ساسکاچوان برترین مراکز پژوهشی کانادا هستند. پروژه های تحقیقاتی انجام شده توسط این دانشگاه ها نقش بسزایی در سیاست گذاری دولت و همچنین اختصاص بورسیه به متقاضیان ایفا می کنند.
مزایا و معایب تحصیل دکتری در کانادا
طبیعتا اقدام برای تحصیل در مقطع دکتری در کانادا یکی از بزرگ ترین تصمیمات زندگی هر فرد بوده و تاثیرات این تصمیم را روی سایر مراحل زندگی تان مشاهده خواهید نمود.
اعتبار دانشگاه های کانادا باعث شده تا با کسب مدرک از آنها امکان یافتن شغل تا حد چشمگیری افزایش پیدا کند. علاوه بر این، تحصیل در مقطع دکتری در کانادا فرصت کسب دانش را در کنار تجربه عمیق در رشته مورد نظرتان فراهم می کند.
در ادامه برخی از برجسته ترین مزایا و معایب تحصیل دکتری در کانادا اشاره خواهد شد.
مزایای تحصیل دکتری در کانادا
مورد حمایت قرار گرفتن دانشجویان بین المللی
یکی از مواردی که کشور کانادا را به عنوان مقصد مطلوب مهاجران معرفی می کند، تنوع فرهنگی بالا در جوامع کانادایی می باشد. می توان گفت که کانادا دارای جوامع فرا فرهنگی بوده که اکثر اعضای آن را مهاجران تشکیل داده اند. به عبارت دیگر، از آنجایی که اکثر ساکنین شهرهای مختلف کانادا مهاجرین هستند، بستر حمایت از دانشجویان با پیش زمینه های مختلف فرهنگی فراهم است.
فرصت های شغلی مناسب تر
دانشجویانی که در کشور های خارجی، علی الخصوص دانشگاه های معتبر، فارغ التحصیل شوند، در کشور زادگاهشان شانس بیشتری برای یافتن موقعیت های شغلی مناسب تری خواهند داشت. علاوه بر این، پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های کانادا امتیاز اسکیلد ورکر یا امتیاز بندی کانادا برای متقاضیان نیز افزایش خواهد یافت.
بورسیه و کمک هزینه های تحصیلی متنوع
بورسیه یا کمک هزینه های تحصیلی نیز برای دانشجویان دکتری از طرق مختلفی ارائه می شوند. حمایت دولت، بسته های حمایتی از طرف دانشگاه ها، حمایت سازمان های خصوصی، بسته های حمایتی شهریه دانش جویان ممتاز و وام ها در دسته بندی کمک هزینه ها یا بورسیه تحصیلی ارائه شده توسط دانشگاه های کانادا به دانشجویان مقطع دکتری قرار می گیرند.
معایب تحصیل دکتری در کانادا
همیشه قبل از اتخاذ تصمیم مناسب مهاجرتی بایستی مشکلات و موارد احتمالی را نیز مد نظر قرار دهیم. حتی در کشوری مانند کانادا که دارای شرایطی عالی برای مقطع دکتری می باشد نیز بایستی همه جوانب را در نظر بگیریم. بدین ترتیب می توان منطقی ترین تصمیم را در این حوزه اتخاذ نمود. در ادامه، تیم تحریریه آریاناپارس به بیان دو مورد از معایب و مشکلات تحصیل دکتری در کانادا خواهد پرداخت.
رقابت بالا در پذیرش
ظرفیت محدود دانشگاه ها در کنار شرایط متفاوت هر دانشگاه در اعطای پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری، باعث رقابتی شدن هر چه بیشتر این امر شده است. بدین ترتیب مواردی مانند رزومه کاری و تحصیلی، موارد پژوهشی و فاکتور هایی از این دست در اخذ پذیرش و تاییدیه از سوپروایزر دخالت بسیار زیادی دارند.
هزینه بالا برای زندگی و تحصیل
در مقایسه با برخی از کشور های اروپایی، هزینه های زندگی و تحصیل در کانادا بسیار زیاد می باشند. البته در کنار اعتبار و کیفیت بالا دانشگاه ها و چشم انداز کاری و اقامتی درخشان کانادا، هزینه های بالا نیز خودنمایی می کنند. بنابراین هنگام تصمیم گیری برای تحصیل در مقطع دکتری کانادا بایستی از قدرت مالی خود و هزینه های مرتبط با تصمیمتان اطلاع دقیقی حاصل نمایید.
پروسه دریافت ویزای تحصیلی کانادا در سال 2025
درخواست های متعددی همه ساله برای اخذ ویزای تحصیلی در دانشگاه مختلف همه ساله ثبت می شوند. مقطع تحصیلی دکتری در کانادا نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.
با توجه به شرایط بسیار مناسب در جنبه های مختلفی مانند افزایش امتیاز سیستم امتیاز بندی کانادا، کمک هزینه های تحصیلی و بازار کار گسترده پیش بینی می شود که تقاضا برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا در سال 2020 شاهد افزایش چشمگیری باشد. از سوی دیگر، این نکته بدین معناست که رقابت برای پذیرش در مقطع دکتری در کانادا نیز شدیدتر شود.