ایالت های کانادا از منظرهای گوناگونی مثل اقتصاد، هزینه ها، آب و هوا، امکانات و…با همدیگر متفاوت هستند. کانادا یکی از مهاجر پذیرترین کشورهای جهان است که از آن به عنوان بهشت مهاجران یاد می شود. کانادا به عنوان دومین کشور دنیا در منتهی الیه شمال قاره آمریکای شمالی واقع شده و می توان گفت بزرگ ترین شبه جزیره جهان است چرا که از 3 طرف به آب های آزاد و از طرف دیگر به خشکی راه دارد.
این کشور از شرق به وسیله اقیانوس اطلس، از غرب به وسیله اقیانوس آرام، از شمال به وسیله اقیانوس منجمد شمالی و از جنوب به وسیله کشور آمریکا احاطه شده است و طولانی ترین مرز خاکی دنیا را با این کشور تشکیل می دهد.
معرفی ایالت های کانادا
کانادا دارای نزدیک به 10 میلیون کیلومتر مربع مساحت بوده که البته قسمت وسیعی از آن به واسطه نزدیکی به قطب شمال و سرمای شدید هوا بدون جمعیت می باشد. بر اساس سرشماری سال 2019 حدود 38 میلیون نفر در این کشور زندگی می کنند که اغلب مهاجرینی از سایر کشور ها می باشند و به واسطه وجود فرهنگ های مختلف لقب موزاییک فرهنگی را نیز برای این کشور به همراه داشته است.
زبان های رسمی کشور کانادا انگلیسی و فرانسوی هستند. کانادا از 10 ایالت و 3 ناحیه یا قلمرو تشکیل شده است که ایالت های کانادا استقلال بسیار بیشتری نسبت به قلمروها دارند. به واسطه وسعت بسیار و تنوع فرهنگ های مختلف،
حدود 80 درصد ساکنین کشور کانادا در قسمت های جنوبی ایالت های کانادا نزدیک به کشور آمریکا زندگی می کنند که دلیل آن آب و هوای سرد مناطق شمالی ایالت های کاناداست. در این نوشتار قصد داریم ایالت های کانادا را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت به کانادا این مقاله را مطالعه فرمائید : مهاجرت به کانادا
آشنایی با ایالت های کانادا
کشور کانادا از 5 منطقه کلی تشکیل شده است که عبارت اند از: کرانه غربی (West Coast)، شمال (North)، مرکز (Central)، منطقه اقیانوس اطلس (Atlantic) و علفزار ها (Prairies). همان طور که گفته شد این کشور از نظر تقسیمات سیاسی دارای 10 ایالت و 3 قلمرو می باشد که نوع حکومت در ایالت ها، از نوع فدرال با میزان خود مختاری بیشتر از دولت فدرال کانادا است که این خود مختاری در شیوه اداره قلمرو ها کمتر دیده می شود.
ایالت ها مسئولیت بیشتر طرح های اجتماعی مانند آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت و رفاه همه مردم را بر عهده دارند و بیشتر بودجه خود را از دولت فدرال اخذ می کنند. البته دولت فدرال نیز می تواند سیاست های ملی مورد نظر را در مناطق ایالتی عملی که در این زمینه نظر مسئولان ایالتی بسیار مهم است و شرایط ایالت ها و قلمرو ها از جنبه های گوناگون با هم متفاوت است.
ایالت های کانادا عبارت اند از: آلبرتا، انتاریو، بریتیش کلمبیا، ساسکاچوان، کبک، مانیتوبا، نووا اسکوشیا، نیوبرانزویک، نیوفاندلند و لابرادور و جزیره پرینس ادوارد آیلند. همچنین قلمرو های شمال غرب، نوناووت و یوکان سه منطقه قلمروی این کشور هستند. هر کدام از این دو قسمت عمده یعنی ایالت ها و قلمروها فهرستی از نمادها و سنبل های خود را دارند.
ویژگی های متفاوت هر ایالت یا قلمرو در اقتصاد، اشتغال، جمعیت، هزینه زندگی و بازار کار آن موثر است و قطعا فرهنگ هر کدام نیز متاثر از ساکنین آن خواهد بود. دولت مرکزی فدرال کانادا وظیفه همسان کردن ثروت بین ایالت ها و قلمرو های مختلف را بر عهده دارد و هر ساله بخشی از ثروت و درآمد های ایالت های ثروتمند را بین ایالت ها و قلمرو های با درآمد کمتر تقسیم می کند. در ادامه به طور جداگانه به ویژگی های برخی ایالت ها و قلمرو ها می پردازیم.
آلبرتا
آلبرتا دومین استان غربی کانادا و یکی از سه ایالتی است که در منطقه علفزارها قرار دارد. مرکز این ایالت شهر ادمونتون بوده و مهمترین شهر آن کلگری است که بیشترین جمعیت از جمعیت نزدیک به 4 میلیونی این ایالت در این دو شهر ساکن هستند. به واسطه وجود منابع فراوان نفت و گاز از این ایالت با عنوان ایالت انرژی نام برده می شود و این ایالت از نظر میزان تولید نفت و گاز در دنیا جزو برترین هاست.
در دو دهه اخیر توسعه اقتصادی بسیار خوبی داشته و میزان رشد بالایی در حوزه های مختلف به خود اختصاص داده است. بواسطه صنایع نفت و گاز یکی از ایالت های اشتغال زای کاناداست و در سال های اخیر رشد فرصت های شغلی در سایر حوزه ها مانند خدمات و صنعت نیز در حال افزایش است. از آنجا که درصد بیکاران در ایالت بسیار پایین است، میزان حقوق و دستمزد شاغلان در آلبرتا عموما بیشتر از سایر ایالت های کانادا و میزان مالیات این ایالت نیز کمتر از آن ها می باشد. شرایط آب و هوایی این ایالت از گونه خشک قاره ای دارای تابستان های گرم و زمستان های سرد است.
فرهنگ ایالت آلبرتا از نوع کابویی بوده و به خاطر برگزاری فستیوال هایی در این زمینه در جهان مشهور است. ساکنین این ایالت از مهاجران کشور های مختلف دنیا هستند و تنوع مذهبی بسیاری در آن وجود دارد که به همین دلیل همه شهر های مختلف آن بین المللی شده اند. یکی دیگر از نکات بارز ایالت آلبرتا سیستم آموزشی تحصیلات دانشگاهی آن است که در دنیا معروف شده و 24 موسسه و 4 دانشگاه بی نظیر با امکانات آموزشی به روز را در خود جای داده است. بنا بر این دلایل و به خاطر نرخ پایین بیکاری و فرصت های شغلی فراوان ایالت آلبرتا همواره به عنوان یکی از برترین مقاصد مهاجرت به کانادا در نظر گرفته می شود.
هزینه های زندگی در آلبرتا
آلبرتا در میان ایالت های کانادا شکوفاترین اقتصاد را داشته و از نظرت کیفیت زندگی در سطوح بالای استاندارد های جهانی قرار دارد. با توجه به نرخ بیکاری پایین، فرصت های اشتغال فراوان و میزان مالیات کم درآمد خانواده ها در آلبرتا بالاست. با این وجود نکته جالب توجه این است میانگین هزینه خرید مسکن در این ایالت پایین تر از سایر ایالت های کاناداست.
بر اساس آخرین برآورد ها هزینه های اصلی زندگی یک نفر در ماه در ایالت آلبرتا در محدوده 1300 تا 2400 دلار کانادا گزارش شده است. به طور نمونه میزان اجاره بهای خانه از 750 تا 1200 دلار کانادا، هزینه های مربوط به خورد و خوراک از 250 تا 450 دلار کانادا، هزینه های حمل و نقل از 80 تا 250 دلار کانادا و هزینه های جانبی از 200 تا 500 دلار کانادا تخمین زده می شود.
بریتیش کلمبیا
بریتیش کلمبیا غربی ترین ایالت کانادا است که از غرب به اقیانوس آرام و از شرق به ایالت آلبرتا محدود می شود. این ایالت یکی از سه ایالت وسیع کاناداست که جاذبه های طبیعی فراوان (6 پارک ملی) و منابع طبیعی غنی دارد به طوری که اقتصاد این ایالت بر پایه این منابع قرار دارد هر چند در سال های اخیر حوزه های صنعت و خدمات نیز رشد خوبی داشته است.
مرکز ایالت بریتیش کلمبیا شهر ویکتوریا و پر جمعیت ترین و معروف ترین شهر آن ونکوور می باشد. حدود 4 میلیون نفر در این ایالت ساکن هستند که اغلب در منطقه لوئر مین لند سکونت دارند. بیشتر چینی های کانادا در این ایالت و شهر ونکوور حضور دارند و به واسطه محیط متنوع فرهنگی و استاندارد بالای زندگی مقصد بیشترین مهاجران به کانادا ایالت بریتیش کلمبیا است. این ایالت از نظر کمترین میزان مالیات در رتبه دوم ایالت های کانادا قرار گرفته و آب و هوای آن معتدل کوهستانی می باشد.
شهر ونکوور یکی از مهم ترین شهر های دنیا از نظر کار و زندگی به حساب می آید و در کنار ویکتوریا گران ترین شهر های ایالت بریتیش کلمبیا هستند. همچنین نظام آموزشی این ایالت در دنیا اعتبار دارد و دانشگاه های سطح اولی همچون دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه سایمون فریزر و دانشگاه ویکتوریا در آن قرار دارند که هر ساله دانشجویان و اساتید بین المللی از کل دنیا را به خود جذب می کنند. مردم این ایالت به دوستی با طبیعت و تفریح نمودن در فضای طبیعی معروف اند و در نتیجه از سلامت جسمانی خوبی برخوردارند که مهمترین دلایل آن وجود مناطق طبیعی بی نظیر در دنیا و امکانات و شرایط مناسب تفریحی در ایالت بریتیش کلمبیا می باشد.
هزینه های زندگی در بریتیش کلمبیا
هر چند نرخ مالیات در این ایالت پایین است اما به واسطه استاندارد های بالای زندگی که در ایالت بریتیش کلمبیا و به خصوص شهر های ونکوور و ویکتوریا وجود دارد، این ایالت جزو گران ترین ایالت های کانادا به شمار می آید. به عنوان مثال قیمت مسکن در این ایالت از سایر ایالت های کانادا بیشتر است.
هزینه های زندگی هر فرد به عوامل متعددی بستگی دارد اما به طور میانگین می توان گفت هزینه زندگی ماهیانه برای یک نفر در محدوده 1750 تا 3300 دلار کانادا قرار خواهد گرفت. میزان اجاره خانه برای یک نفر بین 1100 تا 2000 دلار کانادا، هزینه خورد و خوراک برای یک نفر بین 300 تا 500 دلار کانادا، هزینه حمل و نقل برای یک نفر بین 100 تا 300 دلار کانادا و سایر هزینه های جانبی برای یک نفر بین 250 تا 500 دلار کانادا برآورد شده است.
مانیتوبا
ایالت مانیتوبا یکی از سه ایالت سرسبز کانادا واقع در مرکز این کشور می باشد که نزدیک به 5/1 میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است. مهمترین و بزرگترین شهر این ایالت وینیپگ است که حدود نیمی از جمعیت ایالت مانیتوبا در این شهر زندگی می کنند و شهر دوم آن براندون است که حدود 50 هزار نفر جمعیت دارد.
بیشترین ساکنین این ایالت بریتانیی ها و ایرلندی ها هستند و ایالت مانیتوبا با وجود آنکه در سال های گذشته مهاجران فراوانی را به خود جذب کرده در نظر دارد هر سال 10000 نفر مهاجر جدید جذب نماید. به همین دلیل این ایالت نیز از تنوع فرهنگی بالایی برخوردار است که کاملا در راستای سیاست دولت کانادا قرار دارد. از نظر مساحت و تعداد جمعیت این ایالت در رده پنجم ایالت های کانادا قرار می گیرد.
اقتصاد ایالت مانیتوبا بر 3 صنعت کشاورزی، معدن و تولید استوار است و اغلب مردم این ایالت به حد کافی دارای مهارت ماهیگیری هستند و در این شغل فعالیت می کنند. از مهمترین محصولات کشاورزی که به میزان زیاد در ایالت مانیتوبا تولید می شود می توان گندم، جو و آفتابگردان را نام برد که باعث پیشرفت صنایع غذایی وابسته به این منابع در این ایالت شده است.
سایر صنایع موجود در این ایالت صنایع هوافضا و حمل و نقل می باشد. ایالت مانیتوبا به عنوان مرکز هنر و موسیقی ارکستر سمفونی در دنیا شناخته می شود و هر ساله میزبان مراسم هنری فراوان و بزرگی در کانادا می باشد بدین جهت منظره های ویژه موسیقی، تئاتر و کمدی و هنر در این ایالت زیاد به چشم می خورد.
هزینه های زندگی در مانیتوبا
یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت ایالت مانیتوبا هزینه های زندگی نسبتا پایین آن در مقایسه با سایر ایالت های کاناداست به صورتی که هزینه های مسکن، انرژی، بیمه و تحصیل در دانشگاه این ایالت، کمترین میزان در بین ایالت های کانادا گزارش شده است. جالب است بدانید حداقل دستمزد ساعتی در ایالت مانیتوبا 5/8 دلار کاناداست که رتبه چهارم بالاترین دستمزد در کانادا محسوب می شود. بر اساس آمار سال 2006 متوسط درآمد یک خانواده در ایالت مانیتوبا 51000 دلار کانادا به صورت سالیانه است که باز هم چهارمین میزان درآمد در کشور کاناداست. از پایین ترین هزینه های زندگی در ایالت مانیتوبا هزینه مسکن است که در کشور کانادا کمترین است چرا که بازار مسکن در این ایالت بسیار رقابتی و متناسب با توانایی مالی شهروندان است.
گستره هزینه های مختلف زندگی در ایالت مانیتوبا بین 1175 دلار کانادا تا 2000 دلار کانادا متغیر است. به صورت جزئی هزینه مربوط به اجاره خانه در محدوده 700 تا 1000 دلار کانادا، هزینه های خورد و خوراک 200 تا 400 دلار کانادا، هزینه های حمل و نقل 75 تا 200 دلار کانادا و سایر هزینه های جانبی 200 تا 400 دلار کانادا برآورد شده است. افرادی که ساکن این استان هستند به خاطر کم بودن هزینه های زندگی سرمایه خود را صرف موارد دیگری همچون گلف و… می نمایند.
کبک
ایالت کبک یکی دیگر از ایالت های کانادا است که از نظر وسعت اولین و از حیث جمعیت دومین ایالت این کشور به شمار می آید. مساحت این ایالت حدود 5/1 میلیون کیلومتر مربع است که معادل 3 برابر وسعت کشور فرانسه و کمی کمتر از وسعت ایران می باشد. مرکز ایالت کبک شهر کبک و بزرگترین شهر آن مونترال است.
بیشتر ساکنین این ایالت فرانسوی زبان هستند و تنها ایالتی است که در سطح استانی زبان رسمی خود را زبان فرانسوی می داند. تقریبا 85% مردم این ایالت به زبان فرانسوی و تنها 8% به زبان انگلیسی صحبت می کنند. جمعیت این ایالت نزدیک به 8 میلیون نفر گزارش شده است و به واسطه وسعت بسیار زیاد آن تراکم جمعیت در این ایالت بسیار کم و حدود 5 نفر در هر کیلومتر مربع می باشد. کبک ایالتی چهار فصل است به صورتی که در هر فصل آب و هوای متمایزی را تجربه می کند.
ایالت کبک از منابع طبیعی فراوانی بهره می برد که مهمترین آن ها جنگل های سوزنی برگ و پهن برگ و دریاچه های متعدد و رودخانه هاست. به واسطه داشتن این منابع ارزشمند، مهمترین صنایع این ایالت صنعت کاغذ، صنعت چوب و برق آبی هستند. سایر تولیدات این ایالت که صادر می شوند عبارت اند از لوازم کنترل ترافیک هوایی، قطارهای زیر زمینی، هلیکوپتر، تصفیه کننده های هوا، نرم افزار، دیسک فشرده و اسباب بازی کودکان. اقتصاد قوی این ایالت باعث شده است تا رتبه 38 امین اقتصاد های بزرگ دنیا را به خود اختصاص دهد و سطح رفاه در این ایالت بسیار بالا باشد.
هزینه زندگی در کبک
ایالت کبک ایالتی بانشاط و چند فرهنگی است که از سطح زندگی به شرایط عالی استاندارد زندگی دست یافته است. متوسط درآمد سالیانه در یک خانواده این ایالت حدود 50000 دلار کانادا برآورد شده است که به میزان متوسطه درآمد کشور کانادا شبیه است. هزینه زندگی در کبک از میانگین هزینه زندگی کشور کانادا کمتر است به ویژه در حوزه مسکن. شهر مونترال از شهرهای مهم و ارزان قیمت کانادا به شمار می آید.
هزینه های زندگی ماهیانه برای یک نفر در ایالت کبک در محدوده 1280 تا 2650 دلار کانادا قرار می گیرد. از این هزینه ها حدود 700 تا 1500 دلار کانادا برای اجاره خانه، 250 تا 400 دلار کانادا برای خورد وخوراک، 80 تا 250 دلار کانادا برای حمل و نقل و 250 تا 500 دلار کانادا نیز برای سایر هزینه های فرد در نظر گرفته می شود.
ساسکاچوان
یکی دیگر از ایالت هایی که در قسمت سرسبز کانادا قرار دارد ایالت ساسکاچوان است و از شرق توسط ایالت مانیتوبا و از غرب توسط ایالت آلبرتا در بر گرفته شده است. بیشترین میزان تابش آفتاب در کشور کانادا به این ایالت تعلق دارد به طوری که متوسط ساعت تابش خورشید در ایالت ساسکاچوان به میزان تقریبی 2500-2000 ساعت در سال می رسد. بر اساس گزارش سال 2019 جمعیت این ایالت حدود 1200000 نفر اعلام شده است که حدود یک ششم از آن ها در مرکز ایالت ساسکاچوان یعنی شهر رجینا زندگی می کنند.
بزرگترین شهر این ایالت شهر ساسکاتون است که در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی در دنیا جزو اولین هاست و هر ساله سرمایه های شرکت های معتبر دارویی دنیا را جذب می کند. در اوایل خاک حاصلخیز ایالت ساسکاچوان علت جذب افراد برای سکونت در این ایالت بوده است اما امروزه اقتصاد رو به رشد و به روز آن مهاجران بسیاری را به این ایالت جذب می کند.
پایه های اقتصادی ایالت ساسکاچوان بر کشاورزی استوار است و پس از آن صنایع معدنی، تولید نفت وگاز قرار دارند. با این حال در سال های گذشته اقتصاد این ایالت بیشتر در مسیر خدمات مالی و فناوری قرار گرفته است. حوزه هایی مانند موسسات مالی، صنعت بیمه و بنگاه های مسکن سهم مهمی در اقتصاد امروز این ایالت ایفا می کنند. همچنین این ایالت دارای منابع غنی پتاس، اورانیوم و زغال سنگ می باشد. نرخ بیکاری پایین ایالت ساسکاچوان از میانگین کشور کانادا نیز کمتر بوده و این ایالت را جزو مناطق خوب برای یافتن شغل قرار داده است.
هزینه زندگی در ساسکاچوان
ایالت ساسکاچوان دارای سطح کیفیت زندگی بسیار بالایی است و بدین وسیله مهاجران فراوانی را مجذوب خود کرده است. متوسط میزان درآمد سالیانه یک خانواده در این ایالت نزدیک به 50000 دلار کانادا و کمترین میزان دستمزد حدود 6/8 دلار کانادا در ساعت گزارش شده است که هر دو مانند متوسط نرخ کشور کانادا هستند.
هزینه زندگی در این ایالت کاملا متناسب با درآمد است و هزینه مسکن آن جزو کمترین ها در کاناداست و منابع انرژی این ایالت هزینه انرژی را نیز ارزان می کند. از نظر میزان مالیات این ایالت جزو سه ایالت با کمترین میزان مالیات به شمار می آید. برای اولین بار برنامه خددمات درمانی رایگان در این ایالت اجرا شد و هزینه ی بهداشت عمومی سالیانه حدود 3400 دلار کاناداست که مانند متوسط کشور کانادا می باشد. دانشگاه های بزرگی با شهریه مناسب نیز در این ایالت قرار دارند که مهمترین آن ها دانشگاه ساسکاچوان و دانشگاه رجینا هستند.
میزان هزینه زندگی برای یک نفر در ایالت ساسکاچوان حدود 1310 دلار کانادا تا 2200 دلار کانادا در یک ماه برآورد شده است که به صورت تفصیلی عبارت اند از: اجاره خانه از 700 دلار کانادا تا 1100 دلار کانادا، هزینه خورد و خوراک از 250 دلار کانادا تا 400 دلار کانادا، حمل و نقل از 110 دلار کانادا تا 250 دلار کانادا و سایر هزینه های جانبی از 250 دلار کانادا تا 450 دلار کانادا.
نوا اسکوشیا
ایالت نوا اسکوشیا یکی دیگر از ایالت های کشور کاناداست که در جنوب شرقی این کشور قرار دارد و یکی از مهمترین بنادر کانادا محسوب می شود چرا که دسترسی به اقیانوس اطلس را امکان پذیر می کند. مرکز ایالت نوا اسکوشیا و بزرگترین شهر آن، شهر هلیفکس است که یکی از مراکز مهم اقتصادی جنوب شرق کانادا به شمار می آید. این ایالت جزو اولین چهار ایالتی محسوب می شود که به کنفدراسیون کانادا ملحق شدند.
جمعیت این ایالت طبق آخرین برآوردها حدود 1 میلیون نفر است که جزو کم جمعیت ترین ایالت های کانادا قرار می گیرد ولی با توجه به وسعت کم این ایالت، دومین ایالت پرتراکم کانادا در نظر گرفته می شود. نوا اسکوشیا کلمه ای یونانی و به معنی اسکاتلند جدید است پس جای تعجب نیست که حدود یک سوم مردم آن اصالتا اسکاتلندی هستند و بعد از آن شمار زیادی ایرلندی، فرانسوی، عرب، آلمانی، هلندی و چینی ها تشکیل دهنده بافت جمعیتی این ایالت هستند.
اقتصاد و اشتغال در اسالت نوا اسکوشیا
اقتصاد ایالت نوا اسکوشیا بر پایه های مختلفی مانند تولید، ماهیگیری و معدن استوار است. البته در سال های اخیر به خاطر کاهش منابع ماهی اقتصاد این ایالت به سمت صنایع دیگر تغییر جهت داده است. جنگل داری پیشرفته و کشاورزی دقیق و هوشمند از دیگر صنایع مهم این ایالت هستند.
قسمت عمده حوزه معدن به زغال سنگ اختصاص داشته و در دهه های اخیر بهره برداری از سکوهای نفتی قدیمی نیز آغاز شده است. همه این عوامل به رشد اقتصاد و اشتغال این کشور کمک کرد به طوری که میانگین درآمد سالیانه خانواده در این ایالت به 48000 دلار کانادا (نزدیک به متوسط کشور کانادا) رسیده است هر چند میانگین درآمد در مرکز ایالت حدود 60000 دلار در سال است که بیشتر از میانگین کانادا می باشد.
حداقل میزان دستمزد در این ایالت حدود 1/8 دلار در ساعت است و رشد صنعت در سال های اخیر باعث شده نوا اسکوشیا هم برای آینده خود برنامه های جذب مهاجر را در نظر بگیرد. این ایالت از نظام آموزشی کامل و جامع عالی در برگیرنده دانشگاه (11 عدد)، کالج فنی (13 عدد) و طرح های کارورزی برخوردار است.
از دانشگاه های مهم این ایالت می توان دانشگاه های دالهوسی، سنت ماری و مونت سنت وینسنت را نام برد. برنامه های مهاجرتی مختلفی در این ایالت وجود دارد و در سال های اخیر تلاش زیادی برای جذب دانشجویان بین المللی فارغ التحصیل دانشگاه های این ایالت جهت بازار کار و دادن اقامت صورت گرفته است.
هزینه زندگی در ایالت نوا اسکوشیا
به دلیل اقتصاد خوب و رو به پیشرفت این ایالت اکثر خانواده های آن دارای شرایط خوب از نظر درآمد هستند. قیمت خرید خانه در ایالت نوا اسکوشیا نسبتا ارزان است و باعث پایین بودن سایر هزینه ها نیز می شود. به عنوان مثال برای خرید خانه ای مشابه خانه های مرکز این ایالت در سایر ایالت ها باید دو برابر هزینه کرد.
میزان مالیات بر درآمد در این ایالت 25/19 درصد گزراش شده است. به صورت کلی هزینه های زندگی ماهیانه یک نفر در این ایالت در محدوده 1200 دلار کانادا تا 2100 دلار کانادا قرار می گیرد. از این مبالغ هزینه اجاره خانه در محدوده 650 دلار کانادا تا 1000 دلار کانادا، هزینه های مروبط به خورد و خوراک از 250 دلار کانادا تا 400 دلار کانادا، هزینه های حمل و نقل و تردد از 100 دلار کانادا تا 300 دلار کانادا و سایر هزینه های جانبی از 200 دلار کانادا تا 400 دلار کانادا در یک ماه برآورد شده است.
نیوبرانزویک
ایالت نیوبرانزویک یکی از چهر استان آتلانتیک کانادا بوده که حدود 85% آن تحت پوشش جنگل های طبیعی است و منطقه های دست نخورده طبیعی فراوانی در آن وجود دارد. علاوه بر این موارد جزیره های ساحلی زیادی در این ایالت موجود است. شهر فردریکتون مرکز این ایالت و بزرگترین و مهمترین شهرهای آن عبارت اند از: سنت جان و مونکتون.
جمعیت این ایالت در حال حاضر حدود 800000 نفر تخمین زده می شود که نزدیک به 150000 نفر آن در شهر سنت جان زندگی می کنند. ایالت نیوبرانزویک از معدود ایالت های دو زبانه کانادا است که 65 درصد مردم به زبان انگلیسی و مابقی 35 درصد آن ها به زبان فرانسوی صحبت می کنند.
در هر سال افراد زیادی از سراسر دنیا به این ایالت مهاجرت می کنند و این ایالت هم به منظور جذب نیروهای ماهر و متخصص در برنامه های مهاجرتی استانی شرکت می کند تا به تسریع پروسه مهاجرت و اعطای ویزا کمک کند. در برنامه های مهاجرتی این ایالت راه هایی برای افرادی که دعوت نامه کاری داشته و یا قصد سرمایه گذاری داشته باشند نیز موجود است.
تمامی شهروندان و افرادی که کارت اقامت دائم کانادا را داشته باشند می توانند تا 20 سالگی و پایان دوره متوسطه از آموزش رایگان دولتی بهره مند گردند. در ایالت نیوبرانزویک آموزش ها به دو زبان فرانسوی و انگلیسی برگزار می شود و این ایالت از بعد به کارگیری فناوری و تکنولوژی در آموزش در کانادا حرف اول را می زند و همه کلاس های مدارس آن دارای اینترنت پر سرعت هستند. این ایالت بالاترین میزان فارغ التحصیلی از دوره متوسطه را در کشور کانادا به خود اختصاص داده است (86%).
اقتصاد و اشتغال در ایالت نیوبرانزویک
اقتصاد این ایالت بر منابع طبیعی غنی آن تکیه دارد که یکی از نقاط قوت آن است. صنعت چوب و محصولات و مصنوعات چوبی به دلیل وجود جنگل های فراوان اولین پایه اقتصاد ایالت نیوبرانزویک را تشکیل می دهد. پس از آن ماهیگیری و کشاورزی از گذشته جزو صنایع مهم این استان بوده اند که البته با توجه به کاهش این صنایع در سال های اخیر مسئولان این ایالت اقتصاد را به سمت خدمات مدرن مانند خدمات مالی و بیمه ای سوق داده اند. در همین راستا اغلب کشورهای دنیا علاقه دارند شرکت های خود را در این ایالت دارای نمایندگی کنند چرا که می توانند از نیروی کار دوزبانه بهره ببرند. فناوری اطالاعات دیگر صنعت رو به پیشرفت در این ایالت است و تولید هم در چند سال گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.
اصلی ترین محصولات تولیدی این ایالت در حوزه های صنایع غذایی، نوشیدنی، کاغذ و چوب، فلزکاری و تجهیزات حمل و نقل می باشد. بواسطه وجود جاذبه های طبیعی بکر فراوان در نیوبرانزویک صنعت توریسم و گردشگری نیز در ده سال اخیر از مهمترین عوامل تولید اشتغال در این ایالت بوده است. دانشگاه های این ایالت نیز از سطح علمی بسیار خوبی برخوردارند و تاثیر بسزایی در دگرگونی ساختار اقتصادی این ایالت از منابع طبیعی به خدمات و فناوری داشته اند. در این ایالت چهار دانشگاه دولتی با 7 دانشکده، یک کالج با 11 ساختمان، دو موسسه فنی و چندین کالج خصوصی کوچک و مدارس کارآموزی وجود دارد.
هزینه زندگی در ایالت نیوبرانزویک
یکی از مهمترین عوامل در تعیین هزینه های زندگی هر منطقه هزینه تهیه خانه می باشد که در این ایالت مسکن ارزان و با قیمت مناسب فراهم است. همچنین میانگین درآمد خانوار با هزینه های مالکیت در مقایسه با سایر ایالت ها پایین تر است. هزینه های دانشگاه ها در این ایالت از نظر بالابودن شهریه رتبه سوم در کشور کانادا را به خود اختصاص داده اند که البته وزارت آموزش این ایالت و هر دانشگاه به نوبه خود به افراد واجد شرایط وام و بورسیه تحصیلی پرداخت می کنند.
دانشگاه نیوبرانزویک از با سابقه ترین دانشگاه های کشور کاناداست و دوره های آموزشی سطح بالا در رشته های مهندسی و کامپیوتر برگزار می کند. دانشگاه ممتاز دیگر مونت آلیسون است که هر ساله به تعداد زیادی از دانشجویان اسکولارشیپ اعطا می کند. بر اساس قوانین کانادا خدمات بهداشتی هم مثل کل کشور کانادا برای شهروندان کانادایی رایگان است.
به صورت کلی هزینه های زندگی هر شخص به پارامتر های مختلفی مانند سبک زندگی، میزان درآمد و… بستگی دارد. اما متوسط هزینه های زندگی یک نفر به صورت ماهیانه در ایالت نیوبرانزویک در محدوده 1125 دلار کانادا تا 1950 دلار کانادا متغیر خواهد بود. این هزینه ها شامل موارد مختلفی هستند که به صورت جزئی عبارت اند از: هزینه اجاره بهای خانه از 600 دلار کانادا تا 900 دلار کانادا، هزینه های مربوط به خورد و خوراک از 200 دلار کانادا تا 400 دلار کانادا، هزینه های حمل و نقل و تردد از 75 دلار کانادا تا 250 دلار کانادا و سایر هزینه های جانبی از 250 دلار کانادا تا 400 دلار کانادا.
انتاریو
می توان گفت ایالت انتاریو مهم ترین ایالت کاناداست چه از نظر اقتصادی و چه از نظر سیاسی. بر اساس آخرین گزارش ها از لحاظ جمعیت و فعالیت های اقتصادی این ایالت بزرگترین و قوی ترین در میان ایالت های کانادا می باشد. مرکز این ایالت شهر تورنتو است که به عنوان قلب اقتصادی کانادا شناخته می شود و دومین شهر مهم آن اتاوا پایتخت سیاسی دولت فدرال کانادا نیز در آن قرار دارد.
مساحت ایالت انتاریو حدود 1 میلیون کیلومتر مربع و جمعیت آن در حال حاضر نزدیک به 14 میلیون نفر برآورد شده است. از نظر جغرافیایی ایالت انتاریو در شرق کشور کانادا در میان ایالت های مانیتوبا و کبک جای دارد و از جنوب نیز با چند ایالت آمریکا شامل میشیگان، اوهایو، پنسیلوانیا، مینه سوتا و نیویورک مرز مشترک دارد و 94% مردم این ایالت در همین مناطق جنوبی سکونت دارند.
ایالت انتاریو از 4 ایالتی اولیه ای است که در پیمان 1867 به هم ملحق شده و کانادا را به وجود آوردند. حتی قبل از موجودیت کانادا مهاجران به منظور ساختن یک زندگی جدید وارد این ایالت شده بودند و در حال حاضر جز 5/2 درصد جمعیت ایالت انتاریو بقیه افراد از نژاد همان مهاجران هستند. اولین مقصد مهاجران خارجی کانادا ایالت انتاریو است و در سال های اخیر با ورود مهاجران از سراسر دنیا هر یک تاثیرات فرهنگی خود را بر این ایالت به جای گذاشته اند به طوری که متنوع ترین ایالت از نظر فرهنگی در دنیا به شمار می آید.
اقتصاد و اشتغال در ایالت انتاریو
با توجه به اینکه این ایالت جزو اولین مناطق صنعتی کشور کانادا محسوب می شود، با سابقه ترین شرکت های کانادایی نیز در این ایالت وجود دارند. همان طور که اشاره شد تورنتو قلب اقتصادی کاناداست و ایالت انتاریو سرآمد تولید در بین همه ایالت های کانادا به شمار می آید چرا که بیش از نیمی از همه تولیدات صادر شده کانادا از این ایالت می باشد. با توجه به این موارد واضح است که صنایع مختلفی از هر نوع در این ایالت به خصوص تورنتو و سایر شهر ها وجود دارد.
این ایالت خدمات پیشرفته و اطلاعات اقتصادی را به همراه بستر های مناسب تولید ارائه می نماید. شهر اتاوا که محل حضور سازمان های دولتی و وزارتخانه های کشور است در جذب مشاغل مختلف و کمک به سازمان بین المللی غیر تجاری پیشرو است. مهمترین صنعت در اقتصاد و اشتغال این ایالت صنعت خودرو است که شرکت های کانادایی در این زمینه در دنیا پیشرو هستند و بخش عمده تولیدات این ایالت را تشکیل می دهد.
این ایالت دارای منابع طبیعی سرشار مورد نیاز صنایع مانند معادن نیکل و آهن بوده و به واسطه داشتن جنگل های وسیع صنایع چوب و کاغذ نیز در این ایالت رونق دارد. همچنین طبیعت آن پتانسیل صنعت توریسم و گردشگری را داراست چرا که پارک آلگونکوین و آبشار نیاگارا در این ایالت قرار دارد. فرصت های شغلی به واسطه حضور صنایع گوناگون در این ایالت از تنوع بالایی برخوردار است به گونه ای که از کشاورزی تا فناوری اطلاعات به چشم می خورد. دومین نیروگاه بزرگ هسته ای دنیا به نام نیروگاه هسته ای براوس در کنار چند نیروگاه دیگر در این ایالت وجود دارد. نرخ بیکاری در این ایالت از متوسط نرخ کانادا پایین تر و حدود 6/6 درصد است.
هزینه زندگی در ایالت انتاریو
درآمد ها خانواده ها در ایالت انتاریو به طور میانگین نزدیک به 60000 دلار کانادا در سال است که در میان ایالت های کانادا جزو بالاترین درآمد ها می باشد. همچنین حداقل میزان دستمزد در این ایالت 13 دلار کانادا در هر ساعت است که بسیار بالاتر از بیشتر ایالت هاست و در رده دوم بالاترین نرخ حقوق پایه کانادا قرار دارد. هرچند هزینه های زندگی به ویژه هزینه مسکن در سال های اخیر رشد داشته است که در مقایسه با پاکیزگی، امنیت و دسترسی به خدمات به خصوص در شهرهای تورنتو و اتاوا منطقی می باشد.
بالابودن میزان درآمد ها هم باعث می شود هزینه های زندگی پوشش داده شود. کیفیت بالای سطح زندگی و داشتن استانداردهای جهانی باعث شده است که انتاریو اولین مقصد مهاجران خارجی کانادا باشد. دانشگاه های ایالت انتاریو نیز از مشهورترین دانشگاه های دنیا می باشند که می توان به دانشگاه تورنتو، دانشگاه کویین، دانشگاه یورک و دانشگاه انتاریو غربی به عنوان ممتازترین آن ها اشاره نمود.
با توجه به سطح بالای زندگی در این ایالت هزینه های زندگی نیز جزو بالاترین هاست چرا که هزینه اجاره یا خرید منزل به عنوان مهمترین عامل تاثیرگذار بسیار بالاست. متوسطه هزینه های زندگی در شاخص های اصلی برای یک نفر به صورت ماهیانه در ایالت انتاریو در محدوده 2150 دلار کانادا تا 3750 دلار کانادا قرار می گیرد. به صورت تفصیلی این هزینه ها شامل اجاره بهای خانه از 1500 دلار کانادا تا 2500 دلار کانادا، هزینه های خورد و خوراک از 250 دلار کانادا تا 400 دلار کانادا، هزینه های حمل و نقل و تردد از 150 دلار کانادا تا 350 دلار کانادا و سایر هزینه های جانبی از 250 دلار کانادا تا 500 دلار کانادا می شود.
نوناووت
نوناووت یکی از 3 قلمرو شمال غربی کاناداست که البته جدیدترین و بزرگترین آن ها می باشد. این قلمرو در تاریخ 1 آورین 1999 به کنفدراسیون کانادا پیوست و با داشتن بیش از 2 میلیون کیلومتر مربع پنجمین زیرشاخه کشوری دنیاست. بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته جمعیت این ناحیه حدود 35 هزار نفر گزارش شده است که با وجود افزایش نزدیک به 8 درصدی به خاطر وسعت بسیار این قلمرو کمترین تراکم جمعیت در کانادا را به خود اختصاص داده است.
مساحت این قلمرو از اروپای غربی بزرگتر است و شمالی ترین سکونتگاه دائمی انسانی جهان به نام آلرت در این ناحیه وجود دارد. مرکز این قلمرو ایکالویت در جزایر بافین است. بیش از 90 درصد افراد ساکن این قلمرو مسیحی هستند و نرخ تولد در آن از میانگین نرخ تولد کشور دنیا بالاتر است. زبان رسمی این قلمرو فرانسوی و انگلیسی است اما حدود 70 درصد از ساکنین آن به زبان بومی خود تکلم می کنند.
اقتصاد و اشتغال در قلمرو نوناووت
در این قلمرو معادن بسیار زیادی از جمله معادن طلا، معادن مس، معادن الماس، معادن روی و سایر فلزات وجود دارد به صورتی که مهمترین پایه اقتصاد این قلمرو را حوزه معدن تشکیل می دهد. همچنین از نظر فرهنگی این قلمرو شرایط متنوع زیادی دارد و ورزش های زمستانی به خاطر شرایط آب و هوایی این قلمرو بسیار رایج بوده و اشتغال ایجاد می کند. همچنین صنعت موزیک و فیلم هم در نوناووت بسیار متنوع موجود است. استفاده بی رویه از سوخت های دیزلی و نیز گرمایش جهانی موجب آب شدن کوه های عظیم یخی این قلمرو شده است و در سالیان اخیر این حرکت شکل سریع تری به خود گرفته است.
هزینه زندگی در قلمرو نوناووت
به واسطه شرایط خاص این قلمرو و دوری از نقاط پر جمعیت کانادا و همچنین شرایط آب و هوایی نزدیک به قطب شمال و در نتیجه محدودیت امکانات و سختی تامین آن هزینه های زندگی در آن بالاست. می توان گفت هزینه های زندگی یک نفر به صورت متوسط در هر ماه در گستره 2250 دلار کانادا تا 3900 دلار کانادا قرار می گیرد.
به صورت جزئی تر هزینه های ماهیانه یک فرد در این قلمرو به این صورت خواهد بود: هزینه اجاره خانه از 1500 دلار کانادا تا 2500 دلار کانادا، هزینه های خورد و خوراک از 300 دلار کانادا تا 500 دلار کانادا، هزینه های حمل و نقل و تردد از 150 دلار کانادا تا 350 دلار کانادا و سایر هزینه های جانبی از 300 دلار کانادا تا 550 دلار کانادا.
نتیجه گیری
بر اساس مطالب گفته شده می توان نتیجه گرفت هر کدام از ایالت های کانادا با داشتن شرایط خاص خود می توانند به عنوان مقصد ایده آلی برای مهاجرت در نظر گرفته شوند. چرا که با توجه به سطح بالای کیفیت، درآمد، رفاه و امنیت زندگی و برخورداری از اقتصاد های با برنامه و قوی، هزینه های زندگی هم متناسب و مقرون به صرفه است. با این وجود هر کدام از افراد و ایالت ها شرایط مختلف مخصوص به خود را دارند مثلا از جنبه هایی نظیر آب و هوا، میزان در آمد خانوادگی، سبک زندگی و…هم اشخاص با هم متفاوتند و هم ایالت های کانادا.
هر چند بر اساس پژوهش های انجام شده بهترین شهر های کشور کانادا برای زندگی مهاجران خارجی عبارت اند از: تورنتو در ایالت انتاریو، کلگری در ایالت آلبرتا، ونکوور در ایالت بریتیش کلمبیا، مونترال در ایالت کبک و اتاوا در ایالت انتاریو.
اما هر شخصی باید بر اساس اهداف و ویژگی های شخصی خویش بررسی کاملی از ایالت های مختلف کانادا و روش های مهاجرتی موجود در هر ایالت داشته باشد تا مسیر مهاجرتی خود را انتخاب نماید و با اخذ بهترین تصمیم، بهترین راه مهاجرت و بهترین مقصد مهاجرت را برگزیند. با توجه به تغییر هر ساله قوانین مهاجرتی در هر کشور و ایالت توصیه می شود همه افراد متقاضی مهاجرت پیش از هرگونه اقدامی با افراد آگاه و مجرب و مشاورین متخصص مشورت نمایند تا بتوانند درست ترین مسیر و مقصد مهاجرتی را انتخاب نمایند.