ثبت شرکت در چک

خانه » سرمایه گذاری » ثبت شرکت در چک
ثبت شرکت در چک

شرایط ثبت شرکت در چک

Company registration conditions in the check

ایجاد کسب و کار در کشوری اروپایی برای بسیاری، رویایی دست نیافتنی می باشد در حالی که این موضوع ممکن است بسیار راحت تر از آن باشد که فکر می کنید.

ثبت شرکت در چک می تواند به عنوان پلی برای ورود شما به کشورهای اروپایی و داشتن یک زندگی خوب باشد. برای اینکه در این زمینه اقدام کنید طبیعتا باید با شرایط و مقررات ثبت شرکت در چک به صورت کامل آگاه باشید تا بتوانید به نتیجه مورد نظر برسید.

شرایط ثبت شرکت در چک

آیا اتباع سایر کشورها می توانند در کشور چک شرکت ثبت کنند؟ برای این کار چه شرایطی باید داشته باشند؟ چه کارهایی را باید انجام دهند؟ و… که پیشنهاد می شود برای رسیدن به جواب سوالات فوق و اطلاع دقیق در این مورد تا پایان با ما همراه باشید.

عموما برای ایجاد کسب و کاری جدید در هر کشوری باید دارای شروط قانونی آن کشور بود که این قاعده در مورد ثبت شرکت در جمهوری چک نیز صادق می باشد.

طبق مقررات کشور چک برای اینکه اتباع کشورهای خارجی در این کشور بتوانند درخواست ثبت شرکت بدهند باید دارای شرایط و مدارک ذیل باشند:

  • حداقل سن ۱۸ سال
  • داشتن سابقه در زمینه تجاری
  • ارائه مجوز تجارت
  • تعیین نام تجاری شرکت و محل آن
  • ارائه برنامه تجاری (بیزینس پلن)
  • واریز سرمایه به بانک در کشور چک
  • ارائه مدارک تحصیلی و حرفه ای مرتبط
  • ارائه گواهی سوء پیشینه متقاضیان
  • داشتن گواهی پزشکی مبنی بر سلامت کامل
  • ارائه اساسنامه شرکت و…

البته قبل از ورود به این کشور، شما باید بیزینس پلن خود را به سفارت تحویل دهید و در صورت موافقت اتاق بازرگانی کشور چک می توانید برای ثبت شرکت وارد این کشور شوید.

شرایط اقتصادی کشور چک

با توجه به آمار های منتشر شده از طرف نهاد های بین المللی جمهوری چک یکی از اقتصاد های پایدار اروپایی می باشد. افزایش سرمایه گذاری ها در این کشور، وضعیت جغرافیایی مناسب در کنار داشتن منابع طبیعی و معدنی باعث شده است صادرات این کشور رشد چشم گیری داشته باشد. از بخش های مهم و پربازده اقتصادی در کشور چک می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. صنعت خودرو
  2. کشاورزی
  3. دام پروری و لبنیات
  4. ماشین آلات
  5. صنایع معدنی مانند فولاد و سنگ آهن
  6. مواد شیمیایی و دارویی
  7. صنایع دارویی
  8. صنایع پارچه، شیشه و سرامیک
  9. بخش گردشگری و…

تولید ناخالص در این کشور بیش از ۱٫۳ میلیارد دلار در سال و میزان تورم در این کشور حدود ۶ درصد می باشد.
میزان حقوق و دستمزد نیروی کار در این کشور یکی ازکمترین نرخ ها در بین کشورهای اروپایی است که این امر باعث جذب سرمایه گذاران خارجی به این کشور و درنتیجه رونق بیش از پیش اقتصاد این کشور گردیده است.

شرایط اقتصادی کشور چک

وضعیت جغرافیایی این کشور باعث شده تا بازار بسیار مناسبی برای صادرات به سایر کشورهای اروپایی داشته باشد و به همین دلیل در چند سال اخیر شاهد رشد اقتصاد این کشور بوده ایم.

هزینه های ثبت شرکت چک

ثبت شرکت در چک مستلزم پرداخت هزینه های اداری و ثبتی می باشد. همچنین با توجه به نوع شرکتی که قصد ایجاد آن را دارید باید حداقل سرمایه ای نیز داشته باشید و برای ادامه فرآیند، آن را باید به حساب خود در بانک های کشور چک واریز نمایید. انواع شرکت هایی که می توان در کشور چک اقدام به ثبت آن ها نمود عبارتند از:

  • شرکت سهامی عام
  • شرکت با مسئولیت محدود
  • مشارکت عمومی
  • شعبه

در اینجا به توضیح هزینه های ثبت شرکت در این کشور می پردازیم:

شرکت های سهامی عام و مسئولیت محدود از بهترین گزینه ها برای ایجاد کسب و کار جدید در جمهوری چک می باشند. حداقل سرمایه مورد نیازبرای ثبت شرکت سهامی عام ۸۰ هزار یورو و جهت ایجاد به ۲ نفرسهام دار نیازمند می باشید.

هزینه های ثبت شرکت چک

برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود می توان با کمتر از ۱ یورو نیز به عنوان سهام دار فعالیت کرد یعنی حداقل سرمایه مورد نیاز برای این دسته از شرکت ها کمتر از ۱ یورو است.

علاوه بر حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت هر یک از شرکت ها، برای فرآیند اداری و دریافت مجوز های مختلف نیز باید هزینه هایی را پرداخت نمایید. در صورتی که توسط وکیل در کشور چک اقدام به ثبت شرکت نموده اید هزینه های نماینده یا وکیل نیز باید به صورت جداگانه پرداخت شود. هزینه های مذکور بدین شرح می باشد:

عنوان مبلغ ( یورو)
ثبت نام مستقیم غیر عملیاتی ۱۰۸
ثبت شرکت ۸۰
ثبت نام دادگاه ۲۴۰
صدور مجوز تجارت ۱۶۰

 

برای ثبت یک شرکت در جمهوری چک حداقل هزینه های ثبتی و اداری بین ۴۴۰ تا ۵۵۰ یورو می باشد. البته برای ثبت شرکت های صنعتی هزینه های بیشتری می بایست پرداخت شود یعنی برای ایجاد این دسته از شرکت ها باید بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ یورو هزینه برای این فرآیند پرداخت کرد.

اگر تصمیم دارید درباره شرایط کار در چک بیشتر بدانید این مقاله را مطالعه نمایید: کار در چک

مراحل و راه های ثبت شرکت در چک

طبیعتا برای ثبت شرکت در جمهوری چک باید مراحل مشخصی را به صورت قانونی طی نمایید که برای این مورد باید دقیق از این فرآیند آگاه بود. در ادامه به این موضوع می پردازیم:

اگر از ایران بخواهید اقدام به ثبت شرکت در کشور چک کنید باید اسناد و مدارک مورد نیاز را ترجمه کرده و به همراه بیزینس پلن پیشنهادی تحویل سفارت این کشور دهید. در صورت موافقت با طرح پیشنهادی باید سرمایه مورد نیاز را به حساب خود در کشور چک منتقل نمایید و برای ایجاد کسب و کار خود وارد این کشور شوید.

البته به شما پیشنهاد می کنیم ابتدا به صورت توریستی وارد این کشور شوید و شرایط اقتصادی و کاری این کشور را از نزدیک بررسی نمایید تا با اطمینان خاطر در این زمینه بتوانید اقدام کنید.

مراحل و راه های ثبت شرکت در چک

بعد از این که شرکت مورد نظر را ثبت کردید باید مجوز تجاری خود را از دادگاه دریافت کنید البته یکی از شرایط دریافت این مجوز اخذ اقامت کشور چک می باشد پس قبل از دریافت این مجوز باید اقدام به دریافت اقامت خود نمایید.

دیگر مراحل ثبت شرکت در جمهوری چک عبارتند از:

  1. رجوع به اداره مالیات
  2. استخدام کارمند
  3. بیمه کارکنان
  4. انتخاب نام مناسب
  5. تعیین نشانی شرکت
  6. تعیین میزان سهام شرکا در صورت سهامی بودن
  7. تعیین مدیر عامل و…

مدارک لازم برای ثبت شرکت در چک

معمولا برای اینکه در هر کشوری اقدام به ایجاد فعالیتی جدید نمایید، مدارک خود را که اثبات کننده وضعیت دارایی و سوابق کاری و علمی شما است باید ارائه دهید تا در مورد تقاضای شما تصمیم گیری شود و هرچه مدارک و مستندات شما بیشتر و معتبر تر باشد احتمال به نتیجه رسیدن شما افزایش می یابد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت در چک

در ادامه به بیان مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت در کشورچک می پردازیم:

  1. مدارک هویتی شامل گذرنامه و شناسنامه و…
  2. مدارک تحصیلی
  3. مدارک اثبات کننده سابقه کاری
  4. ارائه مجوز تجارت
  5. تحویل اساسنامه شرکت
  6. نمونه امضای کارکنان و مدیران
  7. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه

قوانین ثبت شرکت در چک

جمهوری چک برای جذب سرمایه گذاران خارجی مقررات نسبتا مطلوبی وضع نموده است تا متقاضیان با کمترین مشکل نسبت به ایجاد کسب و کار خود دراین کشور اقدام کنند.

در این باره می توان به مدت زمان نسبتا کوتاه (۶ماهه) و ساده فرآیند ثبت شرکت در جمهوری چک اشاره کرد. همچنین بر اساس قوانین کشور چک اشخاص از هر تابعیتی می توانند برای ایجاد کسب و کار در این کشور اقدام کنند و از نظر تابعیت افراد محدودیتی در وجود ندارد.

قوانین ثبت شرکت در چک

طبق مقررات مذکور شرکت ثبت شده دارای حقوق و تعهدات اشخاص حقوقی می باشد و می تواند به عنوان یک نهاد قانونی به فعالیت های تجاری بپردازد.

نکته دیگر این که در این روش ابتدا یک اقامت موقت ۳ ماهه به متقاضی و همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال او اعطا می شود که بعد از این مدت می توان درخواست اقامت ۱ ساله را نمود و در صورت داشتن شرایطی مانند مرتکب نشدن جرم در این کشور، پرداخت مالیات، حق بیمه و حقوق اجتماعی، یادگیری زبان کشور چک و بعد از گذشت ۳ سال برای اقامت دائم و بعد از ۵ سال می توان برای شهروندی این کشور اقدام کرد.

برای آشنایی با نحوه زندگی در کشور چک مطالعه این مقاله را از دست ندهید: زندگی در چک

مزایا و معایب ثبت شرکت در چک

با توجه به شرایط و ضوابط جمهوری چک می توان مزیت های ثبت شرکت در این کشور را بسیار دانست زیرا علاوه بر منافع اقتصادی برای متقاضی، باعث کسب اقامت و بهره مندی از زندگی در کشوری اروپایی می شود. در کنار این مزیت ها طبیعتا معایب و مشکلاتی نیز وجود دارند که در اینجا به بیان هر دو دسته می پردازیم :

مزایای ثبت شرکت در چک

از مزایا و امتیازات ثبت شرکت در جمهوری چک می توان به دسترسی آسان به بازار کشورهای اتحادیه اروپا، استفاده از امکانات پیشرفته و به روز، مالکیت صد در صد شرکت و استفاده از برند تجاری اروپایی نام برد که موارد مذکور فقط بخش کوچکی از این مزایا می باشد که در ادامه به صورت موردی به آن ها اشاره خواهیم کرد :

  1. دریافت اقامت کشوری اروپایی
  2. امکان تردد آسان بین کشورهای اروپایی
  3. امکان تحصیل فرزندان در مراکز علمی معتبر
  4. امکان افتتاح حساب برای شرکت
  5. نداشتن محدویت های انتقال پول
  6. امکان دریافت راحت ویزای اکثر کشورهای جهان
  7. استفاده از قوانین و مقررات تجارتی و گمرکی اتحادیه اروپا
  8. هزینه های نسبتا پایین اداره شرکت
  9. هزینه های مناسب نیروی کار

مزایای ثبت شرکت در چک

معایب ثبت شرکت در چک

در کنار مزایای بسیار، می توان به مواردی نیز اشاره کرد که باعث ایجاد مشکل و سخت شدن فرآیند می شود اما این امور در مقایسه با امتیازات این روش بسیار کم می باشد. در ادامه به بررسی این معایب می پردازیم:

  • یاد گیری زبان کشور چک
  • مالیات های نسبتا بالا
  • سخت گیری درباره بیمه کارکنان و امور مالیاتی

معایب ثبت شرکت در چک

نتیجه گیری

اگر شرایط ایجاد یک کسب و کار جدید را دارید و می خواهید این کار را در کشوری اروپایی انجام دهید، ثبت شرکت در چک می تواند گزینه ی بسیار مناسبی برای شما باشد زیرا در کنار فعالیت تجاری و کسب درآمد می توانید اقامت کشوری اروپایی را دریافت کنید و زندگی آرام و راحتی برای خود بسازید، نظر شما در این باره چیست؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا