سرمایه گذاری به عنوان یک روش مهاجرتی
Investing as an immigration method
یکی از ساده ترین راه های دریافت اقامت دائم، مهاجرت به بهترین کشورها برای سرمایه گذاری است. معمولا به منظور اخذ اقامت دائم در بهترین کشورها، متقاضیان می بایست شرایط خاصی مانند کار کردن و پرداخت مالیات در کشور مورد نظر یا گذراندن یک دوره تحصیلی در آن کشور را دارا باشند. از سال 1986 میلادی یک روش دیگر برای اخذ اقامت دائم سایر کشورها معرفی شد که به نام روش سرمایه گذاری شناخته می شود.
در صورت شناخت بهترین کشورها برای سرمایه گذاری، متقاضیان می توانند اقامت دائم کشور مورد نظر خود را از روش سرمایه گذاری دریافت نمایند در صورتی که تعداد سال مشخصی را در آن کشور زندگی کنند. اخذ اقامت دائم در بهترین کشورها برای سرمایه گذاری این شرایط را فراهم می نماید که افراد در صورت داشتن فاکتورهای مورد نیاز آن کشور، موفق به دریافت تابعیت یا پاسپورت بهترین کشورها برای سرمایه گذاری، شوند.
سرمایه گذاری چیست؟
به صورت کلی سرمایه گذاری (Investment) به معنی قرار دادن سرمایه یا پول در جایی جهت اخذ سود و افزایش سرمایه می باشد. همانطور که گفته شد سرمایه گذاری از سال 1986 یکی از روش های مهاجرت به بهترین کشورها برای سرمایه گذاری است. اعطای ویزای سرمایه گذاری به دلیل جذب نمودن سرمایه های خارجی و طرح های کسب و کار سایر افراد، با پیشنهاد دادن اقامت دائم و حقوق شهروندی به افرادی که واجد شرایط باشند، در بهترین کشورها برای سرمایه گذاری صورت می گیرد.
ویزای طلایی یا برنامه سرمایه گذاری از نام های دیگری است که ویزای سرمایه گذاری با آن شناخته می شود و در برخی از بهترین کشورها برای سرمایه گذاری ارائه می گردد. هر چند در سالیان اخیر کشورهای مختلفی اقامت دائم از روش سرمایه گذاری به افراد اعطا می کنند، اما اقامت از طریق سرمایه گذاری مفهومی جدید است که از سال 2006 میلادی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران یافتن بهترین کشورها برای سرمایه گذاری و یا اخذ اقامت دائم کشور های مورد نظر است. در این مطلب به بهترین کشورها برای سرمایه گذاری و شرایط اخذ ویزای سرمایه گذاری می پردازیم.
شرایط سرمایه گذاری در بهترین کشورها
سرمایه گذاری یکی از روش های مهاجرت به بهترین کشورهای دنیا می باشد که متقاضیان باید شرایط سرمایه گذاری در هر کشور را داشته باشند. یکی از شرایط سرمایه گذاری این است که متقاضی میزان مشخصی پول را در کشور مورد نظر سرمایه گذاری نموده و تا مدت معلومی اجازه برداشت و یا تقاضای بهره از پول خود را ندارد. در عوض به متقاضی در مدت زمانی که پول وی در اختیار کشور مورد نظر می باشد، اجازه اقامت موقت در آن کشور داده می شود.
یکی دیگر از شرایط سرمایه گذاری این است که علاوه بر متقاضی به همسر و فرزندان و گاهی اوقات در بعضی کشورها به والدین وی نیز در مدت زمان مشخص اقامت تعلق می گیرد. از دیگر شرایط سرمایه گذاری این است که بعد از تمام شدن دوره سرمایه گذاری، اگر فرد هیچگونه تخلفی مرتکب نشده و مالیات مورد نظر را پرداخت نموده باشد، امکان تمدید اقامت وی وجود دارد.
سایر شرایط سرمایه گذاری به طور کلی عبارتند از :
- کمترین میزان سرمایه مورد نظر برای اخذ ویزای سرمایه گذاری در کشورهای آمریکایی (200 هزار دلار)، کشور کانادا (210 هزار دلار)، کشورهای استرالیا و اقیانوسیه (5/2 میلیون دلار) و کشورهای حوزه شینگن (150 هزار یورو) است که قطعا می توان با مبالغ بیشتر هم سرمایه گذاری کرد.
- در صورتی که متقاضی خواهان خرید کسب و کار یا سهام شرکتی باشد، حداقل باید نیمی از سهام (50 درصد) آن کسب و کار و یا شرکت را خریداری نماید.
- در بعضی کشورها محدودیت سنی برای اعطای ویزای سرمایه گذاری وجود دارد.
- در صورتی که فرد متقاضی خرید کسب و کار باشد می بایست توانمندی های خود را در زمینه مورد نظر ثابت کند.
- داشتن تحصیلات مرتبط و سوابق مدیریتی مرتبط با متقاضی سرمایه گذاری تاثیر زیادی در اخذ ویزای سرمایه گذاری دارد.
- متقاضی باید گردش مالی خوبی عموما بالاتر از میزان ارائه شده توسط سفارت کشور مورد نظر داشته باشد.
- کمترین سرمایه متقاضی باید بیش از میزان اعلام شده سفارت کشور مورد نظر برای سرمایه گذاری باشد. برای این منظور کلیه اموال منقول و غیر منقول فرد شامل زمین، خانه، ماشین، نقدینگی و مواردی از این دست می تواند مورد پذیرش واقع شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط سرمایه گذاری در کانادا، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : سرمایه گذاری در کانادا
ارزانترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
ارزانترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، با توجه به هزینه های بالای مهاجرت از این روش، عموما مد نظر افراد بسیاری قرار داشته و دارد. امروزه چندین کشور هستند که به افراد ثروتمند این امکان را می دهند که با داشتن حق شهروندی آن ها بدون درخواست ویزا به کشورهای مختلف مانند انگلیس و یا اتحادیه اروپا سفر کنند.
در کشورهای مختلف روش های گوناگونی برای سرمایه گذاری و مهاجرت از این طریق وجود دارد که میزان سرمایه مورد نیاز بر اساس هر روش متفاوت است. به عنوان نمونه معمولا روش سرمایه گذاری مستقیم در اغلب کشورها با هزینه های بسیار بالایی همراه است در حالی که روش سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت به مراتب هزینه های کمتری لازم دارد. ارزانترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری معمولا از مبلغ 100 هزار دلار آغاز می شود.
کشور دومینیکا
کشور دومینیکا جزو ارزانترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری می باشد که برنامه های مختلف اعطای شهروندی آن از 100 هزار دلار آغاز می شود. متقاضی می تواند با اهدای این مبلغ به دولت دومینیکا یا از طریق خرید ملک برای اخذ شهروندی این کشور اقدام نماید. هیچگونه الزامی برای محل اقامت وجود نداشته و حتی برای اخذ شهروندی نیازی به حضور در این کشور نمی باشد. مبلغ اهدا شده به دولت این کشور قابل برگشت نبوده و معمولا با تصمیم دولت صرف احداث یا بازسازی بیمارستان، مدرسه و یا صنعت و گردشگری می شود. افراد برای این روش باید شرایطی داشته باشند که حداقل سن 21 سال، عدم سوپیشینه و دارابودن سلامت جسمانی از مهمترین آن هاست.
همانطور که گفته شد روش دیگر برای سرمایه گذاری و اخذ اقامت و پاسپورت کشور دومینیکا خرید ملک می باشد. معمولا میزان سرمایه ای که جهت خرید ملک باید در این کشور صرف شود تا امکان اخذ اقامت و پاسورت این کشور وجود داشته باشد، 200 هزار دلار است. پس از اخذ پاسپورت فرد تا 3 سال حق فروش ملک خود را ندارد. کشورهای دیگری نیز در حوزه کارائیب (آمریکای جنوبی) وجود دارند که از این روش ها می توان اقامت و شهروندی آن ها را دریافت کرد که عبارتند از:
- سنت لوسیا، 100 هزار دلار (اهدای سرمایه) یا 300 هزار دلار خرید ملک
- گرانادا، 200 هزار دلار (اهدای سرمایه) یا 350 هزار دلار خرید ملک
- آنتیگو و باربودا، 200 هزار دلار (اهدای سرمایه) یا 400 هزار دلار خرید ملک
- سنت کیس و نویس، 250 هزار دلار (اهدای سرمایه) یا 400 هزار دلار خرید ملک
جمهوری لیتوانی
کشور لیتوانی یکی از اعضای اتحادیه اروپا و شینگن بوده و در صورتی که فردی اقامت دائم این کشور را داشته باشد، می تواند از مزایای فراوان آن بهره مند گردد. این کشور جزو ارزانترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به حساب می آید. در کشور لیتوانی امکان اخذ اقامت این کشور با سرمایه گذاری به میزان 50 هزار یورو در یک شرکت کوچک تجاری وجود دارد. از جمله شرایطی که برای این روش وجود دارد این است که تعداد کارمندان شرکت نباید بالای 50 نفر بوده و درآمد سالیانه شرکت نیز بیش از 10 میلیون یورو نباشد. در این کشور ابتدا به فرد اقامت موقت داده می شود و بعد از گذشت 5 سال به اقامت دائم تبدیل می شود.
یونان
یونان نیز یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شنگن می باشد که جزو کشورهای ارزان برای مهاجرات از طریق سرمایه گذاری محسوب می شود. برای دریافت اقامت یونان از این روش فرد باید سرمایه گذاری بالای 250 هزار یورو و معمولا در خرید ملک انجام دهد.
جمهوری مولداوی
کشور مولداوی نیز یک کشور اروپایی می باشد که امکان اخذ اقامت و پاسپورت این کشور از طریق سرمایه گذاری شدنی است. میزان سرمایه گذاری که در این کشور منجر به اقامت و دریافت پاسپورت شود از حدود 100 هزار یورو شروع می شود که این مبلغ به صندوق توسعه پایدار تعلق می گیرد. همچنین افرادی که شرایط و الزامات اخذ تابعیت را داشته باشند، از طریق خرید ملک به میزان 250 هزار یورو و یا خرید اوراق دولتی می توانند در مدت زمان 3 ماه تابعیت این کشور را برای خود، همسر و فرزند زیر 29 سال اخذ کنند.
گرجستان
یکی دیگر از کشورهایی که جزو ارزانترین کشورها برای اخذ اقامت و پاسپورت محسوب می شود گرجستان می باشد. متقاضیانی که به دنبال اخذ اقامت دائم گرجستان هستند با سرمایه گذاری به مبلغ 115 هزار دلار می توانند به ابن هدف دست یابند. همچنین این کشور امکان دریافت یک نوع اقامت موقت یک ساله را نیز فراهم نموده است که متقاضیان با پرداخت مبلغی در حدود 35 هزار دلار سرمایه گذاری نموده و این نوع اقامت را دریافت کرده و تا 6 سال هرساله آن را تمدید نمایند. این سرمایه گذاری می تواند از طریق خرید ملک نیز باشد.
روش های متداول سرمایه گذاری در بهترین کشور ها
روش های مختلفی برای سرمایه گذاری در بهترین کشورها وجود دارد که شرایط و نتایج هر کدام از این روش ها با دیگری متفاوت است. علاوه بر این همه روش های متداول سرمایه گذاری در تمام کشور ها امکان پذیر نبوده و با توجه به شرایط، پروژه ها و نیازمندی های هر کشور، روش های متداول سرمایه گذاری در بهترین کشورها، از کشوری به کشور دیگر فرق می کند.
میزان سرمایه، مدارک و شرایط لازم از سوی فرد متقاضی نیز در هر کدام از روش های متداول سرمایه گذاری در بهترین کشورهای دنیا، مختص به همان روش بوده و هر فرد باید با آگاهی کامل از آن ها بر اساس ویژگی های خود مناسبترین روش را انتخاب نماید.
به طور کلی و بر اساس نوع فعالیت انجام شده،روش های متداول سرمایه گذاری در کشور های مختلف با عناوین زیر طبقه بندی می شوند:
- سرمایه گذاری به روش اعطای پول (Investment)
- سرمایه گذاری به روش کارآفرینی (Entrepreneurship) و ثبت شرکت
- سرمایه گذاری به روش خرید ملک
- سرمایه گذاری به روش استارت آپ (Start up)
- سرمایه گذاری به روش تمکن مالی
- سرمایه گذاری به روش فرانچایزها و رستوران های زنجیره ای
جهت کسب اطلاعات کامل در زمینه ثبت شرکت در لهستان مقاله تنظیم شده در این زمینه را مطالعه فرمایید.
سرمایه گذاری به روش اعطای پول
به این صورت است که معمولا کشورهای مختلف برای سرمایه گذاری در پروژه های متفاوت از تعدادی افراد به میزان معینی پول دریافت نموده و بعد از چند سال پول را بر می گردانند. شرایط و میزان سرمایه در کشورهای مختلف متفاوت است اما به طور کلی منشا پول باید مشخص باشد، فرد سابقه سرمایه گذاری یا راه اندازی کار اقتصادی داشته باشد و تسلط به زبان آن کشور هم داشته باشد. این روش معمولا منجر به اقامت دائم می شود و برای آن برنامه های متعددی در کشورهای مختلف وجود دارد. به عنوان مثال میزان سرمایه برای کانادا 2 میلیون دلار، انگلیس 2 میلیون پوند، آمریکا 500 هزار دلار و استرالیا (برنامه 5/1 میلیون دلاری، برنامه 5 میلیون دلاری و برنامه 15 میلیون دلاری) نیاز می باشد.
سرمایه گذاری به روش کارآفرینی و ثبت شرکت
این روش به این صورت است که فردی با سابقه کارآفرینی یا مدیریت اقتصادی یا هر چیزی که نشان دهد، اهل کارآفرینی و ایجاد شغل و سود ودرآمد پایدار است، یک طرح اقتصادی (Business Plan) برای کشور مورد نظر ارائه و تقاضای اجرای آن در آن کشور را می نماید. در صورت موافقت فرد باید طرح را شروع، چند نفر از شهروندان آن کشور را استخدام نموده، مالیات و حق بیمه بپردازد و طرح را به سودآوری برساند. در این مدت به فرد ویزای کار یا اقامت موقت داده می شود. بعد از اینکه فرد طرح را به سودآوری رسانده و چندین سال (بر اساس کشورهای مختلف متفاوت است) مالیات پرداخت نماید، در صورت احراز شرایط می تواند اقامت دائم خود را دریافت کند. میزان سرمایه مورد نیاز برای این روش در کشورهای و طرح های مختلف متفاوت است که در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود.
سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری به روش کارآفرینی و ثبت شرکت
میزان مبلغ سرمایه گذاری در کشورها و حتی ایالت های مختلف هر کشور متفاوت است. به عنوان مثال برای کشور کانادا در استان های پر جمعیت متقاضی باید 500 هزار دلار سرمایه داشته باشد که حداقل 300 هزار دلار آن را برای سرمایه گذاری در نظر بگیرد. در استان های کم جمعیت تر 250 هزار دلار سرمایه داشته باشد و 150 هزار دلار را سرمایه گذاری نماید و در شهرهای کمتر از 50 هزار نفر جمعیت امکان سرمایه گذاری به این روش با 100 هزار دلار نیز فراهم است. برای کشور آمریکا 500 هزار دلار، انگلیس 200 هزار پوند، استرالیا 2 مدل 200 هزار دلاری و 400 هزار دلاری و نیوزیلند 150 هزار دلار امکان پذیر است. معمولا فرد باید سابقه سفر یا اصطلاحا یک سفر اکتشافی به کشور مورد نظر داشته باشد تا بتواند طرح اقتصادی خود را توجیه کند.
همه برنامه های “ثبت شرکت” نیز در این دسته قرار می گیرند به گونه ای که حتی در اتحادیه اروپا برنامه های کار آفرینی اغلب با نام “ثبت شرکت” شناخته می شود. در اتحادیه اروپا معمولا کشورهایی که از نظر اقتصادی قویتر هستند، شرایط سخت تری را برای این روش اعمال می کنند. به عنوان مثال متقاضی باید یک شهروند اهل کشور مورد نظر را در سهام شرکت سهیم نموده و حداقل 51% سهام به نام آن فرد باشد که این راه شرط سفر اکتشافی را نیز حذف می کند.
معمولا برای این روش در کشورهای اروپایی، متقاضی باید حداقل 200 هزار یورو سرمایه گذاری نماید. معمولا کشورهای شرق اتحادیه اروپا با توجه به اینکه اقتصاد کوچکتری دارند، شرایط ساده تری برای جذب سرمایه گذار فراهم کرده اند. در این کشورها سرمایه گذاری به این روش معمولا از 15 هزار یورو آغاز می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط ثبت شرکت در چک، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : ثبت شرکت در چک
سرمایه گذاری به روش خرید ملک
این روش تقریبا مشابه روش سرمایه گذاری با اعطای پول می باشد. معمولا در این روش به فرد اقامت موقت 1 ساله اعطا می شود و هر سال در صورت داشتن شرایط تمدید می گردد. کشوری که راحت تر به این روش اقامت دائم به سرمایه گذاران اعطا می کند، پرتغال است. میزان سرمایه گذاری به این روش نیز در کشورهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال پرتغال 500 هزار یورو، ترکیه حداقل 90 هزار لیره و گرجستان حداقل 35 هزار دلار.
سرمایه گذاری به روش استارت آپ
روش استارت آپ تقریبا مشابه روش کارآفرینی و ثبت شرکت می باشد. بدین صورت است که فردی که یک ایده خلاقانه، نوآورانه و زود بازده داشته باشد این امکان را از کشور مورد نظر دریافت می نماید که بتواند اقامت بگیرد. معمولا در این روش 2 حالت وجود دارد:
- ایده فرد بسیار جدید است و این اطمینان را دارد که به نتیجه می رسد.
- روش بهتری برای اجرای یک ایده قدیمی ارائه می دهد و مطمئن است به نتیجه می رسد. کشور اصلی در این روش کانادا می باشد. کشورهای دیگر مانند هلند، فرانسه، آلمان، اتریش و … نیز امکان بهره مندی از این روش را فراهم ساخته اند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره استارت آپ استرالیا، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : ویزای استارت آپ استرالیا
سرمایه گذاری به روش تمکن مالی
این روش با تمکن مالی سفارت متفاوت است. این روش به این صورت است که فرد متقاضی باید نشان دهد حداقل 25 هزار یورو دارایی نقدی داشته و ماهیانه نیز 3000 یورو از سرمایه خود درآمدی دارد که به حضور مستقیم خودش وابسته نیست مانند اجاره مغازه و منزل و… . در این صورت فرد می تواند برای تمکن مالی اتریش یا اسپانیا اقدام نماید.
در صورتی که فرد دارای همراه باشد درآمد ماهیانه اش نیز باید بیشتر باشد. تفاوت برنامه تمکن مالی اتریش و اسپانیا در این است که برای کشور اتریش مدرک زبان آلمانی B1 نیاز است اما برای کشور اسپانیا نیاز به مدرک زبان نمی باشد. در ابتدا به فرد اقامت موقت و بعد از 5 سال در صورت احراز شرایط اقامت دائم اعطا می گردد.
سرمایه گذاری به روش فرانچایز ها و رستوران های زنجیره ای
سرمایه گذاری بوسیله خرید فرانچایزها و حق امتیاز بعضی رستوران ها مانند مک دونالد و… و ایجاد شغل و کار کردن در آن ها، یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در خارج از کشور می باشد. میزان سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در این روش با توجه به حق امتیاز شرکت مورد نظر و کشورهای مختلف متفاوت است. در برخی از کشورها باید فرد ابتدا اقامت کشور را داشته باشد و سپس برای خرید فرانچایز اقدام کند مانند اتریش. در برخی از کشورها این روش سرمایه گذاری منجر به گرفتن اقامت می شود مانند لتونی.
شرایط دریافت اقامت از بهترین کشورها با سرمایه گذاری
به طور طبیعی هر فردی مایل است از شرایط دریافت اقامت از بهترین کشورها با روش سرمایه گذاری آگاهی یافته و بر مبنای آن بهترین تصمیم را بگیرد. یکی از معتبرترین منابع جهت ارائه گزارش های اقتصادی، شرایط کار آفرینی و کسب وکار بانک جهانی می باشد. این موسسه علاوه بر گزارش های ذکر شده هر ساله کشورهایی که برای مهاجرت به روش سرمایه گذاری بهترین هستند را معرفی می نماید.
نکته حائز اهمیت این است که زمینه دریافت اقامت از طریق سرمایه گذاری در این کشورها فراهم است. در گزارش بانک جهانی این کشورها از نظر شاخص های مختلفی از قبیل میزان دارایی های کاربردی، شرایط بازار و کسب وکار، منابع طبیعی و کارایی طرح های مختلف، بهترین رتبه ها را از آن خود کرده اند. علاوه بر این از حیث دریافت اقامت در شرایط بهتری در مقایسه با سایر کشورها قرار دارند. در ادامه شرایط دریافت اقامت به روش سرمایه گذاری در کشورهای انگلیس، کانادا، استرالیا، پرتغال و اتریش به طور خلاصه آورده شده است.
انگلیس
بر اساس گزارش همایش تجارت و توسعه سازمان ملل، میزان سرمایه گذاری خارجی در انگلیس سالانه با 90 درصد افزایش همراه بوده است. با وجود خروج از اتحادیه اروپا این کشور باز هم از ثبات اقتصادی بالایی برخوردار بوده و یکی از مهم ترین بازارهای مصرف در اروپا محسوب می گردد. نکته شایان ذکر این است که از منظر شاخص های سهولت و توسعه کسب و کار این کشور در رتبه 7 ام جای دارد. بنابراین بسیاری از سرمایه گذاران خارجی مایل هستند به این کشور مهاجرت کنند.
از مهمترین حوزه ها با قابلیت سرمایه گذاری در انگلیس می توان تولید زغال، خدمات مالی و بازرگانی، صنایع خودروسازی، مواد شیمیایی، هوا فضا، داروسازی، انرژی های تجدید پذیر، فناوری اطلاعات و ارتباطات را نام برد.
در این کشور طرح های متفاوتی برای اعطای ویزای سرمایه گذاری وجود دارد. طرح ویزای درجه 1 به منظور ترغیب سرمایه گذاران غیر اروپایی، دارای سرمایه زیاد و کارآفرین در نظر گرفته شده و برای افرادی مناسب است که دست کم مبلغ 2 میلیون پوند بتوانند برای سرمایه گذاری در نظر بگیرند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شرایط مهاجرت به انگلستان، لطفا این مقاله کلیک نمایید.
کانادا
از دیدگاه میزان سرمایه گذاری خارجی کشور کانادا در رتبه 15 ام دنیا جای گرفته است. همچنین از منظر فاکتور سهولت کسب وکار این کشور در جایگاه 18 دنیا قرار گرفته است. ویژگی های مختلفی از قبیل فضای خوب برای سرمایه گذاری، داشتن نیروی کار ماهر، داشتن منابع بزرگ نفت و گاز، معادن مختلف، اقتصاد پویا و شرایط عالی در تجارت بین المللی، کانادا را در صدر کشورهای مورد علاقه جهت مهاجرت به روش سرمایه گذاری قرار داده است.
از زمینه های سرمایه گذاری در این کشور می توان صنعت کشاورزی، هیدروکربن، صنایع برقآبی، معدن، ساختمان سازی و صنایع دفاعی را نام برد. همچنین در سال های آتی فناوری اطلاعات و ارتباطات، محیط زیست، فناوری های زیستی، صنایع شیمیایی، خدمات بهداشتی و گردشگری در زمره بهترین حوزه ها برای سرمایه گذاری در این کشور قرار خواهند گرفت. همانطور که قبلا اشاره شد برنامه های سرمایه گذاری برای مهاجرت و میزان سرمایه موردنیاز در کشورها و ایالت های مختلف متفاوت است.
برخی از راه های مهاجرت به روش سرمایه گذاری در کشور کانادا عبارتند از:
• خود اشتغالی ( حداقل سرمایه موردنیاز برای این روش 100 هزار دلار می باشد)
• طرح کارآفرینی استانی (این طرح در استان های مختلف متفاوت است اما به سرمایه گذاری با میزان حداقل 350 هزار دلاری نیاز دارد)
• طرح کارآفرینی کبک (فرد باید سرمایه حدود 200 تا 300 هزار دلار برای سرمایه گذاری داشته باشد )
• طرح سرمایه گذاری کبک (در این برنامه فرد باید حداقل 2 میلیون دلار دارایی خالص داشته باشد و 2/1 میلیون دلار آن را سرمایه گذاری نماید)
• طرح استارت آپ (در این روش علاوه برا شرایط مطرح شده در روش استارت آپ فرد باید 75 تا 200 هزار دلار سرمایه گذاری کند)
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارت آپ، لطفا این مقاله را مطالعه فرمائید : مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارت آپ
استرالیا
بر اساس گزارش های بانک جهانی، از نظر جذب سرمایه گذاران خارجی کشور استرالیا با توجه به داشتن اقتصاد پویا و پایدار، رده 8ام را به خود اختصاص داده است.برنامه های مختلفی برای مهاجرت به استرالیا با روش سرمایه گذاری وجود دارد که می توان از “ثبت شرکت در استرالیا” و “ویزای 188 استرالیا” به عنوان شناخته شده ترین آن ها نام برد.
محیط مناسب برای کارآفرینی و کسب وکار، داشتن رشد اقتصادی خوب، صنعت توریسم و گردشگری قوی، منابع طبیعی و خوش آب و هوا باعث شده است تا این کشور به یک مقصد جذاب برای مهاجرت تبدیل شود. مهمترین فرصت های سرمایه گذاری در این کشور عبارتند از: فناوری های زیستی، صنایع کشاورزی، معدن، تولید برق، بیمه، خدمات مالی و مسکن.
برای اخذ ویزای سرمایه گذاری در استرالیا برنامه های مختلفی وجود دارد. مثلا حداقل سرمایه فرد برای دریافت ویزای سرمایه گذاری 5/1 میلیون دلار استرالیا می باشد هر چند متقاضی می تواند با سرمایه گذاری به میزان 200 هزار دلار برای دریافت ویزای کارآفرینی استرالیا اقدام نماید.
پرتغال
بر اساس شاخص سهولت کسب و کار در گزارش بانک جهانی کشور پرتغال در رده 29 قرار گرفته است و بیانگر این موضوع است که این کشور از نظر شرایط مناسب برای کارآفرینی و کسب وکار و محیط تجاری در سطح خوبی قرار دارد.
مهمترین زمینه هایی که در این کشور برای سرمایه گذاری وجود دارند عبارتند از: صنایع کشاورزی، صنایع خودروسازی، توریسم و گردشگری، جنگلداری، صنایع برق و الکترونیک، صنایع شیمی و صنایع بیولوژیکی. علاوه بر این کشور پرتغال در سال های اخیر مطالعه و کار در زمینه انرژی های تجدید پذیر به خصوص انرژی خورشیدی و انرژی امواج را آغاز نموده و بسترهای مناسبی برای سرمایه گذاری در این حوزه ها مهیا می باشد. میزان سرمایه لازم برای دریافت اقامت و شهروندی کشور پرتغال با توجه به طرح های مختلف از 250 هزار یورو به بالا می باشد.
اتریش
موقعیت جغرافیایی کشور اتریش باعث شده است سرمایه گذاران خارجی زیادی به این کشور جذب شوند. این کشور در حدفاصل اروپای غربی و اروپای شرقی قرار دارد و با در نظر گرفتن برنامه های کاهش مالیات برای سرمایه گذاری و کارآفرینی، از جذب سرمایه گذاران خارجی استقبال می کند. علاوه بر این موارد بر اساس گزارش بانک جهانی از منظر سهولت فرآیند کسب وکار کشور اتریش در جایگاه 22 دنیا ایستاده است و از اقتصاد پایدار خوب و نیروی کار متخصص برخوردار است.
زمینه های موجود برای سرمایه گذاری در این کشور عبارتند از: صنایع داروسازی و شیمی، صنایع خودروسازی، صنایع فرآوری مواد غذایی، مهندسی مکانیک و فولاد، خدمات مالی، املاک، صنایع چوب و کاغذ، صنعت برق، توریسم و گردشگری، بهداشت و سلامت و فناوری ارتباطات. علاوه بر این در سالیان اخیر حوزه های انرژی های تجدید پذیر، تجارت الکترونیک و نرم افزاری شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری ایجاد کرده اند. میزان سرمایه لازم برای مهاجرت به این کشور جهت دریافت اقامت بین 3 تا 10 میلیون یورو می باشد که اقامت دائم بعد از 3 سال و حق شهروندی پس از 10 سال به فرد داده می شود.
مهمترین معیارهای سرمایه گذاری در بهترین کشورها
مهمترین معیارهای سرمایه گذاری در بهترین کشورها، یکی از اصلی ترین مباحث مطروحه در روش مهاجرتی سرمایه گذاری می باشد. چرا که قوانین و ضوابط حاکم برا بازار کسب و کار و روش های سرمایه گذاری در کشورهای مختلف دنیا با هم فرق می کند و همواره نگرانی سرمایه گذاری در دنیایی ناشناخته وجود دارد.
معمولا یکی از مهمترین دغدغه های افراد سرمایه گذار این بوده که سرمایه مالی و زمان خود را در کشور مناسب هزینه کنند. عواملی از قبیل بی ثباتی اقتصادی، قوانین تجارتی و مالیاتی، سخت گیری های پیچیده برای فرآیندهای کسب و کار و کار آفرینی جزو بدترین موارد برای سرمایه گذاری و آغاز یک کسب وکار جدید است.
بنابراین برای انتخاب کشور هدف به عنوان سرمایه گذاری معیارهایی وجود دارد که در این قسمت به مهمترین معیارهای سرمایه گذاری در کشورهای مختلف اشاره می شود:
- قوانین و مقررات مالیاتی حاکم بر کشور مورد نظر
- تامین منافع سرمایه گذاران
- اعطای اقامت و تابعیت
- عدم وجود بروکراسی اداری و کاغذبازی های مرسوم
- پایداری اقتصاد و رو به رشد بودن آن
- شرایط امنیت اجتماعی و فیزیکی
- وضعیت منابع انسانی
- قوانین کلی حاکم بر کشور به خصوص در حوزه بازار و فضای کسب وکار
- ضمانت عدم کاهش ارزش پول
- عدم مصادره اموال به خصوص خارجی ها
- حمایت های قانونی از سرمایه گذاران خارجی و سیستم حقوقی سالم
- مهیا کردن امکانات و شرایط برای بهبود و توسعه سرمایه گذاری و کسب و کار
- عدم وجود تبعیض بین سرمایه گذاران داخلی و خارجی
مزایا و معایب مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در بهترین کشورها
اعطای حق شهروندی از طریق سرمایه گذاری یک صنعت 3 میلیارد دلاری و مهاجرت و اقامت از طریق سرمایه گذاری یک صنعت جهانی 7 میلیارد دلاری است که هر دو با نرخ چشمگیر 20% در حال رشد می باشند و همین امر رونق مورد نیاز را به اقتصاد کشورهایی که این سرمایه گذاری ها را انجام می دهند، بازار کارآفرینی و ایجاد شغل و بازار املاک و مستغلات این کشورها، می بخشد.
در سال 2017 بسیاری از کشورها از برنامه های مهاجرتی پیشین خود دست کشیدند. آمریکا از تعدادی پیمان ها و توافق نامه ها خارج شد، انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شد و دولت های استرالیا و نیوزلند برای جلوگیری از ورود زیاد مهاجران ماهر به کشورهایشان اقداماتی را انجام دادند. همچنین سیاست های ضد مهاجرت در کشورهایی مانند اتریش، لهستان، مجارستان و هلند به مرحله اجرا در آمد. از این رو با شروع سیاست های سخت گیرانه مهاجرت در بیشتر کشورهای توسعه یافته، آزادی مهاجرت و دریافت اقامت بسیار محدودتر شد.
متاسفانه سیاست های وطن اول بسیاری از مردم دنیا، آزادی مهاجرت به آن ها را می دهد. داشتن تابعیت دوم یا اقامت دائم دوم امنیت بیشتر، دسترسی به آموزش عالی بین المللی، کیفیت زندگی، ثبات اقتصادی و تنوع بخشیدن به ثروت و سرمایه را برای افراد فراهم می کند. برخی از مهمترین مزایای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به شرح زیر می باشد :
- امکان دریافت اقامت دائم و تابعیت کشورهای توسعه یافته
- امکان برخورداری از کیفیت بالای زندگی
- امکان برخورداری از نظام آموزشی قوی و بین المللی
- اقتصاد پویا و رو به رشد
- نرخ تسهیلات بسیار کم
- فراهم بودن شرایط گسترش تجارت
- قوانین و مقرارت حمایتی برای توسعه کسب و کار و کار آفرینی
- کاهش و تسهیل پرداخت مالیات برای سرمایه گذاران
- امنیت روانی، مالی و فیزیکی
- اعطای ویزا به همسر و فرزندان فرد
- برخورداری از خدمات بیمه و تحصیل رایگان در برخی کشورها
- اعطای بیمه بیکاری و بازنشستگی در برخی کشورها
- حمایت ویژه از سرمایه گذاران خارجی در بسیاری از کشورها
- سیستم قضایی عادلانه
- امکان مراودات تجاری با سایر کشورهای جهان در شرایط تحریم
- امکان سفر رایگان در برخی کشورها
- امکان دیدار مجدد با خانواده در خارج از کشور
- امکان بازنشستگی در خارج از کشور
- عدم وجود بی ثباتی اقتصادی و سیاسی و قانونی
- صدور ویزای سرمایه گذاری در مدت زمان کوتاه معمولا 6 ماهه
- عدم نیاز به مدرک تحصیلی و مدرک زبان در برخی کشورها و روش های سرمایه گذاری
معایب مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در بهترین کشورها
معمولا مانند هر روش دیگر، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در کنار مزایا معایبی هم دارد که هر فرد باید قبل از اقدام با آگاهی کامل همه شرایط را بررسی کرده و بهترین مقصد را برای سرمایه گذاری انتخاب نماید. به طور کلی معایب این روش کمتر از مزایای آن است. از معایب این روش می توان هزینه و میزان سرمایه زیاد مورد نیاز، پیچیده بودن فرآیندهای این روش، ارائه یک طرح توجیهی مناسب و قوی را نام برد.
در برخی از کشورها برای سرمایه گذاری به روش ثبت شرکت فرد باید بخش اعظم سهام شرکت را به نام یک شهروند کشور مورد نظر نماید که در صورت نداشتن فرد مورد اطمینان این کار از ریسک بالایی برخوردار خواهد بود. در نتیجه توصیه می شود متقاضیان قبل از هرگونه اقدامی از شرایط و قوانین سرمایه گذاری در بهترین کشورها آگاهی کامل یافته و با مزایا و معایب آن آشنا شوند.
نتیجه گیری
یکی از روش های مهاجرت و دریافت اقامت و تابعیت روش سرمایه گذاری می باشد. سرمایه گذاری در کشورهای توسعه یافته به ویژه برای کشورهایی که از ثبات اقتصادی خوبی برخوردار نیستند در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر مزایای سرمایه گذاری در خارج از کشور که به آن اشاره شد، نه تنها این روش می تواند منجر به اقامت و اخذ تابعیت گردد بلکه یک روش تجارت پر سود در نظر گرفته می شود.
نکته مهم این است که با توجه به روش های سرمایه گذاری متعدد در کشورهای مختلف و فرآیندهای مخصوص به هر کدام افراد می بایست قبل از هرگونه اقدامی شرایط کشور مورد نظر خود را کاملا بررسی نموده و با افراد باتجربه و مشاورین متخصص مشورت نمایند. موسسه “آریانا اپلای” دارای 2 مجوز کاریابی بین المللی از وزارت کار و مجوز اعزام دانشجو به خارج از کشور از وزارت علوم، با بهره مندی از وکلای پایه یک دادگستری در امور مهاجرتی و مشاورین با تجربه، همواره آمادگی خود را برای خدمتگزاری متقاضیان محترم امور مهاجرتی اعلام می دارد.