Search
Close this search box.

دانشگاه آکسفورد

خانه » بورسیه تحصیلی » دانشگاه آکسفورد
دانشگاه آکسفورد

در این مقاله سعی داریم به معرفی دانشگاه آکسفورد واقع در انگلستان بپردازیم.

معرفی دانشگاه آکسفورد

Introducing Oxford University

دانشگاه آکسفورد که از آن به عنوان قدیمی ترین دانشگاه انگلیسی زبان دنیا نام برده می شود، در شهر آکسفورد در منطقه آکسفورد شایر انگلستان واقع شده است. قدمت این دانشگاه به حدی است که تاریخ دقیقی از آغاز فرآیند آموزش و پرورش در دانشگاه آکسفورد در دست نبوده و بر اساس قدیمی ترین شواهد و مدارک به دست آمده از سال های دور، وجود و اجرای پروسه آموزش از سال ۱۹۰۶ در دانشگاه آکسفورد تایید شده است. بنا بر دلایل ذکر شده در بین دانشگاه های جهان، دانشگاه آکسفورد به عنوان قدیمی ترین دانشگاه در بین کشور های انگلیسی زبان و دومین دانشگاه با قدمت دنیا پس از دانشگاه بولونیا ایتالیا به شمار می رود. اما دانشگاه آکسفورد به سرعت پله های ترقی را یکی پس از دیگری در نوردید و امروزه به عنوان معتبرترین دانشگاه بریتانیای کبیر و در سال های اخیر همواره جزو ۵ دانشگاه برتر جهان شناخته می شود.

دانشگاه آکسفورد-معرفی دانشگاه آکسفورد

اما دلیل این امر چه بود؟ از دلایل رشد دانشگاه آکسفورد می توان به ممنوع شدن تحصیل دانشجویان انگلیسی زبان در دانشگاه پاریس توسط هنری دوم پادشاه آن زمان انگلستان اشاره کرد. علاوه بر این، از دیگر موضوعاتی که از آن به عنوان علت رشد و ترقی دانشگاه آکسفورد نام برده می شود، بروز اختلافی در میان دانشجویان و مسئولان دانشگاه آکسفورد در سال ۱۲۰۹ میلادی بوده که منجر به تاسیس دانشگاهی در شهر کمبریج و به همین نام توسط تعدادی از کارکنان سابق دانشگاه آکسفورد می گردد. این دانشگاه که امروزه با نام دانشگاه کمبریج شناخته می شود نیز در رقابت با دانشگاه آکسفورد به سرعت پله های ترقی را طی نموده و امروزه دومین دانشگاه معتبر بریتانیا محسوب می گردد. این دانشگاه خصوصیات و شاخصه های منحصر به فرد خود را داشته که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. پس تا پایان با ما همراه باشید.

ویژگی های دانشگاه آکسفورد 

دانشگاه آکسفورد در حال حاضر دارای ۳۹ دانشکده بوده که از نظر مسائل مالی هر کدام مستقل و خودگردان هستند. همچنین ۶ تالار خصوصی دائمی در دانشگاه آکسفورد وجود داشته که نقشی مشابه دانشکده ها داشته و توسط فرقه های خاص دین مسیحیت ایجاد شده اند اما در مقیاس کوچک تر فعالیت می کنند. در نهایت همه این ها تحت سیستم مرکزی این دانشگاه بوده و کالج ها و دانشگاه ها، محیط های دانشگاهی نزدیکی هستند که دانشجویان، محققان و اساتید از رشته ها، فرهنگ ها و کشور های مختلف را دور هم جمع می کنند. این موضوع که همان تنوع نژادی و استعدادیابی است موجب شده این دانشگاه از منظر تحقیقاتی در بسیاری از زمینه ها به یک رهبر در سطح بین المللی تبدیل شده و این ویژگی همواره تقویت گردد. این دانشگاه و دانشکده هایش به منظور سازماندهی و پرهیز از موازی کاری در امور تدریس و تحقیق با هم همکاری نموده و اغلب کارمندان این دانشگاه همزمان دارای یک مسئولیت در دانشکده های مختلف نیز می باشند.

دانشگاه آکسفورد - ویژگی های دانشگاه آکسفورد 

در حال حاضر حدود ۲۵۰۰۰ دانشجو در دانشگاه آکسفورد مشغول به تحصیل هستند که قریب به نصف آن ها در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند. تقریبا ۴۰ درصد از دانشجویان دانشگاه آکسفورد را دانشجویان بین المللی تشکیل داده اند که بیانگر شرایط مناسب این دانشگاه برای جذب دانشجویان نخبه دیگر کشورها می باشد. در نتیجه نزدیک به ۲۵ درصد ساکنین شهر آکسفورد را دانشجویان تشکیل می دهند که موجب شده این شهر جوانترین جمعیت را در میان شهرهای بریتانیای کبیر داشته باشد.

این دانشگاه دارای ۴ بخش دانشگاهی کلی شامل علوم انسانی، علوم ریاضی- فیزیک و زندگی، علوم پزشکی و علوم اجتماعی بوده که بزرگترین سیستم کتابخانه ای در انگلستان را در خود جای داده اند. آکسفورد دارای یک شبکه فارغ التحصیلان با بیش از ۲۵۰،۰۰۰ نفر، از جمله بیش از ۱۲۰ مدال آور المپیک، ۲۶ برنده جایزه نوبل، هفت برنده جایزه شعر، و بیش از ۳۰ رهبر مدرن جهان (از جمله بیل کلینتون، آنگ سان سوچی، ایندیرا قندی و ۲۶ نخست وزیر انگلیس) می باشد.

برای دریافت اطلاعات درباره ویزای تحصیلی انگلستان لطفا کلیک نمایید.

جایگاه علمی دانشگاه آکسفورد 

جایگاه علمی دانشگاه آکسفورد یکی از نکات مهمی است که توسط متقاضیان تحصیل در انگلستان در این دانشگاه مد نظر قرار می گیرد. به طور کلی یکی از مواردی که بیان گر ارزش و جایگاه علمی یک دانشگاه بوده، رتبه آن در میان دیگر دانشگاه های جهان می باشد. عموما دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه های خوب دنیا را داشته، در مورد جایگاه علمی دانشگاه مورد نظر تحقیق نموده و تلاششان بر این است که بهترین گزینه را با توجه به شرایط خود برگزینند. برای این موضوع مراکز و سایت های مختلفی بر اساس پارامتر های مد نظر خود هر ساله لیست برترین دانشگاه های جهان را منتشر نموده تا ارزیابی و مقایسه برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی آسان تر گردد. از جمله پارامترهای موثر بر رده بندی برترین دانشگاه های جهان می توان آمارهای تجربی، کیفیت اساتید، تعداد بورسیه های در نظر گرفته شده، تعداد دانشجویان دانشگاه، میزان تحقیقات علمی و مقالات منتشر شده معتبر، امکانات آموزشی و تحقیقاتی، را نام برد.

دانشگاه آکسفورد-جایگاه علمی دانشگاه آکسفورد 

همواره در رده بندی برترین دانشگاه های دنیا که توسط سایت های مراکز معتبری همچون QS، TIMES،Webometric، US News و Shanghai منتشر می شود، کشور انگلستان در کنار آمریکا بیشترین تعداد دانشگاه های برتر را به خود اختصاص می دهد. جایگاه علمی دانشگاه آکسفورد نیز در این رده بندی ها مهر تاییدی است بر کیفیت، اعتبار و تجهیزات و امکانات آموزشی این دانشگاه که موجب شده هر شخصی آرزوی تحصیل در آن را داشته باشد. بر اساس آخرین لیست منتشر شده توسط موسسه رتبه بندی جهانی QS،  دانشگاه آکسفورد رتبه اول در انگلستان و رتبه پنجم در بین دانشگاه های جهان این لیست را به خود اختصاص داده است. در اینجا باید یادآوری نمود که رتبه بندی جهانی QS، هر ساله بر اساس ۶ شاخصه منحصر به فرد شامل شهرت علمی دانشگاه، ارزیابی تعداد دانشجو نسبت به اعضا هیئت علمی، میزان و سطح ارجاع به مقاله های منتشر شده از سوی دانشگاه مربوطه، اعتبار اعضای هیئت علمی و میزان جذب اساتید و دانشجویان بین المللی انجام می پذیرد. در ادامه جایگاه علمی دانشگاه آکسفورد در موسسات مختلف ارزیاب دانشگاه های جهان قابل مشاهده می باشد.

موسسه ارزیابQSShanghaiWebometricsUS NewsTIMES
رتبه جهانی دانشگاه آکسفورد۵۹۷۵۱
رتبه دانشگاه آکسفورد در بریتانیا۱۲۱۱۱

شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه آکسفورد 

شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه آکسفورد تقریبا مشابه دیگر دانشگاه های برتر انگلستان بوده و متقاضیان تحصیل در این دانشگاه بایستی از سوابق علمی بسیار خوبی بهره مند باشند. اما به هر حال آگاهی داشتن از شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه آکسفورد برای متقاضیان تحصیل در انگلستان در این دانشگاه بی نظیر و همچنین برنامه های تحصیلی مختلف آن دارای اهمیت است. چنان چه فردی متقاضی اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه آکسفورد باشد در گام نخست بایستی شرایط، پیش نیاز ها و مدارک لازم را بر اساس مقطع تحصیلی و رشته مورد نظر فراهم نماید. علاوه بر این پروسه اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی انگلستان که از الزامات حضور در این کشور بوده برای یک دانشجوی بین المللی تفاوت های بنیادی با دانشجویان حوزه بریتانیا خواهد داشت.

دانشگاه آکسفورد-شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه آکسفورد 

در دانشگاه آکسفورد امکان تحصیل به زبان انگلیسی برای دانشجویان بین المللی در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فراهم بوده و همچنین این افراد امکان گذراندن دوره هایی مانند آماده سازی برای آزمون های معتبر زبان انگلیسی، دوره های آموزش مهارت، دوره های تابستانه و … را خواهند داشت. واضح است که هر کدام از این دوره ها در این دانشگاه دارای شرایط و ضوابط مختص به خود بوده و متقاضی بایستی در جهت هدف خود گام بردارد. نکته ای که متقاضیان بایستی به آن توجه ویژه داشته باشند این که معمولا ویزای تحصیلی انگلستان به منظور بهره مندی از دوره های کوتاه مدت (کمتر از ۱ سال) برای شهروندان ایرانی به سادگی اعطا نمی گردد. همچنین عموما مطلوب اساتید آکسفورد این است که برترین دانشجویان را برای دوره های تحصیلی خود برگزینند در نتیجه به جز در رشته های علوم پزشکی هیچ سهمیه و اولویتی برای متقاضیان قائل نیستند. در نتیجه هر فردی امکان رقابت آزاد و برابر به منظور اخذ پذیرش تحصیلی این دانشگاه خواهد داشت.

شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه آکسفورد به صورت ذیل خواهد بود :

زمان پذیرش دانشگاه آکسفورد 

زمان پذیرش دانشگاه آکسفورد برای دانشجویان بین المللی مانند دانشجویان کشور ایالات متحده آمریکا تا ۱۵ اکتبر بوده و اگر فردی تمایل به تحصیل در دانشگاه آکسفورد داشته، بایستی از حدود ۱ سال پیش به منظور اقدام و ورود به این دانشگاه درخواست خود را ارائه نماید. در اولین گام باید فرم پذیرش آنلاین را تکمیل نموده و سپس مراحل بعدی را انجام دهد. سیستم پذیرش دانشگاه آکسفورد از ابتدای ماه سپتامبر میلادی در دسترس بوده و در تاریخ ۱۵ اکتبر مهلت آن به پایان رسیده و بسته خواهد شد. موضوع زمان بندی به ویژه برای دانشجویان بین المللی دانشگاه آکسفورد اهمیتی دو چندان پیدا کرده چرا که این افراد با توجه به مدت زمان صدور ویزای خود بایستی برنامه ریزی صحیحی داشته باشند. موارد متعددی بوده که متقاضی تحصیل در دانشگاه آکسفورد با وجود اخذ پذیرش به علت عدم صدور ویزا از تحصیل در این دانشگاه معتبر جهان باز مانده است. همچنین قوانین و مقررات آموزشی و مهاجرتی هر ساله مورد بازنگری قرار گرفته و به روز می شوند. در نتیجه توصیه می شود متقاضیان تحصیل در دانشگاه آکسفورد یا دیگر دانشگاه های انگلستان نسبت به آخرین قوانین موجود اطلاعات لازم را کسب نمایند.

دانشگاه آکسفورد-زمان پذیرش دانشگاه آکسفورد 

برای دریافت اطلاعات درباره مهاجرت به انگلستان لطفا کلیک نمایید.

آزمون های ورودی دانشگاه آکسفورد 

آزمون های ورودی این دانشگاه یکی از اصلی ترین و مهم ترین قسمت های ارزیابی متقاضیان تحصیل در این دانشگاه بوده که متقاضی بایستی حتما تا قبل از تاریخ اعلام شده (معمولا همان ۱۵ اکتبر) ثبت نام خود را تکمیل نموده تا امکان شرکت و حضور در آزمون های ورودی این دانشگاه برای وی مهیا گردد. این موضوع توسط دانشگاه آکسفورد اعلام شده که به واسطه تمایل بسیاری از افراد به تحصیل در این دانشگاه برتر دنیا، بسیاری از دوره های آموزشی این دانشگاه برای اعطای پذیرش تحصیلی از آزمون های ورودی برخوردار است. مسئولان این دانشگاه هدف خود را از این موضوع، گزینش بهترین افراد و استعداد ها برای جذب و پرورش فارغ التحصیلانی ممتاز در زمینه های مختلف اعلام کرده اند. حتی ممکن است در برخی موراد آثار نوشتاری متقاضیان مانند مقالات بین المللی یا مقالات نوشته شده برای موضوعات تعیین شده، مد نظر قرار گیرد. در این صورت فرد بایستی مقالات تعیین شده را تا تاریخ ۱۰ نوامبر ارائه نماید.

قبولی در آزمون ورودی دانشگاه آکسفورد به معنی اخذ پذیرش تحصیلی نبوده و در بسیاری موراد معمولا مصاحبه هایی نیز با افراد داوطلب تحصیل در این دانشگاه صورت می گیرد. در این مصاحبه ها اساتید دانشگاه آکسفورد از یک طرف به دنبال سنجش سطح علمی متقاضیان و از طرف دیگر در پی آزمودن سطح دانش زبان انگلیسی آن ها هستند. اغلب این مصاحبه ها حول محور رشته مورد نظر و به زبان انگلیسی بوده در نتیجه متقاضیان اخذ پذیرش از دانشگاه آکسفورد بایستی در این زمینه ها شرایط خود را ارتقا داده، به روز نموده  و از سطح دانش زبان انگلیسی بسیار خوبی برخوردار باشند. در نهایت افرادی که پس از کسب حد نصاب قبولی آزمون های ورودی دانشگاه آکسفورد در این مصاحبه ها شرکت نموده اند، در صورت قبولی نهایی و اخذ پذیرش تحصیلی در ماه ژانویه نتایج مربوطه را دریافت خواهند نمود. آزمون های ورودی این دانشگاه برای هر رشته متفاوت بوده و مختص همان رشته می باشد که در جدول زیر برخی از آن ها قابل ملاحظه می باشند :

ردیفرشته های تحصیلی مورد نظرآزمون ورودی مربوطه
۱رشته های مجموعه‌ علوم کامپیوترآزمون مهارت در ریاضی  MAT
2رشته‌ های مجموعه شیمیآزمون ارزیابی مهارت‌های تفکر  TSA
3رشته های مجموعه علوم مهندسیآزمون مهارت در فیزیک  PAT
4رشته های مجموعه هنرهای زیباآزمون عملی هنر‌های زیبا یا نمونه کار
۵رشته های مجموعه ریاضی و آمارآزمون مهارت در ریاضی  MAT
6رشته های مجموعه مدیریت و اقتصادآزمون ارزیابی مهارت‌های تفکر  TSA
7رشته های مجموعه پزشکیآزمون پذیرش زیست پزشکی  BMAT
8رشته های مجموعه تاریخآزمون مهارت در تاریخ  HAT
9رشته های مجموعه موسیقیآزمون عملی اجرای موسیقی و نمونه آثار
۱۰رشته علوم زمین‌شناسیبرای ورودی این رشته آزمونی تعبیه نشده است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا