...
مهاجرت به لهستان
آریانااپلای » بلاگ » مهاجرت » مهاجرت به لهستان

بهترین راه های مهاجرت به لهستان

 

مهاجرت به لهستان طی سالهای اخیر شاهد روندی افزایشی بوده است. لهستان به عنوان یکی از برجسته ترین کشور های اروپای مرکزی دارای تاریخچه بسیار جالبی بوده که باعث شده فرهنگ این کشور بسیار جذاب به نظر برسد. علاوه بر این، با توجه به پیشرفت های چشمگیر در زمینه های مختلف صنعتی، اقتصادی و از این دست، کشور لهستان امروزه به عنوان یکی از برترین کشور های اتحادیه اروپا به شمار می رود. سیاست های بسیار مناسب از سوی دولت لهستان نیز سبب شده تا مهاجران زیادی این کشور را به عنوان مقصد اصلی برای زندگی، کار و یا تحصیل انتخاب نمایند.

روش های متعددی برای مهاجرت و دریافت تابعیت لهستان وجود دارند. در میان این روش ها، نام هایی نظیر مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و یا ثبت شرکت لهستان به چشم می خورند. کیفیت زندگی در لهستان و شهر های آن نظیر ورشو دارای رتبه بندی بسیار بالایی در میان شهر های دنیا می باشد. اما، بهترین و راه های مهاجرت به لهستان کدام اند؟ چه روش هایی برای ایرانیان هنگام مهاجرت به لهستان مناسب تر می باشند؟ کدام روش های مهاجرتی به کشور لهستان هزینه کمتری را در بر دارند؟ در ادامه به بیان پاسخ و بحث در رابطه با سوالاتی از این دست می پردازیم.

مهاجرت به لهستان

در میان روش های مختلف مهاجرت به لهستان، روش مهاجرت تحصیلی را می توان به عنوان بهترین روش برای ورود به لهستان و سپس اخذ اقامت آن کشور در نظر گرفت. البته این روش مسلتلزم پرداخت شهریه دانشگاه های لهستان بوده و به همین علت، عده زیادی ارزان ترین روش مهاجرت به لهستان یعنی مهاجرت کاری را به عنوان بهترین روش مهاجرتی این کشور تلقی می کنند.
در ادامه به بیان روش های مختلف مهاجرت به لهستان پرداخته و برای هر کدام از راه های مهاجرتی این کشور توضیحاتی ارائه می دهیم.

مهاجرت به لهستان از طریق تحصیل

تحصیل در لهستان به عنوان یکی از شاهراه های مهاجرتی طی سالهای اخیر شاهد روند رو به پیشرفتی بوده است. کیفیت بالای خدمات آموزشی ارائه شده در دانشگاه های لهستان در کنار مواردی نظیر هزینه های مناسب زندگی و تحصیل، شانس مناسب برای دریافت پذیرش و ویزا، امکان تبدیل ویزای تحصیلی به کاری پس از فارغ التحصیلی و دریافت اقامت لهستان و مواردی از این دست سبب شده تا مهاجرت به لهستان از روش تحصیلی در کانون توجه عده زیادی از مهاجران قرار بگیرد.

بیشترین درخواست برای تحصیل در لهستان از سوی متقاضیان بین المللی برای مقاطع دانشگاهی می باشد. برای دانشجویان بین المللی، امکان اخذ پذیرش در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در لهستان وجود دارد. در بسیاری از کشور های اروپایی تحصیل در مقطع لیسانس تنها به زبان همان کشور میسر می باشد. اما در بسیاری از دانشگاه های لهستان امکان تحصیل در مقطع لیسانس به زبان انگلیسی وجود دارد. علاوه بر این، متقاضیان بین المللی زیادی برای ادامه تحصیل در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در لهستان اقدام می نمایند. هزینه های تحصیل بسیار مناسب در این کشور سبب شده تا مهاجرت به لهستان از طریق تحصیل به یکی از گزینه های جذاب برای دانشجویان بین المللی به ویژه دانشجویان ایرانی بدل شود.
یکی دیگر از موقعیت های مناسب تحصیل در لهستان امکان اخذ انتقال دانشجویی برای افرادی است که در حال تحصیل در کشور خود می باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت تحصیلی لطفا کلیک نمائید.

شرایط مهاجرت تحصیلی به لهستان

دانشگاه های لهستان در مقاطع مختلف مدارک و شرایط مختلفی را بنا به دوره انتخابی و ضوابط خود از متقاضیان تحصیل طلب می نمایند. به عنوان مثال، دانش زبان انگلیسی در قالب امتیاز مناسب در آزمون بین المللی آیلتس یکی از موارد مشترک در میان دانشگاه های لهستان می باشد. مدارک تحصیلی دال بر پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز مقاطع قبلی در کنار ریز نمرات نیز از دیگر موارد مشترک برای اعطای پذیرش تحصیلی به دانشجویان در لهستان می باشند. همچنین، وجود موارد عمومی نظیر انگیزه نامه و توصیه نامه نیز در میان شرایط تحصیل در لهستان به چشم می خورند.

مهاجرت به لهستان-شرایط مهاجرت تحصیلی به لهستان

یکی از نکات بسیار مهم و تاثیر گذار در روند مهاجرت تحصیلی به لهستان عدم صدور ویزای همراه می باشد. بدین ترتیب در صورتی که متاهل می باشید، بایستی برای خود و همسرتان به شکل جداگانه به منظور اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی اقدام نمایید. به همین دلیل، متقاضیانی که قصد ورود به اروپا از طریق تحصیل به همراه همسر و یا فرزند خود را داشته باشند، معمولا به کشور لهستان به عنوان اولین گزینه نگاه نمی کنند.

هزینه مهاجرت تحصیلی به لهستان

هنگامی که صحبت از تحصیل در خارج از کشور به میان می آید، یکی از نکته های برجسته هزینه های زندگی و تحصیل در کشور مقصد می باشد. این موضوع امروزه با توجه به نرخ ارز برای متقاضیان ایرانی از اهمیت دوچندانی برخوردار می باشد. اگر قصد تحصیل در لهستان را دارید، بایستی بدانید و آگاه باشید که برخی از قدیمی ترین دانشگاه های جهان در کشور لهستان واقع شده اند. بیش از 400 دانشگاه و کالج بین المللی در لهستان واقع شده که سالانه پذیرای بیش از 1.5 میلیون دانشجوی بین المللی می باشند. لهستان به عنوان کشوری دارای سابقه ای غنی در امر آموزش و همچنین مدرک دانشگاهی معتبر و برگزاری دوره های آموزشی به زبان انگلیسی با هزینه های ارزان شناخته می شود.

دانشجویان لهستانی، شهروندان اتحادیه اروپا و سوئیس برای شرکت در دوره های برگزار شده به زبان لهستانی شهریه ای را به دانشگاه های این کشور پرداخت نمی کنند. تمام برنامه های آکادمیک دیگر برای دانشجویانی از اقصی نقاط دنیا نیازمند پرداخت شهریه توسط متقاضیان می باشند. به طور کلی، هزینه تحصیل در لهستان برای مقطع کارشناسی بین 500 تا 6000 یورو به شکل سالیانه در نظر گرفته می شود.

مهاجرت به لهستان-هزینه مهاجرت تحصیلی به لهستان

برای مقطع کارشناسی ارشد در لهستان نیز دانشجویان بایستی برای پرداخت هزینه ای بین 1000 تا 8000 یورو به شکل سالیانه آمادگی داشته باشند. مواردی نظیر دانشگاه انتخابی و رشته مد نظر، رتبه بندی دانشگاه و فاکتورهایی از این دست در تعیین میزان هزینه دانشگاه برای متقاضیان مهاجرت به لهستان از طریق تحصیل مهم می باشند. برخی از رشته ها و برنامه های تحصیلی مرتبط با علوم دندانپزشکی و کسب و کار نظیر دوره های MBA هزینه های بالغ بر 15000 یورو در سال را به دانشجویان تحمیل می کنند. البته در صورت ثبت نام در دانشگاه های خصوصی لهستان هزینه های بیشتری را پرداخت خواهید نمود.

می توانید دوره های رایگان تحصیلی در لهستان را نیز پیدا کنید اما تعداد آنها بسیار کم بوده و شرایط ورود در این دوره ها بسیار رقابتی می باشد. این دوره های رایگان در سطح کارشناسی ارشد در کشور لهستان رایج تر می باشند. برخی از این دوره های تحصیلی برای همه دانشجویان بین المللی رایگان بوده و برخی دیگر فقط برای شهروندان اتحادیه اروپا و EEA رایگان می باشند. به منظور کسب اطلاع دقیق از هزینه های تحصیلی دانشگاه های لهستان و همچنین بررسی وجود دوره های رایگان تحصیلی، توصیه گروه مشاوران “آریانا اپلای” مراجعه به وب سایت های این دانشگاه و کسب اطلاعات معتبر و دقیق می باشد.

آیا هزینه های زندگی دانشجویی در لهستان بالاست ؟

لهستان کشوری مقرون به صرفه در قاره اروپا و دارای اقتصادی با شرایط بسیار پایدار می باشد. به همین علت، مهاجرت به لهستان طی سالهای اخیر مورد توجه نه تنها دانشجویان ایرانی، بلکه متقاضیانی از سرتاسر دنیا بوده است. با داشتن شرایط نرمال زندگی، هزینه زندگی دانشجویان بین المللی در لهستان را می توان بین 350 – 550 یورو در ماه عنوان نمود. بدین ترتیب می توانید با توجه به شهر یا منطقه ای که مایل به تحصیل در آن می باشید، بودجه خود را تنظیم کنید.

مهاجرت به لهستان

شهرهای بزرگ تر لهستان مانند کراکوف یا ورشو نیازمند هزینه ای بین بین 500 تا 850 یورو در ماه می باشد. یکی از مهم ترین بخش های هزینه زندگی در لهستان هزینه مرتبط با مسکن و یا خوابگاه می باشد. این بخش می تواند تا 35 درصد هزینه های زندگی ماهانه دانشجویان در لهستان را به خود اختصاص دهد. البته برای بسیاری از دانشجویان بین المللی، هزینه اجاره ملک به طور گروهی مناسب تر از هزینه زندگی در خوابگاه خواهد بود.
اما، مهاجرت به لهستان از طریق تحصیل تنها راه ورود به این کشور نمی باشد. بسیاری از افراد روش های دیگری از قبیل مهاجرت کاری به کشور لهستان را انتخاب می نمایند.

مهاجرت به لهستان از طریق کار

لهستان با توجه به عضویت دراتحادیه اروپا، شرایط کاری مناسبی را برای متقاضیان کار در لهستان ارائه می نماید. همه ساله تعداد زیادی از افراد کشور خود را ترک کرده تا برای کار به کشور لهستان مهاجرت نمایند. دلایل این پدیده کاملاً واضح می باشد : تمایل به داشتن زندگی بهتر، کسب درآمد بیشتر و کشف فرصت های جدید برای خود و خانواده. استاندارد زندگی در لهستان بسیار بالا بوده که البته این نکته برای افراد متقاضی کار بسیار جذاب می باشد. کار در لهستان می تواند درآمد ماهیانه بیش از 800 دلار را برای افراد مختلف در بر داشته باشد. بسیاری از این مشاغل احتیاجی به داشتن صلاحیت های بالا ندارند! شرکت های لهستانی نیز از استخدام و به کار گیری افراد خارجی خوشحال هستند زیرا همیشه موقعیت های شغلی زیادی در لهستان وجود دارند.

مهاجرت به لهستان-مهاجرت به لهستان از طریق کار

از لحظه ورود کشور لهستان به اتحادیه اروپا، لهستانی ها شروع به حرکت به سمت کشورهای غربی اروپا نمودند. این نکته به این واقعیت کمک کرده که هزاران فرصت شغلی در لهستان برای متقاضیان بین المللی به وجود آمده است. مشاغل مورد نیاز در لهستان از افراد حرفه ای واجد شرایط شروع شده و به کارگران ختم می گردد. میزان تقاضاهای ثبت شده برای کار در لهستان بسیار بالا بوده زیرا این کشور شرایط کاری بسیار مطلوب و راحتی را برای متقاضیان بین المللی ارائه می دهد.

چه افرادی در لهستان، بیکار نمی مانند ؟

آیا اکنون به عنوان یک کارگر فیزیکی یا کارمند معمولی در یک شرکت مشغول به کار هستید؟ بدین ترتیب ، می توان مطمئن بوده که در لهستان در موقعیت شغلی مشابهی قادر به کسب حداقل 2 برابر درآمد فعلی تان خواهید بود. مشاغل مورد نیاز لهستان نیز همه ساله طی لیستی بسیار طولانی منتشر می شوند. در لیست شغل های مورد نیاز لهستان مواردی از قبیل خیاط ، نجار، نقاش، تعمیر کار و سازنده لوازم داخلی، مکانیک، جوشکار، اپراتور CNC، لوله کش، نانوا، شیرینی پز و … به چشم می خورند. به عبارتی می توان گفت که این لیست بی پایان می باشد! این بدان معناست که با هر گونه سابقه کاری و توانایی حرفه ای می توانید در لهستان مشغول به کار شوید.

لازم به ذکر است که کشور لهستان به عنوان یکی از اعضای فعال اتحادیه اروپا از قوانین این اتحادیه برای نیروی کار، ساعات کاری و غیره پیروی می نماید. به عبارت دیگر، در صورتی که یک موقعیت شغلی در یکی از کشور های عضو اتحادیه اروپا به وجود بیاید، بایستی در مرحله نخست در همان شهر و سایر شهر های اتحادیه اروپا مورد آگهی قرار بگیرد. در صورت عدم یافتن فردی مناسب، کارفرمایان لهستانی به جذب نیرو های خارجی روی می آورند. اگرچه، با توجه به تعداد زیاد نیروی کار مورد نیاز در کشور لهستان، عده زیادی از متقاضیان مهاجرت به لهستان به طور موفقیت آمیز موقعیت های شغلی متنوعی را از آن خود نموده اند.

مهاجرت به لهستان از طریق ویزای کاری

ویزای کاری لهستان به عنوان مجوز ورود به این کشور برای زندگی و کار تلقی می شود. پس از یافتن شغلی مناسب و ارتباط با کارفرما، متقاضیان کار در لهستان دعوتنامه ای مبنی بر تقاضای کارفرما برای استخدام خود دریافت می نمایند. در این مرحله، اعتبار کارفرما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. با در اختیار داشتن این نامه پیشنهاد شغلی یا Job Offer می توان برای دریافت ویزای کاری لهستان اقدام نمود.

مهاجرت به لهستان

برای این منظور بایستی به سفارت لهستان در تهران مراجعه نموده و علاوه بر تکمیل فرم درخواست ویزای کاری لهستان و پرداخت هزینه های وقت سفارت و بررسی پرونده، کلیه مدارک مد نظر سفارت را نیز ارائه نمود. به منظور کسب اطلاعات دقیق و معتبر از نحوه اخذ وقت سفارت و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به لهستان از طریق ویزای کاری بایستی به وب سایت رسمی سفارت لهستان مراجعه نمایید.
مهاجرت به لهستان از طریق کاری برای افرادی مناسب بوده که قصد و یا شرایط تحصیل در این کشور را ندارند. اما، اگر به عنوان یک متقاضی مهاجرت به لهستان دارای سرمایه ای کافی هستید، می توانید به سراغ سایر روش های مهاجرت به این کشور اروپایی نظیر سرمایه گذاری بروید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت کاری لطفا کلیک نمائید.

مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری برای افرادی مناسب بوده که شرایط تحصیل در این کشور را نداشته و از طرفی با توجه به وجود سرمایه کافی می توانند از این طریق به کارآفرینی و مواردی از این دست در لهستان بپردازند. لهستان یک کشورعضو اتحادیه اروپا و همچنین بخشی از منطقه شینگن می باشد. لهستان طی سال های اخیر به یکی از مکانهای جذاب برای سرمایه گذاری های خارجی تبدیل شده است. تعداد بسیار زیادی از مهندسین، اقتصاد دانان و متخصصان فناوری اطلاعات با دانش خوب زبان انگلیسی در لهستان جای دارند.

همچنین، لهستان دارای بیشترین تعداد کارگر در اتحادیه اروپا بوده که طی قراردادهای موقت اقدام به کار می نمایند. براساس گزارش های بین المللی لهستان از نظر جذابیت سرمایه گذاری در جایگاه هفتم جهان قرار داشته و قوانین این کشور مسیر مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری را تسهیل می نمایند. میانگین سرمایه گذاری در لهستان را می توان معادل 100 هزار یورو در نظر گرفت که البته شرایط مختلفی دراین امر دخیل بوده و سقف معینی نیز برای میزان سرمایه وجود ندارد.
برای افرادی که قصد مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری را دارند معمولا با توجه به نوع فعالیت ویزای نوع C و یا D صادر می شود. پس از گذشت سه الی پنج سال نیز به متقاضیان واجد شرایط اعطای اقامت دائم و شهروندی لهستان خواهد شد.

مهاجرت به لهستان-مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بهترین کشورها برای سرمایه گذاری لطفا کلیک نمائید.

مهاجرت به لهستان از طریق ثبت شرکت

مهاجرت از طریق ثبت شرکت یکی از روش های محبوب برای سرمایه گذاران بین المللی بوده زیرا امکان دسترسی به بازارهای جدیدی را در سطح بین المللی فراهم می نماید. کشور لهستان از سال ۲۰۰۴ به عضویت اتحادیه اروپا درآمده و دارای یکی از بزرگترین بازارهای اروپای مرکزی است. متقاضیان مهاجرت به لهستان در صورت ثبت شرکت قادر به سفر به کشورهای عضو معاهده شینگن بدون هیچ محدودیتی خواهند بود. مواردی نظیر شرکت های با مسئولیت محدود، شرکت های سهامی و همچنین شرکت های مشارکتی در لهستان قابل دستیابی بوده که هر کدام ویژگی های خاص خود را داشته و شرایط بخصوصی را مطالبه می نمایند. اما، به طور کلی روند ثبت شرکت در لهستان برای متقاضیان بین المللی دارای گام های مشخصی می باشد.

انتخاب نوع شرکت، تعیین نام شرکت، تنظیم اساسنامه و انتقال حداقل سرمایه مورد نیاز از جمله مراحلی بوده که منجر به ثبت شرکت و مهاجرت به لهستان از این طریق می گردند. در مرحله بعدی بایستی دقت نمایید که پرداخت مالیات در دریافت اقامت دائم لهستان از طریق ثبت شرکت اهمیت بسیار زیادی دارد. اما، سرمایه گذاری تنها روش رسیدن به اقامت دائم لهستان نمی باشد. بلکه برای افرادی که دارای سرمایه کافی بوده، مهاجرت به لهستان از طریق خرید ملک نیز یکی از روش هایی به شمار رفته که در کانون توجه علاقه مندان مهاجرت به این کشور قرار دارد.

جهت کسب اطلاعات کامل در زمینه ثبت شرکت لهستان، مقاله تنظیم شده در زمینه را مطالعه فرمایید.

مهاجرت به لهستان از طریق خرید ملک

مهاجرت به لهستان از طریق خرید ملک در درجه اول برای افرادی مناسب بوده که ضمن در اختیار داشتن سرمایه مناسب، تجربه ای کافی در امر تجارت علی الخصوص در چشم انداز بین المللی و با پیروی از قوانین کسب و کار لهستان در اختیار ندارند. در صورت مهاجرت به لهستان از روش ثبت شرکت، متقاضیان نیازمند انجام فعالیت های تجاری با بازدهی متناسب با میزان اعلام شده در طرح توجیهی کسب و کار یا Business Plan خود هستند. به همین علت برخی از علاقه مندان به مهاجرت به لهستان از روش ثبت شرکت و یا کارآفرینی می هراسند.
بر اساس قوانین لهستان، اتباع خارجی در این کشور می توانند اقدام به خرید ملک نموده که در نوع خود بهترین سرمایه گذاری در لهستان می باشد. میزان سرمایه لازم برای خرید ملک در لهستان به نسبت شهری که در آن واقع شده متفاوت است. گرانترین املاک مربوط به پایتخت این کشور و شهر ورشو است.

مهاجرت به لهستان-مهاجرت به لهستان از طریق خرید ملک

مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج

هر کسی که با یک شهروند لهستانی ازدواج کرده و ازدواجش در لهستان معتبر باشد می تواند فرایند مهاجرت به لهستان را آغاز کند. در ابتدا، ازدواج با یک شهروند لهستانی و یا فردی دارای اقامت دائم لهستان فقط به شما این امکان را می دهد که ویزای اقامت موقت لهستان را درخواست نمایید که به هر حال امکان کار در لهستان را برای شما فراهم می نماید. برای دریافت ویزای اقامت دائم لهستان، بایستی حداقل 3 سال از ازدواج معتبر شما و حداقل 2 سال از ویزای اقامت موقت تان گذشته باشد. پس از 2 سال زندگی با در اختیار داشتن ویزای اقامت دائم لهستان و همچنین رعایت قوانین آن کشور و عدم تخطی از آن ها، می توانید برای شهروندی لهستان اقدام نمایید. برای شروع این پروسه مهاجرت به لهستان توجه به نکات زیر توسط متقاضیان بین المللی الزامی می باشد:

  • برای اجازه کار در لهستان در مدت اقامت دانم فقط کارت Karta Pobytu مورد نیاز است.
  • بعد از درخواست ویزا برای دریافت کارت Kobia Pobytu بایستی صبر نموده تا مراحل اداری طی گردند زیرا به محض درخواست ویزا این کارت صادر نمی شود.
  • با دریافت ویزا از طریق ازدواج فقط می توانید در لهستان زندگی و کار نمایید. شما مجاز به مسافرت در اتحادیه اروپا به مدت حداکثر 90 روز در مدت 180 روز هستید، اما این ویزا امکان کار در کشورهای دیگر اتحادیه اروپا را برای شما فراهم نمی کند. اگر شریک زندگی شما در نقطه ای دیگر در اتحادیه اروپا شغلی پیدا کرده باشد، می توانید به همراه وی نقل مکان نموده و برای ویزای کشور مقصد درخواست نمایید. تنها در این صورت با رعایت روند ذکر شده اجازه کار در کشور مقصد را خواهید داشت. وجود این قانون به این دلیل است که در صورت تمایل به رفتن به کشوری دیگر از اتحادیه اروپا، به شریک زندگی خود وابسته هستید.
مهاجرت به لهستان

نحوه درخواست و پرداخت

درخواست مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج را بایستی در دفتر مهاجران یا Voivodeship (Urząd Wojewodzki) انجام دهید. بدین منظور بایستی نزدیک ترین دفتر به محل اقامت تان را پیدا نمایید. برای دریافت وقت ملاقات از طریق لینک http://kolejka-wsc.mazowieckie.pl/rezerwacje/ اقدام کرده و در صورت هر گونه مشکل با ایمیل (wniosek@mazowieckie.pl) تماس بگیرید. البته می توانید با مراجعه به سفارت لهستان در تهران از جزئیات این برنامه مهاجرتی آگاه شوید.

در زمان درخواست ، شما باید 340 ZL بپردازید.می توانید این هزینه را به شکل نقدی یا آنلاین بپردازید. توجه داشته باشید که برای پرداخت هزینه وقت سفارت و بررسی مدارک، معمولاً عده قابل توجهی در دفتر امور مهاجرتی لهستان به چشم می خورد. برای رسیدگی به پرداخت هر کدام از متقاضیان نیز معمولاً زمان 30 دقیقه ای در نظر گرفته می شود. پرداخت دوم به مبلغ 50 ZL باید زمانی که کارت Pobytu خود را دریافت نمودید، انجام شود و پرداخت آن نیز می تواند در دفتر امور مهاجران یا از طریق انتقال بانکی انجام شود. مدت زمان کل این روند بطور معمول 6 ماه به طول می انجامد.

پس از این مراحل اجازه ورود به لهستان را دریافت خواهید نمود. اگر ویزای توریستی تان در طی مراحل منقضی شدن است در لهستان مشکلی نخواهید داشت. هنگامی که درخواست خود را برای دریافت ویزا ثبت می کنید، در گذرنامه تان اعلام می گردد که شما در جریان این روند ویزا هستید. اما اگر بخواهید لهستان را ترک کنید ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید زیرا سایر کشورهای اروپایی این تمبر و مهر گذرنامه را تشخیص نخواهند داد. برای درخواست سرعت بخشیدن به روند ویزا دو راه وجود دارد.

مهاجرت به لهستان

اولین درخواست برای تسریع در روند شما یک درخواست رسمی است :
نامه ای بنویسید و توضیح دهید چرا باید روند ویزای خود را تسریع کنید ( برای این امر به دلیل واقعی نیاز دارید )
اسناد مناسب را که اثبات آنچه شما در نامه بیان کرده اید، جمع کنید
به دفتر مهاجران رفته ونوبت بگیرید تا بتوانید مدارک را تحویل دهید
وقتی زمان شما فرا رسید، به افسر ویزا اعلام کرده که قصد درخواست تسریع در روند Pobytu را داشته و سپس مدارک را به او تحویل دهید.
گزینه دوم تماس با افسر مسئول پرونده شما از طریق فرم تماس تحت وب است. شما فقط باید اطلاعات مفصلی درباره پرونده خود ارائه دهید. پس از آن می توانید پاسخ هایی از افسر ویزای لهستان دریافت کنید. شرایط و مدارک لازم برای درخواست ویزای اقامت موقت لهستان براساس ازدواج موارد زیر می باشند.

  • یک گذرنامه معتبر داشته باشید
  • با یک شهروند لهستانی ازدواج کنید
  • ازدواج در لهستان مورد تأیید باشد
  • پر کردن فرم درخواست
  • 4 قطعه عکس 35 45x میلی متر
  • 2 نسخه کپی گذرنامه (کلیه صفحات) به همراه اصل گذرنامه
  • 1 نسخه از شناسه شریک زندگی شما به همراه اصل
  • گواهی ازدواج ( akt malżeństwa به زبان لهستانی) حداکثر 3 ماه قبل از روز درخواست صادر شده است
  • پرداخت وجه ویزا (340 Zl)
  • مدارک بیمه درمانی
  • مدارک درآمد و تمکن مالی
  • دو مورد آخر ( اثبات بیمه درمانی و درآمد ) در سایت mazowieckie.pl ذکر نشده است، اما فرم درخواست از شما در مورد آن سوال می کند، بنابراین بهتر است مدارکی را برای اثبات این امر به همراه داشته و ارائه نمایید.

فرآیند مراجعه حضوری برای اخذ ویزای لهستان از طریق ازدواج

اولین قدم ، ثبت قرار ملاقات در سفارت لهستان می باشد. بعد از اخذ وقت سفارت به شکل آنلاین، بایستی نامه الکترونیکی دریافت کنید که تاریخ، ساعت، شماره لیست و محل ساختمان (طبقه و اتاق) را برای شما تعریف می کند. در صورت عدم تسلط به زبان لهستانی، توصیه می شود همسر لهستانی خود را با خود همراه کنید. افسران ویزای لهستان معمولاً به زبان انگلیسی صحبت نمی کنند ، بنابراین به همراه داشتن شخصی با تسلط به زبان لهستانی بسیار مفید می باشد.

مهاجرت به لهستان-فرآیند مراجعه حضوری برای اخذ ویزای لهستان از طریق ازدواج

همچنین، فرآیند روز موعود برای دریافت مجوز اقامت در لهستان به شرح زیر می باشد.

  •  وقتی وارد دفتر می شوید ، برای قرار ملاقات خود شماره اتاق را جستجو کنید
  • بر روی دیوار اتاق ، برگه هایی وجود داشته که لیست نام افرادی اند که برای آن روز قرار ملاقات دارند.
  • به دنبال نام خود بوده تا مطمئن شوید همه چیز درست است.
  • شما می توانید بیرون از اتاق صبر کرده، گاها شخصی بیرون آمده و نام افراد را صدا می زند.
  • هر زمانی یکی از مأمورین از اتاق بیرون آمد، توجه جدی داشته باشید. آنها ممکن است به طور خاص نام شما را نگفته و درعوض، از شما سوالی مبنی بر زمان وقت ملاقات خود بپرسند.
  • هنگامی که زمان شما فرا رسید، افسر ویزا اسناد را از شما دریافت می کند.
  • از شما اثر انگشت گرفته می شود.
  • گذرنامه شما مهر خواهد شد. این تمبر بسیار مهم است، زیرا بیان می کند که شما مراحل ویزا را طی کرده و به شما این امکان را می دهد که بطور قانونی در لهستان بمانید.
  • پس از اتمام مراحل، افسر ویزا دو مدرک به شما ارائه می کند :
    – سندی که اثبات درخواست ویزا را نشان می دهد.
    – سندی حاوی اطلاعات ورود به سیستم برای بررسی وضعیت برنامه خود در وب سایت.

چند هفته (یا ماه ها) بعد ممکن است با شما تماس گرفته و از شما و همسرتان بخواهند که دوباره برای مصاحبه به سفارت مراجعه نمایید. اگر شما به زبان لهستانی تسلط ندارید، می توانید شخصی را به عنوان مترجم تان با خود به همراه داشته باشید – این مترجم نمی تواند همسر یا از خانواده وی باشد. بنابراین، می توانید یک دوست لهستانی را به همراه خود داشته باشید. آنها با هر دو شما به طور جداگانه مصاحبه نموده و سؤالات یکسانی را مطرح می کنند. این سؤالات می توانند در مورد نحوه ملاقات و آشنایی تان با یکدیگر، مدت با هم بودن تان و غیره باشند. تمام این تلاش ها فقط برای اثبات صداقت عشق شما می باشد – و اینکه شما فقط برای گرفتن ویزا با یکدیگر ازدواج نکرده اید.
تصمیم نهایی پرونده می تواند به صورت تماس یا نامه باشد. بعضی اوقات ممکن است با یک شماره ناشناخته تماس بگیرند. در صورت مثبت بودن نتیجه اقامت لهستان شما، اطلاعاتی را در مورد زمان و محل برای انتخاب کارت Pobytu در اختیار شما قرار می دهند. به یاد داشته باشید که مبلغ 50 ZL راجع به صدور کارت Pobytu بپردازید.

مهاجرت به لهستان از طریق پناهندگی

مطابق کنوانسیون پناهندگان تصویب شده در سال 1951، واژه پناهنده به شخصی اطلاق شده که به دلیل ترس بنیادین از آزار و اذیت به دلایل نژاد، مذهب، ملیت، عقیده سیاسی یا عضویت در گروه اجتماعی خاص و غیره مجبور به عزیمت از کشور خود شده است. پناهندگی در لهستان به عنوان یکی از کشور های امضا کننده این کنوانسیون نیز طی سال های گذشته شاهد روند رو به رشدی بوده است. شخصی که در لهستان به پناهندگی روی آورده از حمایت دولت و سازمان هایی بخصوص برخوردار می گردد. لازم به ذکر است که گروه مشاورین “آریانا اپلای” هیچ گونه توصیه ای مبنی بر به کار گیری روش های غیر قانونی مهاجرت به لهستان نداشته و خدماتی را نیز در این راستا ارائه نمی کند.

توجه به این نکته ضروری است که اصطلاح پناهنده نباید با “مهاجر” اشتباه گرفته شود. در بسیاری از مواقع، عبارت های مهاجرت به لهستان و پناهندگی لهستان معادل یک دیگر قرار داده شده که امری نادرست می باشد. فرد مهاجر درخواست انتقال داوطلبانه به کشور دیگری داشته، در حالی که پناهندگان به دلیل شرایط تهدید کننده زندگی یا نقض حقوق بشر مجبور به ترک کشورهای خود می شوند. بیش از 6 هزار نفر در کشور لهستان از وضعیت پناهندگی یا حمایت فرعی برخوردار بوده که اکثر آنها از کشور روسیه یا کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به لهستان رسیده اند. اقوام عمده چچن ها، اوکراینی ها، تاجیک ها، سوری ها و بلاروسی ها در میان پناهندگان لهستان به چشم می خورند.

مهاجرت به لهستان-مهاجرت به لهستان از طریق پناهندگی

درخواست های پناهندگی لهستان بایستی به گارد مرزی SG) ) ارسال شده و سپس به دفتر اتباع بیگانه منتقل شوند. اگر درخواست در مرز لهستان یا در بازداشت باشد، مرجع مربوطه دریاقت کننده آن یعنی واحد SG مسئول بازرسی مرزی یا بازداشتگاه می باشد. براساس قانون اصلاح حمایت در صورت ارائه درخواست در خاک لهستان از تاریخ 13 نوامبر 2015، این قانون لازم الاجرا است. همچنین، امکان اعلام اراده درخواست پناهندگی از طریق پست برای افراد مسن، افراد معلول، زنان باردار، بیماران و یا زندانی ها وجود دارد.

روند مهاجرت به لهستان از طریق پناهندگی

دفتر اتباع بیگانه لهستان به عنوان متصدی بررسی درخواست های مهاجرت به لهستان از طریق پناهندگی وظیفه بررسی درخواست ها را به عهده دارد، بنابراین SG نمی تواند از پذیرش درخواست ها خودداری کند. رئیس دفتر اتباع بیگانه یک مقام دولتی بوده که از جمله دیگر مسئولیت های وی تصمیم گیری در مورد اعطا و یا حذف وضعیت حمایت، تصمیم گیری در مورد مسئولیت ایالتی طبق مقررات دوبلین و کمک های اجتماعی ارائه شده در روش پناهندگی است. وی همچنین مسئولیت قانونی اقامت بیگانگان در لهستان و صدور ویزا را بر عهده دارد و در مراحل اجازه اقامت لهستان مقام دوم کشور به حساب می آید. لازم به ذکر است که روش های غیر قانونی مهاجرت به لهستان به هیچ عنوان مورد تایید مشاوران “آریانا اپلای” نبوده و این موسسه هیچ خدماتی برای این منظور ارائه نمی کند.

در هنگام درخواست پناهندگی لهستان، فرد پناهجو مجبور بوده تا مدارك مسافرتی خود مانند گذرنامه را به SG تسلیم نماید. اسناد مسافرتی توسط رئیس دفتر اتباع بیگانه نگهداری می شود. به پناه جویان شناسنامه موقت داده شده که به آن ها اجازه اقامت در قلمرو لهستان را اعطا می نماید. این سند در ابتدا به مدت 90 روز، سپس به مدت 6 ماه اعتبار داشته و هر 6 ماه یکبار توسط رئیس دفتر اتباع بیگانه تا پایان مراحل پناهندگی تمدید می شود.

هنگامی که پناهجویان درخاک لهستان حضور داشته و قصد ارائه درخواست پناهندگی به واحد SG در ورشو را دارند ، آن ها بایستی طی چند روز مجددا به آنجا برگردند، خصوصاً هنگامی که نیاز به ارائه توضیحاتی به غیر اززبان روسی یا انگلیسی وجود داشته باشد. علاوه بر این، اغلب وقتی یک وکیل سازمان غیردولتی به نمایندگی از مشتری به فرد پناه جو کمک نماید، آن ها بایستی جلسه‌ای را از چند روز قبل تنظیم نمایند. ستاد فرماندهی مرزبانی لهستان عقیده دارد که طول مدت این فرایند حداکثر 2-3 روز می باشد. این موضوع در چارچوب کنترل داخلی انجام شده و توسط ستاد مرزبانی لهستان کنترل می شود. از 13 نوامبر 2015 این مورد در قانون پناهندگی لهستان نیز منعکس شده است. نهاد SG در لهستان حق داشته که پناهجویان را از غیر ممکن بودن و یا امکان ثبت درخواست پناهندگی لهستان مطلع نموده و یا تاریخ و مکانی مجدد برای درخواست تعیین نماید.

مهاجرت به لهستان-روند مهاجرت به لهستان از طریق پناهندگی

مدت تعیین شده در قانون برای رئیس دفتر اتباع بیگانه به منظور تصمیم گیری در مورد درخواست پناهندگی لهستان 6 ماه می باشد. در صورت پیچیدگی پرونده، این دوره تا 15 ماه قابل افزایش است، اگر تعداد زیادی از متقاضیان پناهندگی به شکل همزمان درخواست خود را ثبت نموده و یا اگر فرد پناهجو نتوانسته درخواست خود را تکمیل یا عدم تعهد در ارائه مدارک و یا شرکت در مصاحبه داشته باشد نیز این زمان قابل افزایش خواهد بود. دفتر اتباع بیگانگان تأکید کرده که هیچ دستورالعمل رسمی درباره آنچه که یک پرونده پیچیده تلقی می شود وجود ندارد و تصمیم گیری در این رابطه بصورت جداگانه گرفته می شود. در سال 2019 میانگین زمان پردازش برای تصمیم گیری در مورد قبولی و یا رد پرونده پناهندگی 152 روز بود.

مطابق قانون، در صورت صدور تصمیم در مدت 6 ماه، مقررات عمومی در مورد عدم فعالیت مقامات اداری اعمال می شود، بنابراین رئیس دفتر اتباع بیگانه باید دلایل تأخیر را کتبا به متقاضی پناهندگی لهستان اطلاع دهد. متقاضی می تواند شکایتی را به مقام دوم نیز در این رابطه ارائه دهد. در عمل، اطلاعات در مورد دلایل تأخیر به روشی کاملاً کلی ارائه شده و شکایت از مقام دوم به سختی اتفاق می افتد. مهمترین پیامد متقاضی عدم دریافت تصمیم درمورد درخواست پناهندگی در مدت 6 ماه، امکان درخواست اجازه کار بر این اساس است.

بررسی اولویت بندی و مصاحبه پناهندگی لهستان

هیچ مبنای قانونی برای اولویت بندی انواع خاصی از پرونده ها وجود ندارد. دفتر اتباع بیگانگان تأیید كرده است كه در عمل موارد متقاضیان آسیب پذیر و بازداشت شدگان در صورت امكان دراولویت قرار دارند. میانگین زمان رسیدگی به پرونده های سوریه کوتاهتر از میانگین عمومی (108 روز) و در موارد اوکراین طولانی تر است (173 روز). مصاحبه های شخصی توسط دفتر اتباغ خارجی لهستان انجام شده و به طور کلی در یک روال عادی اجباری است، مگر اینکه تصمیم در مورد اعطای وضعیت پناهندگی می تواند براساس شواهد قبلاً جمع آوری شده، صادر شود. متقاضی شرایط مناسب برای مصاحبه را نداشته باشد (مثلاً به دلیل مشکلات روحی و روانی).

مهاجرت به لهستان-بررسی اولویت بندی و مصاحبه پناهندگی لهستان

تفسیر اطلاعات و گزارش

تفسیر اطلاعات به ترتیب توسط رئیس دفتر اتباع خارجی (برای دادرسی در مرحله اول) و هیئت پناهندگان لهستان ( برای مراحل تجدید نظر) انجام می شود. مصاحبه باید به زبانی قابل درک برای متقاضی انجام شود. در درخواست پناهندگی لهستان، پناهجو باید زبان مادری خود و همچنین هرگونه دانش مسلط به زبانهای دیگر را اعلام کند. متقاضیان می توانند از مصاحبه كننده و یا مترجم درخواست كنند كه از جنسیت خاصی برخوردار باشد. اگر متقاضی از این واقعیت ضبط و گزارش مطلع شده باشد، ضبط صدا یا فیلم براساس قوانین ملی امكان پذیر است. اما این روش در عمل اجرا نشده زیرا هیچ وسیله فنی برای آن وجود ندارد.
در قانون آمده كه نسخه ای از گزارش مصاحبه باید پس از مصاحبه شخصی به متقاضی تحویل داده شود. در بعضی موارد متقاضیان آنها را نگه نداشته، اما می توانند در هر مرحله از دادخواست از آنها نسخه خواسته شود. این گزارش به زبان لهستانی تهیه شده و شامل کلیه سوالات پرسیده شده و پاسخ های دریافت شده است. اگرچه در پایان مصاحبه گزارش به زبانی قابل فهم برای متقاضی خوانده شده و قبل از امضای آن، مصاحبه شوندگان می توانند اصلاحاتی را انجام دهند.

درخواست تجدیدنظر در هیئت پناهندگان لهستان

تصمیمات رئیس دفتراتباع خارجی به روال عادی می تواند ظرف 14 روز در هیئت پناهندگان رسیدگی شود. این تصمیم (بدون توجیه) و همچنین راهنمایی در مورد نحوه درخواست تجدید نظر به زبانی ترجمه شده که متقاضی پناهندگی قبلاً آن را قابل فهم اعلام کرده است. متقاضی پناهندگی لهستان می تواند درخواست تجدید نظر را به زبان خود ارائه دهد.
هیئت پناهندگان می تواند تصمیم اولیه را لغو یا تأیید کند. برای 1610 نفر در سال 2019 تصمیم به تجدید نظر گرفته شد. در آن سال، هیئت پناهندگان لهستان فقط به 4 نفر و 7 نفر از حمایت های فرعی به پناهندگان، اجازه پناهندگی داده است.
پس از نهایی شدن تصمیم منفی در مورد پناهندگی، مرجع مربوطه به گارد مرزی اطلاع داده و مراحل بازگشت می تواند آغاز شود.
در صورت پذیرفته شدن پرونده پناهندگی، پناهندگان حق داشته که محل زندگی خود را انتخاب کرده و آزادانه در سراسر کشور تردد کنند. اکثریت آنها در ورشو و مناطق هم جوار یا شهرها و شهرهایی مانند لوبلین، بیاستیستوک، Łomża و Łuków زندگی می کنند.
پناهندگان در لهستان چه حقوقی دارند؟ آیا اجازه کار دارند؟

مهاجرت به لهستان-درخواست تجدیدنظر در هیئت پناهندگان لهستان

اتباع خارجی که پناهندگی در لهستان به آنها اعطا شده دارای حق امتیاز مشابه شهروندان لهستانی هستند، مگر اینکه بخواهند حق رأی بگیرند. پناهجویان برای اشتغال در لهستان ملزم به اخذ مجوز کار نیستند، همین قوانین در مورد بیگانگان که به آنها کمک های بشردوستانه یا اجازه اقامت داده شده، اعمال می شود.
کارفرما می تواند به شرط داشتن کارت شناسایی موقت و گواهی صادر شده توسط رئیس دفتراتباع خارجی (می توانید در صورتی که حداقل در مدت شش ماه منتظر تصمیم در مورد وضعیت خود باشند توسط پناهجو بدست آورید) شخصی را با درخواست پناهندگی در انتظار استخدام نماید. این سند به پناهجویان اجازه می دهد تا در لهستان شغل اتخاذ نمایند.
گروه مشاورین “آریانا اپلای” هیچ گونه توصیه ای در قبال روش های غیر قانونی مهاجرت به لهستان نداشته و به هیچ وجه خدماتی در رابطه با این روش ها ارائه نمی کند. توصیه مشاوران ما مهاجرت به لهستان از طریق سایر روش های قانونی و در خور شان متقاضیان عزیز می باشد.

مزایا و معایب مهاجرت به لهستان

مهاجرت به لهستان به مانند هر کدام از کشورهای اروپایی دارای مزایا و معایبی می باشد. به طور کلی، نمی توان بیان نمود که مهاجرت به کشور های اروپایی سرتاسر مزیت می باشد، بلکه هر کدام از روند های مهاجرتی دارای مزایا و معایب متعددی می باشند. اطلاع از مزایا و معایب مهاجرت به کشور لهستان می تواند تا حد بسیار زیادی به اتخاذ تصمیم واقع بینانه توسط متقاضیان ورود به این کشور کمک نماید.
از جمله مزایای مهاجرت به لهستان، می توان به بازار کار مناسب این کشور اشاره نمود. اکثر مهاجران به لهستان پس از ورود به خاک این کشور با بازار کار مطلوبی در زمینه های مختلف نظیر IT و یا رشته های مدیریتی مواجه می شوند. مواردی همچون دانش زبان انگلیسی و وجود سوابق کاری و یا مدارک مختلف دال بر توانایی های فردی شخص متقاضی در یافتن شغل مناسب تاثیر گذار می باشند. اما، می توان به جرات بیان نمود که یافتن شغل مناسب پس از مهاجرت به لهستان امر دشواری تلقی نمی گردد.
در مقایسه با سایر کشور های اروپایی، لهستان از دیدگاه هزینه های مسکن و زندگی بسیار مقرون به صرفه می باشد. اجاره ملک حتی در شهر ورشو به عنوان پایتخت لهستان نیز نیازمند پرداخت هزینه هایی به مراتب پایین تر از بسیاری دیگر از شهر های اروپایی می باشد. در کنار هزینه مناسب مسکن، فعالیت های تفریحی و ورزشی زیادی نیز در لهستان به مناسبت های مختلف برگزار گردیده که خبر از جامعه ای پویا و با فرهنگ غنی می دهد. در کنار مزایای دیگر مانند سامانه های حمل و نقل فراگیر حتی در دور افتاده ترین نقاط لهستان، می توان به هزینه های درمانی پایین در کنار خدمات با کیفیت نیز اشاره نمود. به همین علت، مهاجرت به لهستان به عنوان یکی از گزینه های بسیار منطقی برای عده زیادی از افراد تلقی می شود.

مهاجرت به لهستان- مزایا و معایب مهاجرت به لهستان

اما از سوی دیگر، مهاجرت به لهستان به مانند سایر کشور های اروپایی خالی از عیب نمی باشد. از جمله مهم ترین چالش های پیش روی افرادی که قصد مهاجرت به لهستان را داشته، تعامل به زبان لهستانی با شهروندان این کشور می باشد. همانطور که در بالا بدان اشاره شد، هزینه مسکن در بسیاری از شهر های لهستان بسیار مقرون به صرفه می باشد. اما، یکی از نکاتی که برای برخی از مهاجران به لهستان عجیب به نظر می رسد اندازه کوچک بسیاری از آپارتمان های موجود در شهر های این کشور می باشد. افراد لهستانی آپارتمان هایی را انتخاب کرده که متناسب با تعداد نفرات و فضای مورد نیاز آن ها باشد. بنابراین، تعجبی ندارد که بسیاری از منازل قابل اجاره دارای ابعاد کوچکی باشند.
یکی دیگر از مواردی که در گروه معایب مهاجرت به لهستان دسته بندی شده، مراحل اداری یا بوروکراسی حاکم در این کشور می باشد. نمونه ای از بوروکراسی حاکم بر بخش های مختلف این کشور را در قسمت پناهندگی در لهستان مورد بررسی قرار دادیم. البته برای لهستانی ها و حتی ایرانی ها، وجود مراحل مختلف و نامه نگاری های مفصل اداری امری کاملا طبیعی به نظر برسد. اما، از لحاظ بین المللی بوروکراسی موجود در کشور لهستان اتفاق جالبی به حساب نمی آید.

نتیجه گیری

مهاجرت به لهستان به عنوان یکی از کشورهای برجسته اروپای مرکزی طی سال های گذشته به یکی از اهداف اصلی مهاجران علی الخصوص مهاجران ایرانی بدل شده است. شرایط مناسب زندگی و تحصیل در کنار هزینه های بسیار خوب لهستان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی سبب شده تا این کشور جزو گزینه های اصلی روی میز مهاجرانی باشد که قصد دریافت اقامت اروپا را دارند. روش های متعددی نیز برای مهاجرت به لهستان وجود داشته که در میان آنها می توان به سرمایه گذاری، مهاجرت کاری، مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج و یا تحصیل در لهستان اشاره نمود. البته روش های غیر قانونی نظیر پناهندگی در لهستان نیز وجود داشته که تیم مشاوران “آریانا اپلای” به هیچ وجه این روش ها را توصیه نکرده و خدماتی در راستای این روش ها نیز ارائه نمی کند. طبیعی است که با در اختیار داشتن اطلاعات واقعی و قابل اطمینان می توان تصمیمی منطقی در راستای مهاجرت به لهستان اتخاذ نمود. به همین علت، مطالعه مطلب فوق به افرادی که قصد مهاجرت به کشور لهستان دارند توصیه می گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا