تحصیل و کار مهندسی برق در لهستان، چرا و چگونه؟ سوالی است که ممکن است در ذهن بسیاری از افراد به ویژه مخاطبان رشته برق که قصد تحصیل در کشورهای دیگر را داشته، شکل بگیرد. بازار کسب و کار رشته مهندسی برق در لهستان به دلیل پیشرفت مداوم این کشور و همچنین توسعه تکنولوژی های مختلف و در نتیجه نیازمندی بیش از پیش جامعه به انرژی الکتریسیته، یک بازار فعال و پویا می باشد. حضور و ورود به بازار کار مهندسی برق در لهستان برای آن دسته از افرادی که فارغ التحصیل دانشگاه های این کشور در رشته مهندسی برق هستند، ساده تر بوده، بنابراین در صورت امکان تحصیل مهندسی برق در لهستان، این امر به متقاضیان کار و اقامت در این کشور توصیه می گردد.
چرا مهندسی برق در لهستان؟
Why electrical engineering in Poland?
کشور لهستان از آن دسته از کشورهایی بوده که در سالیان اخیر شرایط بسیار مطلوبی را جهت دانشجویان بین المللی و متقاضیان تحصیل انواع رشته ها از جمله مهندسی برق در لهستان، تدارک دیده است. بالا بودن سطح کیفی زندگی و رفاه در این کشور، برخورداری از نظام آموزشی بسیار پیشرفته و دانشگاه های معتبر و همچنین بهره مندی از مزایای ویزای شینگن از جمله مواردی است که افراد را راغب به تحصیل و کار در حوزه مهندسی برق در لهستان می کنند.
مهندسی برق در لهستان مانند دیگر رشته های مهندسی از بازار کار نسبتا مناسبی برخوردار بوده و در سال های اخیر، اتفاقا فرصت های شغلی بسیار زیادی برای رشته مهندسی برق در لهستان به وجود آمده است. به همین دلیل نیز مشاغل این حوزه از سطح دستمزد و حقوق نسبتا مناسبی برخوردار بوده و می تواند شرایط مناسبی برای زندگی افراد در این کشور فراهم نماید. بیشتر بودن فرصت های شغلی و همچنین افزایش حقوق و دستمزد ها برای فرصت های شغلی مهندسی برق در لهستان، بیشتر به واسطه توسعه روز افزون تکنولوژی و نیازهای ایجاد شده به واسطه آن می باشد. در این مقاله می کوشیم مهندسی برق در لهستان از جنبه های مختلف به ویژه از منظر تحصیل مهندسی برق در لهستان و شرایط بازار کار مهندسی برق در لهستان مورد ارزیابی قرار گیرد. پس تا پایان با ما همراه باشید.
جهت کسب اطلاعات کامل درباره مهاجرت به لهستان مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
آشنایی با رشته مهندسی برق
مهندسی برق همان دانش تحلیل و بررسی انواع مختلف پدیده های فیزیکی یا طبیعی به زبان ریاضی می باشد. منظور از پدیده های فیزیکی و یا طبیعی آن هایی است که آثاری مانند جریان، ولتاژ و… به همراه داشته که منشا همه آن ها همان بار الکتریکی خواهد بود. در نتیجه می توان گفت محور اصلی فعالیت های یک مهندس برق، تبدیل کردن یک سیگنال به سیگنال دیگر می باشد. متقاضی تحصیل در رشته مهندسی برق در لهستان یا سایر کشورها بایستی از پایه قوی در علوم ریاضی و فیزیک برخوردار بوده و همچنین مهارت و تسلط بالایی به زبان انگلیسی مانند دیگر رشته ها داشته باشد. رشته مهندسی برق برای افرادی مناسب است که از هوش محاسباتی بسیار خوبی برخوردار بوده و بدانند این رشته یکی از سنگین ترین و سخت ترین رشته های تحصیلی در دانشگاه به شمار می رود.
علاوه بر موارد ذکر شده آشنایی با انواع زبان های برنامه نویسی کامپیوتری به خصوص زبان های C و C++ باعث کسب توفیقات بسیار چشمگیری در این رشته خواهد شد. بنابراین آن دسته از متقاضیانی که مایل به انتخاب این رشته جهت تحصیل هستند، بایستی این موضوعات را در نظر گرفته و همچنین بدانند تحصیل در این رشته نیازمند داشتن روحیه پر تلاش و پشتکار فراوان خواهد بود. مانند بسیاری دیگر از رشته های مهندسی به دلیل وسعت حوزه فعالیت و عملکرد این زمینه در انواع صنایع و تکنولوژی ها، رشته مهندسی برق در لهستان نیز مانند سایر کشورها دارای گرایش های مختلفی می باشد. البته ممکن است نام گرایش ها و یا ظرفیت پذیرش تحصیلی و بازار کار آن در کشورهای مختلف متفاوت باشد. در ادامه به معرفی مهمترین گرایش های رشته مهندسی برق و توضیح مختصری از آن ها به همراه زمینه های شغلی هر یک می پردازیم.
مهندسی برق گرایش الکترونیک
الکترونیک را می توان علمی تعریف کرد که به بررسی حرکت الکترون ها در درون گازها، خلا و یا نیمه رساناها و همچنین تاثیرات و کاربردهای آن می پردازد. بر اساس این تعریف فارغ التحصیل رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک در حوزه طراحی و ساخت قطعات الکترونیکی و کاربرد آن ها در مدار مشغول به کار می شود. به بیانی دیگر زمینه های اصلی فعالیت مهندس برق گرایش الکترونیک را می توان در 2 حوزه عمده طراحی مدار و ساخت قطعات الکترونیکی و کاربرد آن ها در مدار تقسیم بندی نمود. یکی دیگر از تعریف هایی که برای مهندسی برق گرایش الکترونیک ارائه شده به این صورت است که محور اصلی این رشته آشنایی با قطعات نیمه هادی، توصیف فیزیکی این قطعات، عملکرد آن ها و در نتیجه بهره برداری از این قطعات به منظور طراحی و ساخت مدارها و دستگاه هایی است که کاربردهای فراوانی در زندگی و صنایع امروزی دارند.
مهندسی برق گرایش قدرت
مهندسی برق گرایش قدرت بر اساس تولید نیروی الکتریسیته تعریف می شود. به عبارتی تولید نیروی الکتریکی از طریق راه های مختلف و همچنین انتقال و توزیع آن را با کارایی و قابلیت اطمینان زیاد، به عنوان یکی از تعاریف مهندسی برق گرایش قدرت ذکر می کنند. در نتیجه می توان هدف مهندسی برق گرایش قدرت را پرورش نیروهای مفیدی دانست که در بخش های تولید، انتقال و توزیع نیروی الکتریسیته فعالیت نمایند. بنا بر این افراد علاقه مند به این حوزه بایستی شرایط لازم را داشته باشند. حوزه و گستره این گرایش شامل موارد زیر می شود:
- تولید: طراحی و ساخت شبکه های تولید برق با کمترین هزینه و بازدهی حداکثری.
- انتقال: طراحی و اجرای شبکه های انتقال، خطوط انتقال، پخش بار بر روی شبکه توزیع برق، قابلیت اطمینان و پایداری شبکه قدرت، طراحی و ساخت رله ها و حفاظت از شبکه و پخش بار اقتصادی.
- توزیع: طراحی و پیاده سازی شبکه های توزیع حفاظت و مدیریت آن ها.
مهندسی برق گرایش کنترل
علم کنترل به صورت کلی در پیشرفت علوم دیگر نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و علاوه بر نقش مهم و حیاتی در فضاپیماها و هدایت موشک ها و هواپیماها، یکی از بخش های اصلی و مهم فرآیندهای صنعتی و تولیدی نیز به شمار می رود. با استفاده از این علم امکان دستیابی به عملکرد بهینه سیستم های دینامیک و پویا، بهبود کیفیت و ارزانتر شدن قیمت تمام شده محصولات، گسترش مقدار تولید، مکانیزه کردن بسیاری از عملیات کاری خسته کننده و تکراری و مانند آن ها وجود دارد. اما در یک تعریف واحد می توان گفت مهمترین هدف سیستم کنترل عبارت است از کنترل میزان و مقادیر خروجی های یک سیستم با یک روش معین و مناسب با کمک ورودی های سیستم از طریق قسمت های مختلف سیستم کنترل که می تواند شامل قسمت های مختلف الکتریکی، مکانیکی و شیمیایی به تناسب نوع سیستم کنترل باشد.
مهندسی برق گرایش مخابرات
مهندسی برق گرایش مخابرات گرایشی است که فعالیت آن در زمینه ارسال و دریافت اطلاعات و داده ها تعریف شده است. در این گرایش مهندس برق با ایجاد و ارائه نظریه ها و اصول مورد نیاز به منظور برقراری ارتباط بین 2 یا چندین کاربر، انجام عملی فرآیند های لازم را به شکل بهینه امکان پذیر می کند. بنا بر این می توان هدف مهندسی برق گرایش مخابرات را پرورش نیروهای متخصصی عنوان کرد که در 4 حوزه پایه ای این گرایش از جمله فرستنده، مرحله میانی، گیرنده و گسترش شبکه به خوبی ایفای نقش نمایند. محدوده هر کدام از این 4 حوزه به صورت زیر می باشد:
- فرستنده: در بر گیرنده آنتن، نحوه ارسال و…
- مرحله میانی: شامل خطوط انتقال، محاسبات مربوطه و…
- گیرنده: شامل آنتن، نحوه دریافت، تشخیص و…
- گسترش شبکه: مشتمل بر تعمیم خطوط ارتباطی، وسایل سویچینگ، ارتباط بین مجموعه کاربر ها و…
گرایش های اصلی رشته مهندسی برق در لهستان و دیگر کشورهای دنیا از جمله ایران به صورت خلاصه معرفی گردید. هر چند بر اساس نظام آموزشی هر کشور و اهمیت صنایع مختلف در آن کشور و پارامتر های تاثیر گذار متعدد و متنوع، وجود گرایش های دیگر با نام های متفاوت در سایر کشور ها از جمله لهستان امکان پذیر است. همان طور که از نام این گرایش ها مشخص است هر کدام از آن ها در زمینه مخصوصی به کار گرفته شده و به تبع آن دانشجویان مهندسی برق در لهستان آموزش های خاص هر گرایش را کسب می کنند. این موضوع موجب آن خواهد شد تا هر شخصی بر اساس زمینه های تحصیلی و کاری مورد علاقه خود گرایش متناسب را انتخاب نموده و برای تحصیل مهندسی برق در لهستان و یا سایر کشورهای دنیا اقدام نماید.
البته ممکن است نام و گرایش های رشته مهندسی برق در لهستان و دانشگاه های کشورهای مختلف با هم اختلافات جزئی داشته باشد. بنا بر این بایستی متقاضیان مهندسی برق در لهستان یا سایر کشورهای دنیا با آشنایی و شناخت کامل در مورد گرایش های مختلف این رشته، با توجه به علایق و ویژگی های شخصی خود گرایش مورد نظر را انتخاب نمایند. معمولا گرایش بندی در رشته های مختلف از مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر وجود داشته اما در مورد مهندسی برق در لهستان یا کشورهای دیگر به واسطه اهمیت و گستردگی زمینه کاری این رشته و دروس اصلی که در هر گرایش بایستی ارائه گردد، این تقسیم بندی از همان مقطع کارشناسی نیز وجود دارد.
تحصیل مهندسی برق در لهستان
تحصیل مهندسی برق در لهستان مانند تحصیل در دیگر رشته های مهندسی در این کشور بوده و همان طور که پیشتر اشاره شد، با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و همچنین خصوصی شدن شرکت های برق در این کشور، بازار کار روشنی پیش روی فارغ التحصیلان این رشته قرار دارد. از همین روی و به خصوص در سال های گذشته متقاضیان فراوانی برای تحصیل در لهستان به ویژه در رشته های حوزه فنی و مهندسی از جمله مهندسی برق در لهستان اقدام نموده اند. به صورت کلی عموما تحصیل در لهستان موقعیتی فوق العاده جهت زندگی در یک کشور امن با اقتصاد قوی و با ثبات بوده که دانشجویان بین المللی تمامی رشته ها از قبیل مهندسی برق در لهستان، امکان تجربه زندگی در یک کشور پیشرفته دنیا با سطح کیفی زندگی بسیار خوب را از طریق مهاجرت تحصیلی خواهند داشت. نظام آموزشی با کیفیت و استاندارد این کشور از دانشگاه های با رتبه های جهانی بسیار خوب برخوردار بوده و به همین دلیل، مدارک دانشگاه های لهستان در مجامع علمی بین المللی از اعتبار بسیار مناسبی برخوردار هستند.
علاوه بر این 15 دانشگاه این کشور در آخرین رده بندی برترین دانشگاه های جهان توسط وبسایت معتبر QS رتبه های زیر 1000 را به خود اختصاص داده اند که این پارامتر به تنهایی تایید کننده اعتبار و وجهه بین المللی نظام آموزشی این کشور می باشد. این عوامل سبب می شود متقاضیان تحصیل مهندسی برق در لهستان به راحتی در این کشور و حتی سایر کشورهای دنیا، بتوانند صاحب شغل شده و همچنین چشم انداز بسیار روشنی برای شرایط کاری و آینده خود در نظر داشته باشند. همان طور که اشاره شد برنامه های آموزشی در کشور لهستان به زبان انگلیسی ارائه شده بنا براین برخورداری از سطح لازم از دانش ومهارت در زبان انگلیسی ترجیحا با ارائه مدارک معتبر بین المللی زبان انگلیسی مانند آیلتس و تافل مورد نیاز می باشد. علاوه بر این موارد امکان تحصیل مهندسی برق در لهستان در دوره های مختلف تحصیلی از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود داشته که مشابه بیشتر کشورهای دنیا شرایط هر دوره با دوره دیگر تفاوت هایی خواهد داشت.
جهت کسب اطلاعات کامل درباره مهاجرت تحصیلی مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
برترین دانشگاه ها برای تحصیل مهندسی برق در لهستان
برترین دانشگاه ها برای تحصیل مهندسی برق در لهستان از آن جهت برای متقاضیان تحصیل در این کشور حائز اهمیت است که آن ها می خواهند با تحصیل در این دانشگاه ها، چشم انداز بسیار روشنی برای آینده شغلی و زندگی خود ترسیم نمایند. اتفاقا کشور لهستان از نظام آموزشی مطلوب و مطابق با استاندارد های روز دنیا بهره برده که از مقطع کارشناسی برنامه های آموزشی متعددی به زبان انگلیسی نیز ارائه می نماید و این موضوع می تواند برای متقاضیان تحصیل مهندسی برق در لهستان بسیار مناسب باشد. دانشگاه های لهستان نیز از رتبه های بسیار خوبی در بین دانشگاه های برتر دنیا برخوردار بوده به طوری که در آخرین رده بندی منتشر شده توسط سایت معتبر QS، تعدا 15 دانشگاه این کشور رتبه های زیر 1000 دنیا را از آن خود کرده اند. نکته مثبت اینکه برنامه های متعدد آموزشی در این دانشگاه ها به زبان انگلیسی ارائه شده و به واسطه اهمیت صنعت برق در این کشور، بورسیه های متعددی در برترین دانشگاه های آن به منظور تحصیل مهندسی برق در لهستان در نظر گرفته شده است.
همچنین دولت این کشور و دیگر سازمان های مربوطه حمایت ها و برنامه های خاص و ویژه ای را از اساتید، دانشجویان برتر ونخبگان علمی در زمینه مهندسی برق در لهستان انجام می دهند. موضوع دیگری که به منظور تحصیل مهندسی برق در لهستان راجع به دانشگاه های این کشور حائز اهمیت است، مورد تایید بودن آن ها توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران خواهد بود. چرا که ممکن است به هر دلیلی افراد پس از فارغ التحصیلی خواهان بازگشت به کشور و انجام فعالیت در زمینه مدرک تحصیلی خود باشند. بنابراین زمانی این اجازه به فارغ التحصیلان مهندسی برق در لهستان داده خواهد شد که در دانشگاه های برتر این کشور تحصیل کرده باشند. بر اساس آخرین لیست منتشر شده توسط سایت معتبر QS، برترین دانشگاه ها برای تحصیل مهندسی برق در لهستان در سال تحصیلی 2021-2020 مطابق جدول زیر خواهند بود.
QS World University ranking 2021 | University | No. |
321 | University of Warsaw | 1 |
326 | Jagiellonian University | 2 |
511-520 | Warsaw University of Technology | 3 |
801-1000 | AGH University of Science and Technology | 4 |
801-1000 | Cracow University of Technology (Politechnika Krakowska) | 5 |
801-1000 | Gdansk University of Technology | 6 |
801-1000 | Lodz University of Technology | 7 |
801-1000 | Poznań University of Technology | 8 |
801-1000 | Silesian University of Technology | 9 |
801-1000 | Wroclaw University of Science and Technology (WRUST) | 10 |
جهت کسب اطلاعات کامل درباره تحصیل در لهستان مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
بازار کار مهندسی برق در لهستان
بازار کار مهندسی برق در لهستان و مشاغل مربوطه یکی از پارامتر های بسیار مهم در تصمیم گیری افراد برای تحصیل و یا مهاجرت کاری به این کشور می باشد. همان طور که پیش تر اشاره شد، از سویی امروزه شرکت های مهندسی برق در لهستان در حال واگذاری به بخش خصوصی بوده و از سوی دیگر لهستان به علت هزینه های مناسب تر در مقایسه با کشورهای غرب اروپا به محل مناسبی برای ورود و سرمایه گذاری شرکت های خارجی و بین المللی مبدل شده است. کشور لهستان هم در راستای سیاست های بازار واحد انرژی در اتحادیه اروپا به دنبال برقراری ارتباط و سرمایه گذاری در کشورهای همسایه خود بوده و در نتیجه شرایط مناسبی برای کسب و کار مهندسی برق در لهستان ایجاد خواهد شد. همچنین بخش الکترونیک و قطعات الکترونیکی در این کشور به دلیل بالا رفتن سرمایه گذاری ها در صنایع خودرویی، حوزه انرژی و دیگر صنایع تولیدی بسیار در حال رشد بوده و دورنمای مثبتی برای صنعت قطعات الکترونیکی در لهستان در نظر گرفته می شود.
فرصت های مختلفی برای حضور در بازار مهندسی برق در لهستان جهت تامین کنندگان جدید قطعات الکترونیکی به خصوص خازن ها به عنوان یک عضو مهم در مدارات الکترونیکی و وسایل ساخته شده برای افراد و شرکت های مختلف وجود دارد. در وهله اول شاغلین حوزه مهندسی برق در لهستان وظیفه و مسئولیت چگونگی عملکرد سیستم های منبع تغذیه را بر عهده داشته و بایستی دانش و تجربه خود را به منظور طراحی، ساخت، ارزیابی و اجرای پروژه های تامین انرژی و تعمیر تجهیزات شبکه برق این کشور به کار گیرند. در نتیجه ملاحظه می شود که مهندسی برق در لهستان از بازار کار بسیار خوبی برخوردار بوده و مشاغل گوناگونی از جمله مهندس برق در شبکه های ریلی، مهندس برق به منظور اتوماسیون، مهندسی نور، مهندسی تجهیزات برقی و مهندسی سیستم های انرژی تجدید پذیر برای این حوزه وجود دارد.
دستمزد مهندسی برق در لهستان
دستمزد مهندسی برق در لهستان در مشاغل مرتبط با این رشته از دیگر مولفه های تاثیر گذار در مهاجرت افراد به این کشور به منظور تحصیل و یا کار در این کشور خواهد بود. شاغلین در حوزه مهندسی برق در لهستان بر اساس نوع شرکت یا مجموعه محل کار خود و همچنین میزان تخصص، مهارت، مدرک، تجربه و سابقه کاری ارائه شده دستمزد متفاوتی را دریافت خواهند کرد. اما به طور کلی متوسط دستمزد حوزه مهندسی برق در لهستان به صورت ماهیانه در گستره 3500 تا 10500 زلوتی لهستان (تقریبا 1000 تا 2500 یورو) می باشد. بنابراین می توان گفت یک مهندس برق به طور میانگین ماهیانه 1500 یورو حقوق دریافت می کند. در مقایسه با برخی مشاغل این میزان حقوق کمتر بوده اما در مقایسه با مشاغل حوزه مهندسی، میزان حقوق شاغلین مهندسی برق در لهستان از دیگر رشته ها بیشتر است.
البته افرادی که از تجربه و سابقه بالاتری برخوردارند، مانند اغلب نقاط دنیا در حوزه مهندسی برق در لهستان نیز از حقوق بیشتری بهره مند می گردند. هر چند که این میزان به عنوان حداقل ها در نظر گرفته شده و با توجه به مولفه های مختلفی از جمله تخصص و سابقه کار ممکن است حقوق مهندسی برق در لهستان حتی به بالای 150 هزار زلوتی لهستان در سال نیز برسد. در نتیجه می توان گفت مهندسی برق در لهستان از شرایط بسیار خوبی برای یافتن شغل برخوردار است. علاوه بر این موارد در بسیاری از شرکت های بین المللی به واسطه نوع کار و تسلط لازم به زبان انگلیسی معمولا دستمز بیشتری در حوزه مهندسی برق در لهستان پرداخت می شود. متقاضیان در نظر داشته باشند که به منظور کار و فعالیت در حوزه مهندسی برق در لهستان بایستی از سفارت این کشور ویزای کاری دریافت نمایند.
جهت کسب اطلاعات کامل درباره ثبت شرکت در لهستان مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
نتیجه گیری
مهندسی برق در لهستان نه فقط در این کشور بلکه در اغلب کشورهای پیشرفته جهان، از رشته های پر طرفدار و دارای فرصت های شغلی فراوان محسوب می شود. در سال های اخیر، اتفاقا فرصت های شغلی بسیار زیادی برای رشته مهندسی برق در این کشور به وجود آمده است. به همین دلیل نیز مشاغل این حوزه از سطح دستمزد و حقوق نسبتا مناسبی برخوردار بوده و می تواند شرایط مناسبی برای زندگی افراد در این کشور فراهم نماید. بیشتر بودن فرصت های شغلی و همچنین افزایش حقوق و دستمزد ها برای فرصت های شغلی مهندسی برق در لهستان، بیشتر به واسطه توسعه روز افزون تکنولوژی و نیازهای ایجاد شده به واسطه آن می باشد. در کنار این موارد بهره مندی از یک سیستم آموزشی به روز و استاندارد مبتنی بر ارائه برنامه های آموزشی به زبان انگلیسی یکی از مهمترین جنبه های مهم تحصیل مهندسی برق در لهستان می باشد. بنا بر این و با توجه به شرایط مناسب این کشور، تحصیل مهندسی برق در این کشور و یا حتی سایر رشته ها، یک راه مهاجرتی بسیار مناسب به منظور داشتن آینده ای درخشان در کار و زندگی برای افراد واجد شرایط خواهد بود.
از مهمترین مزایای تحصیل مهندسی برق در لهستان بایستی تحصیل در دانشگاه های نسبتا معتبر در سطح بین المللی، وجود بورسیه های متعدد تحصیلی از سوی دانشگاه ها و دولت این کشور به خصوص در زمینه های مهندسی از جمله مهندسی برق در لهستان و همچنین وجود فرصت های شغلی فراوان در لهستان در حوزه برق را نام برد. در نهایت با توجه به تغییر مداوم قوانین مهاجرتی و آموزشی، توصیه می شود متقاضیان عزیز تحصیل و یا کار مهندسی برق در این کشور، پیش از هر گونه اقدامی با افراد دارای صلاحیت مشاوره کنند. موسسه “آریانا اپلای” با داشتن سوابق درخشان در امور مهاجرتی، دارا بودن مجوز کاریابی بین المللی از وزارت کار و مجوز اعزام دانشجو از وزارت علوم، مفتخر است همواره با مشاورین مجرب خویش و بهره مندی از وکلای پایه یک دادگستری در امور مهاجرتی، در کنار عزیزان متقاضی مهاجرت باشد.